• BIST 100

    15571,06%0,33
  • DOLAR

    43,30% 0,03
  • EURO

    50,69% 0,16
  • GRAM ALTIN

    6727,69% 0,14
  • Ç. ALTIN

    11020,92% 0,00

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Kimse burada anayasa yapılıyormuş gibi algı oluşturmasın

28 Ağustos 2025, Perşembe 19:27
28 Ağustos 2025, Perşembe 19:27
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Kimse burada anayasa yapılıyormuş gibi algı oluşturmasın
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 7. toplantısında, önceki dönem TBMM başkanlarının görüşlerini dinlediklerini belirten TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sürecin şeffaf yürütüldüğünü vurgulayarak, “Hiç kimse sanki burada yasa ya da anayas

“Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 7’nci toplantısı, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un başkanlığında gerçekleştirildi.

TBMM Tören Salonu’ndaki toplantıya, önceki dönem TBMM başkanları da katıldı. Toplantıda, önceki dönem TBMM Başkanları Hikmet Çetin, Ömer İzgi, Bülent Arınç, Köksal Toptan, Mehmet Ali Şahin, Cemil Çiçek, İsmet Yılmaz, İsmail Kahraman, Binali Yıldırım ve Mustafa Şentop'un görüş, öneri ve değerlendirmeleri dinlendi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, toplantının sonunda yaptığı konuşmada, 10 meclis başkanının bu sürece ilişkin tekliflerini, görüşlerini ve katkılarını dinlediklerini ve gerçekten faydalı bir toplantının yapıldığını belirtti.

Meclis başkanlarının, konuşmalarında, komisyonun çalışmalarıyla ilgili güven ve umut dolu beklenti içerisinde olduklarını ifade eden Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu komisyonun, tarihi bir dönemeçte, tarihi bir sorumluluk altında olduğunu, bu sorumluluğunu yerine getirirse de millete karşı fevkalade büyük bir ödevi yerine getirmiş olacağını hemen hemen hepsi farklı cümlelerle de olsa ifade ettiler. Ayrıca başkanlarımızın yine ortak olarak dile getirdiği hususlardan birisi; bu sürecin gerektirdiği adımların atılabilmesi için odaklanarak çalışmanın veriminden istifade etmek ve özellikle işi zamana yaymadan en kısa süre içerisinde hayırlı bir şekilde sonuçlandırmak gibi ortak bir temenniyi de dile getirdiler.

Yine 10 meclis başkanımızın hepsinin aşağı yukarı dile getirdiği bir diğer husus, bu meselenin gündelik parti siyasetinin ötesinde, bir milli mesele olarak ele alınması ve sonuçlandırılması için gayret edilmesidir. Ben çok teşekkür ediyorum. Gerçekten yararlandığımız, ufuk açıcı görüşler burada dile getirildi. Önümüzdeki süreçlerde zaman zaman sizlerin de talepleriniz olduğu takdirde buraya görüşlerinizi aksettirmeniz mümkündür.”

“Süreci zehirlemek isteyen kesimlerin olduğunu görüyoruz”

Kurtulmuş, komisyon üyesi 51 milletvekilinin, konuşma yapan meclis başkanlarının ve herkesin, Terörsüz Türkiye sürecinin bir an evvel, en doğru ve milletin büyük çoğunluğunun kabul edeceği bir şekilde bitirilmesini istediğini belirterek, şunları kaydetti:

“Ama süreci zehirlemek isteyen, sürece zarar vermek isteyen kesimlerin de olduğunu hatta bu toplantı halka açık bir şekilde gerçekleştiği için klavyelerinin başında hemen sosyal medya üzerinden nasıl bu toplantı salonuna müdahil oluruz şeklinde de olağanüstü bir gayret sarf ettiklerini görüyoruz. Dolayısıyla burada herkes açık bir şekilde, milli yararı düşünerek tekliflerini dile getirdi. Burada yasa, anayasa teklifleri üzerinde de görüşler dile getirildi. Bu görüşleri dile getirenler sıradan insanlar değil. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Başkanlığını yapmış, yıllarca bu ülkenin siyasi alanına katkıda bulunmuş olan isimler.

