• BIST 100

    10029,88%-0,77
  • DOLAR

    40,02% 0,12
  • EURO

    46,84% 0,01
  • GRAM ALTIN

    4256,23% -0,76
  • Ç. ALTIN

    6823,39% 0,15

TEMSA elektrikli modellerini görücüye çıkardı!

09 Mart 2020, Pazartesi 09:57
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
TEMSA elektrikli modellerini görücüye çıkardı!
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

TEMSA elektrikli modellerini görücüye çıkardı!

Dünyanın toplu taşımacılık alanındaki en büyük etkinliği olan ve her iki senede bir farklı ülkede gerçekleşen Dünya Toplu Taşımacılar Zirvesi ve Fuarı (UITP), bu yıl 9-12 Haziran 2019 tarihlerinde İsveç’in başkenti Stockholm’de gerçekleşti. Dünyanın önde gelen otomotiv şirketlerinin son teknolojiye sahip toplu ulaşım araçlarını sergilediği bu fuar, geleceğin toplu ulaşım trendlerine de ipucu sunuyor.

50 yılı aşkın tecrübesiyle otobüs ve midibüs üretiminde dünyanın lider otomotiv markaları arasında yer alan TEMSA da fuara ikisi elektrikli üç aracıyla katıldı. TEMSA; elektrikli otobüsleri Avenue Electron, MD 9 electriCITY ve kentiçi ulaşıma yönelik ürünü LF 12 modelini Hall A’da bulunan A2120 numaralı standında dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerle Escort Adana buluşturdu.

Yıldırım: “Elektrikli araçlara dönüşümde rol üstlenmek için sabırsızlanıyoruz”

Sweden Ulaştırma Bakanı Kristoffer Tamsons, UITP Başkanı Pere Calvet ve Stockholm Büyükelçi’si Hakkı Emre Yunt’un standımızı ziyarette bulunduğu fuarın açılışında değerlendirmelerde bulunan TEMSA CEO’su Hasan Yıldırım, otomotiv sektöründe büyük bir dönüşüm yaşandığını vurguladı. Toplu ulaşımda; şehir içi otobüsleri, otobüslerin yüksek sermaye maliyeti ve şehirlerde şarj altyapısının kurulması gibi zorluklara rağmen önemli bir dönüşüm yaşandığının altını çizen Yıldırım, 'Avrupa bu dönüşüme öncülük ediyor. Şehirlerde politika desteği, kentsel otobüs filolarının elektrikli araçlara dönüşümünü başlattı. Avrupa’da temiz araçlar direktifi gibi çeşitli politikalar ve şehirlerin hava kalitesini iyileştirme hedefleri önemli etkenler oldu. Diğer yandan Avrupa ülkeleri elektrikli otobüs alımları konusunda niyet ve stratejilerini yayınladı. Örneğin; İngiltere Londra bölgesindeki 6000 otobüsü, Fransa Paris’teki 4000 otobüsü 2030’a kadar tamamen elektrikliye çevirmeyi planlıyor. Norveç’te şu an satın alınan otomobillerin %37’si elektrikli. Amsterdam Belediyesi ise şehir içine 2023’ten sonra fosil yakıtlı araç sokmama kararı aldığını duyurdu” diye konuştu.

Dünyada otomotiv endüstrisi artık akıllı şehirler etrafında çevreci ve sessiz modellerle şekillendiği belirten Yıldırım, “TEMSA olarak, elektrikli araç konusunda müşterilerimize birden fazla model alternatifi sunabilen dünyadaki ender otomotiv markalarından biriyiz ve bu dönüşümde öncü rol üstlenmek için sabırsızlanıyoruz. Sektörde yıllardır üzerinde konuştuğumuz elektrikli araçlarımız yollara çıkmaya hazır. TEMSA olarak bu bizim için sadece yatırım hamlesi değil, aynı zamanda şehirlerimizi, dünyamızı daha sessiz, daha temiz hale getirecek bir seferberliğin de başlangıcı. Çok daha akıllı, çok daha temiz bir geleceğin ilk adımı.” ifadelerini kullandı.

Elektrikli araçlar ve bataryalar için çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor

TEMSA’nın fuarda tanıttığı elektrikli araçlarla ilgili de bilgi veren Yıldırım, otomotiv sektöründe yaşanan bu dönüşümün, toplu ulaşım alanında da farklı çözümleri zorunlu kıldığını ifade ederek, “Avenue Electron modelimiz, akıllı şehirlerin en yeni ulaşım araçlarından. Sahip olduğumuz yüksek teknoloji sayesinde, araçlarımızda 240 ila 360 kWh arasında kapasitelerde bataryalar sunabiliyoruz. Bu da müşterilerimizin planladıkları menzil ve yolcu kapasitesine göre seçim yapabilmesini sağlıyor. Çünkü biliyoruz ki; günümüz dünyasında müşterilerimiz artık kurumlarına özel çözümlere ihtiyaç duyuyor. Biz de bu doğrultuda elektrikli araçlar ve batarya sistemleri üzerinde uzun süredir devam eden çalışmalarımızı ve iş birliklerimizi hız kesmeden sürdürüyoruz” dedi.

