• BIST 100

    15949,16%-1,08
  • DOLAR

    43,97% 0,06
  • EURO

    51,06% -0,70
  • GRAM ALTIN

    7318,05% -2,88
  • Ç. ALTIN

    11883,93% -2,69

TEMSA elektrikli modellerini görücüye çıkardı!

09 Mart 2020, Pazartesi 09:57
09 Mart 2020, Pazartesi 09:57
TEMSA elektrikli modellerini görücüye çıkardı!
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

TEMSA elektrikli modellerini görücüye çıkardı!

Dünyanın toplu taşımacılık alanındaki en büyük etkinliği olan ve her iki senede bir farklı ülkede gerçekleşen Dünya Toplu Taşımacılar Zirvesi ve Fuarı (UITP), bu yıl 9-12 Haziran 2019 tarihlerinde İsveç’in başkenti Stockholm’de gerçekleşti. Dünyanın önde gelen otomotiv şirketlerinin son teknolojiye sahip toplu ulaşım araçlarını sergilediği bu fuar, geleceğin toplu ulaşım trendlerine de ipucu sunuyor.

50 yılı aşkın tecrübesiyle otobüs ve midibüs üretiminde dünyanın lider otomotiv markaları arasında yer alan TEMSA da fuara ikisi elektrikli üç aracıyla katıldı. TEMSA; elektrikli otobüsleri Avenue Electron, MD 9 electriCITY ve kentiçi ulaşıma yönelik ürünü LF 12 modelini Hall A’da bulunan A2120 numaralı standında dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerle Escort Adana buluşturdu.

Yıldırım: “Elektrikli araçlara dönüşümde rol üstlenmek için sabırsızlanıyoruz”

Sweden Ulaştırma Bakanı Kristoffer Tamsons, UITP Başkanı Pere Calvet ve Stockholm Büyükelçi’si Hakkı Emre Yunt’un standımızı ziyarette bulunduğu fuarın açılışında değerlendirmelerde bulunan TEMSA CEO’su Hasan Yıldırım, otomotiv sektöründe büyük bir dönüşüm yaşandığını vurguladı. Toplu ulaşımda; şehir içi otobüsleri, otobüslerin yüksek sermaye maliyeti ve şehirlerde şarj altyapısının kurulması gibi zorluklara rağmen önemli bir dönüşüm yaşandığının altını çizen Yıldırım, 'Avrupa bu dönüşüme öncülük ediyor. Şehirlerde politika desteği, kentsel otobüs filolarının elektrikli araçlara dönüşümünü başlattı. Avrupa’da temiz araçlar direktifi gibi çeşitli politikalar ve şehirlerin hava kalitesini iyileştirme hedefleri önemli etkenler oldu. Diğer yandan Avrupa ülkeleri elektrikli otobüs alımları konusunda niyet ve stratejilerini yayınladı. Örneğin; İngiltere Londra bölgesindeki 6000 otobüsü, Fransa Paris’teki 4000 otobüsü 2030’a kadar tamamen elektrikliye çevirmeyi planlıyor. Norveç’te şu an satın alınan otomobillerin %37’si elektrikli. Amsterdam Belediyesi ise şehir içine 2023’ten sonra fosil yakıtlı araç sokmama kararı aldığını duyurdu” diye konuştu.

Dünyada otomotiv endüstrisi artık akıllı şehirler etrafında çevreci ve sessiz modellerle şekillendiği belirten Yıldırım, “TEMSA olarak, elektrikli araç konusunda müşterilerimize birden fazla model alternatifi sunabilen dünyadaki ender otomotiv markalarından biriyiz ve bu dönüşümde öncü rol üstlenmek için sabırsızlanıyoruz. Sektörde yıllardır üzerinde konuştuğumuz elektrikli araçlarımız yollara çıkmaya hazır. TEMSA olarak bu bizim için sadece yatırım hamlesi değil, aynı zamanda şehirlerimizi, dünyamızı daha sessiz, daha temiz hale getirecek bir seferberliğin de başlangıcı. Çok daha akıllı, çok daha temiz bir geleceğin ilk adımı.” ifadelerini kullandı.