Diğer toplantılarımızda da olduğu gibi herkes burada görüşlerini dile getirdi. Şimdiden uyarımızı yapalım. Hiç kimse bugün burada sanki bir yasa üzerinde çalışılıyormuş gibi ya da bir anayasa çalışması yapılıyormuş gibi bir algı oluşturmaya kalkmasın. Milletimiz her şeyi görüyor. Bu toplantıların hepsi, bugün 7. toplantımızı bitirdik, her anı hem zabıtlar vasıtasıyla hem de bizi izleyen medya mensubu değerli arkadaşlarımız vasıtasıyla kamuoyuyla paylaşılıyor. Bir tek toplantı, hepimizin ortak kararıyla, o da niteliği gereği istihbarat bilgilerinin paylaşıldığı toplantı olduğu için kapalı oldu. Dolayısıyla bu toplantının çok verimli olduğunu, çok faydalı olduğunu, yeni birtakım bakış açılarına katkı sunduğunu düşünüyorum. İnşallah toplantılarımıza süratle devam edeceğiz ve sonuç alacağız. Ümitvar olduğunuzu görüyorum. Bu ümitli yaklaşımlarınız dolayısıyla teşekkür ediyorum. Bu toplantılar sürdükçe toplumun farklı kesimlerine de yayılarak devam ettiğini görüyorum.”

Kurtulmuş, bundan sonraki komisyon toplantılarında; iş dünyasının, memur ve işçi sendikalarının temsilcilerinin ve çatışma çözümleri üzerinde çalışan akademisyenler ile bu konuda uygulama içerisinde olanların davet edileceğini ve sonraki toplantıların tarih ve saatinin duyurulacağını söyledi. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

İşgalciler el-Halil'de saldırılarını yeniden başlattı

Merkez Bsı faiz kararını açıkladı

Siirt’te “Sigarayı Bırak–Kazan” kampanyası sonuçlandı: Ödüller sahiplerini buldu

Battalgazi'de market denetimleri sürüyor

Yapay zekâ öğrenciyi geliştiriyor mu, tembelleştiriyor mu?

Artan yem ve girdi maliyetleri hububat ticaretini durgunluğa sürükledi

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya'yı yeniden inşa ederken gençlerimizi unutmadık

Prof. Dr. Uncu: Sigara, en ölümcül kronik hastalıkların temel nedeni

Sudan'daki savaş 8 milyon çocuğu eğitimden mahrum bıraktı

Mersin’de müstakil evde yangın: 58 yaşındaki adam ağır yaralandı

Doğunun Nabzı Gazetesi 11 Yıl Tebrik Mesajları

Sel ve heyelan Yeni Zelanda’yı vurdu: En az 2 ölü ve çok sayıda kayıp var

Yeşilyurt Belediyesi personelleri Kızılay'a kan bağışında bulundu

Filistin diasporası: ABD yaptırımları meşru hak arayışını ve sivil faaliyetleri hedef aldı

Hakkari'de 860 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi

Gazze Belediyesi: Kentin yüzde 85’i susuz, altyapı çökme noktasında

Adana'da iki ilçede operasyon: İki hükümlü yakalandı

Şanlıurfa’da okul öncesi eğitimde okullaşma oranı yüzde 84’e yükseldi

Libya askeri heyetini taşıyan uçakla ilgili ön rapor açıklandı

YÖK himayesinde kurulan Enerji Akademisi’ne kayıtlar başladı

Irak, Suriye sınırına güvenlik duvarı örüyor

Uzm. Dr. Özdemir: Çocuklarda yüksek ateşte panik yapılmamalı

Tunus ve Fas’ta şiddetli yağışlar: 8 ölü

Gazze’de soğuktan 3 aylık bebek şehit oldu

MSB haftalık basın bilgilendirme toplantısı yapıldı

Sömestr tatilinde gençlere değerler eğitimi dolu kamp

Batman Valiliği: Kahvehanedeki terör propagandasına 1 gözaltı

Konya Selçuklu Tepekent Barajı’nda su tutuldu

Chevron ile anlaşma şubatta İstanbul’da imzalanacak

Diyarbakır semt pazarlarında satışlar durma noktasında

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İşgalciler el-Halil'de saldırılarını yeniden başlattı

Merkez Bsı faiz kararını açıkladı

Siirt’te “Sigarayı Bırak–Kazan” kampanyası sonuçlandı: Ödüller sahiplerini buldu

Battalgazi'de market denetimleri sürüyor

Yapay zekâ öğrenciyi geliştiriyor mu, tembelleştiriyor mu?

Artan yem ve girdi maliyetleri hububat ticaretini durgunluğa sürükledi

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya'yı yeniden inşa ederken gençlerimizi unutmadık