• BIST 100

    14183,40%-0,38
  • DOLAR

    42,88% 0,13
  • EURO

    50,49% -0,18
  • GRAM ALTIN

    6251,62% 1,32
  • Ç. ALTIN

    10086,69% 1,00

Taşlıçay'da TOKİ sakinleri: "Dere yatağına konut istemiyoruz"

28 Aralık 2025, Pazar 15:17
28 Aralık 2025, Pazar 15:17
Taşlıçay
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde inşa edilen TOKİ konutlarında hak sahipleri, projenin hem konumu hem de altyapı eksiklikleri nedeniyle tepkili.

Konutların ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta ve bir dere yatağının içine yapıldığını belirten vatandaşlar, inşaatın durdurulmasını talep ediyor.

Taşlıçay'da ev sahibi olma hayaliyle yola çıkan vatandaşlar, inşaat alanını gördüklerinde büyük bir hayal kırıklığına uğradı.

Hak sahiplerinin en büyük şikayetlerinden biri, konutların ilçe merkezine yaklaşık 5 kilometre mesafede olması. Bu uzaklığın ulaşım sorunlarını beraberinde getireceğini belirten vatandaşlar, bölgede henüz hiçbir alt yapı çalışmasının bulunmamasının da yaşam standartlarını düşüreceğini savunuyor.

Projenin teknik detaylarına ve seçilen araziye de itirazlar var. Konutların inşa edildiği alanın bir dere yatağı içerisinde olduğunu iddia eden hak sahipleri, olası bir sel felaketinde can ve mal güvenliğinin tehlikeye gireceğinden endişe ediyor.

"İnşaat durdurulsun, yer değiştirilsin"

Yaşanan bu mağduriyetler nedeniyle ortak hareket etme kararı alan vatandaşlar, yetkililere seslenerek mevcut inşaat çalışmalarının derhal durdurulmasını istiyor. Mağduriyetlerinin giderilmesi için TOKİ konutlarının ilçe merkezine daha yakın, güvenli ve zemin yapısı uygun bir bölgeye taşınması talep ediliyor.

Toplamda 89 konutun yapılacağı bölgede inşaat başlandığı zaman hak sahipleri itiraz ettiklerini ve itirazlarının dikkate alınmadığını belirtti.

Hak sahiplerinden Orhan Aydın, konutların bu bölgeye yapılamasından dolayı memnun olmadıklarını belirtti.

Aydın, "Maalesef bize sormadan gelip bu derenin içerisinde konutları yaptılar, keşke bize sorsaydılar. Şuan buradaki konutlar için yaklaşık 4 milyon TL fiyat biçilmiş ayrıca enflasyon zamlarını da katarsak bedelleri çok yüksek oluyor. Ben buradaki konutlar için 1 milyon bile vermem. Burası Karadeniz Bölgesi değil burası Taşlıçay ilçesi, düz bir ova üzerinde. Konutların yapılabileceği çok güzel düzlük alanlar var." dedi.

Ayrıca inşaat alanından yüksek bir harfiyat çıktığını ve yüksek ücret dendiğini iddia eden Aydın sözlerini şöyle sürürdü:

"Ben kendim harfiyatçıyım burada inşaat yapılırken müteahitin ciddi anlamda para kazandığını düşünüyorum hafriyattan. Harfiyata verilecek para ile şehrin göbeğinde güzel bir yer alınırdı ve bu konutlar oraya yapılabilirdi. Burada konutların yapılmasına kabul etmiyoruz kim buraya konutların yapılması için yer gösterdiyse vebal onun boynundadır."

Kızının bu konutlarda hak sahibi olduğunu belirten Necmettin Aktaş ise şunları söyledi:

"Ulaşım burada çok zor. Ulaşım olsa bile bu derenin içerisinde yapılamaz bu konutlar. Recep Tayyip Erdoğan Parkının orada önce yapılacaktı öyle karar alınmıştı. Bütün hak sahipleri kabul etti, sonradan ne olduysa yeri değiştirildi buraya getirildi. Yazık, devlete de yazık. Bu kadar beton o kadar masraf bu derede yapmışlar, kim gelip oturacak? Millet zaten her gün isyan ediyor. İlk yapımına başlandığında herkes itiraz etti ama kimsenin itirazını dikkate almadılar. 89 konut burada yapılacak, fiyatları ise Ağrı'dan İstanbul'dan daha yüksek. Zemin kat ile bodrum kat 2,5 milyon TL 3+1 daireler ise 3 milyon 500 bin TL istiyorlar." (İLKHA)

Tarsus Umut Kervanı Derneği’nden ihtiyaç sahibi ailelere yardım

Türkiye ile Pakistan’dan ortak tatbikat

Bakan Yumaklı: Babakaya Tüneliyle saniyede 212 metreküp su taşınacak

Köy yolları kapalı olan gebe kadın ve yaşlı hasta kurtarıldı

Meteoroloji’den 9 il için kuvvetli kar uyarısı

Zonguldak'ta eğitime kar engeli

Adana’da yol kenarında kadın cesedi bulundu

Batman’da mahalle sakinlerinden trafo tepkisi: Evimizin yanındaki ölüm tehlikesini kaldırın

Kürt analarının dinmeyen gözyaşı: Roboski katliamı

DMM: İHA angajman kurallarıyla düşürüldü

Mardin’de otomobil takla attı: 2 yaralı

HÜDA PAR'dan Roboski çağrısı: Tarafsız ve çok yönlü bir soruşturma başlatılmalı

Taşlıçay'da TOKİ sakinleri: "Dere yatağına konut istemiyoruz"

Gaziantep'te gümrük kaçağı ürünler ele geçirildi

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 11 şüpheli tutuklandı

Batman'da silahlı olay: 1 kişi hayatını kaybetti, 2 şüpheli tutuklandı

Karla kapalı köy yolunda zamanla yarış: Rahatsızlanan kadın hastaneye ulaştırıldı

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Terminal 1’in ilk etabı açılıyor

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Hatay’da gençlerle buluştu

Mardin’de bir genç bıçaklı kavgada hayatını kaybetti

İTTİHADUL ULEMA: Namaz kırmızı çizgmizdir

Dünyada bir ilk: İki insansız savaş uçağından otonom yakın kol uçuşu

Altın, gümüş, platin ve paladyum 2025’te yatırımcısına ne kadar kazandırdı?

Bir haftada uyuşturucudan 768 şüpheli yakalandı

Doğuda 5 ilde 1874 yerleşim yeri kar nedeniyle ulaşıma kapandı

Siyonist Yahudiler, Filistinlilerin ev ve araçlarını hedef alıyor

Dr. Zahit Taş: Aşılar tedavi edici değil, hastalığı önleyici uygulamalardır

Bitlis’te kar engeli aşıldı: 7 aylık bebek hastaneye ulaştırıldı

Batman'da mahalle sakinlerinden yol tepkisi: Altyapı sonrası yollarımız unutuldu

Han Yunus’ta çadırlar fırtına ve deniz suyuyla yerinden söküldü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Tarsus Umut Kervanı Derneği’nden ihtiyaç sahibi ailelere yardım

Türkiye ile Pakistan’dan ortak tatbikat

Bakan Yumaklı: Babakaya Tüneliyle saniyede 212 metreküp su taşınacak

Köy yolları kapalı olan gebe kadın ve yaşlı hasta kurtarıldı

Meteoroloji’den 9 il için kuvvetli kar uyarısı

Zonguldak'ta eğitime kar engeli

Adana’da yol kenarında kadın cesedi bulundu