• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,04% 0,21
  • EURO

    48,49% -0,29
  • GRAM ALTIN

    5388,39% -0,76
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

TikTok, nefret söylemi politikaları departmanına yönetici olarak bir siyonisti atadı

30 Temmuz 2025, Çarşamba 16:38
30 Temmuz 2025, Çarşamba 16:38
TikTok, nefret söylemi politikaları departmanına yönetici olarak bir siyonisti atadı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Sosyal medya platformu TikTok, nefret söylemi politikalarını yönetecek yeni kamu politikası yöneticisi olarak, geçmişte işgalci siyonist rejimin sözde ordusunda görev yapan ve ABD Dışişleri Bakanlığı için çalışmış olan Erica Mindel’i atadığını doğruladı.

Mindel, Biden yönetiminin antisemitizmle mücadele özel temsilcisi Büyükelçi Deborah Lipstadt için danışmanlık yaptığı dönemin ardından, TikTok’un Kamu Politikası departmanına katılıyor. Şirketin paylaştığı resmi iş tanımına göre Mindel, nefret söylemi konusundaki şirket politikasını şekillendirmekten, antisemitizm başta olmak üzere nefret söylemi eğilimlerini analiz etmekten ve bu konuda yasal ve düzenleyici çerçeveleri etkilemekten sorumlu olacak.

Mindel, LinkedIn sayfasında yeni görevini “TikTok Nefret Söylemi Kamu Politikası Yöneticisi” olarak tanımladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndaki görevinden önce, şşgalci siyonist rejimin sözde ordusunun zırhlı birlikler sözcülük biriminde eğitmen olarak görev yaptığı biliniyor. Bu bilgiyi Amerikan Yahudi Komitesi tarafından yayınlanan bir podcast’te kendisi aktardı ve işgalci siyonist rejimin sözde ordusuna gönüllü olarak katıldığını, iki yıl hizmet verdiğini ifade etti.

Bu atama, sosyal medyada yoğun eleştirilere neden oldu. Birçok kullanıcı, TikTok’un Filistin yanlısı içerikleri susturmayı amaçladığını iddia etti.

Anti-Defamation League (ADL) Ulusal Antisemitizm Politikası Direktörü Dan Granot’a göre, bu pozisyon, ADL’nin geçen yıl düzenlediği “üst düzey bir toplantı”nın ardından önerilen temel tavsiyelerden biri olarak ortaya çıktı.

ADL, TikTok’taki bu atamayı X platformu üzerinden yaptığı paylaşımla memnuniyetle karşıladı. Öte yandan, organizasyon geçmişte Filistin yanlısı hareketleri antisemitizmle ilişkilendirmesi nedeniyle eleştirilmişti. 2023 yılında Wikipedia editörleri, ADL’yi israil, Filistin ve antisemitizm konularında "genel olarak güvenilmez kaynak" ilan ederek, yasaklı kaynaklar listesine ekledi.

Eleştirmenler, TikTok’un ABD’deki siyasi baskılara boyun eğdiğini ve özellikle ADL gibi lobilerin taleplerine karşı hassasiyet gösterdiğini öne sürüyor. 2024’te ABD Temsilciler Meclisi’nde TikTok’un yasaklanmasına ilişkin yasa tasarısı 352’ye karşı 65 oyla kabul edilmiş ve Çinli ana şirketi ByteDance’in TikTok’u bir Amerikan şirketine satmaması halinde uygulamanın yasaklanacağı belirtilmişti.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2025 yılında göreve gelir gelmez bu yasağı geçici olarak durdurmuş olsa da TikTok’un ülkedeki geleceği ve özellikle Filistin yanlısı içeriklerin durumu belirsizliğini koruyor. Kongre kaynaklarına göre, ABD’nin TikTok’u yasaklama yönündeki baskısının arkasında Çin değil, platformdaki işgalci siyonist rejim karşıtı içeriklerin yoğunluğu yatıyor olabilir.

Geçtiğimiz hafta, Temsilciler Josh Gottheimer (D-NJ) ve Don Bacon (R-NE), ADL CEO’su Jonathan Greenblatt ile birlikte TikTok gibi sosyal medya platformlarındaki antisemitizmi hedef alan STOP HATE Yasası’nı yeniden gündeme getirdi.

Cumhuriyetçi Senatör ve eski başkan adayı Mitt Romney de dahil olmak üzere birçok Amerikalı siyasetçi, TikTok’un içerik politikalarını hedef alarak platformda Filistin yanlısı içeriklerin yoğunluğuna dikkat çekti. (İLKHA)

Pentagon'dan Ukrayna'ya Tomahawk onayı

Dışişleri Bakanı Fidan, Karadağ Dışişleri Bakanı İbrahimovic ile görüştü

Mardin’de hasta vakasına giden ambulans otomobille çarpıştı

Vietnam'da sel felaketinde ölü sayısı 28'e yükseldi

İBB uygulamasındaki veri sızıntısı soruşturması: 4 tutuklama

Mardin’de tıra arkadan çarpan kamyon sürücüsü hayatını kaybetti

Rus petrolü tartışması yeniden alevlendi

Ağrı'da tırlarda 761 kilo uyuşturucu maddesi ele geçirildi

ABD medyası: Venezuela, Rusya’dan acil askeri destek istedi

Hollanda'da yolcu treni hemzemin geçitte kalan tır'a çarptı: 5 yaralı

ABD ile Hindistan arasında savunma iş birliği anlaşması

Rusya: Ukrayna'da 7 yer ele geçirildi

DSÖ'den M çiçeği virüsü için küresel salgın uyarısı

Hollanda'da kesin seçim sonuçları açıklandı

Rus Oreşnik hipersonik füzeleri Belarus'a konuşlandırılıyor

Kamyonet ile elektrikli bisiklet çarpıştı: 2 yaralı

Rusya'dan Avrupa temsilcilerine ülkeye giriş yasağı

Uçakta ani irtifa kaybı sonrası yolcular hastaneye kaldırıldı

Baltık Denizi'nde gerilim artıyor

“Bir Şefkat Haresi Projesi" kapsamında öğretmenlere “İyi Oluşu Güçlendirme” eğitimi verildi

Babasının kullandığı tırı'n altında kalan bebek hayatını kaybetti

Malatya'da bir şahıs iş yerinde ölü bulundu

Gaziantepli hayırseverden 4 yeni sağlık tesisi

Yavuz: İslam dünyası bilgiyle, bilimle, teknolojiyle bağını güçlendirmeli

Tespih ustası Şahin: Tespih sadece bir aksesuar değil; zikir, sabır ve dostluk sembolüdür

Mersin’de 2025 Yılı 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

Konya’da Şehit Burak Aydoğan Caddesi yeniden trafiğe açıldı

Konya’da direğe çarpan araçtaki sürücü hayatını kaybetti

Antalya’da aranan şahıslara yönelik operasyon

Mardin’de 8 uzun namlulu silah ele geçirildi: 2 gözaltı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Pentagon'dan Ukrayna'ya Tomahawk onayı

Dışişleri Bakanı Fidan, Karadağ Dışişleri Bakanı İbrahimovic ile görüştü

Mardin’de hasta vakasına giden ambulans otomobille çarpıştı

Vietnam'da sel felaketinde ölü sayısı 28'e yükseldi

İBB uygulamasındaki veri sızıntısı soruşturması: 4 tutuklama

Mardin’de tıra arkadan çarpan kamyon sürücüsü hayatını kaybetti

Rus petrolü tartışması yeniden alevlendi