• BIST 100

    11178,89%-0,04
  • DOLAR

    41,28% 0,11
  • EURO

    48,98% 0,00
  • GRAM ALTIN

    4889,83% -0,05
  • Ç. ALTIN

    7995,93% -0,37

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası’ndan AGRO Park’a ödül

12 Aralık 2023, Salı 12:10
12 Aralık 2023, Salı 12:10
TMMOB Peyzaj Mimarları Odası’ndan AGRO Park’a ödül
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası’ndan AGRO Park’a ödül

Şehitkamil Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan AGRO Park, 14. Ulusal Peyzaj Mimarlığı Ödülleri töreninde Kamu Tarafından Gerçekleştirilen Peyzaj Tasarımında Sürdürülebilir Uygulamalar ve Projeler Ödülü’ne layık görüldü.
Peyzaj mimarlığı faaliyetlerinin tanıtılması, özendirilmesi, ödüllendirilmesi, güzel sanatların teşvik edilmesi, mesleğin gelişiminin desteklenmesi ve kamuoyunun gündeminde bulundurulması amacıyla TMMOB Peyzaj Mimarları Odası tarafından düzenlenen 14. Ulusal Peyzaj Mimarlığı Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.
Ödül töreni, Ankara Mimarlar Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Yasin Otuzoğlu tarafından AGRO Park ile ilgili takdim edilen ödülü, Şehitkamil Belediyesi adına Park ve Bahçeler Müdürü Didem Gül aldı.
AGRO Park
AGRO Park, 31 bin 700 metrekare alan üzerinde; çocuklara, bölgeye ve Gaziantep’e özgü tarımsal ürünlerin nasıl yetiştiğini teorik ve uygulamalı eğitimlerle öğretmek amacı ile tasarlandı.
AGRO Park içerisinde, meyve bahçeleri, bostan, tropik bitkiler ve meyveler serası, topraksız tarım serası, su değirmeni, su tulumbası, geçmiş dönemlerde kullanılan tarım aletleri, modern tarım aletleri, WC, eğitim ve satış binası yapıldı.
Çocukların doğayla iç içe olmasını sağlamak amacıyla bitkilerin yetiştirilme ekolojilerine göre farklı bahçelerin bulunduğu (Tropik bitkiler ve meyveler, Akdeniz, Avrupa) 1.800 metrekarelik sera tasarlandı. Bu sayede çocukların, farklı iklimlerde yetişen bitkiler hakkında da bilgi sahibi olmaları sağlanacak.
Park alanında 830 metrekarelik yenilebilir bitkilerle bostan alanları ve 12 bin 500 metrekare meyve bahçesi oluşturuldu. Öğrenciler ile uygulamalı dersler yapılacak. 550 metrekare workshop atölye alanında, Gaziantep’e özgü yöresel lezzetlerin nasıl yapıldığını anlatan videolarla zenginleştirilecek eğitim salonlarında yiyeceğin serüveni anlatılacak. Peynir, pekmez, salça, nar ekşisi gibi ürünlerin yapımlarının anlatılacağı sinevizyon odası, bir sonraki yıl kullanmak için ürünlerden tohum alma ve saklama için tohum atölyesi ve permakültür eğitimi gibi birçok eğitimin verileceği atölyeler yapıldı. Park alanında yetiştirilen ürünlerin sergilendiği alan, 300 metrekare geçmişten günümüze tarım aletleri sergilendiği alan,1 adet inek sağım ünitesi, 1 adet kümes,1 adet arıların öyküsü için arı kovanı, kompost alanı bulunuyor. Geçişten gelen lezzeti yaşatmak adına buğdaylar, girişte bulunacak olan su değirmeninden üretilen elektrikle un değirmeninde öğütülecek. Ayrıca yetiştirilen meyve ve sebzeler satış birimi sayesinde vatandaşlara da hizmet verecek.
Alandaki yağmur suyu toplanarak bahçe sulamada kullanılacak. Su değirmeninde üretilen elektrik, alanda kullanılarak alanın kendi kendine yeterek sürdürülebilirliği sağlanıyor. Kompost alanı ile çürüyen meyveler ve sebzeler gübreye dönüştürülüyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'na Prof. Dr. Safi Arpaguş atandı

Meteorolojiden 11 il için sarı kodlu uyarı

Kocaeli’de uyuşturucu suçundan aranan şahıs yakalandı

Rusya ve Çin arasında nükleer iş birliği anlaşması

Tunceli'de orman yangını

2 ilde denize girişler 3 gün yasaklandı

Pakistan ve Suudi Arabistan arasında stratejik savunma anlaşması

BM: Gazze'de iki günde 40 binden fazla kişi zorla yerinden edildi

Siyonist rejimden Lübnan'a hava saldırısı

ABD’de uzun namlulu tüfekle araca saldırı: 3 ölü

Iğdır'da balya makinesine kapılan genç hayatını kaybetti

Fed faiz kararını açıkladı

Orta Asya’da geniş kapsamlı askeri tatbikat

Yunanistan'da Batı Nil virüsü alarmı

Göçmen teknesinde yangın: 50 ölü

Kolombiya'da hapishanede isyan: 5 ölü, 7 yaralı

Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu görevden uzaklaştırıldı

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 432'ye yükseldi

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Ahmed Şara ile görüştü

HÜDA PAR Antalya İl Teşkilatından kırtasiyeci esnafına ziyaret

Hindistan'da beyin yiyen amipten 19 kişi öldü

HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanlığı heyeti muhtarlar ve esnafla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kudüs'e namahrem ellerin kirletmesine izin vermeyiz”

Durmaz: Antalya'da öğrenci sağlığı için kantinlerde denetimler sıklaştırılmalı

Adana’nın önemli ticaret merkezi su baskınlarıyla boğuşuyor

HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, Soğukpınar köyünde vatandaşların sorunlarını dinledi

TMO çekirdeksiz kuru üzüm alım fiyatını 120 lira olarak açıkladı

Batman'da Kur'an kursu öğrencilerinden Gazze'ye anlamlı yardım

Gazze'de can kaybı 65 bini geçti

İşgal gazetecisi Yemini: Büyük sıkıntı dönemine giriyoruz; israili bir çöküş bekliyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Diyanet İşleri Başkanlığı'na Prof. Dr. Safi Arpaguş atandı

Meteorolojiden 11 il için sarı kodlu uyarı

Kocaeli’de uyuşturucu suçundan aranan şahıs yakalandı

Rusya ve Çin arasında nükleer iş birliği anlaşması

Tunceli'de orman yangını

2 ilde denize girişler 3 gün yasaklandı

Pakistan ve Suudi Arabistan arasında stratejik savunma anlaşması