• BIST 100

    14183,03%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,18% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5943,69% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9579,44% -0,27

Suriyeliler: Topraklarımıza geri döneceğiz

19 Aralık 2024, Perşembe 15:54
19 Aralık 2024, Perşembe 15:54
Suriyeliler: Topraklarımıza geri döneceğiz
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman'daki Suriyeli göçmenler, uzun yıllardır süren iç savaşın ardından memleketlerine dönme hayalinin yeniden canlandığını belirterek topraklarına geri döneceklerini söyledi.

Esed rejiminin son bulduğunu öğrenen Suriyeliler, savaşın bitmesiyle birlikte ülkelerine dönmeye karar verdiklerini ifade etti.

Birçok Suriyeli, Türkiye'deki yaşamları için teşekkür ederken, artık kendi topraklarında yeniden hayat kurmayı planlıyor.

Suriye'deki iç savaşın sona ermesiyle birlikte, Türkiye'deki Suriyeliler için yeni bir dönemin başladığı açıkça görülüyor. Birçok Suriyeli, yıllarca süren zorlukların ardından kendi topraklarında yeniden bir yaşam kurmayı hayal ediyor.

Suriyeliler, Türkiye’ye duydukları minnettarlığı dile getirseler de, nihai hedeflerinin artık memleketlerine geri dönmek olduğunu söylediler.

"Baba topraklarımıza geri döneceğiz"


 

12 yıl aradan sonra baba topraklarına tekrar dönmenin sevinci içerisinde olduklarını belirten Şükrü Naif, "Ben çocuk yaşlardayken babam ile annem Suriye'de yaşanan iç savaşta yaşanan zulümden kaçmak ve bizleri korumak için Türkiye'ye geldiler. 12 senedir Türkiye'de yaşıyoruz. Burada okuma, yazma öğrendik ve çocukluğum bu topraklarda geçti. Suriye'de Esed rejiminin son bulduğunu öğrendik ve savaş bitiği için memleketimiz olan Suriye'ye gitmeyi düşünüyoruz. Halep'te evlerimiz, tarlalarımız ve her şeyimiz var. Allah izin verirse baba topraklarımıza geri döneceğiz." dedi.

"Kışın bitmesiyle Halep'e döneceğiz"

Kışın bitmesinin ardından Suriye'ye geri döneceklerini ifade den Nesim İdris, "Suriye'nin Halep şehrindenim. 13 senedir Batman'dayım. Esed Suriye'den kaçtıktan sonra Suriye hür oldu ve özgürleşti. Oradaki Esed zulmü bittiği için çok mutluyuz. Halep'te evlerimiz var, iş yerlerimiz ve birçok şeyimiz var. Kış aylarının bitmesiyle memleketimiz olan Halep'e döneceğiz." ifadelerini kullandı.

"Topraklarımıza gidip yıkılan evlerimizi onaracağız"

Halep'e giderek yıkılan evlerini onaracaklarını belirten Halise Ali ise şunları söyledi:

"14 sene önce Suriye'nin Kamişlo şehrinden iç savaştan çıktığı için Türkiye'ye göç ettim. Önce İstanbul'a gittik ardından Batman'a yerleştik. Bu süre zarfında bize bakan Türkiye hükümetine ve halkına çok teşekkür ediyorum. Beşar Esed'in ülkeden kaçmasının ardından savaş bitti ve çok mutlu olduk. Topraklarımıza gidip yıkılan evlerimizi onaracağız ve işlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz."

"Bize çok iyi baktılar"

5 yıl önce Esed'in zulmünden kaçıp Batman'a geldiklerini söyleyen Bera Talip, "5 sene önce Suriye'nin doğusundaki Deyrizor ilinden savaştan kaçıp Türkiye'ye geldim. Burada çok rahatız. Bize çok iyi baktılar. Esed'in Suriye'den gitmesiyle iç savaş bittiği için memleketimiz olan Deyrizor ve Halep'e gideceğiz. Bundan sonra Suriye'de yıkılan yerlerin tamir ve onarımı olacaktır." şeklinde konuştu. (İLKHA)

5 ilde mali müşavirlere yönelik sahte fatura operasyonu: 43 gözaltı

Serbest piyasada döviz kurları ne kadar?

32 ilde DAİŞ operasyonu: 170 gözaltı

Ülke genelinde yağış beklenmiyor

Gazze'de patlamamış mühimmat can almaya devam ediyor

Sudan'da katliam sürüyor: Delenc'te siviller öldürüldü, mültecilere yönelik ihlaller belgelendi

Aksa Tufanı bahanesiyle idama giden yol: Filistinli esirler için özel mahkeme hazırlığı

Trump'tan Kiev'e çağrı: Planı değerlendirin, zaman daralıyor

Batı Şeria'da tarıma ağır darbe: Yahudi çeteler 3 binden fazla ağaca zarar verdi

Gazze için ABD, Katar, Mısır ve Türkiye cuma günü masada

Antalya’da yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirildi

Almanya’da 50 milyar euroluk silah alımı paketi Meclis’ten geçti

İzmir açıklarında 79 düzensiz göçmen yakalandı

Afyonkarahisar’da araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Zeytinburnu'nda bir bina kısmen çöktü: 3 araç kullanılamaz hale geldi

HÜDA PAR heyetinden Gökçeli (Talwarı) Köyü Derneğine ziyaret

AB’den Rusya’nın gölge filo tankerlerine yaptırım

Bingöl’de camiler çocuk sesleriyle şenlendi

Bingöl Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinden Filistin için anlamlı bağış

Kahramanmaraş’ta 1288 sentetik ecza hapı ele geçirildi

BMGK, Venezuela'nn talebi üzerine acil toplantı kararı aldı

Ramanlı: Bütçe açığı borçlanmayı, borçlanma faizi, faiz ise yoksulluğu büyütmektedir

Posta ve hızlı kargo taşımacılığında gümrük işlemlerine yeni düzenleme

Trump, Senegal ve Fildişi Sahili vatandaşlarının ABD'ye girişini yasakladı

Hakkında 90 yıl hapis cezası bulunan hükümlü İstanbul’da yakalandı

ABD’de özel bir jet piste çakıldı: 5 ölü

Rusya: Sözde barış güçleri, Rusya Silahlı Kuvvetleri için meşru hedef haline gelecek

Kurtulmuş’tan Güney Kore’ye Filistin çağrısı: Tarihin doğru tarafında yer alın

Konya-İstanbul YHT Hattı 11 yılda 13 milyon yolcuya hizmet verdi

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir Gaziantep'te basınla bir araya geldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


5 ilde mali müşavirlere yönelik sahte fatura operasyonu: 43 gözaltı

Serbest piyasada döviz kurları ne kadar?

32 ilde DAİŞ operasyonu: 170 gözaltı

Ülke genelinde yağış beklenmiyor

Gazze'de patlamamış mühimmat can almaya devam ediyor

Sudan'da katliam sürüyor: Delenc'te siviller öldürüldü, mültecilere yönelik ihlaller belgelendi

Aksa Tufanı bahanesiyle idama giden yol: Filistinli esirler için özel mahkeme hazırlığı