• BIST 100

    11109,39%-0,99
  • DOLAR

    41,61% 0,11
  • EURO

    48,99% 0,43
  • GRAM ALTIN

    5194,19% 0,55
  • Ç. ALTIN

    8519,01% 0,24

Sürücülere ucuz malzeme uyarısı: Bin TL’lik masraftan kaçarken 30 bin TL ödemeyin

31 Ekim 2022, Pazartesi 11:40
31 Ekim 2022, Pazartesi 11:40
Sürücülere ucuz malzeme uyarısı: Bin TL’lik masraftan kaçarken 30 bin TL ödemeyin
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Sürücülere ucuz malzeme uyarısı: Bin TL’lik masraftan kaçarken 30 bin TL ödemeyin

Siirt’te havaların soğumasıyla birlikte sanayi ustaları, sürücüleri kışlık bakım yapmaları konusunda uyardı. Ucuz ürün kullanmanın araca zarar verdiğini kaydeden oto tamir ustaları, merdiven altı ürünlerin zaman zaman 30 bin TL’lik masraflara da neden olabildiğini belirtti.
Siirt’te, havaların soğumasıyla birlikte sanayi ustaları, sürücüleri kışlık bakım yapmaları konusunda uyardı. Oto tamir ustası Ferhat Tekin, sürücülerin kışlık bakımları yapmadıkları takdirde yüksek meblağlarla karşı karşıya kalabileceklerini söyleyerek uyarıda bulundu.
Siirt’te soğuk havalar etkisini göstermeye başlarken oto tamir ustası Tekin, araç sahiplerini antifriz, yağ bakımları ve kışlık lastik takmaları konusunda uyardı. Kış bakımının muhakkak yapılması gerektiğini ve özellikle antifriz bakımının en önemlisi olduğunu dile getiren Tekin, ani soğumalarda antifriz eksikliğinin araçta bloğun patlamasına, motorun kirlenmesine sebep olabileceğini ve 500 liralık bir bakım yapılmadığı zaman 10 bin liralık masrafın çıkabileceğini söyledi. Kışlık bakımların önemli olduğunu ve geciktirilmemesi gerektiğini belirten Tekin, “Kış geldi. Kışlık bakımlarımızı mutlaka yaptıralım 500 TL’lik masraftan kaçınıp 10 bin liralık masraf karşımıza çıkmasın, antifrizi kontrol ettirelim, yağ ve periyodik bakımlarımızı yaptıralım. Mutlaka lastiklerimizi kış lastiği olarak değiştirelim. Güvenli sürüşler hayırlı yolculuklar dilerim” dedi.

Ucuz malzeme kullanmak size pahalıya patlayabilir
Araç sürücülerinin kışlık bakımlarını yaparken mutlaka kaliteli ve bilindik yerlerden ürünlerini almaları konusunda uyaran oto yedek parça satıcısı Serdar Özyeşil, merdiven altı ürünlerden uzak durmaları konusunda uyarıda bulundu. Özyeşil, “Sonbahardayız. Araçlarımız yoğun bir şekilde geliyor, kışlık bakımlarını yapıyor. Yağ değişimi ve araçlarına antifriz koyuyor. Yazın da kışın da antifriz koymak lazım. Bunun dışında antifrizin kaliteli olması lazım. Kışlık bakımlarımızı yaptığımız zaman bin ile 2 bin TL’den kaçıp ucuz malzeme veya yapmayıp bıraktığımız zaman ucuz malzeme kullandığımız zaman motora, bloğa ve hortumlara zarar veriyor. Hiç koymadığımız zaman kışın donuyor ve patlamaya neden oluyor. Sizin bin TL veya 2 bin TL’lik masraftan kaçmışken 20- 30 bin TL, aracına göre 40 ile 60 bin TL masraf çıkartıyor. Sizin bin TL’niz 60 bin TL oluyor. Onun için daha havalar soğumadan kışlık bakımlarımızı yapalım. Kaliteli ürünler, faturalı ürünler kullanalım. Ürünlerimizi bildiğimiz parçacılardan alalım” diye konuştu.
[gallery ids=',55163,55164,55165,55166,55167']

Siirt’te kaldırım işgali yapan işletmelere geçici kapatma cezası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası din görevlisi eksenli kutlanmalıdır

Gazze'de son 24 saatte 77 şehit

Marmara Denizi'nde 5 büyüklüğünde deprem

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden öğrenci ve velilere eğitim semineri

Fransa'nın siyonist rejime yapacağı silah sevkiyatına tepki

Gaziantep’te bin 402 sürücüye 1 milyon 362 bin lira ceza

Bingöl’de su ürünlerinde sürdürülebilirlik için denetimler başladı

Güneydoğu Anadolu eylül ayında 1,1 milyar dolarlık ihracata ulaştı

Mardin’de otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı

Söz ve Kalem Dergisi 13 yaşında

SUMUD filosuna destek için denize açıldılar:  Abluka kırılana kadar devam edeceğiz

Bingöl’de tarihi eserler ele geçirildi

Gazze ablukasını kırmak için yola çıkan Bursalı siyasetçi gözaltına alındı

Gaziantep’te tarihi geçmiş ürün satan iş yeri kapatıldı

Yeşilyurt Belediyesi, yaşlılar gününde büyüklerini unutmadı

Bingöl Üniversitesi öğrencilerinden Sumud Filosu’na yapılan saldırıya tepki

İngiltere'de bir sinagogda 2 kişi öldürüldü

Beyaz Saray'dan güven vermeyen açıklama: Trump'ın Gazze planı için "hassas müzakereler" sürüyor

Batmanlı kadınlara okuma yazma kursu desteği

Elon Musk, 500 milyar dolar servete ulaştı

Engelli ve eski hükümlülere hibe desteği başvuruları başladı

YÖK ve üniversitelerden siyonist işgalcilere ortak kınama

Batman'da bağımlılıkla mücadele için toplantı düzenlendi

Batman'da Kur'an'ı Kerim kursuna yoğun ilgi

Türkiye ile siyonist rejim arasında muhtemel çatışmada askeri dengeler

Endonezya'da çöken okulda yaşam belirtisi tespit edilmedi: Onlarca kişi enkaz altında!

Batmanlı doktor, Gazze için yola çıktığı filoda gözaltına alındı

Biyolojik çeşitlilik için buluştular

Batmanlı Dama ekibi Mardin’de kupa aldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siirt’te kaldırım işgali yapan işletmelere geçici kapatma cezası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası din görevlisi eksenli kutlanmalıdır

Gazze'de son 24 saatte 77 şehit

Marmara Denizi'nde 5 büyüklüğünde deprem

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden öğrenci ve velilere eğitim semineri

Fransa'nın siyonist rejime yapacağı silah sevkiyatına tepki

Gaziantep’te bin 402 sürücüye 1 milyon 362 bin lira ceza