-
BIST 100
16392,93%1,23
-
DOLAR
44,11% 0,08
-
EURO
51,02% -0,02
-
GRAM ALTIN
7337,76% 0,03
-
Ç. ALTIN
11798,29% -0,24
TL 7 haftada ralli yaptı! Dolar ve Euro'da sert düşüş
-
A+Buyut
-
A-Kucult
TL 7 haftada ralli yaptı! Dolar ve Euro'da sert düşüş
Geçtiğimiz hafta başında İngiltere’nin virüsün mutasyona uğrayıp daha hızlı yayılma gösterdiğini açıklaması ile CBOE Volatility Index 31,0 seviyesi üzerine çıkarak Kasım sonrası en yükseği görürken piyasalar da haftaya düşüşle başladı. USD/TRY kuru da ilk tepki olarak 7,73 seviyesine yükseldi.
Haftanın devamında piyasaların yeniden aşının etkisini fiyatlamasıyla risk iştahı da arttı. Kur da PPK öncesi 7,63 seviyesi yakınında işlem gördü. TCMB’nin yılın son toplantısında faizi 200 bp artırıp %17’ye çıkarması ve sıkı para politikasının devam edeceğini açıklaması ile kur 7,55 seviyesi altına geriledi.
Geçtiğimiz haftayı düşüşle kapatan kur, yeni haftaya da düşüşle başladı ve dün %1’in üzerinde kayıpla 7,41’e gerilerken bugün de %1 kayıpla 7,35’e gerileyerek 1 Eylül sonrası en düşük seviyeyi gördü. Doların teşvik paketi sonrası zayıf seyrini sürdürmesi ve risk iştahındaki artışla GOP’lardaki yükselişe iç politikadaki kararlılığın da eklenmesiyle TL varlıklar bu hafta yükselişte başı çekiyor. Son saatte EURTRY kuru %1 düşüşle 9,0170’e geriledi ve sepet kur da 8,18’e geriledi.
TL YÜZDE 15 DEĞER KAZANDI
Türk Lirası (TL),gelişmekte olan ülke para birimleri arasında dolar karşısında kasım ayından bu yana en iyi performans gösteren para birimi oldu. Türk Lirası, 6 Kasım'dan bu yana dolar karşısında yaklaşık yüzde 15 değer kazandı.
Dün Polonya ile beraber en çok yükseliş gösteren iShares MSCI Turkey ETF (NASDAQ:TUR)Türkiye Endeksi bugün de yükselirken BİST 100 de rekor seviyenin hemen altında işlem görüyor. Dolar kurundaki düşüş haftalık bazda %3'e yaklaşırken aylık bazdaki düşüş ise %6'ya yaklaştı.
İngiltere ile imzalanan Serbest Ticaret anlaşması sonrası euro'da düşüş yaşandı. Euro ise 20 Kasım'dan bu yana ilk kez 9 TL'nin altına indi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden üniversite öğrencilerine özel etkinlik
Cizre’de minikler cami ile buluştu
Siirt’te İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy anıldı
Mücteba Hamanei'i ilk kez açıklama yapacak
Mardin’de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
TİHEK’te "İslamofobi ile mücadele" paneli düzenlendi
Malatyalılardan Kürecik NATO Radar Üssü ve Patriot tepkisi
İran, siyonist Şin Bet karargahına İHA'yla hedef aldı
Kırmızı bültenle aranan 13 kişi Gürcistan’da yakalandı
Çin’in en büyük siyasi toplantısı sona erdi
İran'ın 41. dalga operasyonu başladı: "Düşmanın her seviyedeki zulmüne tereddütsüz cevap verilecek"
Fitre sadece bir yardım değil, oruçtaki kusurları tamamlayan ibadettir
Konya’da kütüphanelerde masa rezervasyonu uygulaması
Diyarbakır'da otomobil yayaya çarptı
Merkez Bsı rezervleri 197,5 milyar dolara geriledi
İlaç fiyatlarında yeni kur düzenlemesi yürürlüğe girdi
Kenya’da sel felaketinin sebep olduğu can kaybı yükselmeye devam ediyor
Bakan Göktaş, BM KSK 70'inci oturumu kapsamında ikili görüşmelerde bulundu
Konya’da trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti
Elazığ Valiliği’nden at arabasıyla hasta taşınması iddiasına açıklama
Paris’te "Türkiye-NATO: Gelecek perspektifleri" konferansı düzenlendi
Ziraat mühendislerinden çiftçilere kritik uyarılar
Bursa'daki denetimlerde fiyat farkı ortaya çıktı
Aranan şahıs Kocaeli’de yakalandı
Rusya, Ukrayna’nın gaz boru hatlarını vurduğunu açıkladı
Batman'da berber ve kuaförler pazar günü açık olacak
Mersin Valisi Toros, Aydıncık’ta kamu görevlileriyle sahur programında buluştu
Anadolu Aşiretlerinden Federasyonundan Kürtler küresel güçlerin askeri olmayacak! açıklaması
Genç ilçesinden Gazze’ye 1 milyon 290 bin TL bağış toplandı
Mersin merkezli iki ayrı usulsüz ihale operasyonu: 23 gözaltı
Yükleniyor






