• BIST 100

    10628,63%-0,11
  • DOLAR

    42,25% 0,05
  • EURO

    49,33% 0,73
  • GRAM ALTIN

    5706,40% 0,17
  • Ç. ALTIN

    9495,67% 2,13

Tarihler belli oldu! Emeklilere çifte müjde

27 Haziran 2020, Cumartesi 10:30
27 Haziran 2020, Cumartesi 10:30
Tarihler belli oldu! Emeklilere çifte müjde
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Tarihler belli oldu! Emeklilere çifte müjde

Milyonlarca emekli temmuzda çifte bayram yaşayacak. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 31 Temmuz - 3 Ağustos'ta kutlanacak Kurban Bayramı için hazırlıklarını yapıyor. Emekli ikramiyelerinin 27-30 Temmuz tarihleri arasında hesaplarda olması planlanıyor. Emekliler temmuzda aylıklarını da zamlı alacak. Temmuz ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemeleri de 29 Haziran'dan itibaren hesaplara yatacak.

İKİNCİ İKRAMİYE! YENİ EMEKLİ DE ALACAK

Hükümet, emeklilerin refah düzeyini yükseltmek için tüm imkanları sunarken, bu yıl 13 milyon emekliye 9 milyar lira tutarında promosyon ödemesi yapıldı. Emekliler ve hak sahiplerine, Ramazan Bayramı için mayısta ödenmesi planlanan 1.000 liralık ikramiye nisanda hesaplara yattı. Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kurban Bayramı ikramiyeleri için de hazırlıklara başladı. Kurban Bayramı 31 Temmuz - 3 Ağustos'ta kutlanacak. Arefe günü 30 Temmuz Perşembe gününe denk geliyor. Pazartesi gününden itibaren 27-30 Temmuz tarihleri arasında bu yılın ikinci ikramiyesinin yatırılması bekleniyor. Ödeme takvimine ilişkin kesin tarihi SGK duyuracak. Bu tarihe kadar emekli olanlar da ikramiye alabilecek.

ORANA GÖRE İKRAMİYE

Emeklilere 1.000'er lira, dul ve yetimlere hisseleri oranında ödeme yapılacak. Hem eşi hem anne veya babasından ölüm aylığı alan kişilerin ikramiyesi, 2 dosyadan hangisinde ölüm aylığı oranı daha yüksek ise o dosya baz alınarak ödenecek. Bayram ikramiyesini emekliler gibi maluller de tam olarak alıyor.

İş kazası geçiren ve sürekli iş göremezlik geliri alanlara da ikramiye yatıyor. Bu kapsamdaki ödemeler sürekli iş göremezlik oranına göre hesaplanıyor. Kişinin yüzde 50 oranında iş göremez olduğu tespit edildiyse 500 lira bayram ikramiyesi ödenecek.

İŞSİZLİK VE KISA ÇALIŞMA ÖDEMELERİ ÖNE ÇEKİLDİ

Temmuz ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemeleri de 29 Haziran'dan itibaren hesaplara yatırılıyor. Ödemeler 29 Haziran-3 Temmuz ayı arasında yapılacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 'Kovid-19 tedbirleri kapsamında 5 Temmuz'da yapılması gereken haziran ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerini erkene çektik. Ödemeleri, 29 Haziran'dan itibaren kimlik numaralarının son hanesine göre vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatıracağız' dedi.

IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara PTT üzerinden ödeme yapılacak. Kimlik numaralarının son hanesi 0 olanlara 29 Haziran'da, 2 olanlara 30 Haziran'da, 4 olanlara 1 Temmuz'da, 6 olanlara 2 Temmuz'da, 8 olanlara ise 3 Temmuz'da ödemeler yapılacak.

TEMMUZ AYINDA ZAMLI AYLIK

Temmuzda emekli aylıkları da zamlı yatacak. Emekliler her yıl ocak-temmuz aylarında son 6 ayın enflasyon rakamlarına göre zam alıyor. İlk 6 aylık enflasyon Merkez Bankası'nın beklenti anketindeki haziran ayı TÜFE tahminine göre yüzde 5.09 olacak.

