• BIST 100

    16001,32%1,20
  • DOLAR

    43,36% 0,01
  • EURO

    51,59% 0,59
  • GRAM ALTIN

    7102,73% 2,28
  • Ç. ALTIN

    11647,77% 2,83

Tarım Kredi Kooperatif Market 205’inci mağazasını açtı

31 Mart 2021, Çarşamba 19:43
31 Mart 2021, Çarşamba 19:43
Tarım Kredi Kooperatif Market 205’inci mağazasını açtı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Tarım Kredi Kooperatif Market 205’inci mağazasını açtı

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz, “Geçen sene çiftçiden doğrudan doğruya yaklaşık 2 buçuk milyarlık ürün alımı yaptık. Önümüzdeki hedefi 3,7 milyar olarak koyduk. Bu rakam katlamalı olarak gidecek” ifadelerini kullandı.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraklerinden Tarım Kredi Pazarlama ve Mağazacılık bünyesinde faaliyet gösteren ve üreticiyle tüketici arasında köprü vazifesi gören Tarım Kredi Kooperatif Market 205’inci mağazasını Çankaya’da açtı. Market açılışına, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz, Merkez Birliği yetkilileri, Tarım Kredi Market ve Pazarlama Genel Müdürü Bayram Ali Yıldırım ile çalışanlar ve vatandaşlar katıldı.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz, açılışı yapılan 205. mağazanın hayırlı olması temennisinde bulunarak; “Bugün burada 205’inci mağazamızı açıyoruz. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri bir çiftçi kuruluşudur. 17 Bölge Birliği, 1620 kooperatifi, yaklaşık 25 iştiraki ile çiftçimizin hizmetinde olan bir kooperatif yapılanmasıdır. Tüm dünya örneklerinde olduğu gibi Türkiye’de de Tarım Kredi Kooperatifleri bir elini çiftçiye uzatırken, diğer taraftan da tüketicinin yanında yer alıyor. Üretici ile tüketici arasında köprü olma noktasında yapılanmasını hızlı bir şekilde dönüştürüyor” dedi. Ayrıca sene sonu itibarıyla 500’üncü marketi açmayı hedeflediklerini kaydetti.

Açılış konuşmasından ardından Genel Müdür Dr. Poyraz ve beraberindeki heyet açılışı yapılan mağazayı gezerken basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Dr. Poyraz, her açılan mağazanın kendilerini cesaretlendirdiğini söyleyerek, şuandaki satışlara çok büyük bir ilgi olduğunu ve bu durumdan memnun olduklarını kaydetti. Gıda piyasasındaki kar marj oranlarına rağmen piyasanın altında fiyatlandırma yapıldığını kaydeden Dr. Poyraz, “Burada bizim avantajımız tabii biz planlarımızı yıllık yapıyoruz. Geçen sene çiftçiden doğrudan doğruya yaklaşık 2 buçuk milyarlık ürün alımı yaptık. Önümüzdeki hedefi 3,7 milyar olarak koyduk. Bu rakam katlamalı olarak gidecek. Biz çiftçiden ürünü alıyoruz. Diyelim ki buğday alıyoruz anlaşmalı tesislerde standartları kendimiz belirleyip makarnayı yaptırıyoruz ve getirip marketlerimizde satıyoruz. Dolayısıyla burada mümkün olduğu kadar maliyetleri aşağıya çekip bir taraftan üreticiyi korurken tüketicimize en uygun fiyattan ürünü getirmeyi amaçlıyoruz. Bizim burada amacımız bir taraftan fiyat noktasında bu regülasyonu sağlarken özellikle de gıda noktasında vatandaşın doğru bilgilenmesi gerekiyor. Her ürün maalesef doğru anlaşılamayabiliyor. Ürünlerimizi kaliteden ödün vermeyerek olabildiğince mümkün olan en uygun fiyata vermeye çalışacağız. Gıda piyasasında çok farklı oynamalarda olabiliyor ürünler üzerinde. Biz mümkün olduğu kadar katkı kullanmaksızın doğal ürünler üzerinden vatandaşımızı bu şekilde ürünlerimizle buluşturacağız” dedi.

