• BIST 100

    11183,00%1,66
  • DOLAR

    41,26% -0,07
  • EURO

    48,99% 0,82
  • GRAM ALTIN

    4899,19% 0,30
  • Ç. ALTIN

    8025,91% 1,72

TESSEP'ten Gazze temalı gençlik buluşması

02 Haziran 2025, Pazartesi 10:01
02 Haziran 2025, Pazartesi 10:01
TESSEP
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Tesettür Seferberliği ve Erdemli Kadınlar Derneği (TESSEP), İstanbul'da Gazze ve Dava Gençliği temalı Gençlik Buluşması düzenledi.

Gençler için manevi motivasyon ortamları oluşturmak, gençlerin kimlik ve fikir inşalarına katkı sağlamak, ruh dünyalarını ihya etmek ve tekâmül yolculuklarında onlara rehberlik amacıyla gençlik buluşması gerçekleştirdi.

Bağcılar'da bir salonda gerçekleşen buluşmaya; Gazzeli Dr. Nour Al Hila, Av. Rima Naimoğlu ve birçok ilçeden çok sayıda genç katıldı.

"Gazze ve Dava Gençliği" temalı buluşma ile duyarlı, bilinçli ve dava şuuruna sahip bir gençliğin oluşması hedeflendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ve TESSEP'in çalışmalarının anlatıldığı sinevizyon gösterimi ile devam eden programda; Gazzeli gençlerin dilinden Gazze ve Dava gençliği ekseninde konuşmalar yapıldı.

"Bu mücadelede kadınların yeri çok önemli"

Gazze'de direnişin yalnızca fiziki bir mücadele olmadığını, gençlerin aynı zamanda fenni ve ilmi sahalarda kendilerini geliştirdiklerini ifade eden Dr. Nour Al Hila, "Gazze gençliği, imanla, bilgiyle ve ibadetle direnişi kuşanmıştır. Eğitim, sadece bir gelecek kurma aracı değil direnişin en önemli cephesidir. Aksa Tufanı, bu bilinçle hareket eden bir neslin eseridir. Özellikle bu mücadelede kadınların yeri ve önemini çoktur. Her bir mücahidin yetişmesinde annelerin büyük bir etkisi vardır." dedi.

Dava ve direnişin daima genç kalacağını hatırlatan Al Hila, şehid Yahya Sinvar'dan örnek vererek her yaşta sonuna kadar elindeki imkânlar nezdinde mücadeleye devam edilebileceğini ifade etti.

"Kimseyi beklemeyin, harekete geçin"

Ümmet gençliğinin amaçsızlıktan, plansızlıktan ve belirsizlikten sıyrılarak harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan Gazzeli Av. Rima Naimoğlu, "Kimseyi beklemeyin. Gençliğin enerjisi, bu davanın en güçlü dinamiğidir. Sahip olduğumuz akademik birikim, yetenekleriniz, bilginiz, İslam'a hizmet ettiği ölçüde anlam kazanır. Her birimiz, kendi alanımızda Filistin için bir şeyler yapmalıyız şeklinde mesaj vererek. Özellikle gençlerin gelecek, kariyer ve dünyalık pek çok hedeflerde kaybolmaktan sıyrılarak, ahiret ve rızayı İlahi odaklı bir şekilde, potansiyellerine ve yeteneklerine göre hedefler belirleyerek gençliğin enerjisine yakışır aksiyon alıp, vakit kaybetmeden İslam davası ve Gazze için mücadele vermeleri önemlidir." şeklinde konuştu.

Programın içeriğinden öne çıkan mesajlar şu şekilde aktarıldı;

Gazze, sadece coğrafi bir isim değil, ümmetin dirilişidir.

Gençlik, sadece tepki veren değil; çözüm üreten, sorumluluk alan bir bilinçtir.

Aksa Tufanı, ümmet bilincini uyandıran küresel bir çağrıdır.

Eğitim ve maneviyat, direnişin iki temel dayanağıdır.

Zafer değil, sefer sorumluluğu bilinciyle hareket eden gençlik inşa edilmelidir.

İlahi, ezgi ve şiir dinletisinin de gerçekleştirildiği programda TESSEP Genel Başkanı Bildane Kurtaran, konuşmacılara hediye takdiminde bulundu.

Program, gerçekleştirilen kitap çekilişi ve yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

Guterres: BM Güvenlik Konseyi’nin yapısı reforma ihtiyaç duyuyor

Bayrampaşa Belediyesi’ne yolsuzluk soruşturması: 20 tutuklama

Mardin'de boş arazide bir kişinin cansız bedeni bulundu

İran ve Rusya, ortak tatbikat yaptı

AB, işgalci rejime ticaret kısıtlamaları getirmeyi planlıyor

İletişim Başkanı Duran: “israilin Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”

Sumud Filosu'ndaki Sinan Akılotu: Yarın İtalyan filosuyla buluşacağız

Samsun’da kereste fabrikasında yangın

Yemen'de işgalin katlettiği 32 gazeteci defnedildi

Esenyurt’ta servis minibüsü anne ve bebeğine çarptı: 1 ölü

Şanlıurfa’da asansör bakımı sırasında elektrik faciası: 1 ölü

Şırnak'tan Sumud Filosu'na destek:"İnsanlığın ve vicdanın sesi ve direnişi"

Ensarullah, işgal rejimini füze ve İHA'larla hedef aldı, milyonlarca işgalci sığınaklara kaçtı

Bingöl’de köy muhtarı araçta ölü bulundu

Papua Yeni Gine’de 6 büyüklüğünde deprem

Kürdistan Sosyalist Partisi'nden HÜDA PAR'a ziyaret

İşgalin başlattığı kara saldırısında sabahtan bu yana 100'den fazla şehit

Balıkçılara 4,7 milyar TL ÖTV'si sıfıra indirilmiş yakıt desteği

Kocaeli’de çocuklarının önünde babasını tokatlayan sürücü tutuklandı

Emekli İmam Yağmurcu, 36 yıldır sürdürdüğü aktarcılıkla şifaya vesile oluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kurtulmuş’u kabul etti

Batman'da eğitim yılı kaynak kitap kriziyle başladı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı toplantıları sona erdi

UNICEF: Gazze'de yarım milyon çocuk psikolojik travma yaşıyor

Batman'da mucur yüklü tır iki otomobile çarptı

Şanlıurfa’da kayıp genç sulama kanalında ölü bulundu

Dışişleri'nden işgalci rejimin Gazze şehrinde başlattığı kara saldırısına tepki

Bakan Kurum: Deprem bölgesine ekstra konut kontenjanı ayıracağız

İLKHA muhabiri Küresel Sumud Filosu'nun Tunus sürecini anlattı

Malatya'da kırsal mahalleye yeni yol

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Guterres: BM Güvenlik Konseyi’nin yapısı reforma ihtiyaç duyuyor

Bayrampaşa Belediyesi’ne yolsuzluk soruşturması: 20 tutuklama

Mardin'de boş arazide bir kişinin cansız bedeni bulundu

İran ve Rusya, ortak tatbikat yaptı

AB, işgalci rejime ticaret kısıtlamaları getirmeyi planlıyor

İletişim Başkanı Duran: “israilin Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”

Sumud Filosu'ndaki Sinan Akılotu: Yarın İtalyan filosuyla buluşacağız