• BIST 100

    11183,00%1,66
  • DOLAR

    41,26% -0,07
  • EURO

    48,99% 0,82
  • GRAM ALTIN

    4899,19% 0,30
  • Ç. ALTIN

    8025,91% 1,72

Televizyonlarda İslam’ı hedef alan içeriklere vatandaşlardan tepki

06 Aralık 2024, Cuma 11:02
06 Aralık 2024, Cuma 11:02
Televizyonlarda İslam’ı hedef alan içeriklere vatandaşlardan tepki
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Televizyon kanallarında İslam’ı hedef alan içeriklere tepki gösteren vatandaşlar, halkın örf ve adetlerine aykırı, ahlaki değerlerle uyuşmayan programların yayından kaldırılmasını istedi.

Televizyon ekranlarındaki bazı dizi filmler, gündüz kuşağı programları ya da farklı içerikteki yayınlar, aileleri, gençleri ve toplumsal değerleri hedef almaya devam ediyor.

İslami kisveler altında Müslüman şahsiyetler, cemaatler ve tarikatların hedef gösterilmesi, adeta bir nefret objesi gibi ekranlarda işlenmesi halkın tepkisine neden oluyor.

Şanlıurfalılar da başta gündüz kuşağı programları olmak üzere televizyon programlarındaki toplumsal değerlere zarar veren içeriklerle ilgili İLKHA’ya konuştu.

“Evde misafir önünde televizyonu açamıyoruz”

Mustafa Balcı

Gençlerin ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu ifade eden Mustafa Balcı, “Televizyon programları bir sorun. Evde misafir önünde televizyonu açamıyoruz, çok üslupsuz içerikler var. Belediye, vali, milletvekilleri ve bakanlar hiçbir şey yapmıyor. Cumhurbaşkanımızdan rica ediyorum; bu konulara el atsın. Bunları konuşmak bile ayıp ama gençlerimizin üçte ikisini kaybettik. Allah muhafaza, acilen bir çözüm bulunması lazım. Televizyon programlarına ve kafelere mutlaka müdahale edilmeli.” ifadelerini kullandı.

“Televizyonlarda izlenecek düzgün bir içerik bulamıyoruz”

Yakup Aydın

Televizyonlardaki olumsuz program ve dizilerin küçük çocuklar üzerinde olumsuz etki oluşturduğunu vurgulayan Yakup Aydın, “Bir baba olarak televizyon kanallarındaki gereksiz ve ahlaksız programlardan çok rahatsızım. Çocuklarımızın ahlak düzeyi bu tür yayınlarla bozuluyor. Kanal değiştirmekle sorun çözülmüyor çünkü hangi kanalı açsak bu içeriklere denk geliyoruz. Aşk, evlilik, boşanma gibi konular özellikle küçük çocuklarımız üzerinde çok olumsuz etki yapıyor. Dün gece de gereksiz bir diziye denk geldim. Utanç verici bir durum. Televizyonlarda izlenecek düzgün bir içerik bulamıyoruz. Medya ve yetkililer bu konuda sorumluluk almalı. Dizilerdeki yanlış örnekler, toplumu ahlaki açıdan ciddi şekilde etkiliyor. Büyüklerimizin bu duruma müdahale etmesi şart.” şeklinde konuştu.

“Türkiye’de izlenen programlar İslam’dan uzak”

RTÜK’ün televizyon programlarını yönetme ve yönlendirme konusunda yetersiz olduğunu belirten bir vatandaş, “Türkiye’de televizyon programları ve diziler aile içi izlenecek seviyede değil. Biz özentiyi çok seviyoruz. Bu yüzden yayınlanan içerikler bizi olumsuz etkiliyor. RTÜK bu konuda yetersiz. Türkiye’nin dört bir yanında izlenen programlar İslam’dan uzak ve toplumu yanlış yönlendiriyor. Cumhurbaşkanımızın bu konuda bir adım atmasını istiyoruz. Gençlerimiz bu içeriklerden olumsuz etkileniyor. Örneğin, Kurtlar Vadisi döneminde birçok gencimiz bu diziye özenerek yanlış yollara girdi. Televizyonlarda ahlaki olmayan içeriklerin kaldırılmasını istiyoruz. Ayrıca ailelerin çocuklarına müdahale edememesi büyük bir sorun.” diye konuştu.