Elektrikli araçlar ve bataryalar için çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor

TEMSA’nın fuarda tanıttığı elektrikli araçlarla ilgili de bilgi veren Yıldırım, otomotiv sektöründe yaşanan bu dönüşümün, toplu ulaşım alanında da farklı çözümleri zorunlu kıldığını ifade ederek, “Avenue Electron modelimiz, akıllı şehirlerin en yeni ulaşım araçlarından. Sahip olduğumuz yüksek teknoloji sayesinde, araçlarımızda 240 ila 360 kWh arasında kapasitelerde bataryalar sunabiliyoruz. Bu da müşterilerimizin planladıkları menzil ve yolcu kapasitesine göre seçim yapabilmesini sağlıyor. Çünkü biliyoruz ki; günümüz dünyasında müşterilerimiz artık kurumlarına özel çözümlere ihtiyaç duyuyor. Biz de bu doğrultuda elektrikli araçlar ve batarya sistemleri üzerinde uzun süredir devam eden çalışmalarımızı ve iş birliklerimizi hız kesmeden sürdürüyoruz” dedi.

85 kişilik, 12 metre uzunluğunda “Avenue Electron”

TEMSA’nın UITP’de sergilenen en yeni elektrikli modeli Avenue Electron, 12 metrelik boyu ve 35 koltuklu 85 kişilik yolcu kapasitesiyle siparişe hazır bulunuyor. Tam şarjla 250 kilometrelik bir mesafeyi kat edebilen araç, 3 saatte şarj oluyor. Ar-Ge çalışmaları devam eden Avenue Electron’un 250 kilometre olan menzilinin 350 kilometreye ulaştırılması planlanıyor.

Dar yollar ve zorlu koşullara elektrikli alternatif: MD9 electriCITY

TEMSA’nın fuarda sergilediği 9 metre uzunluğundaki ilk elektrikli aracı MD9 electriCITY ise dar yolları ve nispeten zor yol koşulları gözetilerek geliştirildi. Seri üretime hazır olan bu araç, klima çalışır halde ve ortalama bir yolcu ağırlığıyla 230 kilometre yol yapabiliyor. Bu aracın bir sonraki jenerasyonunda bu mesafe 300 kilometreye çıkarılırken, araç 2 saat içinde tam şarj olabiliyor.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

İzmir’de Tahtalı Barajı’nda doluluk yüzde 40’a dayandı

Söylemez: Öğretmene yönelen şiddet toplumsal çürümenin göstergesidir

Uzmandan önemli uyarı: Masada çalışanlarda tenisçi dirseği riski

24 yıl 11 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Milli Eğitim Müdürü Ciğer: Teknoloji bağımlılığına karşı erken yaşta farkındalık şart

Umman'daki limana bir İHA düştü

Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şubesi: Sınıfta kan olmaz! Artık yeter!

Gaziantep’te Kutsal Emanetler ziyarete açıldı

Osmanlı'nın Zimem Defteri geleneği Malatya'da sürdürülüyor

Gaziantep’in ihracatı geçen yılın aynı dönemine oranla arttı

Konya’da uyuşturucu operasyonu: 21 tutuklama

Demir: "Bu olayın altında 12 yıllık zorunlu eğitim var"

Enkaz ayrıştırma projesi Türkiye'de ilk Malatya'da uygulanıyor

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan İçişleri Bakanı Çiftçi'ye 'hayırlı olsun' ziyareti

Battalgazi'de Derme Deresi çevresinde temizlik ve yıkama çalışması

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran’a yönelik hava harekâtı bölgedeki gerilimi artırdı

Karadeniz'de 4,3 büyüklüğünde deprem

Trump’ın yasa dışı tarifeleri yargıda: 130 milyar dolarlık fatura ABD’yi bekliyor

İşgalci rejim, Türkiye'den giden gazetecileri gözaltına aldı

Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı: Eğitimcilere yönelik saldırılar geleceğimizi karartmakta

38 ilde FETÖ operasyonu: 298 şüpheli yakalandı

Memur-Sen Genel başkanı: Öğretmeni olduğumuz öğrenci tarafından öldürülmek ölümden acı

İzmir’de otobüsün önünü kesen taksiciye 182 bin TL ceza

Bakan Fidan, ABD Büyükelçisi Barrack ile görüştü

GAİB şubat ayı ihracat verilerini açıkladı

Bingöl’de park halindeki otomobil alev aldı

İzmir’de narkotik operasyonu

İzmir merkezli 3 ilde suç örgütüne operasyon: 7 Kişi tutuklandı

Bingöl’de toplu taşıma ücretlerine tepki

Av sezonu 1 Mart’ta sona eriyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İzmir’de Tahtalı Barajı’nda doluluk yüzde 40’a dayandı

Söylemez: Öğretmene yönelen şiddet toplumsal çürümenin göstergesidir

Uzmandan önemli uyarı: Masada çalışanlarda tenisçi dirseği riski

24 yıl 11 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Milli Eğitim Müdürü Ciğer: Teknoloji bağımlılığına karşı erken yaşta farkındalık şart

Umman'daki limana bir İHA düştü

Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şubesi: Sınıfta kan olmaz! Artık yeter!