• BIST 100

    15703,40%-1,93
  • DOLAR

    44,06% 0,17
  • EURO

    51,19% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7301,06% 1,68
  • Ç. ALTIN

    11854,23% 0,00

Suruç’ta “At ve Nar Festivali” renkli görüntülere sahne oldu

30 Eylül 2023, Cumartesi 19:45
30 Eylül 2023, Cumartesi 19:45
Suruç’ta “At ve Nar Festivali” renkli görüntülere sahne oldu
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Suruç’ta “At ve Nar Festivali” renkli görüntülere sahne oldu

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde düzenlenen ’Suruç Atı ve Narı Festivali’ renkli görüntülere sahne oldu. En iyi at ve narların yarıştığı festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Şanlıurfa’nın Suriye sınırında yer alan ilçesi Suruç’ta renkli bir festival gerçekleştiriliyor. Kaymakamlık ve kayyum belediyesi tarafından düzenlenen, 2 gün sürecek olan Suruç Atı ve Narı Festivali’nin açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Kortej yürüyüşüyle başlayan festival, en büyük nar ve en iyi yarış atı yarışmalarıyla devam etti. Festivalin açılış konuşmasını yapan Kaymakam İbrahim Güneş, '4’üncüsünü gerçekleştirmiş olduğumuz festivalimize vatandaşlarımız tarafından yoğun bir ilgi oluyor. İki gün sürecek festivalimize Türkiye’nin önemli sanatçıları buraya gelecek ve vatandaşımızla buluşacaklar. Hem burayı bir kültür sanat şehri olarak hem de alt yapısıyla, üst yapısıyla oluşan etkinlikler ve faaliyetleriyle kendini aşmış ve ispatlamış bir ilçe olma yolunda emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz” dedi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de, 'Çok güzel bir başlangıçla buraya geldik. Bahçesi var bağı var, vazgeçilmez narı var. Yine Arap atı gibi yarış atları var. Kıymetli bir ilçemiz. Bu ilçemizde de bu gün nar festivali yapıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

'Ülkemize uzanan her elin kırılacağının herkes tarafından bilinmesi lazım'
Terör vurgusu yapan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ise, “Devletimizin gücü yerel yönetimlere de uzanınca buradaki farkı görüyorsunuz. Suruçlu vatandaşlarında bu hizmetleri görmesi lazımdır. Huzurun, güvenin ve emniyetin, asayişin sağlandığı her noktada her türlü gelişme peşin sıra gelir. Bu toprakların Türkiye Cumhuriyeti içindeki yerleri bizim için kutsaldır. Her damla kan, her damla toprak bizim vazgeçilmezimizdir. Dolayısıyla buralarda huzuru, güvenlik ortamını ülkemize uzanan her elin kırılacağının herkes tarafından bilinmesi lazımdır” diye konuştu.

En iyi at ve en büyük nar yarışması
Konuşmaların ardından en büyük nar ve en iyi yarış atı yarışması düzenlendi. Narı 1 kilo 328 gram büyüklüğünde olan Serdar Kim, en büyük nar yarışmasının birincisi olurken Demiryıldız isimli atıyla yarışmaya katılan İbrahim Halil Yıldız ise en iyi yarış atı kategorisinde birincilik elde etti. Birincilere tam altı, ikincilere yarım altı, üçüncülere ise çeyrek altın hediye edildi. En büyük nar birincisi Serdar Kim, hizmet ettiği için nazlarının büyüdüğünü belirterek, 'Hizmet ettiğim için narım büyüdü. Bakım hiçbir zaman yalan söylemez” dedi.
En iyi atı yarışmasının birincisi olan İbrahim Halil Yıldız ise, 'Şu anda bu duyguyu yaşamak güzel bir şeydir. Mutluyuz, birinciliğin keyfini çıkarıyoruz. Atımıza güveniyorduk. Şu anda Şanlıurfa Hipodromunda yarışıyor. İstanbul’da, Ankara’da, Adana’da çok birincilikleri var. Yarın öbür gün de Elazığ’da yarışacak. Atımızı seviyoruz, güvendiğimiz için getirdik. Kazandığımız için mutluyuz” diye konuştu.
Yarın da sürecek festivalde gündüz çeşitli etkinlikler düzenlenirken gece ise ünlü sanatçılar kent meydanında konserler verecek.
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Diyarbakır Valisi iftarda liseli öğrencilerle buluştu

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Komşularımızdan özür diliyorum

Batman'da "siyonizme ve uyuşturucuya karşı tek yumruk" basın açıklaması

Batman'da TIR'da 25 düzensiz göçmen yakalandı, sürücü tutuklandı

Bitlis’te mart ayında 288 köy yolu ulaşıma kapandı

ABD'nin en büyük uçak gemisi "USS Gerald R. Ford" Kızıldeniz'de

Diyarbakır'da trafik ihlali yapanlara cezai işlem

İran Devrim Muhafızları: Uyarıyı dikkate almayan petrol tankeri İHA ile hedef alındı

İşgal rejimi ve ABD Mehrabad Uluslararası Havalimanı’nı vurdu

İran'ın füzeleri siyonist rejimde işgücü piyasasını sarstı

16 bakanlığa atama: Acil durumlar ve savunma planlaması daire başkanı göreve getirildi

Karadeniz gazında yeni aşama: Osman Gazi platformuna kritik modül entegre edildi

Küba’da elektrik krizi derinleşiyor: Halkın yüzde 68’i elektriksiz

İçişleri Bakanı Çiftçi, Konya’da Kur’an kursu öğrencileriyle sahur yaptı

İşgal rejimi Batı Şeria’da baskınlarını artırdı

Akkuyu Nükleer Santrali bağlantı yolu için acele kamulaştırma kararı

Bağdat'taki ABD Victoria Üssü İHA saldırısıyla hedef alındı

Sanayide deprem hazırlığı için kritik model: GEBKİM OSB

Hürmüz Boğazı gerilimi tırmanıyor: Batı bedelini ödüyor, Moskova kazanıyor

İzmir’de 7 bin 550 tarihi eser ele geçirildi

İran’dan BM’ye “Açık sözlü olun” çağrısı

DSÖ uyardı: Gazze'de ilaç stokları tükeniyor, sağlık krizi derinleşiyor

Ankara’da silahlı paylaşımlara operasyon: 26 şüpheli gözaltına alındı

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu

Kayseri’de aileler arasında silahlı kavga: Bir kişi öldü, 2 kişi yaralandı

İran'dan işgal altındaki topraklara yeni füze ve İHA operasyonu

Üre gübresinde ithalat vergisi sıfırlandı

Meteoroloji'den yağmur ve kar uyarısı: 6 kent için "sarı" kodlu uyarı

Şeyh İkrime Sabri serbest bırakıldı, Mescid-i Aksa'yı savunduğu için Eski Şehir'den uzaklaştırıldı

Basra'da Amerikan şirketlerine İHA saldırısı: Büyük yangın çıktı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Diyarbakır Valisi iftarda liseli öğrencilerle buluştu

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Komşularımızdan özür diliyorum

Batman'da "siyonizme ve uyuşturucuya karşı tek yumruk" basın açıklaması

Batman'da TIR'da 25 düzensiz göçmen yakalandı, sürücü tutuklandı

Bitlis’te mart ayında 288 köy yolu ulaşıma kapandı

ABD'nin en büyük uçak gemisi "USS Gerald R. Ford" Kızıldeniz'de

Diyarbakır'da trafik ihlali yapanlara cezai işlem