• BIST 100

    13984,11%-0,37
  • DOLAR

    42,61% 0,04
  • EURO

    49,95% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5791,92% -0,01
  • Ç. ALTIN

    9292,05% 0,00

Terörden arındırılan 3 bin rakımlı Mereto Dağı’nda festival coşkusu

30 Eylül 2023, Cumartesi 22:05
30 Eylül 2023, Cumartesi 22:05
Terörden arındırılan 3 bin rakımlı Mereto Dağı’nda festival coşkusu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Terörden arındırılan 3 bin rakımlı Mereto Dağı’nda festival coşkusu

Batman’da terörden arındırılan 3 bin rakımlı Mereto Dağı’nda düzenlenen Bal, Ceviz, ve Çilek Festivali’nde halaylar çekildi, dağ yürüyüşü ve bisiklet etkinliği düzenlendi.
Batman’da bulunan 3 bin rakımlı Mereto Dağı, terörden arındırıldıktan sonra ilk kez bir festivale ev sahipliği yaptı. Batman Valiliği ve Sason Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Bal, Ceviz, ve Çilek Festivali’nde doğa severler ve bir çok vatandaş Mereto Dağı’nın zirvesine çıktı. Festivale gelen vatandaşlar, dağcılar ve arama kurtarma ekipleri beraber yemek yiyip halay çekti. Mereto Dağı’na yakın köylerde oturan Ermeni vatandaşlarda festival alanında halay çekti.

“Mereto’ya bundan sonra hak ettiği değeri ve kıymeti fazlasıyla vermek durumundayız”
Mereto Dağı’na artık gereken değerin verileceğini belirten Sason Kaymakamı Murat Mete, “Batman’dan, Diyarbakır’dan, Bitlis’ten yöremizin diğer güzide vilayetlerinden buraya teşrif eden doğa, turizm severler, kamp ve doğa yürüyüşü aşıkları hepiniz hoş geldiniz diyerek cümleme başlamak istiyorum. Bu yıl Batmanımızı festivaller şehri yapma ve ideali ile yola çıkan valimiz Ekrem Canalp’in talimatlarıyla 5 ilçemizin 5’inde de festivaller düzenliyoruz. Sason’umuzda Sason Bal, Çilek, Ceviz ve Yayla Festivali’ni icra etmek üzere komite kararı aldık. En kıymetli en değerli ürünlerimizi turizm severleri ve alternatif doğa tutkunlarının beğenisine sunduk. Yayla festivalinin 1’inci günü etkinliğimizin 1’inci ayağı 2975 rakımlı Mereto Dağımızın zirvesi. Buradaki kaya tırmanışı etkinliği, kamp alanı, ikramlarımız, halay ve müzik eşliğindeki coşkulu ortamdı. Tahminlerimizin çok çok üzerinde bir katılım gerçekleşti. Bu da bize şunun gösteriyor ki biz Mereto’ya bundan sonra hak ettiği değeri ve kıymeti fazlasıyla vermek durumundayız” dedi.

“Mereto bizim için çok değerli”
Mereto Dağı’nda böyle bir etkinliğin olmasının mutluluk verici olduğunu söyleyen Sabriye Taş isimli vatandaş, “Gerçekten millet olarak mutluyuz. Böyle bir şey yapmaları gerçekten çok iyi. Gurur duyuyoruz ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Mereto bizim için çok değerli. Çok tarihi kıymete sahip bir yer. Bizim en değerli tarihimiz, tabii ki de mutluyuz” diye konuştu.
Vatandaşlar, arama kurtarma ekipleri ve dağcılar halay çektikten sonra kaymakamlık tarafından belirlenen rotada dağın zirvesine yürüdü. Zirveye çıkanlar 2975 rakımlı dağın zirvesinde Türk bayrağı açtı. Ardından bisikletle aşağıya inen vatandaşlar festival alanına geri döndü. Gece dağda kamp yapmak isteyenler için Kaymakamlık tarafından her türlü ihtiyaçlar karşılandı.

Dicle'de çıkan yangında bir işyeri küle döndü

Ankara İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu Toplantısı yapıldı

Gazze'de çocuklar ölümcül tehlikenin ortasında: Savaş kalıntıları her yerde

Fed kararı sonrası altın fiyatlarında son durum

Mersin’de "Radyasyon Acil Durum Tatbikatı" gerçekleştirildi

Mersin'de "Bağımlılıkla Mücadele Projesi" değerlendirildi

İstanbul’da ev yangınında 3 çocuk hayatını kaybetti

"Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası" okullarda etkinliklerle kutlanacak

Bakan Uraloğlu, TBMM Genel Kurulu'nda Bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Dolar kuru bugün ne kadar?

22 ilde DAİŞ operasyonu: 92 gözaltı

Meteorolojiden sağanak ve kar uyarısı

Şifa Tıp Merkezi'nde yeni toplu mezar: 30'dan fazla şehidin naaşı çıkarıldı

Halid Meşal: Filistinliyi Filistinli yönetir, kendi kaderini kendisi belirler

ABD Temsilciler Meclisi'nde Caesar Yasası'nı kaldıran tasarı kabul edildi

Trump yönetimi UNRWA'yı hedefe koydu: Washington'da "terör" yaptırımı senaryoları

Soykırımcı rejim, Gazze'de 5 Filistinliyi şehit etti

Trump, Gazze için kurulacak Barış Konseyi'nin tarihini açıkladı

İstanbul’da beton mikserinin içine düşen sürücü hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz vekalet edecek

Erzincan’da 1 kilogram kokain ele geçirildi: 2 tutuklama

ABD, Venezuela açıklarında bir petrol tankerine el koydu iddiası

“24. İyilik Treni” Afganistan’a ulaştı

HAMAS, Batı Şeria’da arazi gaspının artmasının tehlikesine dikkat çekti

Malatya'da 6 kişinin yaralandığı zincirleme trafik kazası güvenlik kamerasında

Umut Kervanı Akçakale’de ihtiyaç sahiplerini sevindirdi

Malatya'da 3 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 6 kişi yaralandı

Yüzer Güneş Enerji Santrallerinde yeni dönem başladı

Batman'da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

İşgal rejimi, son bir yılda Suriye’ye 600 kez saldırı düzenledi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Dicle'de çıkan yangında bir işyeri küle döndü

Ankara İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu Toplantısı yapıldı

Gazze'de çocuklar ölümcül tehlikenin ortasında: Savaş kalıntıları her yerde

Fed kararı sonrası altın fiyatlarında son durum

Mersin’de "Radyasyon Acil Durum Tatbikatı" gerçekleştirildi

Mersin'de "Bağımlılıkla Mücadele Projesi" değerlendirildi

İstanbul’da ev yangınında 3 çocuk hayatını kaybetti