• BIST 100

    14153,58%-0,33
  • DOLAR

    42,72% 0,07
  • EURO

    50,12% -0,16
  • GRAM ALTIN

    5928,74% 0,34
  • Ç. ALTIN

    9560,88% 0,43

Terörden arındırılan 3 bin rakımlı Mereto Dağı’nda festival coşkusu

30 Eylül 2023, Cumartesi 22:05
30 Eylül 2023, Cumartesi 22:05
Terörden arındırılan 3 bin rakımlı Mereto Dağı’nda festival coşkusu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Terörden arındırılan 3 bin rakımlı Mereto Dağı’nda festival coşkusu

Batman’da terörden arındırılan 3 bin rakımlı Mereto Dağı’nda düzenlenen Bal, Ceviz, ve Çilek Festivali’nde halaylar çekildi, dağ yürüyüşü ve bisiklet etkinliği düzenlendi.
Batman’da bulunan 3 bin rakımlı Mereto Dağı, terörden arındırıldıktan sonra ilk kez bir festivale ev sahipliği yaptı. Batman Valiliği ve Sason Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Bal, Ceviz, ve Çilek Festivali’nde doğa severler ve bir çok vatandaş Mereto Dağı’nın zirvesine çıktı. Festivale gelen vatandaşlar, dağcılar ve arama kurtarma ekipleri beraber yemek yiyip halay çekti. Mereto Dağı’na yakın köylerde oturan Ermeni vatandaşlarda festival alanında halay çekti.

“Mereto’ya bundan sonra hak ettiği değeri ve kıymeti fazlasıyla vermek durumundayız”
Mereto Dağı’na artık gereken değerin verileceğini belirten Sason Kaymakamı Murat Mete, “Batman’dan, Diyarbakır’dan, Bitlis’ten yöremizin diğer güzide vilayetlerinden buraya teşrif eden doğa, turizm severler, kamp ve doğa yürüyüşü aşıkları hepiniz hoş geldiniz diyerek cümleme başlamak istiyorum. Bu yıl Batmanımızı festivaller şehri yapma ve ideali ile yola çıkan valimiz Ekrem Canalp’in talimatlarıyla 5 ilçemizin 5’inde de festivaller düzenliyoruz. Sason’umuzda Sason Bal, Çilek, Ceviz ve Yayla Festivali’ni icra etmek üzere komite kararı aldık. En kıymetli en değerli ürünlerimizi turizm severleri ve alternatif doğa tutkunlarının beğenisine sunduk. Yayla festivalinin 1’inci günü etkinliğimizin 1’inci ayağı 2975 rakımlı Mereto Dağımızın zirvesi. Buradaki kaya tırmanışı etkinliği, kamp alanı, ikramlarımız, halay ve müzik eşliğindeki coşkulu ortamdı. Tahminlerimizin çok çok üzerinde bir katılım gerçekleşti. Bu da bize şunun gösteriyor ki biz Mereto’ya bundan sonra hak ettiği değeri ve kıymeti fazlasıyla vermek durumundayız” dedi.

“Mereto bizim için çok değerli”
Mereto Dağı’nda böyle bir etkinliğin olmasının mutluluk verici olduğunu söyleyen Sabriye Taş isimli vatandaş, “Gerçekten millet olarak mutluyuz. Böyle bir şey yapmaları gerçekten çok iyi. Gurur duyuyoruz ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Mereto bizim için çok değerli. Çok tarihi kıymete sahip bir yer. Bizim en değerli tarihimiz, tabii ki de mutluyuz” diye konuştu.
Vatandaşlar, arama kurtarma ekipleri ve dağcılar halay çektikten sonra kaymakamlık tarafından belirlenen rotada dağın zirvesine yürüdü. Zirveye çıkanlar 2975 rakımlı dağın zirvesinde Türk bayrağı açtı. Ardından bisikletle aşağıya inen vatandaşlar festival alanına geri döndü. Gece dağda kamp yapmak isteyenler için Kaymakamlık tarafından her türlü ihtiyaçlar karşılandı.

Ülke genelinde bugün yağış beklenmiyor

Venezuela'ya petrol ablukası: ABD Temsilciler Meclisi Trump'ın yetkilerini kısıtlamadı

Batı Şeria'da ev baskınları: 2 yaralı

İşgalciler Selfit'te zeytin ağaçlarını söktü

Siyonist rejim ve Mısır "tarihin en büyük gaz anlaşması" yaptı

Filistinli esirlere karşı zindanlarda insanlık dışı tablo

Yahudi çeteler Filistinlilerin araçlarını yaktı

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu: Bingöl’ün hak ettiği yer bu değil

Asgari ücret için ikinci tur toplantı bugün yapılacak

M23 isyancıları, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusundaki Uvira'dan çekilmeye başladı

Tekirdağ’da narkotik operasyonlarında 178 kişi hakkında işlem yapıldı

Gazze'deki çadırların yüzde 90'ı son yağışlarla birlikte sular altında kaldı

İzmir’de su ürünlerine yönelik denetimlerde 516 kilogram balığa el konuldu

Malatya'da tır ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Antalya’da 24 papağan ele geçirildi

Ordu’da 164 yatırımcıya kırsal kalkınma desteği

Direniş liderlerinin sürgündeki zaferi Mercu'z Zuhur 33'üncü yılında

Tayland-Kamboçya çatışmalarında 19 Tayland askeri öldü

MKE tüfeğin kalifikasyon süreçleri başarıyla tamamlandı

IHO EBRAR, Etiyopya'da ihtiyaç sahiplerine umut oldu

Karabük’te çöplerle dolu evden 10 kamyon atık çıkarıldı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Hz. Mevlâna’nın 752'nci Vuslat Yıl Dönümünde Gülbang Duası okundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan "Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü” mesajı

Kırıkkale’de 3 servis aracı çarpıştı: 10 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Yerli üretimi destekleyen ve adil bir ekonomik yapıyı önceleyen her çalışmanın yanındayız

Lavrov: İran'la askeri-teknik işbirliği geliştiriyoruz

Konya’da peçeteye emdirilmiş sentetik bonzai ele geçirildi

Macron, yapay zeka tarafından üretilen darbe videosunu kaldırtamadı

Konya AKOM’dan çiftçilere zirai don uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ülke genelinde bugün yağış beklenmiyor

Venezuela'ya petrol ablukası: ABD Temsilciler Meclisi Trump'ın yetkilerini kısıtlamadı

Batı Şeria'da ev baskınları: 2 yaralı

İşgalciler Selfit'te zeytin ağaçlarını söktü

Siyonist rejim ve Mısır "tarihin en büyük gaz anlaşması" yaptı

Filistinli esirlere karşı zindanlarda insanlık dışı tablo

Yahudi çeteler Filistinlilerin araçlarını yaktı