Tahir Elçi davasında gerekçeli karar açıklandı: 3 sanık için beraat kararı verildi

Tahir Elçi davasında gerekçeli karar açıklandı: 3 sanık için beraat kararı verildi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
GÜNDEM 10.07.2024 16:41:59 0

Tahir Elçi davasında gerekçeli karar açıklandı: 3 sanık için beraat kararı verildi

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde 9 yıl önce dönemin Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin hayatını kaybetmesine ilişkin davada "bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan yargılanan ve beraat eden 3 sanık hakkında gerekçeli karar hazırlandı. Kararda, “Sanıklar, Sinan T., Fuat T. ve Mesut S.’nin maktul Elçi’ye yönelik ’bilinçli taksirle öldürme’ suçundan cezalandırılmaları istemi ile mahkememizde kamu davası açılmış ise de sanıkların eyleminin sabit olmaması nedeniyle CMK’nin 223/2-e maddesi gereğince müsnet suçtan ayrı ayrı beraatlerine karar verilmiştir” denildi.
Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 12 Haziran’daki karar duruşmasında, tutuksuz yargılanan polis memurları Sinan T., Fuat T., ve Mesut S.’nin üzerine atılı suçtan beraatine ilişkin gerekçeli karar yazıldı.
Gerekçeli kararda, "Sanıkların üzerine atılı ’bilinçli taksirle öldürme’ suçundan cezalandırılmaları istemi ile mahkememizde kamu davası açılmıştır. Maktul Tahir Elçi’nin ölümüne sebebiyet veren atışın kimin silahından atıldığının tespit olunamadığı ve üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair her türlü şüpheden uzak kanaat elde edilemediği anlaşılmıştır. Sanıklar, Sinan T., Fuat T. ve Mesut S.’nin maktul Elçi’ye yönelik ’bilinçli taksirle öldürme’ suçundan cezalandırılmaları istemi ile mahkememizde kamu davası açılmış ise de sanıkların eyleminin sabit olmaması nedeniyle CMK’nin 223/2-e maddesi gereğince müsnet suçtan ayrı ayrı beraatlerine karar verilmiştir" denildi.
Sur ilçesinde 28 Kasım 2015’te Diyarbakır Barosunca, terör saldırılarında zarar gören tarihi Dört Ayaklı Minare’ye dikkati çekmek amacıyla basın açıklaması yapılmış, açıklamanın ardından teröristlerin saldırısı sonucu polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur şehit olmuş, çıkan çatışmada dönemin Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hayatını kaybetmişti.
Olaya ilişkin hazırlanan iddianamede, saldırının ardından kaçan terör örgütü PKK mensubu Mahsum Gürkan’ın bölgede gerçekleştirilen operasyonda etkisiz hale getirildiği belirtilerek, hakkında yakalama kararı çıkarılan terörist Uğur Yakışır’ın "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak", 2 polis memurunu "kasten öldürmek" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ile Tahir Elçi’yi "olası kastla öldürmek"ten 20 yıldan 25 yıla, polis memuru Sinan T.’yi "öldürmeye teşebbüs"ten 20 yıla, "mala zarar vermek" ve "ruhsatsız silah bulundurma, taşıma veya satın alma"dan da 1 yıl 4 aydan 5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Netanyahu, 21. yüzyılın Hitler'idir

TBMM: İran'a saldırılar ve Gazze soykırımı asla kabul edilemez

Washington Post: israil, ABD desteği olmadan 10 gün daha savunma yapabilir

Siyonist rejim yardım bekleyen sivillere saldırdı: 13 şehit, 70 yaralı

İran'dan siyonist rejime Fettah füzesi: Hava sahasında tam kontrol bizde

Hamaney: Siyonistlerle asla pazarlık yapmayacağız

İran ordusu, Tel Aviv'in Never Tzedek bölgesi için tahliye uyarısı yayımladı

Siyonist rejim, Tahran'daki İmam Hüseyin Üniversitesine saldırdı

Otomobil çocukların arasına daldı: 3 yaralı

Elektrik akımına kapılan çocuk hayatını kaybetti

İran, Tel Aviv’i füzelerle vurdu

İran'dan işgal rejimine doğru yoğun füze atışları: Tel Aviv'e füzeler düştü, yangın çıktı!

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Türkiye güçlü bir siyonizm tehdidiyle karşı karşıya

İran'da intihar saldırısı planlayan Mossad casusları yakalandı

Devrim Muhafızları: Saldırıların kaynağı olan işgal hava üslerini hedef aldık

Katar, Filistinli mülteciler için 20 milyon dolar yardım sağlayacak

Kremlin: Rusya-ABD ilişkilerinin normalleşme süreci askıya alındı 

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan İran Büyükelçiliği’ne ziyaret

Suriye Dışişleri Bakanı İle Alman mevkidaşı ile görüştü

TBMM, işgalin İran saldırganlığına karşı tezkereyi kabul etti

Siirt’te park halindeki otomobil alev alev yandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri işgalin İran'a saldırılarını görüştü

İran: Şu ana kadarki operasyonlarımız caydırıcıydı; cezalandırıcı operasyonlarımız çok yakında!

Malatya'da aracın çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Kamyonun çarptığı yaya ağır yaralandı

Malatya Büyükşehir Meclisi haziran ayı toplantıları sona erdi

İran'dan yeni füze fırlatıldı: Sirenler çaldı!

Bat Yam'da 88 bina İran füzeleriyle hasar gördü

İran Ordusu: 28 düşman hava aracı düşürüldü, işgale ait Hermes casus İHA’sı imha edildi

Rekabet Kurumu’ndan gıda laboratuvarlarına ceza

Yükleniyor