Tarım işçiliğini değil eğitimi tercih ettiler

GÜNDEM 22.12.2022 15:40:04 0
Tarım işçiliğini değil eğitimi tercih ettiler
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Tarım işçiliğini değil eğitimi tercih ettiler

“Mevsimlik tarımda çocuk işçiliğinin önlenmesi” projesi çerçevesinde Adıyaman’ın Kahta ilçesinde yaşayan çocuklar Adıyaman Üniversitesini (ADYÜ) ziyaret etti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) Çalışma Genel Müdürlüğü ile Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi işbirliğinde yürütülen, Avrupa Birliği (AB) kaynaklarıyla finanse edilen, Genç Hayat Vakfı’nın uygulama ortağı olduğu Çeşitli okullardan projeye dahil edilen ilkokul çağındaki 30 öğrenci, ADYÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü Haber Birim Sorumlusu Mustafa Polat rehberliğinde, Genç Hayat Vakfı Adıyaman Eğitim Saha Koordinatörü Yusuf Çelik ve Gizem Öztürk ile eğitimciler İdris Şaşmaz ve Abdülkadir Şahin nezaretinde üniversite kampüsünü gezdi.
Öğrenciler, Minyaman Çarşısı, Adıyaman Evi, Nemrut Dağı Tümülüsü ve Perre Antik Kenti simülasyonunun da içerisinde bulunduğu kampüs alanını gezen öğrenciler, Tıp Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde bulunan amfi ve laboratuvarları ziyaret etti.
Proje ile ilgili bilgiler veren Genç Hayat Vakfı Adıyaman Eğitim Saha Koordinatörü Yusuf Çelik, “Mevsimlik tarımda çocuk işçiliğinin önlenmesi projesi, mevsimlik tarımsal üretimde çocuk işçiliğini ortadan kaldırmak için mevsimlik gezici tarım işçisi (MGTİ) ailelerinin ve MGTİ aile bireylerinin çocuklarına destek olmayı amaçlamaktadır. Çocuk işçiliği izleme sisteminin kurulmasının desteklenmesi, çocukların eğitim hizmetlerine yönlendirilmesi, ailelerin çocuk işçiliği konusunda bilinçlendirilmesi, MGTİ ailelerinin yaşam ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi bu amaca ulaşmak için uygulanacak başlıca faaliyetler arasındadır” dedi.
Geziden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Çelik, “Öğrencilerimiz için çok güzel bir deneyim oldu. İlk defa bir üniversite kampüsü gezmiş oldular. Bizlere Üniversitemizin kapılarını açan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut ve rehberlik eden idari personele çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
[gallery ids=',71638,71639']

Adana’da trafik denetimlerinde 10 bin 789 sürücüye ceza kesildi

İran: Bu gece israil'i daha sert vuracağız

Gazze'deki direniş, işgal kuvvetlerini etkisiz hale getirdi

Bolu'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Kabine toplandı

Mardin’de 11’inci kattan düşen üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

Araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Yoğun stres, "kırık kalp" sendromuna neden oluyor

Son 30 yılın en büyük altyapı hamlesi

Prof. Dr. Vasfi Aşur: Gazze için uluslararası yardım girişimleri ümmet bilincini yeniden canlandırmakta

Wutip Tayfunu'nun yol açtığı selde 6 ölü, 1 kayıp

İran Dışişleri Bakanı, Japon mevkidaşıyla görüştü

Trump’tan kapsamlı sınır dışı talimatı

Kongo'da sel ve toprak kaymaları: 29 ölü

Bingöl'de Gazze için anlamlı etkinlik

Ağrı'da fırıncılar zam talepleri kabul edilmeyince marketlere ekmek satışını durdurdu

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Rusya 6 binden fazla askerin cenazesini Ukrayna'ya teslim etti

TOKİ şantiyesinde korkutan yangın

Bingöl'de tarihi eser operasyonu

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan Yeniden Refah Partisi'ne ziyaret

Şanlıurfa’da motosikletlere yönelik şok uygulamada 28 araç ele geçirildi

Hindistan'da köprü çöktü: 4 ölü

Yeşilyurt'ta yollar yenileniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ve Putin ile görüştü

Gazze'de şehit sayısı 55 bin 400'ü aştı

MTB Başkanı Özcan: Malatya 750 milyon doların üzerinde ekonomik kayıp yaşadı

Necara Aşireti bayramlaşma için Şanlıurfa'da bir araya geldi

Kabine bugün toplanıyor: Gündemde İran–siyonist rejim çatışması var

Gazze'de katliam devam ediyor: 20 şehit

Yükleniyor