• BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74
TBB Başkanı Sağkan'dan "Narin" davası açıklaması: Yavaş yavaş somut gerçeğe ulaşılması noktasında umut var
GÜNDEM
Tarih: 7.11.2024 17:27
Güncelleme: 7.11.2024 17:27
Kaynak: ILKHA
TBB Başkanı Sağkan
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, Narin Güran cinayetine ilişkin görülen dava hakkında, "Avukatlar tarafından sorulan sorular, verilemeyen ve verilen cevaplar, tevil yollu bazı cevaplar aslında yavaş yavaş somut gerçeğe ulaşılması konus

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, Narin Güran cinayeti davasının duruşma arasında Diyarbakır Adliyesi önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Duruşmada mahkeme heyetine yaptığı açıklamayı aktaran Sağkan, "Barolar ve Türkiye Barolar Birliğini (TBB) temel hedefinin bütün kamuoyunun gözü önünde olan tam da gündeminde olan bu dosyada gerçekten adaletin tesisinin sağlanması, etkili bir kovuşturma sürecinin yürütülmesi ve maddi gerçeğe ulaşılması konusunda  herkesin içinin rahat edeceği bir sonuca ulaşılması bakımından katkı sunmak üzere burada hazır bulunduğumuzu ifade etmiştik." dedi.

Davanın ilk duruşmasında TBB ve baroların katılma taleplerini bu çerçevede mahkeme heyetine ilettiklerini belirten Sağkan, "Mahkeme heyetini tarafından TBB ve barolarımızın katılma talepleri uygun görülmedi. Bunun yargılama bakımından da ciddi bir eksiklik olduğu inancındayım. Çünkü baroların ve Barolar Birliğinin avukatlık kanunundan kaynaklanan insan haklarını korumak görevi ve bu kavramlara işlerlik kazandırma görevi bulunmaktadır. Bir yargılamaya etkin bir şekilde katılmadığımız takdirde başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere dezavantajlı grupların yaşadığı hak ihlallerin giderilmesine katkı sunmakta zorlanırız. Ancak maalesef bu talebimiz kabul görmedi." diye konuştu.

Sağkan, "Fakat Diyarbakır Baromuzun ilk günden beri etkin bir şekilde takip ettiği bu soruşturma ve kovuşturmanın Diyarbakır Barosunun 'şikayetçi' olarak kabul görmesi ve aynı zamanda 'katılan' olarak da davada kabul görmesi nedeniyle bizler de artık Türkiye Barolar Birliği ve barolar olarak Diyarbakır Baromuzun yanında sürecin 'katılan' sıfatında yer alarak katkı sunmaya bundan sonraki süreçte devam edeceğiz." diye ekledi.

Duruşmanın öğlene kadarki ilk kısımda itirafçı Nevzat Bahtiyar ile kardeş Enes Güran'ın ifadesinin alındığını aktaran Sağkan, "Doğrudan sorguları tamamlandı. Diğer sanıkların ifadeleri devam edecek. Ve anlayabildiğim kadarıyla Pazar günü de dahil olmak üzere devam edecek bir duruşma süreci ile karşı karşıyayız.   Öğlene kadar ki süreçte ilk ifadeler çerçevesinde ifadeler vermeye devam ettiklerini ve özellikle doğrudan çapraz sorgu şeklindeki sorgu usulüne karşı beyanda bulunmaktan kaçındıkları her noktada 'hatırlayamadıkları' şeklinde ifadelerde bulunarak ilk günden beri sürdürdükleri tutumu sürdürmeye devam ettiklerini hep birlikte gördük." diye konuştu.

Sağkan, şöyle devam etti:

"Ancak avukatlar tarafından sorulan sorular, verilemeyen ve verilen cevaplar, tevil yollu bazı cevaplar aslında yavaş yavaş somut gerçeğe ulaşılması konusunda adımlar atıldığı noktasında da bizlere umut veriyor. Ancak diğer sanıkların da ifadelerini alınmasını müteakip sizler açısından daha da tatmin edici cevaplara hep birlikte ulaşıp sizlerle paylaşma fırsatımız olacaktır düşüncesindeyim." (İLKHA)

Yeşilyurt'ta yollar yenileniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ve Putin ile görüştü

Gazze'de şehit sayısı 55 bin 400'ü aştı

MTB Başkanı Özcan: Malatya 750 milyon doların üzerinde ekonomik kayıp yaşadı

Necara Aşireti bayramlaşma için Şanlıurfa'da bir araya geldi

Kabine bugün toplanıyor: Gündemde İran–siyonist rejim çatışması var

Gazze'de katliam devam ediyor: 20 şehit

Ülkenin kuzey ve doğusunda yağış bekleniyor

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Kimse bizi nükleer enerji programından mahrum edemez

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Gram altında yeni rekor

18 İlde DAİŞ operasyonu: 39 şüpheli gözaltına alındı

Batman'da uyuşturucu operasyonu: 5 kilo skunk ele geçirildi

Siyonist Katz'tan Tahran halkına tehdit: Yakında bedel ödeyecekler

Uzman Psikologdan velilere uyarı: Tatilde kontrolsüz teknoloji kullanımı çocuklarda tehlike oluşturur

Afrika Birliği'nden Fildişi Sahili'ne seçim desteği

İran'da Mossad casusu asıldı

İran, siyonistlere ait gelişmiş bir insansız hava aracını düşürdü

İran'dan siyonist rejime yoğun füze saldırısı: 8 ölü, 287 yaralı

Gaziantepliler: Gazze için atılan her adım değerli, saflar netleşmeli

Siyonist rejimden Batı Şeria'da ev baskınları

İşgalciler, Gazze'de iletişim hizmetlerini yeniden kesti

Ücretli çalışan sayısı 15 milyon 658 bine yükseldi

Toplam ciro endeksi nisanda arttı

Ticaret ve perakende satış hacmi arttı

İran parlamentosu yeni maliye bakanını onayladı

Haziran ayı SED ödemeleri ailelerin hesaplarına yatırıldı

Prof. Dr. Akpolat: Sigara, göz sağlığını tehdit eden ciddi bir risk faktörüdür

İşgal rejiminin İran'a fırlattığı füzelerin imha edilmesi Ağrı'dan görüntülendi

Bingöl’de “MARCH TO GAZA” yürüyüşü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yeşilyurt'ta yollar yenileniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ve Putin ile görüştü

Gazze'de şehit sayısı 55 bin 400'ü aştı

MTB Başkanı Özcan: Malatya 750 milyon doların üzerinde ekonomik kayıp yaşadı

Necara Aşireti bayramlaşma için Şanlıurfa'da bir araya geldi

Kabine bugün toplanıyor: Gündemde İran–siyonist rejim çatışması var

Gazze'de katliam devam ediyor: 20 şehit