• BIST 100

    11278,00%0,35
  • DOLAR

    42,60% 0,03
  • EURO

    49,62% 0,15
  • GRAM ALTIN

    5748,84% -0,32
  • Ç. ALTIN

    9285,20% 0,05

Tarihler belli oldu! Emeklilere çifte müjde

27 Haziran 2020, Cumartesi 10:30
27 Haziran 2020, Cumartesi 10:30
Tarihler belli oldu! Emeklilere çifte müjde
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Tarihler belli oldu! Emeklilere çifte müjde

Milyonlarca emekli temmuzda çifte bayram yaşayacak. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 31 Temmuz - 3 Ağustos'ta kutlanacak Kurban Bayramı için hazırlıklarını yapıyor. Emekli ikramiyelerinin 27-30 Temmuz tarihleri arasında hesaplarda olması planlanıyor. Emekliler temmuzda aylıklarını da zamlı alacak. Temmuz ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemeleri de 29 Haziran'dan itibaren hesaplara yatacak.

İKİNCİ İKRAMİYE! YENİ EMEKLİ DE ALACAK

Hükümet, emeklilerin refah düzeyini yükseltmek için tüm imkanları sunarken, bu yıl 13 milyon emekliye 9 milyar lira tutarında promosyon ödemesi yapıldı. Emekliler ve hak sahiplerine, Ramazan Bayramı için mayısta ödenmesi planlanan 1.000 liralık ikramiye nisanda hesaplara yattı. Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kurban Bayramı ikramiyeleri için de hazırlıklara başladı. Kurban Bayramı 31 Temmuz - 3 Ağustos'ta kutlanacak. Arefe günü 30 Temmuz Perşembe gününe denk geliyor. Pazartesi gününden itibaren 27-30 Temmuz tarihleri arasında bu yılın ikinci ikramiyesinin yatırılması bekleniyor. Ödeme takvimine ilişkin kesin tarihi SGK duyuracak. Bu tarihe kadar emekli olanlar da ikramiye alabilecek.

ORANA GÖRE İKRAMİYE

Emeklilere 1.000'er lira, dul ve yetimlere hisseleri oranında ödeme yapılacak. Hem eşi hem anne veya babasından ölüm aylığı alan kişilerin ikramiyesi, 2 dosyadan hangisinde ölüm aylığı oranı daha yüksek ise o dosya baz alınarak ödenecek. Bayram ikramiyesini emekliler gibi maluller de tam olarak alıyor.

İş kazası geçiren ve sürekli iş göremezlik geliri alanlara da ikramiye yatıyor. Bu kapsamdaki ödemeler sürekli iş göremezlik oranına göre hesaplanıyor. Kişinin yüzde 50 oranında iş göremez olduğu tespit edildiyse 500 lira bayram ikramiyesi ödenecek.

İŞSİZLİK VE KISA ÇALIŞMA ÖDEMELERİ ÖNE ÇEKİLDİ

Temmuz ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemeleri de 29 Haziran'dan itibaren hesaplara yatırılıyor. Ödemeler 29 Haziran-3 Temmuz ayı arasında yapılacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 'Kovid-19 tedbirleri kapsamında 5 Temmuz'da yapılması gereken haziran ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerini erkene çektik. Ödemeleri, 29 Haziran'dan itibaren kimlik numaralarının son hanesine göre vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatıracağız' dedi.

IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara PTT üzerinden ödeme yapılacak. Kimlik numaralarının son hanesi 0 olanlara 29 Haziran'da, 2 olanlara 30 Haziran'da, 4 olanlara 1 Temmuz'da, 6 olanlara 2 Temmuz'da, 8 olanlara ise 3 Temmuz'da ödemeler yapılacak.

TEMMUZ AYINDA ZAMLI AYLIK

Temmuzda emekli aylıkları da zamlı yatacak. Emekliler her yıl ocak-temmuz aylarında son 6 ayın enflasyon rakamlarına göre zam alıyor. İlk 6 aylık enflasyon Merkez Bankası'nın beklenti anketindeki haziran ayı TÜFE tahminine göre yüzde 5.09 olacak.

Maaş yükseleceği için bunun üzerinden yüzde 4 oranında hesaplanan ek ödeme tutarı da artacak. Ek ödeme dahil en düşük esnaf emeklisi aylığı bin 784 liradan bin 874 liraya çıkacak.

Yine 2000 tarihinden önce emekli olan SSK'lılarda en düşük aylık 2 bin 111 liradan 2 bin 219 liraya yükselecek. En yüksek aylık da ek ödeme dahil 6 bin 270 liradan 6 bin 590 liraya çıkacak. Emeklilerin gelirlerinde 90 ile 320 liraya yakın artış olacak.

İstanbul’da beton mikserinin içine düşen sürücü hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz vekalet edecek

Erzincan’da 1 kilogram kokain ele geçirildi: 2 tutuklama

ABD, Venezuela açıklarında bir petrol tankerine el koydu iddiası

“24. İyilik Treni” Afganistan’a ulaştı

HAMAS, Batı Şeria’da arazi gaspının artmasının tehlikesine dikkat çekti

Malatya'da 6 kişinin yaralandığı zincirleme trafik kazası güvenlik kamerasında

Umut Kervanı Akçakale’de ihtiyaç sahiplerini sevindirdi

Malatya'da 3 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 6 kişi yaralandı

Yüzer Güneş Enerji Santrallerinde yeni dönem başladı

Batman'da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

İşgal rejimi, son bir yılda Suriye’ye 600 kez saldırı düzenledi

Fed yılın son faiz kararını açıkladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Tarımı çok önemsiyoruz

Antalya’da gıda deposunda yapılan baskında tarihi geçmiş ürünler imha edildi

İşgal rejimi, Lübnan’ın güneyinde BM askerlerine ateş açtı

İşgal rejimi, Batı Şeria’da 764 yeni yasa dışı konutun inşasına onay verdi

TOKİ şantiyesinde iş kazazı: Bir ağır yaralı

İletişim Başkanı Duran’dan Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı’na ilişkin açıklama

Gaziantep’te kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 kişi yakalandı

Büyükçekmece Adliyesi’ndeki altın soygununda 5 kişi tutuklandı

Uluslararası Gazeteciler Federasyonu: 2025 yılı Gazzeli gazeteciler için en kanlı yıl oldu

Zorunlu trafik sigortası zam oranı belli oldu

HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir: Sezaryen yalnızca tıbbi zorunluluk halinde uygulanmalıdır

Grand Kartal Otel faciasında 9 bakanlık personeline yurt dışı çıkış yasağı

Gaziantep’te 1,9 ton bozulmuş et imha edildi

Şırnak'ta "Nuh'un Ambarı Gastronomi Merkezi" projesi için sözleşme imzalandı

YÖK’ten müfredat ve AKTS için dönüşüm çağrısı: Siz çalışın, biz destekleyelim

Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları 31 Aralık’ta sona erecek

Kırıkkale OSB’de kimya fabrikasında büyük yangın

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İstanbul’da beton mikserinin içine düşen sürücü hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz vekalet edecek

Erzincan’da 1 kilogram kokain ele geçirildi: 2 tutuklama

ABD, Venezuela açıklarında bir petrol tankerine el koydu iddiası

“24. İyilik Treni” Afganistan’a ulaştı

HAMAS, Batı Şeria’da arazi gaspının artmasının tehlikesine dikkat çekti

Malatya'da 6 kişinin yaralandığı zincirleme trafik kazası güvenlik kamerasında