• BIST 100

    10979,73%0,70
  • DOLAR

    42,36% 0,04
  • EURO

    48,97% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5577,32% 0,49
  • Ç. ALTIN

    9236,33% -0,70

Suruç’ta “At ve Nar Festivali” renkli görüntülere sahne oldu

30 Eylül 2023, Cumartesi 19:45
30 Eylül 2023, Cumartesi 19:45
Suruç’ta “At ve Nar Festivali” renkli görüntülere sahne oldu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Suruç’ta “At ve Nar Festivali” renkli görüntülere sahne oldu

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde düzenlenen ’Suruç Atı ve Narı Festivali’ renkli görüntülere sahne oldu. En iyi at ve narların yarıştığı festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Şanlıurfa’nın Suriye sınırında yer alan ilçesi Suruç’ta renkli bir festival gerçekleştiriliyor. Kaymakamlık ve kayyum belediyesi tarafından düzenlenen, 2 gün sürecek olan Suruç Atı ve Narı Festivali’nin açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Kortej yürüyüşüyle başlayan festival, en büyük nar ve en iyi yarış atı yarışmalarıyla devam etti. Festivalin açılış konuşmasını yapan Kaymakam İbrahim Güneş, '4’üncüsünü gerçekleştirmiş olduğumuz festivalimize vatandaşlarımız tarafından yoğun bir ilgi oluyor. İki gün sürecek festivalimize Türkiye’nin önemli sanatçıları buraya gelecek ve vatandaşımızla buluşacaklar. Hem burayı bir kültür sanat şehri olarak hem de alt yapısıyla, üst yapısıyla oluşan etkinlikler ve faaliyetleriyle kendini aşmış ve ispatlamış bir ilçe olma yolunda emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz” dedi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de, 'Çok güzel bir başlangıçla buraya geldik. Bahçesi var bağı var, vazgeçilmez narı var. Yine Arap atı gibi yarış atları var. Kıymetli bir ilçemiz. Bu ilçemizde de bu gün nar festivali yapıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

'Ülkemize uzanan her elin kırılacağının herkes tarafından bilinmesi lazım'
Terör vurgusu yapan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ise, “Devletimizin gücü yerel yönetimlere de uzanınca buradaki farkı görüyorsunuz. Suruçlu vatandaşlarında bu hizmetleri görmesi lazımdır. Huzurun, güvenin ve emniyetin, asayişin sağlandığı her noktada her türlü gelişme peşin sıra gelir. Bu toprakların Türkiye Cumhuriyeti içindeki yerleri bizim için kutsaldır. Her damla kan, her damla toprak bizim vazgeçilmezimizdir. Dolayısıyla buralarda huzuru, güvenlik ortamını ülkemize uzanan her elin kırılacağının herkes tarafından bilinmesi lazımdır” diye konuştu.

En iyi at ve en büyük nar yarışması
Konuşmaların ardından en büyük nar ve en iyi yarış atı yarışması düzenlendi. Narı 1 kilo 328 gram büyüklüğünde olan Serdar Kim, en büyük nar yarışmasının birincisi olurken Demiryıldız isimli atıyla yarışmaya katılan İbrahim Halil Yıldız ise en iyi yarış atı kategorisinde birincilik elde etti. Birincilere tam altı, ikincilere yarım altı, üçüncülere ise çeyrek altın hediye edildi. En büyük nar birincisi Serdar Kim, hizmet ettiği için nazlarının büyüdüğünü belirterek, 'Hizmet ettiğim için narım büyüdü. Bakım hiçbir zaman yalan söylemez” dedi.
En iyi atı yarışmasının birincisi olan İbrahim Halil Yıldız ise, 'Şu anda bu duyguyu yaşamak güzel bir şeydir. Mutluyuz, birinciliğin keyfini çıkarıyoruz. Atımıza güveniyorduk. Şu anda Şanlıurfa Hipodromunda yarışıyor. İstanbul’da, Ankara’da, Adana’da çok birincilikleri var. Yarın öbür gün de Elazığ’da yarışacak. Atımızı seviyoruz, güvendiğimiz için getirdik. Kazandığımız için mutluyuz” diye konuştu.
Yarın da sürecek festivalde gündüz çeşitli etkinlikler düzenlenirken gece ise ünlü sanatçılar kent meydanında konserler verecek.

Arakçi’den Avrupa ülkelerinin İran karşıtı kararına tepki

Hatay’da yola beton dökülmesi üzerine firmanın faaliyeti durduruldu

Konya Büyükşehir Belediyesi 94 yeni personel alacak

Meram’da yeni aile sağlığı merkezi hizmete açıldı

Adana'da 4 gündür kayıp olan Alzheimer hastası yaşlı adam ölü bulundu

İşgal ordusu, Gazze'de Sarı Hat'tın yerini değiştirerek alanını genişletti

Zirai ilaç kalıntısı tespit edilen 6 bin 100 kilogram mandalina imha edildi

2026 iklim zirvesine Türkiye ev sahipliği yapacak

Diyarbakır’da 4 kişinin öldüğü kaza kameralara yansıdı

Elazığ'da zincirleme kaza: 1 yaralı

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde MAZLUMDER’den Gazze çağrısı

Kahramanmaraş’ta sobadan zehirlenen çift hayatını kaybetti

Öylek: Ankara’nın en büyük sorunu trafik ve ulaşım

Sağlık ve sosyal hizmet profesyonelleri ek işte çalışmak istiyor

Mardin’de 13 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

HÜDA PAR'ın kanun tekliflerine bir destek de Burdur'dan 

Sudan Büyükelçisi Eltayeb: Sudan'da yaşananlar bir iç savaş değil, Sudan kimliğini yok etmeye yönelik girişimlerdir

Öğretmenlerin kaleminden atasözleri ve deyimlerin açıklamaları yazılacak

HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Yalçın'dan 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü Mesajı

Büyükşehir Belediye Meclisi kasım ayı toplantılarının III. birleşimi yapıldı

Büyükşehir Belediyesi öğrencilere ücretsiz kurs, kitap ve dijital dershane imkânı sağlanıyor

Vietnam'daki sellerde ölü sayısı 41'e yükseldi

Miniklerden Büyükşehir Belediye Başkanı Er'e ziyaret

HÜDA PAR: Atamalarda eş durumu mağduriyetleri giderilmeli

Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Gazze için sessiz çığlık: Artık çocuklar ölmesin

SDG/YPG'den Suriye askerlerine saldırı: 2 ölü

Yeşilay'dan "Zorunlu Tedavi Çalıştayı"

Adana halkı: Koskoca şehrin yeterli postane binası yok, konteyner yapı yerine kalıcı bir postane binası istiyoruz

İran, UAEA'nın yeni kararına ilişkin Avrupa ülkelerine tepki gösterdi

Gazze yararına düzenlenecek hayır çarşısına davet

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Arakçi’den Avrupa ülkelerinin İran karşıtı kararına tepki

Hatay’da yola beton dökülmesi üzerine firmanın faaliyeti durduruldu

Konya Büyükşehir Belediyesi 94 yeni personel alacak

Meram’da yeni aile sağlığı merkezi hizmete açıldı

Adana'da 4 gündür kayıp olan Alzheimer hastası yaşlı adam ölü bulundu

İşgal ordusu, Gazze'de Sarı Hat'tın yerini değiştirerek alanını genişletti

Zirai ilaç kalıntısı tespit edilen 6 bin 100 kilogram mandalina imha edildi