• BIST 100

    10954,34%0,46
  • DOLAR

    42,36% 0,04
  • EURO

    48,92% 0,14
  • GRAM ALTIN

    5540,78% -0,17
  • Ç. ALTIN

    9301,82% 0,00

Toplum temelli sera projesinin açılışı yapıldı

18 Kasım 2023, Cumartesi 15:45
18 Kasım 2023, Cumartesi 15:45
Toplum temelli sera projesinin açılışı yapıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Toplum temelli sera projesinin açılışı yapıldı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile UNHCR tarafından kentte hayata geçirilen 'Toplum Temelli Sera' projesi çerçevesinde 1 buçuk milyon çiçek üretimi yapıldı. Petunya, vinca, hercai ve menekşe gibi çiçeklerin üretiminin yapıldığı seranın açılışı yapıldı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri ve Göç Hizmetleri Daire Başkanlığı, Park ve Bahçe Daire Başkanlığı ile UNHCR tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen “Toplum Temelli Sera Projesi” çerçevesinde üretimi yapılan 1 buçuk milyon çiçek Şanlıurfa sokaklarını süsleyecek. Toplum Temelli Sera Projesinin açılışı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve UNHCR Güneydoğu Bölge Temsilcisi Veton Orana tarafından yapıldı. Açılış sonrası Başkan Beyazgül ve beraberindekiler kadınlar tarafından sera alanında üretilen çiçekleri incelediler.

Dezavantajlı aileler ve göçmen misafirlere yönelik geliştirilen proje çerçevesinde serada 1 buçuk milyon çiçek üretildiğini ifade eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 'Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemiz yalnız değildir. Göçmen misafirlerimiz de yalnız değildir. Dünyadaki umut veren eller, güzel eller buralara kadar uzanıyor ve destek veriyorlar. Projenin çok anlamlı ve çok güzel bir projedir. Yeşille ilgili olan her şey dünyada çok güzel, gerek kuraklık gerekse iklim değişikliği nedeniyle alanlara çok ihtiyacımız var. Toplum Temelli bir üretim diyoruz. Burada bir yandan çiçek üretimlerimiz devam ederken diğer yandan insanların burada çalışmasına vesile oldu ve istihdam oluştu, buda çok önemlidir. Seralara üretilen menekşe ve diğer çiçekler Şanlıurfa ve ilçelerimizi süsleyecek. Ana arter, refüjlerde, parklarda ve bahçelerimiz de güzel bir görüntü oluşturacaklar. Bu şehir açısından çok önemlidir. Bir yandan üretim, bir yandan istihdam, bir yandan da doğaya ve iklime hizmet eden bu projelerin devamı çok önemlidir. Bu işbirliğinin devam etmesi Büyükşehir Belediyemiz açısından da çok önemlidir. Bundan hepimiz mutlu olacağız. Şanlıurfa’mız mutlu olacak. Bu yatırımı yapan UNHCR, doğru yatırım yapmış olduğunu görecek. Şanlıurfa için değil, dünya insanlığı için olması gereken adımları birlikte atacağız’’ diye konuştu.

UNHCR Güneydoğu Bölge Temsilcisi Veton Orana ise projenin çok güzel olduğunu ve Şanlıurfa’da olmaktan memnun olduklarını ifade ederek çiçeklerin yetişmesinin ortaklığın bir meyvesi olduğunu söyledi.

Şanlıurfa’da yaşayan dezavantajlı yerli ve göçmen misafirlerin istihdam edildiği Toplum Temelli Sera Projesi çerçevesinde 9 sera alanında 40 bayan istihdam ediliyor. Fidanlıkta çiçek üretimi dışında 220 dekarlık alanda çalı grubu, ibreli çamlar ve yapraklı ağaç türlerinin de üretimi yapılıyor.

Petunya, vinca, hercai menekşe gibi farklı türlerde yetiştirilen çiçek ve güller çeşitli aşamalardan geçirilerek kurulan seralarda modern sulama teknikleriyle sulanarak dikime hazır hale getiriliyor.

Diyarbakır’da 3 aracın karıştığı kaza: 2 ölü, 3 yaralı

HAMAS sözcüsü Kasım, garantör devletleri müdahaleye davet etti

7 ilde yapılması planlanan afetlere hazırlık tatbikatı iptal edildi

Bayraktar Kızılelma önemli testi başarıyla geçti: F-16’ya kilitlendi, simüle atışta tam isabet

Bilim insanları: Parmak ucu kan testi, hastalıkları 10 yıl önceden tespit edebilecek

Dünya Çocuk Hakları Günü'nde Anlamlı Ziyaret

7 Ekim'den bu yana siyonist rejime bin uçak ve 150 gemi ile silah sevkiyatı

Merkez Bsı rezervleri açıklandı

Nijerya'da Lassa ateşi nedeniyle ölenlerin sayısı 177'ye yükseldi

Rusya, Veseloye yerleşim birimini kontrol altına aldıklarını duyurdu

Akkuyu NGS’nin yeni mühendis adayları Rus üniversitelerinde eğitime başladı

Eski belediye başkanı müebbet aldı: Çin casusluğu, insan kaçakçılığı ve dolandırıcılık üssü

Siyonist Yahudilerden yeni provokasyon: Mescid-i Aksa'ya bugün de baskın

Siirt’te ölümle sonuçlanan kazada şoföre ev hapsi verildi

Siyonist rejimin esirlere idam yasası girişimi: Hapishanelerde sistematik öldürmeye meşruiyet

AB: ABD ve Rusya’nın hazırladığı iddia edilen barış planında taraf değiliz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’ne katılacak

Somaliland, işgal rejimini cezbediyor: Amaç, Ensarullah'la yakın mesafeden yüzleşmek!

Bingöl’de maddi hasarlı kaza 

BM, işgalci Netanyahu’nun Suriye’nin güneyinde yaptığı ziyareti kınadı

Siyonist rejim, El-Halil'de 56 Filistinliyi alıkoydu

Şanlıurfa’da silahlı kavga: 2 ölü

Gazze’de yürek burkan an: Yaralı çocuk hastaneye kanlı ekmeğiyle getirildi

TEMA Vakfı’ndan Şanlıurfa için kritik çağrı: Toprak kaybı gıda ve iklimi tehdit ediyor

Nablus'ta işgal saldırıları: 2 yaralı

Dünya Çocuk Hakları Günü'nde mazlum coğrafyalardaki çocuklar anıldı

Gazze'de şehit sayısı 69 bin 513'e, yaralı sayısı 170 bin 745'e ulaştı

Batman'da 6 aşevi her gün binlerce vatandaşa sıcak yemek ulaştırıyor

Batman'da meme kanseri tedavisinde önemli başarı

Endonezya’da Semeru Yanardağı’nda mahsur kalan 178 dağcı kurtarıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Diyarbakır’da 3 aracın karıştığı kaza: 2 ölü, 3 yaralı

HAMAS sözcüsü Kasım, garantör devletleri müdahaleye davet etti

7 ilde yapılması planlanan afetlere hazırlık tatbikatı iptal edildi

Bayraktar Kızılelma önemli testi başarıyla geçti: F-16’ya kilitlendi, simüle atışta tam isabet

Bilim insanları: Parmak ucu kan testi, hastalıkları 10 yıl önceden tespit edebilecek

Dünya Çocuk Hakları Günü'nde Anlamlı Ziyaret

7 Ekim'den bu yana siyonist rejime bin uçak ve 150 gemi ile silah sevkiyatı