• BIST 100

    16443,38%-1,90
  • DOLAR

    43,96% 0,17
  • EURO

    51,93% 0,05
  • GRAM ALTIN

    7404,10% 0,99
  • Ç. ALTIN

    11910,55% 0,80

Terliksiz kumsal yasak! Yüzerken de fiziki mesafe

30 Mayıs 2020, Cumartesi 08:54
30 Mayıs 2020, Cumartesi 08:54
Terliksiz kumsal yasak! Yüzerken de fiziki mesafe
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Terliksiz kumsal yasak! Yüzerken de fiziki mesafe

Antalya'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında çeşitli düzenlenmelerin yapıldığı Konyaaltı Sahili'nde denizde yüzerken de sosyal mesafe kurallarına dikkat edilecek.

Yüzerken de 'sosyal mesafe'ye dikkat edilecek

Ağırladığı turist sayısı bakımından 'turizmin başkenti' olarak nitelendirilen Antalya'nın gözbebeği Konyaaltı Sahili'nde, yeni sezon için Kovid-19 tedbirleri kapsamındaki çalışmalar sürüyor.

Plajda başlatılan pilot çalışmada kumsala aralarında 1,5-2 metre mesafe bırakılarak, 9 metrekarelik özel alanlar oluşturuldu. Şezlong ve şemsiyeler de sosyal mesafe kuralına göre yerleştirildi, engelliler için özel alanlar hazırlandı. Giriş ve çıkış noktalarının ayrı düzenlendiği, yönlendirme levhalarının asıldığı sahilde, yerli ve yabancı turistlerin girişe asılan 10 maddelik kurallara uyması isteniyor.

Ortak kullanım alanlarında maske takmanın zorunluğu olduğu sahilde, vatandaşın talebine göre oluşturulacak ikili, üçlü veya beşli şezlonglar her kullanımdan sonra dezenfekte edilecek.

Plajda, salgının yayılmasını önlemek amacıyla sigara içmek kısıtlandı. Şezlong kiralamak yerine isteyen, tahtalar çakılarak, halatlar yardımıyla oluşturulan bölümlere kendi havlusunu sererek, şemsiyesini açarak, buralarda güneşlenebilecek.

Kumsalda çıplak ayakla yürünemeyecek

Tuvaletlere sensörlü kapıların, fotoselli muslukların ve temassız sabunlukların takıldığı, çoklu yerine tekli duş ünitelerinin monte edildiği plajda, denizde yüzmek için de tedbirler alındı.

Vatandaşın sağlığı için her türlü tedbirin alındığı sahilde, kumsalda çıplak ayakla yürümek yasaklandı. Tatilciler, denize girene kadar terliklerini ayaklarından çıkaramayacak.

Ziyaretçiler sadece sahili kullanırken değil, denizde yüzerken de aralarında 1,5-2 metre mesafe koyacak. Mesafeyi ihlal edenler, kulelerdeki cankurtaranlar tarafından uyarılacak.

Sahilin yanında yer alan oturma alanları da yeniden düzenlendi. Çimlerin bulunduğu noktalara saksılardaki çiçeklerle kalp şeklinde 'sosyal mesafe' alanları oluşturuldu. Vatandaşlar, bu alanlarda dinlenebilecek.

Kıyıda sınırlar oluşturulacak

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Antalya Mavi Bayrak Koordinatörü Lokman Atasoy, AA muhabirine, kontrollü normalleşme sürecinde insanların sağlığının korunması için sahilde pilot çalışma yapıldığını söyledi.

Bu yıl için yavaş turizmi öneren Atasoy, kıyılardaki yoğunluğa karşı herkesin gelişi güzel oturmaması için sınırların oluşturulacağını dile getirdi.

Söz konusu sınırlar içerisinde ziyaretçilerin kalmasının sağlıkları için önemli olacağına işaret eden Atasoy, deniz için de çalışma yaptıklarını, teknolojik imkanlardan faydalanmak istediklerini aktardı.

