-
BIST 100
16260,10%0,87
-
DOLAR
44,33% 0,09
-
EURO
51,35% -0,20
-
GRAM ALTIN
6179,33% -1,55
-
Ç. ALTIN
10757,95% 0,00
Terliksiz kumsal yasak! Yüzerken de fiziki mesafe
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Terliksiz kumsal yasak! Yüzerken de fiziki mesafe
Antalya'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında çeşitli düzenlenmelerin yapıldığı Konyaaltı Sahili'nde denizde yüzerken de sosyal mesafe kurallarına dikkat edilecek.
Yüzerken de 'sosyal mesafe'ye dikkat edilecek
Ağırladığı turist sayısı bakımından 'turizmin başkenti' olarak nitelendirilen Antalya'nın gözbebeği Konyaaltı Sahili'nde, yeni sezon için Kovid-19 tedbirleri kapsamındaki çalışmalar sürüyor.
Plajda başlatılan pilot çalışmada kumsala aralarında 1,5-2 metre mesafe bırakılarak, 9 metrekarelik özel alanlar oluşturuldu. Şezlong ve şemsiyeler de sosyal mesafe kuralına göre yerleştirildi, engelliler için özel alanlar hazırlandı. Giriş ve çıkış noktalarının ayrı düzenlendiği, yönlendirme levhalarının asıldığı sahilde, yerli ve yabancı turistlerin girişe asılan 10 maddelik kurallara uyması isteniyor.
Ortak kullanım alanlarında maske takmanın zorunluğu olduğu sahilde, vatandaşın talebine göre oluşturulacak ikili, üçlü veya beşli şezlonglar her kullanımdan sonra dezenfekte edilecek.
Plajda, salgının yayılmasını önlemek amacıyla sigara içmek kısıtlandı. Şezlong kiralamak yerine isteyen, tahtalar çakılarak, halatlar yardımıyla oluşturulan bölümlere kendi havlusunu sererek, şemsiyesini açarak, buralarda güneşlenebilecek.
Kumsalda çıplak ayakla yürünemeyecek
Tuvaletlere sensörlü kapıların, fotoselli muslukların ve temassız sabunlukların takıldığı, çoklu yerine tekli duş ünitelerinin monte edildiği plajda, denizde yüzmek için de tedbirler alındı.
Vatandaşın sağlığı için her türlü tedbirin alındığı sahilde, kumsalda çıplak ayakla yürümek yasaklandı. Tatilciler, denize girene kadar terliklerini ayaklarından çıkaramayacak.
Ziyaretçiler sadece sahili kullanırken değil, denizde yüzerken de aralarında 1,5-2 metre mesafe koyacak. Mesafeyi ihlal edenler, kulelerdeki cankurtaranlar tarafından uyarılacak.
Sahilin yanında yer alan oturma alanları da yeniden düzenlendi. Çimlerin bulunduğu noktalara saksılardaki çiçeklerle kalp şeklinde 'sosyal mesafe' alanları oluşturuldu. Vatandaşlar, bu alanlarda dinlenebilecek.
Kıyıda sınırlar oluşturulacak
Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Antalya Mavi Bayrak Koordinatörü Lokman Atasoy, AA muhabirine, kontrollü normalleşme sürecinde insanların sağlığının korunması için sahilde pilot çalışma yapıldığını söyledi.
Bu yıl için yavaş turizmi öneren Atasoy, kıyılardaki yoğunluğa karşı herkesin gelişi güzel oturmaması için sınırların oluşturulacağını dile getirdi.
Söz konusu sınırlar içerisinde ziyaretçilerin kalmasının sağlıkları için önemli olacağına işaret eden Atasoy, deniz için de çalışma yaptıklarını, teknolojik imkanlardan faydalanmak istediklerini aktardı.
Atasoy, deniz alanında yüzme alanları sınırları içerisinde iki veya üçer metrelik mesafeyi korumak gerektiğini belirterek, 'Cankurtaranlarımız, suyun içinde sosyal mesafenin nasıl korunması gerektiğine dair özel eğitim alacak. Mesafeyi ihlal edenler anons sistemiyle düdükle ve birtakım ilave önlemlerle uyarılacak. Denizin içinde iki metre kuralı olacak.' dedi.
'Yüzerken de sosyal mesafe korunmalı'
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın da denizin çok güvenli olduğunu söyledi.
Salgına karşı her mevsim tedbirli olmak gerektiğini vurgulayan Yalçın, 'Denizde de 1,5-2 metrelik sosyal mesafeyi korumak gerekiyor. Hastalıklı bireyin hapşırması sonucu denizde de bulaşabilir. Denizde bulaşmanın yüzde 90'dan fazlası hastalıklı bireyin hapşırığıyla, tükürüğüyle oluyor. Dolayısıyla sudan geçmesi düşük bir ihtimal, onun için yüzerken de sosyal mesafe korunmalı.' diye konuştu.
Meteorolojiden kuvvetli yağış, rüzgâr ve çığ tehlikesi uyarısı
"Çamaşırhane yangını" dediler, USS Gerald R. Ford aylarca sürecek bakıma alındı
HAMAS: Yerleşimcilerin saldırıları açık savaşa dönüştü
İran'dan geniş çaplı misilleme: Eilat, Dimona ve Tel Aviv'de patlamalar
Siyonistler, iki yaşındaki çocuğun bacağına çivi ve iğne soktu, vücudunda sigara söndürerek işkence etti
Dimona ve Arad'da cehennem: İran işgalcilerin hava savunmasını aştı
Muğla’da 43 bin araç kontrol edildi, çok sayıda kişi sorgulandı
Nijerya'da patlama: 8 ölü, çok sayıda yaralı
Diyarbakır'da kamyonet ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Malatya'da komşular arasında kavga: 1 yaralı
Milli Eğitim Akademisi hazırlık eğitimi programı kesin kayıt sonuçları açıklandı
İtalya’da yargı reformu reddedildi: İsandıktan “Hayır” çıktı
Bakan Fidan Alman mevkidaşı Wadephul ile telefonda görüştü
Bosna Hersek'te AB'ye protesto: Kamyonlar kontak kapattı
Bakan Gürlek HSK üyeleri ve personeliyle bir araya geldi
Siyonist rejimin Lübnan'a saldırıları devam ediyor: 1039 şehit, 2 bin 876 yaralı
Bakan Ersoy Kuzey Makedonyalı mevkidaşı Ljutkov ile görüştü
Beytepe Koleji'nden eğitimde öncü adım
Balıkesir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı
Orta Doğu'da müzakere çıkmazı! Trump: Anlaştık İran: Görüşmedik israil: Trump savaşı 9 Nisan'da bitirecek
Ticaret Bakanlığı: "Bayat ekmek 6 liradan satılıyor" iddiaları gerçeği yansıtmıyor
Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga: 1 ölü
Büyük stratejik yanılgı: israilin İran planı duvara çarptı
Dışişleri Bakanı Fidan Suudi Arabistanlı mevkidaşı ile görüştü
Mardin’de seyir halindeki öğrenci servisi alev aldı
Mersin’de güvenlik ve asayiş toplantısı yapıldı
Kolombiya'da askeri uçak düştü: 90 kişi hayatını kaybetti
Ramazan Bayramı tatilinde 31 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti
LGS başvuruları başladı
Ambulans uçak yenidoğan bebek için havalandı
Yükleniyor







