• BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% -0,01
  • EURO

    51,91% 0,02
  • GRAM ALTIN

    7022,83% -0,74
  • Ç. ALTIN

    11752,66% 0,00

Terliksiz kumsal yasak! Yüzerken de fiziki mesafe

30 Mayıs 2020, Cumartesi 08:54
30 Mayıs 2020, Cumartesi 08:54
Terliksiz kumsal yasak! Yüzerken de fiziki mesafe
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Terliksiz kumsal yasak! Yüzerken de fiziki mesafe

Antalya'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında çeşitli düzenlenmelerin yapıldığı Konyaaltı Sahili'nde denizde yüzerken de sosyal mesafe kurallarına dikkat edilecek.

Yüzerken de 'sosyal mesafe'ye dikkat edilecek

Ağırladığı turist sayısı bakımından 'turizmin başkenti' olarak nitelendirilen Antalya'nın gözbebeği Konyaaltı Sahili'nde, yeni sezon için Kovid-19 tedbirleri kapsamındaki çalışmalar sürüyor.

Plajda başlatılan pilot çalışmada kumsala aralarında 1,5-2 metre mesafe bırakılarak, 9 metrekarelik özel alanlar oluşturuldu. Şezlong ve şemsiyeler de sosyal mesafe kuralına göre yerleştirildi, engelliler için özel alanlar hazırlandı. Giriş ve çıkış noktalarının ayrı düzenlendiği, yönlendirme levhalarının asıldığı sahilde, yerli ve yabancı turistlerin girişe asılan 10 maddelik kurallara uyması isteniyor.

Ortak kullanım alanlarında maske takmanın zorunluğu olduğu sahilde, vatandaşın talebine göre oluşturulacak ikili, üçlü veya beşli şezlonglar her kullanımdan sonra dezenfekte edilecek.

Plajda, salgının yayılmasını önlemek amacıyla sigara içmek kısıtlandı. Şezlong kiralamak yerine isteyen, tahtalar çakılarak, halatlar yardımıyla oluşturulan bölümlere kendi havlusunu sererek, şemsiyesini açarak, buralarda güneşlenebilecek.

Kumsalda çıplak ayakla yürünemeyecek

Tuvaletlere sensörlü kapıların, fotoselli muslukların ve temassız sabunlukların takıldığı, çoklu yerine tekli duş ünitelerinin monte edildiği plajda, denizde yüzmek için de tedbirler alındı.

Vatandaşın sağlığı için her türlü tedbirin alındığı sahilde, kumsalda çıplak ayakla yürümek yasaklandı. Tatilciler, denize girene kadar terliklerini ayaklarından çıkaramayacak.

Ziyaretçiler sadece sahili kullanırken değil, denizde yüzerken de aralarında 1,5-2 metre mesafe koyacak. Mesafeyi ihlal edenler, kulelerdeki cankurtaranlar tarafından uyarılacak.

Sahilin yanında yer alan oturma alanları da yeniden düzenlendi. Çimlerin bulunduğu noktalara saksılardaki çiçeklerle kalp şeklinde 'sosyal mesafe' alanları oluşturuldu. Vatandaşlar, bu alanlarda dinlenebilecek.

Kıyıda sınırlar oluşturulacak

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Antalya Mavi Bayrak Koordinatörü Lokman Atasoy, AA muhabirine, kontrollü normalleşme sürecinde insanların sağlığının korunması için sahilde pilot çalışma yapıldığını söyledi.

Bu yıl için yavaş turizmi öneren Atasoy, kıyılardaki yoğunluğa karşı herkesin gelişi güzel oturmaması için sınırların oluşturulacağını dile getirdi.

Söz konusu sınırlar içerisinde ziyaretçilerin kalmasının sağlıkları için önemli olacağına işaret eden Atasoy, deniz için de çalışma yaptıklarını, teknolojik imkanlardan faydalanmak istediklerini aktardı.

Atasoy, deniz alanında yüzme alanları sınırları içerisinde iki veya üçer metrelik mesafeyi korumak gerektiğini belirterek, 'Cankurtaranlarımız, suyun içinde sosyal mesafenin nasıl korunması gerektiğine dair özel eğitim alacak. Mesafeyi ihlal edenler anons sistemiyle düdükle ve birtakım ilave önlemlerle uyarılacak. Denizin içinde iki metre kuralı olacak.' dedi.