Atasoy, deniz alanında yüzme alanları sınırları içerisinde iki veya üçer metrelik mesafeyi korumak gerektiğini belirterek, 'Cankurtaranlarımız, suyun içinde sosyal mesafenin nasıl korunması gerektiğine dair özel eğitim alacak. Mesafeyi ihlal edenler anons sistemiyle düdükle ve birtakım ilave önlemlerle uyarılacak. Denizin içinde iki metre kuralı olacak.' dedi.

'Yüzerken de sosyal mesafe korunmalı'

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın da denizin çok güvenli olduğunu söyledi.

Salgına karşı her mevsim tedbirli olmak gerektiğini vurgulayan Yalçın, 'Denizde de 1,5-2 metrelik sosyal mesafeyi korumak gerekiyor. Hastalıklı bireyin hapşırması sonucu denizde de bulaşabilir. Denizde bulaşmanın yüzde 90'dan fazlası hastalıklı bireyin hapşırığıyla, tükürüğüyle oluyor. Dolayısıyla sudan geçmesi düşük bir ihtimal, onun için yüzerken de sosyal mesafe korunmalı.' diye konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Hollanda Savunma Bakanı Yeşilgöz, barış sonrası Ukrayna'ya asker gönderebileceklerini ima etti

Rusya’dan Google’a rekor ceza

İran'daki İngiliz personeli geçici olarak geri çekildi

Sağlık Bakanlığı’ndan 'Okullarda Uyuşturucu Testi' iddialarına yalanlama

Venezuela’dan ABD'ye yaptırım çağrısı

Pakistan-Afganistan gerginliği devam ederken çatışmalar nedeniyle can kayıpları arttı

Ağrı’da Akşam ezanı 15 dakika gecikmeli okundu

Kazakistan'da kafede gaz patlaması: 7 ölü, 19 yaralı

Küçük iyilikler büyük mutluluklar getiriyor

Rusya, Ukrayna'da 4 yerleşim birimini ele geçirdiğini duyurdu

Siirt’in Cahter Balı Paris’te ‘Platinum Quality’ ödülüne layık görüldü

Gazeteci-Yazar Mergen: Ramazan etkinlikleri toplumun özünü yansıtıyor

Malatya'da kar nedeniyle mahsur kalan sürücüyü köylüler kurtardı

Çin'den vatandaşlarına İran'a seyahat uyarısı

HÜDA PAR Milletvekili Demir Gaziantep'te çeşitli ziyaretlerde bulundu

Uluslararası geçerli denizcilik kursları başlıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Malatya Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti

Hayvancılıkta yeni yol haritası: Sektör temsilcileri bakanlıkta buluştu

İşgal topraklarındaki ABD elçiliğinden personeline uyarı

"43. Kitap Ve Kültür Fuarı" İstanbul'da açıldı

Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Gül: Eğitimde ahlak ve maneviyatı önceleyen bir modele geçilmeli

Şanlıurfa’da kar yağışı yeniden etkili oldu

Antep fıstığı açık artırmayla satıldı

Gaziantep’te kırmızı ışık ihlaline 18 milyon lirayı aşkın ceza

Afganistan Dışişleri Bakanlığı: Bakan Fidan'la Pakistan'la son durum hakkında görüşüldü

İzmir'de fabrika yangın

Vatandaşları gözetleme talebini reddeden yapay zeka şirketine ABD Savunma Bakanlığı’ndan tehdit

Mardin İl Müftüsü Türkmen: Mukabeleye büyük bir iştiyak var

Teravih namazına camiye gelen çocuklara çeşitli ikramlar sunuluyor

Afganistan'dan Pakistan'la yaşanan olaylara ilişkin açıklama: Sorunun diyalog yoluyla çözülmesini istiyoruz

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hollanda Savunma Bakanı Yeşilgöz, barış sonrası Ukrayna'ya asker gönderebileceklerini ima etti

Rusya’dan Google’a rekor ceza

İran'daki İngiliz personeli geçici olarak geri çekildi

Sağlık Bakanlığı’ndan 'Okullarda Uyuşturucu Testi' iddialarına yalanlama

Venezuela’dan ABD'ye yaptırım çağrısı

Pakistan-Afganistan gerginliği devam ederken çatışmalar nedeniyle can kayıpları arttı

Ağrı’da Akşam ezanı 15 dakika gecikmeli okundu