Geçen sene Ramazan Ayı’nda 1 milyon 300 bin yardım kolisi dağıtıldığını hatırlatan Dr. Poyraz bu seneki hedefin 2 milyon yardım kolisi olduğunu söyledi ve vatandaşların da marketlerde doğrudan doğruya da Ramazan kolilerine ulaşabileceğini aktardı.

Önümüzdeki dönemde ise KOPGEL isimli bir uygulamayı hayata geçireceklerinin bilgisini veren Dr. Poyraz bu uygulamanın doğrudan doğruya kapıda satış olarak adlandırılabileceğini belirtti.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Tekstil sektöründe kriz derinleşiyor: İhracat neredeyse durma noktasında

Mardin’de iki motosiklet çarpıştı: 3 ağır yaralı

Türkiye-Almanya eğitim iş birliği müzakerelerinde kritik eşik aşıldı

Umut Kervanı: Suriye'ye acil yardım tır'larımız yola çıkıyor

Siyonist işgalcilerin Gazze'de alıkoyduğu 9 Filistinli esir serbest bırakıldı

Belçika'da demir yolu çalışanları greve gitti

AB'den Grok hakkında "ahlaksızlık" soruşturması

ABD'de göçmen polisine tepkiler dinmiyor

Dışişleri Bakanı Fidan, HAMAS heyetiyle görüştü

DMM’den Sivas’taki linç iddiasına ilişkin açıklama

Endonezya'daki toprak kaymasında 34 ölü, 46 kayıp

ABD’de şiddetli kar fırtınasında en az 11 ölü, 800 binden fazla hane hala elektriksiz

Muğla’da 1 kilogram skunk ele geçirildi: 2 tutuklama

Kazakistan'da Nipah virüsü alarmı

Gazze Şeridi'nde can kaybı 71 bin 660'a yükseldi

Isparta'da scooter ve motorların trafiğe çıkışı yasaklandı

Ankara’da ticari araçta takograf manipülasyonu tespit edildi

Buzlanma nedeniyle Berlin tramvay seferleri durdu, Almanya genelinde ulaşım aksadı.

Hawaii'deki Kilauea Yanardağı'nda volkanik hareketlilik

Rusya Kamışlı'daki üssünü boşaltıyor

Mardin’de gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantılarına 5 günlük yasak

ABD'nin tarife tehdidine Çin'den tepki

Yunanistan'da patlama: 4 ölü bir kayıp

İran: Herhangi bir saldırıya "kapsamlı ve pişmanlık uyandıracak" bir yanıt vereceğiz

Adalet Bakanı Tunç Doha Hukuk Forumu’na katıldı

Marangoz ustası Duyan: Rızkı veren Allah’tır. Kişi yeter ki, gayret etsin

Siirt’te 60 yaşındaki şahıs evinde ölü bulundu

Gaziantep'te unutulmaya yüz tutmuş sedef kakma işlemeciliği açılan kursla yaşatılmaya çalışılıyor

İşgal ordusu, Gazze'de esir alınan son askerinin cesedinin bulunduğunu duyurdu

45'inci İl Müftüleri İstişare Toplantısı başladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Tekstil sektöründe kriz derinleşiyor: İhracat neredeyse durma noktasında

Mardin’de iki motosiklet çarpıştı: 3 ağır yaralı

Türkiye-Almanya eğitim iş birliği müzakerelerinde kritik eşik aşıldı

Umut Kervanı: Suriye'ye acil yardım tır'larımız yola çıkıyor

Siyonist işgalcilerin Gazze'de alıkoyduğu 9 Filistinli esir serbest bırakıldı

Belçika'da demir yolu çalışanları greve gitti

AB'den Grok hakkında "ahlaksızlık" soruşturması