'Yüzerken de sosyal mesafe korunmalı'

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın da denizin çok güvenli olduğunu söyledi.

Salgına karşı her mevsim tedbirli olmak gerektiğini vurgulayan Yalçın, 'Denizde de 1,5-2 metrelik sosyal mesafeyi korumak gerekiyor. Hastalıklı bireyin hapşırması sonucu denizde de bulaşabilir. Denizde bulaşmanın yüzde 90'dan fazlası hastalıklı bireyin hapşırığıyla, tükürüğüyle oluyor. Dolayısıyla sudan geçmesi düşük bir ihtimal, onun için yüzerken de sosyal mesafe korunmalı.' diye konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Batman'da silahlı saldırı: 1 kişi yaralandı

HÜDA PAR Nizip İlçe Başkanı Çakar'dan, yetkililere yoldaki çukurların onarılması çağrısı

Şırnak'ta narkotik ve kaçakçılık operasyonları: 53 şüpheliden 4’ü tutuklandı

Bitlis'te karla bütünleşen tren yolculuğunda kartpostallık görüntüler

Şanlıurfa’da 17 Şubat’ta planlı elektrik kesintisi yapılacak

HÜDA PAR Maden İlçe Başkanı Bektaş'tan kamu yatırımı çağrısı

Yetimler Vakfı'ndan Ramazan ayı bağış çağrısı

Şap hastalığında iyileşme sürecini hızlandıran “bitkisel sprey”

Nefesten şeker ölçümü sağlayan sensör geliştirildi

İsviçre'de tren, çığ nedeniyle raydan çıktı

İMO Gaziantep Şube Başkanlığına Mehmet Bulut seçildi

Pakistan'da patlama: 2 ölü 17 yaralı

Gaziantep'te hatalı park yapan 734 araca ceza kesildi

Adıyaman Ticaret İl Müdürlüğü’nden Ramazan öncesi denetim

İşgal kuvvetleri, Batı Şeria ve Kudüs'te geniş çaplı baskın furyası başlattı

Feqiyê Teyran’ın eğitim verdiği medrese yok olma riskiyle karşı karşıya

Diyarbakır’da "Şehitler Gecesi Gazze Şahitliği" programı düzenlendi

Aydın: Ramazanın ruhunu tüccarlar olarak yaşatabilmemiz gerekir

Batman'da aranan 35 şahıs yakalandı

Endonezya, Haziran ayına kadar Gazze'ye 8 bin kadar asker göndermeye hazır

Ramazan’da Beslenmeye Dikkat Uyarısı

Adanalılar: Şehadet bir davanın diriliş kaynağıdır

Ramazanda dengeli beslenme uyarısı: Sahur-iftar öğün dengesi doğru kurulmalı

Bangladeş'te Ramazan ayı boyunca ortaokullar tatil edildi

Bingöl’de kar ağırlığına dayanmayan deprem konutlarında çökme

Prof. Dr. Tekin: Ramazan, sadece aç kalma ayı değil, Kur'an'ı raflardan indirip kalplere indirme ayıdır

HAKSİAD Bingöl Şube Başkanı Kaya'dan esnafa 'Ramazan İndirimi' çağrısı

Tarım ÜFE ocakta aylık ve yıllık bazda arttı

Siyonist rejim Şucaiyye'ye saldırdı: Bir şehit

WSJ: ABD ordusu ilk kez mikro reaktörü havadan taşıdı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batman'da silahlı saldırı: 1 kişi yaralandı

HÜDA PAR Nizip İlçe Başkanı Çakar'dan, yetkililere yoldaki çukurların onarılması çağrısı

Şırnak'ta narkotik ve kaçakçılık operasyonları: 53 şüpheliden 4’ü tutuklandı

Bitlis'te karla bütünleşen tren yolculuğunda kartpostallık görüntüler

Şanlıurfa’da 17 Şubat’ta planlı elektrik kesintisi yapılacak

HÜDA PAR Maden İlçe Başkanı Bektaş'tan kamu yatırımı çağrısı

Yetimler Vakfı'ndan Ramazan ayı bağış çağrısı