• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

TESK Başkanı Palandöken: Esnaf yeniden sağlıktan faydalanacak

18 Ocak 2025, Cumartesi 12:04
18 Ocak 2025, Cumartesi 12:04
TESK Başkanı Palandöken: Esnaf yeniden sağlıktan faydalanacak
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Prim borcu olanların sağlıktan faydalanma hakkının yılsonuna kadar uzatılması sevindirici. Bağ-Kur'luların borcu olsa dahi sağlıktan yararlanmasının önü açıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre genel sağlık sigortası (GSS) primi borçluları yılsonuna kadar sağlık hizmeti alabilecek.

Konu hakkında bir değerlendirmede bulunan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, prim borcu olanların sağlıktan faydalanma hakkının yılsonuna kadar uzatılmasının sevindirici olduğunu dile getirdi.

Palandöken, “Bağ-Kur'luların borcu olsa dahi sağlıktan yararlanmasının önü açıldı. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a teşekkür ediyoruz. Çünkü insanlar borçlarını ödediklerinde bu sağlık primlerini ceza olarak yatırmak zorunda kalıyorlardı. Ancak 31 Aralık 2025'e kadar uzatılması, hem esnafın hem de Bağ-Kur'lu tüm çalışanların sağlık hizmetlerinden yararlanmasının önünü açtı." dedi.

Bu talebin konfederasyonun teklifleri arasında yer aldığını aktaran Palandöken, bununla birlikte, 6 Şubat depreminde büyük maddi zarar ve can kaybı yaşayan illerde de mücbir sebep sürecinin Mayıs ayına kadar uzatıldığını hatırlattı. Palandöken, "Bizim talebimiz, ancak yıl sonuna kadar toparlanabileceği yönündeydi, çünkü insanlar hem canlarını hem de mallarını kaybettiler; ancak 6 aylık bir süre uzatımı yapılmış oldu. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Tedavi olabilen Bağ-kurlu esnafın ilaç alabilmesinin de önünün açılması gerektiğini ifade eden Palandöken, “Zaten Bağ-Kur'lu çalışanların veya esnafın bu konudaki mağduriyeti giderilmiş oldu. Bugüne kadar, bir aydır sağlık hizmetinden yoksun bırakılmanın ne kadar zor olduğunu ilk etapta görmüş olduk ve borçlarını yatırmak suretiyle normal ödeme sisteminin gelişmesine katkı sağlayacaklar. Ben, Esnaf Sanatkarlar Konfederasyonu olarak, iki talebimizin de hayata geçirilmesini çok önemli buluyorum. Tabi ilerleyen zamanlarda, tedavi süreçlerinde ilaçlarını alabilirlerse daha da rahat edecekler, çünkü sağlık hizmeti ihmal edilmiyor ancak oldukça masraflı bir süreç. Devletin bunu karşılaması yatmayan primlerden dolayı sıkıntı yaratabiliyor, ama neticede insanlar borçlarını ödeyecekler ve alınan hizmetin bedeli de sağlıklı bir çalışma modeliyle daha faydalı bir kazanca dönüşecek. Bu konuda hem Sayın Cumhurbaşkanımıza hem de Çalışma Bakanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Gaziantep’te sahte parayla hayvan dolandırıcılığı: 3 şüpheli yakalandı

Siirt’te kamyon ile otomobil kafa kafaya çarpıştı

Bakan Yumaklı: Su verimliliği seferberliği 3 yaşında

Batman'da aranan 37 kişi yakalandı

Yarıyıl tatili sona eriyor, okullar pazartesi açılıyor

Pezeşkiyan: İran'da fitne planlarını Trump ve siyonist rejim yürütüyor

Dışişleri Bakanlığı’ndan BM Barış Gücü’nün görev süresinin uzatılmasına tepki

Şehitlerin bedenlerine uzanan karanlık sistem: Siyonist rejimin "organ bağışı" yalanı

Mersin’de bahis ve dolandırıcılık operasyonu: 47 gözaltı

MTV taksit ödemeleri için son 3 gün

DENEYAP Teknoloji Atölyeleri öğrenci seçme sınavı başvuruları başladı

Ters yönde ilerleyen sürücüye 9 bin TL ceza

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Sivas’ta ziyaretlerde bulundu

Kastamonu’da asayiş ve narkotik uygulaması

81 il için yerel yatırım konuları güncellendi

Hasan Selame'den sarsıcı mesaj: İşgal zindanlarında hareket eden iskeletlere döndük

Guterres’ten sert uyarı: Birleşmiş Milletler temmuza kadar parasız kalabilir

Ağrı-Kağızman yolunda mahsur kalan 2 kişi kurtarıldı

Yetimler Vakfı, Bangladeş'te ocak ayı yetim aylıklarını dağıttı

Atlas Çağlayan’ın ailesine yönelik tehdit soruşturmasında bir gözaltı

Filistin'de ev yıkımıyla başlayan süreç: İşgal adım adım derinleştiriliyor

Batman'da gıda denetiminde uygunsuz işletmelere 263 bin TL ceza kesildi

Şanlıurfa’da havalimanı çevresinde sis etkili oldu

Emeklilerin fark ödemeleri 4 Şubat’ta hesaplara yatacak

Şanlıurfa’da pazar günü planlı elektrik kesintisi uygulanacak

Dr. Yükselmiş: Bel fıtığı 20'li yaşlarda giderek artıyor

Şanlıurfa için meteorolojik uyarı

18 il için "sarı" kodlu kuvvetli yağış uyarısı

Yalanın psikolojik nedenleri ve belirtileri

Gaziantep İl Müftülüğüne Tekirdağ İl Müftüsü atandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gaziantep’te sahte parayla hayvan dolandırıcılığı: 3 şüpheli yakalandı

Siirt’te kamyon ile otomobil kafa kafaya çarpıştı

Bakan Yumaklı: Su verimliliği seferberliği 3 yaşında

Batman'da aranan 37 kişi yakalandı

Yarıyıl tatili sona eriyor, okullar pazartesi açılıyor

Pezeşkiyan: İran'da fitne planlarını Trump ve siyonist rejim yürütüyor

Dışişleri Bakanlığı’ndan BM Barış Gücü’nün görev süresinin uzatılmasına tepki