• BIST 100

    16585,73%-1,05
  • DOLAR

    43,92% 0,12
  • EURO

    51,91% 0,09
  • GRAM ALTIN

    7434,92% 1,41
  • Ç. ALTIN

    11883,52% 0,57

Toplum temelli sera projesinin açılışı yapıldı

18 Kasım 2023, Cumartesi 15:45
18 Kasım 2023, Cumartesi 15:45
Toplum temelli sera projesinin açılışı yapıldı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Toplum temelli sera projesinin açılışı yapıldı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile UNHCR tarafından kentte hayata geçirilen 'Toplum Temelli Sera' projesi çerçevesinde 1 buçuk milyon çiçek üretimi yapıldı. Petunya, vinca, hercai ve menekşe gibi çiçeklerin üretiminin yapıldığı seranın açılışı yapıldı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri ve Göç Hizmetleri Daire Başkanlığı, Park ve Bahçe Daire Başkanlığı ile UNHCR tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen “Toplum Temelli Sera Projesi” çerçevesinde üretimi yapılan 1 buçuk milyon çiçek Şanlıurfa sokaklarını süsleyecek. Toplum Temelli Sera Projesinin açılışı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve UNHCR Güneydoğu Bölge Temsilcisi Veton Orana tarafından yapıldı. Açılış sonrası Başkan Beyazgül ve beraberindekiler kadınlar tarafından sera alanında üretilen çiçekleri incelediler.

Dezavantajlı aileler ve göçmen misafirlere yönelik geliştirilen proje çerçevesinde serada 1 buçuk milyon çiçek üretildiğini ifade eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 'Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemiz yalnız değildir. Göçmen misafirlerimiz de yalnız değildir. Dünyadaki umut veren eller, güzel eller buralara kadar uzanıyor ve destek veriyorlar. Projenin çok anlamlı ve çok güzel bir projedir. Yeşille ilgili olan her şey dünyada çok güzel, gerek kuraklık gerekse iklim değişikliği nedeniyle alanlara çok ihtiyacımız var. Toplum Temelli bir üretim diyoruz. Burada bir yandan çiçek üretimlerimiz devam ederken diğer yandan insanların burada çalışmasına vesile oldu ve istihdam oluştu, buda çok önemlidir. Seralara üretilen menekşe ve diğer çiçekler Şanlıurfa ve ilçelerimizi süsleyecek. Ana arter, refüjlerde, parklarda ve bahçelerimiz de güzel bir görüntü oluşturacaklar. Bu şehir açısından çok önemlidir. Bir yandan üretim, bir yandan istihdam, bir yandan da doğaya ve iklime hizmet eden bu projelerin devamı çok önemlidir. Bu işbirliğinin devam etmesi Büyükşehir Belediyemiz açısından da çok önemlidir. Bundan hepimiz mutlu olacağız. Şanlıurfa’mız mutlu olacak. Bu yatırımı yapan UNHCR, doğru yatırım yapmış olduğunu görecek. Şanlıurfa için değil, dünya insanlığı için olması gereken adımları birlikte atacağız’’ diye konuştu.

UNHCR Güneydoğu Bölge Temsilcisi Veton Orana ise projenin çok güzel olduğunu ve Şanlıurfa’da olmaktan memnun olduklarını ifade ederek çiçeklerin yetişmesinin ortaklığın bir meyvesi olduğunu söyledi.

Şanlıurfa’da yaşayan dezavantajlı yerli ve göçmen misafirlerin istihdam edildiği Toplum Temelli Sera Projesi çerçevesinde 9 sera alanında 40 bayan istihdam ediliyor. Fidanlıkta çiçek üretimi dışında 220 dekarlık alanda çalı grubu, ibreli çamlar ve yapraklı ağaç türlerinin de üretimi yapılıyor.

Petunya, vinca, hercai menekşe gibi farklı türlerde yetiştirilen çiçek ve güller çeşitli aşamalardan geçirilerek kurulan seralarda modern sulama teknikleriyle sulanarak dikime hazır hale getiriliyor.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Dışişleri Bakanlığı: İran ile olan üç sınır kapımız açık durumda

Gaziantep’te "Kardeşlik Sofrası" kuruldu

İran: ABD-israil saldırılarında şu ana kadar 201 kişi öldü, 747 kişi yaralandı

İran, Hürmüz Boğazı'nı kapattı

Siirt’te otomobil şarampole yuvarlandı: 1 ölü, 1 yaralı

Mardin’de 3 araç şarampole yuvarlandı: 1’i ağır 9 yaralı

Erdoğan: Netanyahu'nun kışkırtmalarıyla başlayan ABD–israil saldırılarından derin bir üzüntü ve endişe duyuyoruz

Ağrı’da yorgun düşen vaşak kameralara yansıdı

İran, Bahreyn'de ABD'ye ait üs ve hedefleri vurdu

Yapıcıoğlu: Erbakan Hoca Antisiyonist ve Antiemperyalist bir perspektife sahipti

Kassam Tugayları: ABD-israil saldırıları yalnızca İran’a değil tüm İslam dünyasına yöneliktir

Memur-Sen Malatya'dan 28 Şubat mesajı: Vesayetle tam hesaplaşma şart

İşgalci ABD-siyonist rejim saldırısında ilkokul hedef alındı: 85 çocuk şehit edildi

BM Güvenlik Konseyi Orta Doğu'daki gelişmeleri ele almak üzere acil toplanacak

Memur-Sen: İran’a yönelik saldırı insanlık dışı bir zorbalık

Yapıcıoğlu: İslam ülkeleri dayanışma içinde hareket etmeli

BM: Orta Doğu'da askeri tırmanış endişe verici, taraflar derhal müzakere masasına dönmeli

HÜDA PAR'dan 28 Şubat açıklaması: Darbe dönemine ait tüm fişlemeler temizlenmeli

Bingöl'de feci kaza: 2 ölü, 3 yaralı

ABD, Lübnan'daki vatandaşlarına ülkeyi terk etmeleri çağrısı yaptı

Mil-Diyanet Sen: İslam ülkeleri müşterek hareket etmeli

Çin: İran'ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmeli

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde büyük iyileştirme: Asansörler ve acil servis yenileniyor

Siirt’te karla mücadele sürüyor: Kapanan köy yolları açılıyor

Battalgazi Belediyesi'nden 28 Şubat'a tanıklık eden fotoğraf sergisi

İletişim Başkanı Duran: Gerilimin tırmanması kabul edilemez, barış için diyalog şart

Dışişleri Bakanlığı: Tarafları saldırılara bir an önce son vermeye davet ediyoruz

İran, Katar'daki ABD'ye ait erken uyarı radarını imha etti

Diyarbakır'da sağanak sonrası yol ve kaldırım çöktü

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu: 28 Şubat İslami kimliği hedef alan ABD ve israil destekli bir darbe hareketiydi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Dışişleri Bakanlığı: İran ile olan üç sınır kapımız açık durumda

Gaziantep’te "Kardeşlik Sofrası" kuruldu

İran: ABD-israil saldırılarında şu ana kadar 201 kişi öldü, 747 kişi yaralandı

İran, Hürmüz Boğazı'nı kapattı

Siirt’te otomobil şarampole yuvarlandı: 1 ölü, 1 yaralı

Mardin’de 3 araç şarampole yuvarlandı: 1’i ağır 9 yaralı

Erdoğan: Netanyahu'nun kışkırtmalarıyla başlayan ABD–israil saldırılarından derin bir üzüntü ve endişe duyuyoruz