• BIST 100

    15601,63%-0,65
  • DOLAR

    44,06% 0,06
  • EURO

    51,29% 0,03
  • GRAM ALTIN

    7329,40% 0,74
  • Ç. ALTIN

    11762,06% 0,00

Terliksiz kumsal yasak! Yüzerken de fiziki mesafe

30 Mayıs 2020, Cumartesi 08:54
30 Mayıs 2020, Cumartesi 08:54
Terliksiz kumsal yasak! Yüzerken de fiziki mesafe
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Terliksiz kumsal yasak! Yüzerken de fiziki mesafe

Antalya'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında çeşitli düzenlenmelerin yapıldığı Konyaaltı Sahili'nde denizde yüzerken de sosyal mesafe kurallarına dikkat edilecek.

Yüzerken de 'sosyal mesafe'ye dikkat edilecek

Ağırladığı turist sayısı bakımından 'turizmin başkenti' olarak nitelendirilen Antalya'nın gözbebeği Konyaaltı Sahili'nde, yeni sezon için Kovid-19 tedbirleri kapsamındaki çalışmalar sürüyor.

Plajda başlatılan pilot çalışmada kumsala aralarında 1,5-2 metre mesafe bırakılarak, 9 metrekarelik özel alanlar oluşturuldu. Şezlong ve şemsiyeler de sosyal mesafe kuralına göre yerleştirildi, engelliler için özel alanlar hazırlandı. Giriş ve çıkış noktalarının ayrı düzenlendiği, yönlendirme levhalarının asıldığı sahilde, yerli ve yabancı turistlerin girişe asılan 10 maddelik kurallara uyması isteniyor.

Ortak kullanım alanlarında maske takmanın zorunluğu olduğu sahilde, vatandaşın talebine göre oluşturulacak ikili, üçlü veya beşli şezlonglar her kullanımdan sonra dezenfekte edilecek.

Plajda, salgının yayılmasını önlemek amacıyla sigara içmek kısıtlandı. Şezlong kiralamak yerine isteyen, tahtalar çakılarak, halatlar yardımıyla oluşturulan bölümlere kendi havlusunu sererek, şemsiyesini açarak, buralarda güneşlenebilecek.

Kumsalda çıplak ayakla yürünemeyecek

Tuvaletlere sensörlü kapıların, fotoselli muslukların ve temassız sabunlukların takıldığı, çoklu yerine tekli duş ünitelerinin monte edildiği plajda, denizde yüzmek için de tedbirler alındı.

Vatandaşın sağlığı için her türlü tedbirin alındığı sahilde, kumsalda çıplak ayakla yürümek yasaklandı. Tatilciler, denize girene kadar terliklerini ayaklarından çıkaramayacak.

Ziyaretçiler sadece sahili kullanırken değil, denizde yüzerken de aralarında 1,5-2 metre mesafe koyacak. Mesafeyi ihlal edenler, kulelerdeki cankurtaranlar tarafından uyarılacak.

Sahilin yanında yer alan oturma alanları da yeniden düzenlendi. Çimlerin bulunduğu noktalara saksılardaki çiçeklerle kalp şeklinde 'sosyal mesafe' alanları oluşturuldu. Vatandaşlar, bu alanlarda dinlenebilecek.

Kıyıda sınırlar oluşturulacak

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Antalya Mavi Bayrak Koordinatörü Lokman Atasoy, AA muhabirine, kontrollü normalleşme sürecinde insanların sağlığının korunması için sahilde pilot çalışma yapıldığını söyledi.

Bu yıl için yavaş turizmi öneren Atasoy, kıyılardaki yoğunluğa karşı herkesin gelişi güzel oturmaması için sınırların oluşturulacağını dile getirdi.

Söz konusu sınırlar içerisinde ziyaretçilerin kalmasının sağlıkları için önemli olacağına işaret eden Atasoy, deniz için de çalışma yaptıklarını, teknolojik imkanlardan faydalanmak istediklerini aktardı.