“Televizyonlar insanları kötü fiillere teşvik ediyor“

İbrahim Aslan

Halkın namazdan ve Kur'an-ı Kerim’den uzaklaştığını dile getiren İbrahim Aslan, “Toplum olarak Kur'an-ı Kerim’den ve Peygamber Efendimizin hadislerinden uzaklaşmış durumdayız. İnsanlar sadece dünya malının peşinde. Ne namaz var ne de hak hukuk. Televizyonlar, insanları kötü fiillere teşvik ediyor. Bazı yayınlar ise iyiliğe teşvik ediyor. İnsanlar İslam’dan uzaklaşıyor ve kötü yollara sapıyor. Hem devletin hem de milletin İslam’a yönelmesi şart. Çünkü alimler olmayınca toplum bozuluyor. Güçlü olan zayıfı eziyor. Toplumun yeniden İslam’a ve ahlaki değerlere dönmesi gerekiyor.” dedi. (İLKHA)

Gazze'de soykırımın 712'nci günü: Saldırılar şiddetlendi, bilanço ağırlaşıyor

Küresel piyasalarda Fed beklentisi

Küresel piyasalarda Fed beklentisi

Karadeniz ve Marmara'da sağanak bekleniyor

FETÖ’nün deniz kuvvetleri yapılanmasında 10 gözaltı kararı

49 ilde tefeci ve dolandırıcılara operasyon: 115 şüpheli yakalandı

Altın fiyatları düşüşte

Döviz kurlarında son durum

Şam: İşgal edilen topraklardan çekilmeden güvenlik anlaşması olmaz

Gazze alevler içinde: İşgalciler gece boyunca sivilleri hedef aldı

Siyonist rejimde ekonomik çöküş: Netanyahu izolasyonu kabul etti

HAMAS: İşgalciler yalanlarla Gazze'deki katliamlarını örtbas ediyor

UNICEF: Gazze'de çocuklar bir cehennemden diğerine sürükleniyor

Gazze'de bir günde 108 şehit: Hastaneler çocuk ve kadınların cansız bedenleriyle doldu

Guterres: BM Güvenlik Konseyi’nin yapısı reforma ihtiyaç duyuyor

Bayrampaşa Belediyesi’ne yolsuzluk soruşturması: 20 tutuklama

Mardin'de boş arazide bir kişinin cansız bedeni bulundu

İran ve Rusya, ortak tatbikat yaptı

AB, işgalci rejime ticaret kısıtlamaları getirmeyi planlıyor

İletişim Başkanı Duran: “israilin Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”

Sumud Filosu'ndaki Sinan Akılotu: Yarın İtalyan filosuyla buluşacağız

Samsun’da kereste fabrikasında yangın

Yemen'de işgalin katlettiği 32 gazeteci defnedildi

Esenyurt’ta servis minibüsü anne ve bebeğine çarptı: 1 ölü

Şanlıurfa’da asansör bakımı sırasında elektrik faciası: 1 ölü

Şırnak'tan Sumud Filosu'na destek:"İnsanlığın ve vicdanın sesi ve direnişi"

Ensarullah, işgal rejimini füze ve İHA'larla hedef aldı, milyonlarca işgalci sığınaklara kaçtı

Bingöl’de köy muhtarı araçta ölü bulundu

Papua Yeni Gine’de 6 büyüklüğünde deprem

Kürdistan Sosyalist Partisi'nden HÜDA PAR'a ziyaret

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze'de soykırımın 712'nci günü: Saldırılar şiddetlendi, bilanço ağırlaşıyor

Küresel piyasalarda Fed beklentisi

Küresel piyasalarda Fed beklentisi

Karadeniz ve Marmara'da sağanak bekleniyor

FETÖ’nün deniz kuvvetleri yapılanmasında 10 gözaltı kararı

49 ilde tefeci ve dolandırıcılara operasyon: 115 şüpheli yakalandı

Altın fiyatları düşüşte