Maaş yükseleceği için bunun üzerinden yüzde 4 oranında hesaplanan ek ödeme tutarı da artacak. Ek ödeme dahil en düşük esnaf emeklisi aylığı bin 784 liradan bin 874 liraya çıkacak.

Yine 2000 tarihinden önce emekli olan SSK'lılarda en düşük aylık 2 bin 111 liradan 2 bin 219 liraya yükselecek. En yüksek aylık da ek ödeme dahil 6 bin 270 liradan 6 bin 590 liraya çıkacak. Emeklilerin gelirlerinde 90 ile 320 liraya yakın artış olacak.

Bakan Uraloğlu, Gürcistan Altyapı Bakanı Sokhadze ile görüştü

İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen yakalandı

Eski Gürcistan Başbakanı Gakharia, gıyabında tutuklanma cezasına çarptırıldı

Zonguldak’ta kış tedbirleri koordinasyon toplantısı yapıldı

ABD, Antifa hareketiyle bağlantılı Avrupa örgütlerini 'terör' listesine ekledi

Batman'da otomobil tıra çarptı: 2 çocuk hayatını kaybetti, baba ağır yaralı

Trump'a, Venezuela'ya yönelik olası operasyona ilişkin güncel seçenekler hakkında bilgi verildi

Cizre'de kitap fuarı düzenlenecek

Malatya'da zincirleme trafik kazası: 2 ölü, 3 yaralı

Niğde’de feci kaza: 3 ölü, 6 yaralı

ANFİDAP’tan Linet konserine tepki: İptal edilsin

İşgalciler, Batı Şeria'da 2 çocuğu şehit etti

Kastamonu’da ruhsatsız silah operasyonu: 2 gözaltı

Hırvatistan’da Türkiye'ye ait yangın söndürme uçağının düşmesi sonucu pilot hayatını kaybetti

Gaziantep'te 2 ruhsatsız tabanca ele geçirildi

İletişim Başkanı Duran’dan KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’ın ziyaretine ilişkin açıklama

Tarım Bakanlığı: Hırvatistan'daki bir yangın söndürme uçağımızla irtibat kesildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asya Kalkınma Bsı Başkanı Masato Kanda’yı kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kıbrıs meselesine en gerçekçi çözüm iki devletin bir arada var olmasından geçiyor

DMM'den Fatih Sosyal Konut Projesi hakkında çıkan iddialara yalanlama

Büyükşehir Belediyesi'nden Arapgir'e kapsamlı yol ve alt yapı çalışması

HÜDA PAR Aile Başkanlığı: Bütün zulümler dünyaya 'iyilik' dersi vermeye kalkışan güçlerin desteğiyle gerçekleşiyor

Kastamonu’da kaybolan anne ve oğlu toprağa verildi

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: "İlk Evim Arsa" yerleri bir an önce tespit edilmeli

Malatya'da silahlı kavga: 1 kişi ağır yaralandı

Malatya'da 38 yıllık içme suyu şebekesi yenileniyor

Adana'da kamyonun çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti

Bakan Fidan’dan İran ve Türkmenistan ile diplomasi trafiği

HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanlığından muhtar ziyaretleri

NATO'dan Yunanistan-GKRY ortak tatbikatı açıklaması

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Uraloğlu, Gürcistan Altyapı Bakanı Sokhadze ile görüştü

İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen yakalandı

Eski Gürcistan Başbakanı Gakharia, gıyabında tutuklanma cezasına çarptırıldı

Zonguldak’ta kış tedbirleri koordinasyon toplantısı yapıldı

ABD, Antifa hareketiyle bağlantılı Avrupa örgütlerini 'terör' listesine ekledi

Batman'da otomobil tıra çarptı: 2 çocuk hayatını kaybetti, baba ağır yaralı

Trump'a, Venezuela'ya yönelik olası operasyona ilişkin güncel seçenekler hakkında bilgi verildi