• BIST 100

    17925,02%-0,64
  • DOLAR

    44,85% -0,01
  • EURO

    52,85% 0,15
  • GRAM ALTIN

    6941,24% -0,35
  • Ç. ALTIN

    11099,36% -0,12

Tahir Elçi davasında gerekçeli karar açıklandı: 3 sanık için beraat kararı verildi

10 Temmuz 2024, Çarşamba 16:41
10 Temmuz 2024, Çarşamba 16:41
Tahir Elçi davasında gerekçeli karar açıklandı: 3 sanık için beraat kararı verildi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Tahir Elçi davasında gerekçeli karar açıklandı: 3 sanık için beraat kararı verildi

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde 9 yıl önce dönemin Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin hayatını kaybetmesine ilişkin davada "bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan yargılanan ve beraat eden 3 sanık hakkında gerekçeli karar hazırlandı. Kararda, “Sanıklar, Sinan T., Fuat T. ve Mesut S.’nin maktul Elçi’ye yönelik ’bilinçli taksirle öldürme’ suçundan cezalandırılmaları istemi ile mahkememizde kamu davası açılmış ise de sanıkların eyleminin sabit olmaması nedeniyle CMK’nin 223/2-e maddesi gereğince müsnet suçtan ayrı ayrı beraatlerine karar verilmiştir” denildi.
Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 12 Haziran’daki karar duruşmasında, tutuksuz yargılanan polis memurları Sinan T., Fuat T., ve Mesut S.’nin üzerine atılı suçtan beraatine ilişkin gerekçeli karar yazıldı.
Gerekçeli kararda, "Sanıkların üzerine atılı ’bilinçli taksirle öldürme’ suçundan cezalandırılmaları istemi ile mahkememizde kamu davası açılmıştır. Maktul Tahir Elçi’nin ölümüne sebebiyet veren atışın kimin silahından atıldığının tespit olunamadığı ve üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair her türlü şüpheden uzak kanaat elde edilemediği anlaşılmıştır. Sanıklar, Sinan T., Fuat T. ve Mesut S.’nin maktul Elçi’ye yönelik ’bilinçli taksirle öldürme’ suçundan cezalandırılmaları istemi ile mahkememizde kamu davası açılmış ise de sanıkların eyleminin sabit olmaması nedeniyle CMK’nin 223/2-e maddesi gereğince müsnet suçtan ayrı ayrı beraatlerine karar verilmiştir" denildi.
Sur ilçesinde 28 Kasım 2015’te Diyarbakır Barosunca, terör saldırılarında zarar gören tarihi Dört Ayaklı Minare’ye dikkati çekmek amacıyla basın açıklaması yapılmış, açıklamanın ardından teröristlerin saldırısı sonucu polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur şehit olmuş, çıkan çatışmada dönemin Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hayatını kaybetmişti.
Olaya ilişkin hazırlanan iddianamede, saldırının ardından kaçan terör örgütü PKK mensubu Mahsum Gürkan’ın bölgede gerçekleştirilen operasyonda etkisiz hale getirildiği belirtilerek, hakkında yakalama kararı çıkarılan terörist Uğur Yakışır’ın "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak", 2 polis memurunu "kasten öldürmek" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ile Tahir Elçi’yi "olası kastla öldürmek"ten 20 yıldan 25 yıla, polis memuru Sinan T.’yi "öldürmeye teşebbüs"ten 20 yıla, "mala zarar vermek" ve "ruhsatsız silah bulundurma, taşıma veya satın alma"dan da 1 yıl 4 aydan 5 yıla kadar hapsi isteniyor.
Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Çin'den ABD'ye Hürmüz uyarısı

Doku Soruşturmasi’nda kamu görevlilerine yönelik inceleme derinleşiyor

Lavrov’dan yeni blok açıklaması

İstanbul Valiliği’nden yağış uyarısı

İşgal ordusundan Lübnan'da geri dönmeye çalışanlara engel

Sıfır atık bilinci küresel iş birliğiyle yaygınlaşıyor

Magyar'dan netanyahu için tutuklama iması

Antalya’da ABD’ye alternatif arayışı

Rusya: Fransa'nın nükleer doktrini Avnupa'nın güvenliğinin zayıflamasına yol açacak

Filistinli tutukluların şartları ağırlaştı, şikayetler katlandı.

CENTCOM: 27 gemi geri döndürüldü

Merz’den ABD ve İran’a çağrı

İran'dan Türkiye'ye uçuşlar yeniden başlıyor

Merz: Küba tehdit değil

BM raportörleri: siyonist rejim ile Ortaklık Anlaşması askıya alınmalı

Van TSO Başkan Adayı Bayram’dan HAKSİAD’a ziyaret

Mersin’de hacı adayları dualarla uğurlandı: Bu bir sabır ve arınma seferidir

Rosatom Genel Müdürü Likhachev, 600’den fazla personelin Rusya’ya gönderildiğini açıkladı.

Çin’den Japonya’nın askeri tatbikata katılımına tepki

Ermenistan Başbakanı Paşinyan'dan Karabağ açıklaması

Erdoğan: Ekranlarda çarpık ilişkileri meşrulaştıran, kötülüğü sıradanlaştıran yapımlardan ziyade aileyi merkeze alan yapımlara yer verilmeli

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte Türkiye'ye geliyor

Almanya, Rusya’nın Almanya’daki hedeflere yönelik tehditlerini kabul edilemez buldu.

CBP, 127 milyar dolarlık iade sürecini başlattı.

Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan yaşlılardan gençlere anlamlı mesaj: Peygamberi tanıyın, yönünüzü kaybetmeyin

Prof. Dr. Artut: Yapay zekâ üretim süreçlerini ortadan kaldırmıyor odağını dönüştürüyor

Şanlıurfa badem üretiminde ikinci sıraya yükseldi

Diyarbakır'da etkili olan sağanak sonrası cadde ve sokaklar sular altında

Peskov: Hürmüz Boğazı'ndaki durum son derece kırılgan ve tahmin edilemez

Şanlıurfa'da ekmek fiyatına zam

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Çin'den ABD'ye Hürmüz uyarısı

Doku Soruşturmasi’nda kamu görevlilerine yönelik inceleme derinleşiyor

Lavrov’dan yeni blok açıklaması

İstanbul Valiliği’nden yağış uyarısı

İşgal ordusundan Lübnan'da geri dönmeye çalışanlara engel

Sıfır atık bilinci küresel iş birliğiyle yaygınlaşıyor

Magyar'dan netanyahu için tutuklama iması