• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

Teknik Üniversiteler Birliği kuruldu

07 Şubat 2025, Cuma 14:14
07 Şubat 2025, Cuma 14:14
Teknik Üniversiteler Birliği  kuruldu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Birliğin kuruluş imzası, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve 11 teknik üniversitenin tamamının katılımıyla İstanbul Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde atıldı.

Türkiye’deki teknik üniversitelerin Ar-Ge, eğitim, toplumsal katkı, uluslararasılaşma ve kalite alanlarında yürütülecek projelerde iş birliğine gitmesine çatı görevi üstlenecek olan "Teknik Üniversiteler Birliği"nin kurulması için Bursa Teknik Üniversitesi'nde atılan ilk adım resmileşti. Teknik Üniversiteler Birliği'nin resmi kuruluş imzaları, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ın öncülüğünde, İstanbul Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde atıldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Konya Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve İskenderun Teknik Üniversitesi olmak üzere 11 üniversiteden oluşan Teknik Üniversiteler Birliği, üye üniversitelerin ortak projeler geliştirmesini, sanayi ile daha güçlü bağlar kurmasını ve birbirleriyle daha fazla etkileşimde bulunmasını hedefliyor.

"Birlik çalışmalara güç katacak"

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yaptığı açılış konuşmasında, "Yeni ve kıymetli bir oluşum olan Teknik Üniversiteler Birliği'nin hem ülkemize hem de yükseköğretim sistemimize önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Ülkemizdeki teknik üniversitelerin her biri, nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesinde, teknoloji ve inovasyonun geliştirilmesinde kritik bir rol üstlenmektedir. Teknik Üniversiteler Birliği, teknik üniversitelerimizin çalışmalarına ekstra bir güç katacaktır. Teknik üniversiteler, iyileştirmeye açık yönlerimizden biri olan ortak araştırma kültürünün inşası ve yaygınlaşmasına hizmet edecek. Bu birlikteliğin başta mühendislik eğitimi ve araştırma kültürü olmak üzere, yeni teknolojiler ve istihdam arasındaki uyumu güçlendireceğine inanıyorum." dedi.

İlk toplantı BTÜ’de gerçekleştirildi

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, kendisinin önerisiyle Teknik Üniversiteler Birliği'nin kuruluşu için istişare toplantısının Mayıs 2024'te Bursa Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldığını hatırlatarak, "Birlik çatısı altında buluşmak için çıktığımız yolda, ülkemizin 11 teknik üniversitesini bir araya getiren Teknik Üniversiteler Birliği'nin ilk istişare toplantısını geçtiğimiz yıl Bursa Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştirdik. Şimdi ise Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar'ın öncülüğünde kuruluş imzalarımızı attık." diye belirtti.

Üniversitelerle ortak çalışmalar yapılacak

Teknik Üniversiteler Birliği aracılığıyla eğitim ve Ar-Ge alanlarında geliştirilecek yeni iş birliği ve ortak bilimsel projelerin Türkiye Yüzyılı'nda ülkenin kalkınmasına katkı sağlayacağına inandığını belirten Çağlar, "Teknik Üniversiteler Birliği çatısı altında üniversiteler arasında Ar-Ge alanında iş birliği yapacağız. Ortak projeler, sorun çözüm pazarları ve ortak laboratuvar kullanımını sağlayacağız. Eğitim alanında gerçekleştireceğimiz iş birliği ile kalite çıtasını daha da yukarılara taşıyacağız. Yine toplumsal katkı alanında da sorunları birlikte çözeceğiz, birlikte üreteceğiz. Teknik Üniversiteler Birliği'nin bilime önemli katkılar sağlamasını diliyor, başta Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar hocamıza ve Birliğimizin kurulmasında emeği geçen tüm rektörlerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu. (İLKHA)

Anahtar Kelimeler: teknik üniversiteler birliği kuruldu

Hatay’da otomobil bariyerlere çarptı: Sürücü ağır yaralandı

Meksika'da raydan çıkan tren cayır cayır yandı

Rusya'dan ABD'ye kınama

İran'da LPG dolum tesisinde patlama: 9 yaralı

İran: Füze programımızı müzakere etmeyeceğiz

Batı Şeria'da Yahudi çetelerin saldırılarında 8 Filistinli yaralandı

Hatay’da iki aile arasında silahlı kavga: 2’si ağır 7 yaralı

Beyaz Saray'da Trump-Şara görüşmesi

Tanzanya'da mevcut Cumhurbaşkanı Hassan cumhurbaşkanlığı seçimini yeniden kazandı

Mersin’de güvenlik ve asayiş değerlendirme toplantısı yapıldı

Ukrayna'dan Moskova'daki petrol boru hattına saldırı

ABD'de iki yolcu uçağı çarpıştı: Felaketin eşiğinden dönüldü

Sındırgı depremi sonrası koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi

BMGK: Bosna Hersek’teki barış gücünün görev süresi uzatıldı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Irak'ı ziyaret edecek

İletişim Başkanı Duran, Gazze’de görev yapan gazetecilerle bir araya geldi

Sudan'ın Faşir kentinden 62 binden fazla kişi göç etti

Çin, 2026 APEC Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak

Elazığ-Bingöl karayolunda kaza: 1 yaralı

Şanlıurfa’da tır ile otomobil çarpıştı: 1 ölü

Ermenistan, pasaportlara Ağrı Dağı'nın resmi olmadan damga vurmaya başladı

Siirt’in afetlere dirençli kent olması hedefiyle 52 eylem planı görüşüldü

Şanlıurfa girişinde kamyonetin lastiği yola fırladı: Sürücünün dikkati olası kazayı önledi

Mardin’de seyir halindeki tır’ın dorsesi çıkarak uçuruma yuvarlandı

Malatya'da otomobiller çarpıştı: 1 yaralı

İşgalci rejimden Lübnan'da hava saldırısı

"Niyet ettim tesettüre Emrin başım üstüne" programı ile onlarca genç kız tesettürle tanıştı

Çocuğu araya almak aileyi yıpratıyor!

Diyarbakırlı yeni evli çiftin bağışladığı takılar Gazzeli çiftin mutluluğuna vesile oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hatay’da otomobil bariyerlere çarptı: Sürücü ağır yaralandı

Meksika'da raydan çıkan tren cayır cayır yandı

Rusya'dan ABD'ye kınama

İran'da LPG dolum tesisinde patlama: 9 yaralı

İran: Füze programımızı müzakere etmeyeceğiz

Batı Şeria'da Yahudi çetelerin saldırılarında 8 Filistinli yaralandı

Hatay’da iki aile arasında silahlı kavga: 2’si ağır 7 yaralı