Atasoy, deniz alanında yüzme alanları sınırları içerisinde iki veya üçer metrelik mesafeyi korumak gerektiğini belirterek, 'Cankurtaranlarımız, suyun içinde sosyal mesafenin nasıl korunması gerektiğine dair özel eğitim alacak. Mesafeyi ihlal edenler anons sistemiyle düdükle ve birtakım ilave önlemlerle uyarılacak. Denizin içinde iki metre kuralı olacak.' dedi.

'Yüzerken de sosyal mesafe korunmalı'

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın da denizin çok güvenli olduğunu söyledi.

Salgına karşı her mevsim tedbirli olmak gerektiğini vurgulayan Yalçın, 'Denizde de 1,5-2 metrelik sosyal mesafeyi korumak gerekiyor. Hastalıklı bireyin hapşırması sonucu denizde de bulaşabilir. Denizde bulaşmanın yüzde 90'dan fazlası hastalıklı bireyin hapşırığıyla, tükürüğüyle oluyor. Dolayısıyla sudan geçmesi düşük bir ihtimal, onun için yüzerken de sosyal mesafe korunmalı.' diye konuştu.

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Yozgat’ta uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

İzmir’de 1.200 yataklı yeni şehir hastanesi kurulacak

Afyonkarahisar’da araçta uyuşturucu ele geçirildi

Gaziantep'te hijyen kurallarına uymayan iş yerleri kapatıldı

Siirt’te 5 hastanın tam kapalı kalp damarı açıldı

Adana’da üst geçit krizi: Vatandaşlar trafikte canını riske atıyor

Mardin’de kuduz şüphesiyle bir mahalle karantinaya alındı

Kastamonu’da silah operasyonu

Irak, hava sahasını 3 gün daha kapattı

Vakıf üniversitesinde ayrımcılık iddiaları

Gaziantep'te hapis cezası bulunan 2 şüpheli yakalandı

Sivas’ta göçmen kaçakçılığı operasyonu: 19 göçmen kaçakçısı tutuklandı

Şanlıurfa'da ihtiyaç sahiplerine her gün Ramazan pidesi ulaştırılıyor

Bursa’da bayram öncesi denetimler başladı

Akdeniz’de 4,1 büyüklüğünde deprem

Mardin İl Müftüsü Türkmen: İtikaf, ağyarı bırakıp Allah'ı merkeze almaktır

Şırnak’ta narkotik operasyonu

Doç. Dr. Fırat: Kolorektal kanser en sık görülen kanserler arasında

Gaziantep’te 122 günlük yanık tedavisi tamamlandı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonu

İş Adamı Şimay: Diyarbakır'da mobilya üretmek zor

Gaziantep İl Müftülüğü "Unutursan Yetim Kalır" adlı etkinlik düzenledi

Vergi usul kanununa muhalefet suçundan aranan şahıs Gölcük'te yakalandı

Erakçi: Gerektiği sürece ABD ve israile füze operasyonlarımız devam edecek

Muğla’da liseler arası "yapay zekâ ve sosyal bilimler" sempozyumu düzenleniyor

YÖK Başkanı Özvar: Kaybedecek bir evladımız bile yok, her biriyle ilgilenmemiz lazım

Siyonist rejimin Gazze saldırılarında şehit sayısı 72 bin 134’e yükseldi

Malatya'da 215 umreciye umre eğitimi verildi

Ara tatil uygulamasına yönelik saha araştırması sonuçları açıklandı

Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yozgat’ta uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

İzmir’de 1.200 yataklı yeni şehir hastanesi kurulacak

Afyonkarahisar’da araçta uyuşturucu ele geçirildi

Gaziantep'te hijyen kurallarına uymayan iş yerleri kapatıldı

Siirt’te 5 hastanın tam kapalı kalp damarı açıldı

Adana’da üst geçit krizi: Vatandaşlar trafikte canını riske atıyor

Mardin’de kuduz şüphesiyle bir mahalle karantinaya alındı