GÜNDEM 10.08.2024 12:28:48 0

Tonlarca bozulmuş ve etiketsiz ürün imha edildi

Tonlarca bozulmuş ve etiketsiz ürün imha edildi
Haberi Sesli Oku

Tonlarca bozulmuş ve etiketsiz ürün imha edildi

Halk sağlığını korumak ve tüketici güvenliğini sağlamak amacıyla Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen gıda denetimlerinde bir işletmede halk sağlığını ciddi şekilde tehdit eden çok sayıda bozulmuş ve etiketsiz ürün tespit edilerek imha edildi.
Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından Sanayi Mahallesi’nde, gıda ürünü satışı yapan iş yerlerine yönelik düzenlenen kapsamlı denetimlerde, bir işletmede halk sağlığını ciddi şekilde tehdit eden çok sayıda bozulmuş ve etiketsiz ürün tespit edildi. Denetimler sırasında yetkililer, özellikle gıda güvenliği ve hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını dikkatle inceledi.
Denetimler sonucunda 3 ton kova küflenmiş ve bozulmuş salça, 900 kilogram etiketsiz baharat, 28 kilogram etiketsiz ve ambalaj bütünlüğü bozulmuş helva ve son kullanma tarihi geçmiş 96 paket çikolata ele geçirildi. Denetimlerde tespit edilen olumsuz durumun ardından işletmeye karşı gerekli cezai işlemler hemen başlatıldı. Ele geçirilen tüm bozulmuş ve etiketsiz gıda ürünleri toplanarak imha edildi.
Denetim ekipleri, bu tür olumsuzlukların önüne geçebilmek için işletmelerin hijyen kurallarına titizlikle uyması gerektiğini vurguladı. Yetkililer, bu tür ürünlerin satışını yapan işletmelere karşı yasal işlemlerin kararlılıkla uygulanacağı ifade etti.
Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, bu tür denetimlerin devam edeceğini ve gıda güvenliğini tehdit eden her türlü duruma karşı hızlı ve etkili müdahalelerde bulunacaklarını açıkladı. Yetkililer, aynı zamanda vatandaşları da uyardı. Gıda alışverişi yaparken ürünlerin etiket bilgilerine dikkat edilmesi, ambalajların sağlam olmasına özen gösterilmesi ve şüpheli bir durum fark edilirse derhal yetkililere bildirilmesi gerektiğini vurguladı.
Yetkililer, halk sağlığını tehdit eden unsurların ortadan kaldırılması ve güvenli gıda tüketiminin sağlanması için denetimlerin aralıksız süreceğini bildirdi.

Malatya Otizm Anneler Derneği Başkanı Kırık: Bakım merkezlerindeki ihmallere karşı yetkilileri harekete geçmeye çağırıyoruz

ABD Başkanı Trump Katar'da

İran-Avrupa nükleer anlaşma görüşmeleri İstanbul'da yapılacak

Dışişleri Bakanı Fidan Ukrayna Dışişleri Bakanı Sibiha ile görüştü

İzmir'de 19 kilogram esrar ele geçirildi: 1 gözaltı

Ağrı'da Gazzeli şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Siirt’te İl Hayvanları Koruma Kurulu toplantısı yapıldı

HÜDA PAR’dan Türkiye Sakatlar Derneği Kovancılar Temsilciliği’ne ziyaret

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya'dan STK’lara ziyaret

Sağlık-Sen, hemşire ve ebelerin sorunlarına dikkat çekti

Peru Başbakanı Adrianzen istifa etti

Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinden Filistin’e destek yürüyüşü

Ziraat Mühendisi Doğan: Çiftçiler iklim değişikliğiyle yalnız bırakılamaz

Lise öğrencisi kızın hayatını kaybettiği kazanın kamera görüntüleri ortaya çıktı

Arslan ve Karaloğlu Ankara’da Bir Araya Geldi: İç Güvenlik ve Yerel Yönetimler Görüşüldü

Hukukçu Eminoğlu: Gazze’deki soykırımı durdurmak her ülkenin hukuki yükümlülüğüdür

Irak Dışişleri Bakanı: Bağdat Zirvesi'nde Gazze'deki saldırıların derhal sona erdirilmesi talep edilecek

Şanlıurfa genelinde 15 Mayıs’ta planlı elektrik kesintisi uygulanacak

Ücretlerini alamayan işçilerden vinçli protesto

Nûbihar Derneği Batman Şubesi’nden 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı Mesajı

Umut Kervanı Bursa'da, Kurban Bayramı öncesi kermes düzenliyor

Çukobirlik Batman Şube Başkanı Kağba: Çiftçimizin kıymetini bilmeliyiz

Mardin’de sezonun ilk buğday hasadı yapıldı

Ulusoy: Tarımsal üretimdeki güç, ihracat başarımızı da artırıyor

Türkiye İtalya arasında 10 bininci ro-ro gemisi yola çıktı

HAMAS: Netanyahu'nun katliamları zafer değil, siyasi intihar getirir

Refah'ta Kassam'dan "Cehennem Kapıları" pusularından yeni görüntüler

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit'ten Aile Danışma ve Sağlıklı Yaşam Merkezine ziyaret

Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Şeyh Halid'i Anma Etkinlikleri için hazırlıklar sürüyor

Yükleniyor