• BIST 100

    16649,43%-0,01
  • DOLAR

    43,48% 0,00
  • EURO

    51,58% -0,01
  • GRAM ALTIN

    6677,59% -1,62
  • Ç. ALTIN

    11383,46% -2,09

Tekruri: Siyonist düşman Gazze'de soykırım uygulamaktan başka bir şey yapamadı

27 Eylül 2024, Cuma 00:32
27 Eylül 2024, Cuma 00:32
Tekruri: Siyonist düşman Gazze
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Dünyanın farklı ülkelerinden çok sayıda alim, yaklaşık bir yıl önce başlayan Aksa Tufanı münasebetiyle bir araya gelerek, Filistin direnişine destek mesajı verdi.

Filistin Alimler Birliği tarafından yoğun katılımla gerçekleştirilen programa, Filistin, Mısır, Sudan ve Türkiye'den çok sayıda alim katıldı.

Başakşehir Merkez Camii'nde kılınan akşam namazının ardından Kayaşehir Meydanı'nda gerçekleşen programda, hem meydanda bulunan hem de telekonferans yöntemi ile katılan alimler kürsüden halka hitap etti.

Kur'an'ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Filistin Alimler Birliği Başkanı Dr. Nevvaf Tekruri” Bugün alimler, İzzettin ve şerefin üzerinden hicri bir yıl geçmesinin ardından topluma hitap ediyor. Bu süre zarfında, ümmetin izzetine ve şerefine dönüş yılı olarak değerlendirilen bu dönemde, hicri takvimde Aksa Tufan’ının 2’nci yılına girmiş bulunmaktayız.” dedi.

“Düşman tüm çabalarına rağmen soykırım uygulamaktan başka bir şey yapamadı”

Aksa Tufanı operasyonunun, ümmetin şerefini ve mukaddesatını koruma amacıyla yapıldığını belirten Tekruri, "Mücahitler ve İzzettin el-Kasam tugayları, Gazze’den iman, cihat ve izzet bayraklarıyla hareket etti. Ancak düşman, mücahitlerimizle baş edemeyerek hastanelere, okullara, mescitlere, çocuklara ve kadınlara saldırdı. Tüm çabalarına rağmen düşman, belirlediği hedeflere ulaşamadı. Sadece çocukları öldürmekten, katliamlar yapmaktan ve soykırım uygulamaktan başka bir şey yapamadı.” şeklinde konuştu

“Katliam zayıflığın bir ifadesidir”

Tekruri, "Netanyahu’nun Lübnan halkına karşı başlattığı saldırılar sonucunda bir günde 550 Lübnanlı şehit oldu. Bu durum düşmanın acziyetini göstermektedir. Düşman, hedeflerine ulaşmada başarısız kaldığında, kendi halkına güçlü görünmek istemekte. Oysa bu katliamlar zayıflığın bir ifadesidir.” dedi.

“Mücadeleye devam edeceğiz”

Tekruri, son olarak şöyle konuştu.” Bu bir yılın geçmesi, toplumun yeniden değerlerine ve sabitelerine sıkıca bağlanması için bir fırsat. Aksa Tufan’ının 1. yıldönümünde, siyonist rejime güçlü bir mesaj verilmesi gerekiyor. Eğer bu savaşı sürdürmek istiyorlarsa, her yerde biz hazırız. Yalnızca Filistin ve Lübnan’da değil, her yerde Allah’ın izniyle mücadeleye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

İFAM Genel Başkanı İhsan Şenocak ise, "İstanbul’dan Gazzeli mücahitleri selamlayın. Onlar Allah'ın inayetiyle, lütfuyla orada bir tarih yazıyorlar. Mazeret göstermiyorlar. Sahabeler, Allah Resulü Aleyhisselam'ın huzuruna gelip ‘yapamıyoruz ya Resulallah'  'Mekke'de ızdırap var. Tahammül edemiyoruz ya Resulallah’ demediler. Şimdi mücahitler, Peygamberimizin mübarek ayakları ile şereflendirdiği Gazze ve Mescid-i Aksa'yı korumak için şehit oluyorlar. Bahaneleri, mazeretleri yok. Beyaz bayrak açmıyorlar." diye belirtti.

