• BIST 100

    9185,9%-1,65
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,50% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4308,22% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6938,21% 0,13

Tarımda mazot, gübre ve tohum destekleri belirlendi

20 Ekim 2022, Perşembe 02:39
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Tarımda mazot, gübre ve tohum destekleri belirlendi
Tarih: 02:39 - 20 Ekim 2022
Güncelleme: 12:00 - 01 Ocak 0001

Tarımda mazot, gübre ve tohum destekleri belirlendi

Tarımda ve hayvancılıkta üreticiye sağlanacak 2022 yılı mazot ve gübre desteği ile 2023 yılı sertifikalı tohum destek miktarları belirlenerek Resmi Gazete'de yer aldı.

Tarımsal üretim ve hayvancılık destekleniyor. 2022 ve 2023'de hangi alana ne kadar destek verileceği ile ilgili karar yayınlandı.

Tarımsal üretimde 2022 yılında uygulanacak mazot ve gübre destekleri ile 2023 yılında uygulanacak sertifikalı tohum destek miktarları Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı.

Destekleme ödemeleri için gerekli finansman 2022 ve 2023 yılı tarımsal destekleme bütçesinden karşılanacak.

Hayvansal üretim, su ürünleri üretimi ve tarımsal Ar-Ge destekleri de açıklandı

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararıyla bitkisel üretimin dışında ayrıca hayvansal üretim, su ürünleri üretimi ve tarımsal Ar-Ge'ye yönelik destek miktarları da tespit edildi.

Reuters'in haberine göre, destekten Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) dahil üreticiler yararlanacak. Karar, bu yılbaşından geçerli olmak üzere bugün yürürlüğe girdi.

2022 tarım mazot ve gübre destekleri

Buna göre, 2022 üretim yılında mazot ve gübre destekleri dahil olmak üzere dekar başına toplam; arpa, buğday çavdar, tritikale ve yulaf için 121 lira, aspir için 97 lira, kolza (kanola) için 109 lira, kuru fasulye, nohut ve mercimek için 96 lira, kuru soğan, yaş çay ve zeytin için 84 lira, kütlü pamuk ve çeltik için 271 lira, patates ve soya için 146 lira, yağlık ayçiçeği için 109 lira yem bitkileri için 115 lira, dane mısır, fındık ve diğer ürünler için 83 lira ve nadasa bırakılan üretim alanları için gübre desteği hariç olmak üzere 38 lira ödenecek.

2022 organik tarım ve iyi tarım uygulamaları destekleri

Karar kapsamında bu yıl organik tarım ve iyi tarım uygulamalarına verilecek destek miktarları da belirlendi.

Organik tarım desteği kategorilerine göre dekar başına 10 lira ile 100 lira arasında değişen oranlarda, iyi tarım destekleri ise kategorilerine göre değişen oranlarda 10 lira ile 150 lira arasında değişen miktarlarda yapılacak.

2022 diğer desteklerin miktarları

Bu yıl dekar başına küçük aile işletmesi desteği 200 lira, fındık alan bazlı gelir desteği 170 lira, katı organik- argomineral gübre desteği 20 lira, zeytin bahçeleri rehabilitasyon desteği ise 100 lira olarak uygulanacak.

2023 üretim yılında sertifikalı tohum desteği

Karar kapsamında 2023 üretim yılında sertifikalı tohum desteği ürün gruplarına göre dekar başına 8 lira ile 200 lira arasında değişen miktarlarda belirlendi.

Hayvansal üretimin desteklenmesi çerçevesinde yem bitkileri yetiştiricilerine yılık olarak dekar başına 40 lira ile 150 lira arasında değişen miktarlarda destek sağlanacak.

Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık destekleri

Kararla ayrıca, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık destekleri ile su ürünleri üretimine yönelik destekler de belirlendi.

Çiftlik muhasebe veri ağı sistemine katılım desteği kapsamında 2021 yılında kayıt altına alınan 6 bin işletme için işletme başına 600 lira ödenmesi öngörülüyor.

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Benzin ve motorine zam

Aliyev, Türkiye'ye gelecek

Mardin’de soğan hasadı başladı: Çiftçi emeğinin karşılığını alamamaktan şikayetçi

Bingöl'de dağ keçisi çobanlara eşlik etti

Rusya: Ukrayna’da iki yerleşim birimini ele geçirdik

Adana'da park halindeki 2 araç yandı

Gazze'de işgalin bugünkü saldırılarında 47 kişi şehit oldu

Gaziantep'te av yasağına uymayan bir şahıs yakalandı

Şanlıurfa'da Barutçu Hanı’nda restorasyon çalışmaları başladı

Karlıova’da çatı katında yangın paniği

Diyarbakır'da trafik kazası: 2 yaralı

Guterres, Gazze’de yardım bekleyenlerin katledilmesiyle ilgili soruşturma istedi

Mehdi el-Meşhat: İran kolay hedef değil

Şanlıurfa’da isyanın yaşandığı cezaevi yıkılıyor

Yerinde dönüşüm ve hibe-kredileri için son gün 30 Haziran

Bingöl'de 15.300 kök kenevir ele geçirildi

Son 24 saatte 144 şehit: Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 637'yi aştı

Hamanei: ABD’nin müdahalesi telafisi olmayan zararlara yol açacaktır

Ağrı'da trafik sorunları büyüyor! Yanlış parklar ve plansızlık, vatandaşı zorluyor

YKS öncesi uzmanından öğrencilere ve velilere önemli tavsiyeler

İşgalci siyonit rejim Suriye'nin Kuneytire şehrinde evleri yıkıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit