• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,04% 0,21
  • EURO

    48,49% -0,29
  • GRAM ALTIN

    5388,39% -0,76
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

Teksas'taki sellerden ölenlerin sayısı 80'e yükseldi: Trump, sorumluluğu reddetti!

07 Temmuz 2025, Pazartesi 11:17
07 Temmuz 2025, Pazartesi 11:17
Teksas
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yetkililer, ABD'nin güney-orta kesimindeki Teksas eyaletinde üç gün süren şiddetli yağışların yol açtığı ani sellerden sonra 80'e yakın kişinin hayatını kaybettiğini, 40'tan fazla kişinin ise kayıp olduğunu söyledi.

Bölgedeki 20 etkilenen ilçe arasında en çok etkilenen Kerr ilçesinde 21'i çocuk olmak üzere en az 68 ölüm vakasının gerçekleştiği bildirildi.

Diğer dört ilçede ise toplam 12 ölüm bildirildi ve bu da toplam ölü sayısını 80'e çıkardı.

Camp Mystic'ten 10 kız çocuğu ve bir rehber öğretmenin hala kayıp olduğu, arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Teksas Valisi Greg Abbott, düzenlediği basın toplantısında, eyaletin selden etkilenen bölgesinde en az 41 kişinin hala kayıp olduğunu söyledi.

Abbott, önümüzdeki günlerde daha fazla yoğun yağış beklendiği ve eyaletin bazı bölgelerinde daha fazla sel riski bulunduğu uyarısında bulundu.

CNN'in haberine göre Federal Acil Durum Yönetim Ajansı, Teksas'ın merkezindeki topluluklara yiyecek ve su sağlayan yedi barınak açtı.

ABD Başkanı Donald Trump, yaptığı açıklamada, büyük felaket bildirgesini imzalamasının ardından Cuma günü Teksas'ı ziyaret etmeyi planladığını söyledi ve arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken önemli federal kaynakların harekete geçeceğini belirtti.

Trump, sorumluluğu kabul etmedi

Trump ayrıca, yönetiminin ülke çapındaki hava durumu hizmetlerine yönelik bütçe kesintilerinin Teksas'taki ölümcül sel felaketinde rol oynadığı yönündeki eleştirilere yanıt verdi.

Hafta sonundan sonra New Jersey'deki golf kulübünden ayrılırken muhabirlere konuşan Trump eleştiriler hakkında, "Sadece bunun 100 yıllık bir felaket olduğunu ve bunu izlemenin çok korkunç olduğunu söyleyebilirim. Bu, saniyeler içinde gerçekleşen bir şeydi. Kimse bunu beklemiyordu. Kimse görmedi." dedi.

Trump, Beyaz Saray'a döndükten sonra daha önceki bütçe ve personel kesintileri sırasında ayrılan meteorologların federal hükümet tarafından yeniden işe alınmasının gerekip gerekmediği sorulduğunda, buna "gerek olmadığını" söyledi.

Ulusal Hava Durumu Servisi'nin (NWS) acil durumu nasıl ele aldığına yönelik eleştiriler artıyor. Bazı yerel yetkililer ve sakinler, sel uyarılarının geç veya yetersiz olduğunu söyledi.

Teksas Acil Durum Yönetimi Dairesi Başkanı Nim Kidd, yaptığı açıklamada NWS'nin "gördüğümüz yağmur miktarını tahmin etmediğini" söyledi.

NWS'nin işçi sendikası tarafından sağlanan personel verilerine göre, San Angelo hava tahmin ofisinde şu anda 23 pozisyondan 4 boş pozisyon ve San Antonio'da 26 pozisyondan 6 boş pozisyon bulunuyor. Her iki ofis de Teksas'ın merkezinde bulunuyor. (İLKHA)

Gazze'de siyonist saldırılarda 5 şehit

Pentagon'dan Ukrayna'ya Tomahawk onayı

Dışişleri Bakanı Fidan, Karadağ Dışişleri Bakanı İbrahimovic ile görüştü

Mardin’de hasta vakasına giden ambulans otomobille çarpıştı

Vietnam'da sel felaketinde ölü sayısı 28'e yükseldi

İBB uygulamasındaki veri sızıntısı soruşturması: 4 tutuklama

Mardin’de tıra arkadan çarpan kamyon sürücüsü hayatını kaybetti

Rus petrolü tartışması yeniden alevlendi

Ağrı'da tırlarda 761 kilo uyuşturucu maddesi ele geçirildi

ABD medyası: Venezuela, Rusya’dan acil askeri destek istedi

Hollanda'da yolcu treni hemzemin geçitte kalan tır'a çarptı: 5 yaralı

ABD ile Hindistan arasında savunma iş birliği anlaşması

Rusya: Ukrayna'da 7 yer ele geçirildi

DSÖ'den M çiçeği virüsü için küresel salgın uyarısı

Hollanda'da kesin seçim sonuçları açıklandı

Rus Oreşnik hipersonik füzeleri Belarus'a konuşlandırılıyor

Kamyonet ile elektrikli bisiklet çarpıştı: 2 yaralı

Rusya'dan Avrupa temsilcilerine ülkeye giriş yasağı

Uçakta ani irtifa kaybı sonrası yolcular hastaneye kaldırıldı

Baltık Denizi'nde gerilim artıyor

“Bir Şefkat Haresi Projesi" kapsamında öğretmenlere “İyi Oluşu Güçlendirme” eğitimi verildi

Babasının kullandığı tırı'n altında kalan bebek hayatını kaybetti

Malatya'da bir şahıs iş yerinde ölü bulundu

Gaziantepli hayırseverden 4 yeni sağlık tesisi

Yavuz: İslam dünyası bilgiyle, bilimle, teknolojiyle bağını güçlendirmeli

Tespih ustası Şahin: Tespih sadece bir aksesuar değil; zikir, sabır ve dostluk sembolüdür

Mersin’de 2025 Yılı 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

Konya’da Şehit Burak Aydoğan Caddesi yeniden trafiğe açıldı

Konya’da direğe çarpan araçtaki sürücü hayatını kaybetti

Antalya’da aranan şahıslara yönelik operasyon

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze'de siyonist saldırılarda 5 şehit

Pentagon'dan Ukrayna'ya Tomahawk onayı

Dışişleri Bakanı Fidan, Karadağ Dışişleri Bakanı İbrahimovic ile görüştü

Mardin’de hasta vakasına giden ambulans otomobille çarpıştı

Vietnam'da sel felaketinde ölü sayısı 28'e yükseldi

İBB uygulamasındaki veri sızıntısı soruşturması: 4 tutuklama

Mardin’de tıra arkadan çarpan kamyon sürücüsü hayatını kaybetti