“Nemrut’a karşı Hazreti İbrahim nasıl kazandıysa, mücahitler de siyonistlere karşı kazanacak”

Şenocak,"Sahabeler nasıl Ebu Cehilleri hezimete uğrattıysa, mücahitler de aynı şekilde Amerika’yı ve siyonistleri o topraklara gömecektir inşallah. Sahabeler daraldığında ve yorulduğunda Peygamber Efendimiz kendinden önce gelen Peygamberler ile teselli etti. Hazreti İbrahim ateşe atılırken kafirlere, ‘size de taptıklarınıza da yuh olsun’ dedi. Ateşten çıkarken de yine ‘Allah-u Ekber’ dedi. İbrahim Aleyhisselam Nemrut'a karşı nasıl kazandıysa bugün de mücahitler kazanacaktır Allah’ın izni ile."dedi.

“Birgün gelecek mücahitler siyonistleri Gazze’ye gömecektir”

"Peygamber Efendimiz Medine'ye hicret ederken gözünde yaş vardı" diyen Şenocak,"Cibril-i Emin gelir ‘Ya Muhammed sana bu Kur'an'ı öğreten, indiren Allah’ın vaadi var. Ağlayarak ayrıldığım Mekke'ye, Allah azze ve celle seni döndürecek’ diye buyurmuştu. Peygamber Aleyhisselam Medine'de bir nesil yetiştirdi. O nesille ile 8 yıl sonra Mekke'ye dönüp, Mekke sokaklarında ‘Allahuekber’ dedilerse şimdi de Gazze'den yaşlı gözlerle ayrılan Müslümanlar, mücahitler o gün gelecek Gazze'ye dönecek ve Netanyahu’nun leşini Gazze sokaklarında süründürecektir. “dedi. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Muş’ta kaçak avcılığa para cezası

Yılın ilk enflasyon rakamları bugün açıklanacak

Muğla’da 3’ü çocuk 37 düzensiz göçmen yakalandı

Adana’da Berat Kandili coşkuyla idrak edildi

BM'den siyionist rejimin Gazze'de gerçekleştirdiği katliama kınama

Berat Gecesi Büyük Çamlıca Camii'nde dualarla ihya edildi

Mersin’de Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi

Kastamonu’da 11 bin adet sentetik ecza hapı ele geçirildi: 6 tutuklama

Japonya'da kar felaketi: 27 ölü, 290 yaralı

Mersin Valiliği’nden feci kazaya ilişkin açıklama

Berat Kandili Bursa'da dualarla ihya edildi

Mersin'de Hür Gençlik tarafından Berat Kandili’nde cami cemaatine ikram

Hakkari’de yasa dışı avcılığa ağır para cezası

Gaziantep’te hatalı şerit değiştiren 775 sürücüye ceza

Mersin'de kontrolden çıkan araç yayalara çarptı: 3 ölü, 4 yaralı

İran’dan zenginleştirilmiş uranyum transferi iddialarına yalanlama

İstanbul Havalimanı’nda 200 bin adet kaçak tıbbi sülük ele geçirildi

Mardin’de yangında ölen evli çift yan yana defnedildi

Trump: Hindistan, Rusya'dan petrol alımını durdurdu, gümrük vergisi düşürülecek

Berat Kandili Siirt’te üç dilde mevlidlerle ihya edildi

Mardin’de Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandili idrak edildi

Malatya'da Beraat Kandili coşkuyla idrak edildi

Beraat Kandili Cizre’de dualarla ihya edildi

Mersin'de mevzuata aykırı egzoz ve plakasız araç kullanan sürücüye ceza

Rusya'dan ABD-İran müzakerelerinde 'uranyum depolama' önerisi

Malatya'da otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti

Malatya'da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan ve Mısır’ı ziyaret edecek

Axios: Witkoff ile Arakçi nükleer anlaşmayı İstanbul'da görüşecek

Batman'da Berat Kandili dualarla idrak edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Muş’ta kaçak avcılığa para cezası

Yılın ilk enflasyon rakamları bugün açıklanacak

Muğla’da 3’ü çocuk 37 düzensiz göçmen yakalandı

Adana’da Berat Kandili coşkuyla idrak edildi

BM'den siyionist rejimin Gazze'de gerçekleştirdiği katliama kınama

Berat Gecesi Büyük Çamlıca Camii'nde dualarla ihya edildi

Mersin’de Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi