• BIST 100

    16345,82%-0,38
  • DOLAR

    43,60% 0,16
  • EURO

    51,57% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6942,61% 3,13
  • Ç. ALTIN

    11654,37% 0,11

Tahir Elçi davasında gerekçeli karar açıklandı: 3 sanık için beraat kararı verildi

10 Temmuz 2024, Çarşamba 16:41
10 Temmuz 2024, Çarşamba 16:41
Tahir Elçi davasında gerekçeli karar açıklandı: 3 sanık için beraat kararı verildi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Tahir Elçi davasında gerekçeli karar açıklandı: 3 sanık için beraat kararı verildi

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde 9 yıl önce dönemin Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin hayatını kaybetmesine ilişkin davada "bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan yargılanan ve beraat eden 3 sanık hakkında gerekçeli karar hazırlandı. Kararda, “Sanıklar, Sinan T., Fuat T. ve Mesut S.’nin maktul Elçi’ye yönelik ’bilinçli taksirle öldürme’ suçundan cezalandırılmaları istemi ile mahkememizde kamu davası açılmış ise de sanıkların eyleminin sabit olmaması nedeniyle CMK’nin 223/2-e maddesi gereğince müsnet suçtan ayrı ayrı beraatlerine karar verilmiştir” denildi.
Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 12 Haziran’daki karar duruşmasında, tutuksuz yargılanan polis memurları Sinan T., Fuat T., ve Mesut S.’nin üzerine atılı suçtan beraatine ilişkin gerekçeli karar yazıldı.
Gerekçeli kararda, "Sanıkların üzerine atılı ’bilinçli taksirle öldürme’ suçundan cezalandırılmaları istemi ile mahkememizde kamu davası açılmıştır. Maktul Tahir Elçi’nin ölümüne sebebiyet veren atışın kimin silahından atıldığının tespit olunamadığı ve üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair her türlü şüpheden uzak kanaat elde edilemediği anlaşılmıştır. Sanıklar, Sinan T., Fuat T. ve Mesut S.’nin maktul Elçi’ye yönelik ’bilinçli taksirle öldürme’ suçundan cezalandırılmaları istemi ile mahkememizde kamu davası açılmış ise de sanıkların eyleminin sabit olmaması nedeniyle CMK’nin 223/2-e maddesi gereğince müsnet suçtan ayrı ayrı beraatlerine karar verilmiştir" denildi.
Sur ilçesinde 28 Kasım 2015’te Diyarbakır Barosunca, terör saldırılarında zarar gören tarihi Dört Ayaklı Minare’ye dikkati çekmek amacıyla basın açıklaması yapılmış, açıklamanın ardından teröristlerin saldırısı sonucu polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur şehit olmuş, çıkan çatışmada dönemin Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hayatını kaybetmişti.
Olaya ilişkin hazırlanan iddianamede, saldırının ardından kaçan terör örgütü PKK mensubu Mahsum Gürkan’ın bölgede gerçekleştirilen operasyonda etkisiz hale getirildiği belirtilerek, hakkında yakalama kararı çıkarılan terörist Uğur Yakışır’ın "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak", 2 polis memurunu "kasten öldürmek" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ile Tahir Elçi’yi "olası kastla öldürmek"ten 20 yıldan 25 yıla, polis memuru Sinan T.’yi "öldürmeye teşebbüs"ten 20 yıla, "mala zarar vermek" ve "ruhsatsız silah bulundurma, taşıma veya satın alma"dan da 1 yıl 4 aydan 5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Konya’da Siyer Yarışması'na yoğun ilgi

Türkiye, Sudan’da sivilleri hedef alan saldırıyı kınadı

Halid Meşal: Gazze üzerinde uluslararası vesayet yönetimini kabul etmeyeceğiz

Önen: Tek çıkış yolumuz Resulullah'ın hayatını öğrenmek ve yaşamaktır

Siyer yarışması Diyarbakır'da onbinlerin katılımıyla gerçekleşti

TBMM bu hafta trafik cezaları ve milli park düzenlemelerini görüşecek

Malatya'da "Onu Oku, Onu Yaşa" temalı Siyer Yarışmasına yoğun ilgi

Ağrı'da gerçekleştirilen Siyer Yarışmasına yoğun katılımla bitti

Bakan Tunç: Sinop adalet binasının yapım ihalesi yarın yapılacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında büyükelçilerle iş birliği görüşmesi

Bitlis’te Siyer Yarışması yoğun katılımla gerçekleştirildi

Yüzyılın Konut Projesi'nde 7 ilin kura tarihi açıklandı

İtalya'da çığ: 4 ölü

Siirt’te çocuklar ellerinden tutularak Siyer Yarışması'na getirildiler

Batman'da "Umre Ödüllü Siyer Yarışması" büyük ilgi gördü

Refah Sınır Kapısı hasta tahliyesi ve insani yardımlar için yeniden açıldı

Viranşehir'de Siyer Yarışmasına yoğun ilgi

Yaçin: Peygamberimizin hayatını okuyan bir toplum, geleceğe yön verecek ve istikbali aydınlık bir toplum olacaktır

İstanbul'da 30 bini aşkın kişi "Siyer Yarışması"na katıldı

ABD’den işgal rejimi şirketiyle 210 milyon dolarlık misket bombası anlaşması

Gaziantep'te 28 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Çin'de fabrika patlaması: 8 ölü

Gaziantep'te 18 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Ankara'da Siyer Yarışması heyecanı yaşandı

Siyer sevdası engel tanımadı, kırık ayağıyla Siyer Yarışmasına girdi

BA-MED’den Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na Ziyaret

Bursa’da Siyer Yarışması başladı

Barış Kurulu, ilk zirvesini 19 Şubat'ta yapmayı planlıyor

Mardin’de soluk borusuna cisim kaçan çocuk hayatını kaybetti

Diyarbakır'da siyer yarışması başladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Konya’da Siyer Yarışması'na yoğun ilgi

Türkiye, Sudan’da sivilleri hedef alan saldırıyı kınadı

Halid Meşal: Gazze üzerinde uluslararası vesayet yönetimini kabul etmeyeceğiz

Önen: Tek çıkış yolumuz Resulullah'ın hayatını öğrenmek ve yaşamaktır

Siyer yarışması Diyarbakır'da onbinlerin katılımıyla gerçekleşti

TBMM bu hafta trafik cezaları ve milli park düzenlemelerini görüşecek

Malatya'da "Onu Oku, Onu Yaşa" temalı Siyer Yarışmasına yoğun ilgi