EKONOMİ 19.12.2022 15:00:05 0

Teşvikin uzatılmasına Başkan Başkan Torunoğlu’dan teşekkür

Teşvikin uzatılmasına Başkan Başkan Torunoğlu’dan teşekkür
Haberi Sesli Oku

Teşvikin uzatılmasına Başkan Başkan Torunoğlu’dan teşekkür

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Torunoğlu, Adıyaman’ın 6. Bölge teşvikinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Cazibe Merkezleri Programı çerçevesinde yatırımların desteklenmesiyle ilgili sağlanan teşvikler 31 Aralık 2022 tarihinde son bulacaktı. Resmi Gazetede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre teşvik süreleri 31 Aralık 2024 tarihine kadar 2 yıl daha uzatıldı.
Kararın iş dünyasını sevindirdiğini kaydeden Başkan İrfan Torunoğlu, “Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası olarak şehrimiz sanayisi ve ticareti üzerindeki sorumluluklarımızı biliyor, bu bilinçle çalışmalarımızı büyük bir özveriyle sürdürüyoruz. OSB’lerimizin gelişiminde büyük rol oynayan Cazibe Merkezleri Programı Teşvikleri, yani 6. Bölge Teşvikleri 2022 yılının sonunda bitiyordu.
Sanayicilerimizin tedirginliği bu kararla birlikte son bulmuştur. Bu önemli karar sanayicilerimiz için çok önemliydi. Teşviklerin devam etmesinin ilimiz sanayisi için elzem olduğunu siyasilerimize her fırsatta ifade ettik. Teşviklerin Adıyaman, bölgemiz için son derece yararlı olacağı kanısındayım. Adıyaman, teşvikten maksimum yararlanan iller arasında. Özellikle tekstil, konfeksiyon, hazır giyim sektörlerinde üretim yapan girişimcilere yeni fırsatlar sunuluyor. Devam edecek olan 6. Bölge Teşvikinin avantajlarını her platformda anlatarak şehrimize yeni yatırımcılar kazandırmaya devam edeceğiz. İlimizin ihracat rakamlarının artması, üretimin kesintisiz devam etmesi ve istihdam rakamlarımızın yükselmesi için çalışmayı, üyelerimizin gür sesi olmayı sürdüreceğiz. Adıyaman ekonomisi ve sanayi için büyük bir önem arz eden 6. Bölge Teşviklerinin devamı kararı için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’a ve TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu’na ve milletvekillerimize üyelerimiz adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Kuzey Kore'den ABD'ye nükleer mesaj

Cizre-Nusaybin kara yolunda trafik kazası: 6 yaralı

Yemen'in yeni Başbakanı Salih Bin Brik oldu

Singapur'da seçimleri Başbakan Wong'un partisi kazandı

Malatya’da uyuşturucudan 2 tutuklama

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu Malatya’da incelemelerde bulundu

İşgal rejimi Gazze Şeridi'ndeki gıda kaynaklarını sistematik olarak yok ediyor

Motosiklet hafif ticari araçla çarpıştı: 2 yaralı

Yemen Başbakanı istifa etti

Şüpheli şahısların üzerinden 1 kg metamfetamin ele geçirildi

ABD ambargoyu kaldırdığı Vietnam'a 24 adet F-16 savaş uçağı veriyor

Singapur genel seçim için sandık başına gitti

Yapıcıoğlu: siyonizm, bölge barışının önündeki en büyük engeldir

Bataklığa düşen uçağın yolcuları kurtarılmayı bekledi

Yapıcıoğlu: siyonistlerle karşılaşmak için her türlü askeri hazırlığı yapmamız lazım

Pakistan uzun menzilli balistik füzesini test etti

Otomobil ile minibüs çarpıştı: 2 ölü, 8 yaralı

Çin'de helikopter kazası: 1 ölü, 4 yaralı

Avustralya'da seçimleri iktidardaki İşçi Partisi kazandı

Şanlıurfa'da maddi hasarlı trafik kazası

ABD, Suudi Arabistan'a 3.5 milyar dolarlık silah satacak

HÜDA PAR heyetinden Bingöl köylerine ziyaret

Hindistan Pakistan'dan yapılan ithalatı yasakladı

Oğraş: Zorunlu eğitim gençlerin iş gücü piyasasında yer edinmesini zorlaştırmaktadır

Sanayi sitesi esnafından yüzde 300 kira zammına tepki: Kepenkler kapatıldı

Endonezya'da 6 büyüklüğünde deprem

Siirt'te Kur’an-ı Kerim ziyafeti etkinliği

Anamur'dan hacı adayları kutsal topraklara dualarla uğurlandı.

Vali Kızılkaya’dan uyarı: Yol konforuna aldanmayın, hız kurallarına uyun

Mardin’de 4 katlı binada yangın paniği

Yükleniyor