85 kişilik, 12 metre uzunluğunda “Avenue Electron”

TEMSA’nın UITP’de sergilenen en yeni elektrikli modeli Avenue Electron, 12 metrelik boyu ve 35 koltuklu 85 kişilik yolcu kapasitesiyle siparişe hazır bulunuyor. Tam şarjla 250 kilometrelik bir mesafeyi kat edebilen araç, 3 saatte şarj oluyor. Ar-Ge çalışmaları devam eden Avenue Electron’un 250 kilometre olan menzilinin 350 kilometreye ulaştırılması planlanıyor.

Dar yollar ve zorlu koşullara elektrikli alternatif: MD9 electriCITY

TEMSA’nın fuarda sergilediği 9 metre uzunluğundaki ilk elektrikli aracı MD9 electriCITY ise dar yolları ve nispeten zor yol koşulları gözetilerek geliştirildi. Seri üretime hazır olan bu araç, klima çalışır halde ve ortalama bir yolcu ağırlığıyla 230 kilometre yol yapabiliyor. Bu aracın bir sonraki jenerasyonunda bu mesafe 300 kilometreye çıkarılırken, araç 2 saat içinde tam şarj olabiliyor.

Gaziantep'te toplu sünnet töreni düzenlendi

Kahire'de telekomünikasyon yangınında 4 kişi öldü, iletişimler  kesildi

Yalnız yaşayan hasta kadın böbrek nakli için yardım eli bekliyor

Askerî Uzman Ebu Zeyd: Beyt Hanun pususu, ateşle verilmiş bir siyasi mesaj!

ANFİDAP: ZİM gemilerine limanlarımız da, vicdanlarımız da kapalı!

Kozluk’ta kaybolan vatandaş bulundu

Batman'da 4 gündür kayıp olan Alzheimer hastası kadın mağarada bulundu

MÜSDAV 'Aile Umresi' başladı: İlk kafile kutsal topraklara ulaştı

YKS sonuçları öncesi bekleme değil hazırlanma zamanı!

Mardin'de 7 araç birbirine girdi: 3 yaralı

Siirt’te temizlik ve ilaçlama çalışmaları sürüyor

Bursa'da dolmuş, taksi ve otoparklar zamlandı

Batman'da kavurucu sıcakta tütün mesaisi: Ekmek parası için çalışıyoruz

Bingöl Valiliği'nden sıcak hava ve orman yangını uyarısı

Şanlıurfa’da ŞUSKİ personeli sulama kanalında boğularak hayatını kaybetti

Bingöl'de yangın önleme ve söndürme eğitimi gerçekleştirildi

Şanlıurfa Umut Kervanı, AFAD kampı için Ahlat’taydı

Aile olmanın önemi: Yarım asrı aşkın evlilik organ bağışıyla taçlandı

Uzmanından uyarı: Sünnette yapılan hatalar ömür boyu sorunlara yol açabilir

HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru: Binekli Köyü'nün sorunlarının takipçisi olacağız

Batman'da uyuşturucu operasyonu: 7 şüpheli tutuklandı

27 haftalık doğan bebek, 60 günlük tedavi sürecinin ardından taburcu edildi

HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Yalçın: Ortabağ köyü sorunlarına dikkat çekti

30 yıllık tarihçi, 10 bin kitapla kentin hafızasını koruyor

2025 ilk 6 aylık trafik kazası bilançosu: bin 125 ölü 185 bin yaralı

Ticaret bakanlığından 4 büyük süt şirketine ceza yağdı

Motorine gece yarısı zammı geliyor 

Başkan Anmal: Cudi Dağı Sefine ziyareti, inanç turizmine önem kazandırıyor

Diyarbakır'ın 2025 ilk 6 aylık trafik kazası bilançosu: 17 ölü 3 bin yaralı

Alev alan otobüs kullanılamaz hale geldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gaziantep'te toplu sünnet töreni düzenlendi

Kahire'de telekomünikasyon yangınında 4 kişi öldü, iletişimler  kesildi

Yalnız yaşayan hasta kadın böbrek nakli için yardım eli bekliyor

Askerî Uzman Ebu Zeyd: Beyt Hanun pususu, ateşle verilmiş bir siyasi mesaj!

ANFİDAP: ZİM gemilerine limanlarımız da, vicdanlarımız da kapalı!

Kozluk’ta kaybolan vatandaş bulundu

Batman'da 4 gündür kayıp olan Alzheimer hastası kadın mağarada bulundu