• BIST 100

    16102,64%-2,91
  • DOLAR

    43,95% 0,06
  • EURO

    51,58% -0,69
  • GRAM ALTIN

    7625,00% 2,55
  • Ç. ALTIN

    12213,23% -2,50

Toplum temelli sera projesinin açılışı yapıldı

18 Kasım 2023, Cumartesi 15:45
18 Kasım 2023, Cumartesi 15:45
Toplum temelli sera projesinin açılışı yapıldı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Toplum temelli sera projesinin açılışı yapıldı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile UNHCR tarafından kentte hayata geçirilen 'Toplum Temelli Sera' projesi çerçevesinde 1 buçuk milyon çiçek üretimi yapıldı. Petunya, vinca, hercai ve menekşe gibi çiçeklerin üretiminin yapıldığı seranın açılışı yapıldı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri ve Göç Hizmetleri Daire Başkanlığı, Park ve Bahçe Daire Başkanlığı ile UNHCR tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen “Toplum Temelli Sera Projesi” çerçevesinde üretimi yapılan 1 buçuk milyon çiçek Şanlıurfa sokaklarını süsleyecek. Toplum Temelli Sera Projesinin açılışı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve UNHCR Güneydoğu Bölge Temsilcisi Veton Orana tarafından yapıldı. Açılış sonrası Başkan Beyazgül ve beraberindekiler kadınlar tarafından sera alanında üretilen çiçekleri incelediler.

Dezavantajlı aileler ve göçmen misafirlere yönelik geliştirilen proje çerçevesinde serada 1 buçuk milyon çiçek üretildiğini ifade eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 'Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemiz yalnız değildir. Göçmen misafirlerimiz de yalnız değildir. Dünyadaki umut veren eller, güzel eller buralara kadar uzanıyor ve destek veriyorlar. Projenin çok anlamlı ve çok güzel bir projedir. Yeşille ilgili olan her şey dünyada çok güzel, gerek kuraklık gerekse iklim değişikliği nedeniyle alanlara çok ihtiyacımız var. Toplum Temelli bir üretim diyoruz. Burada bir yandan çiçek üretimlerimiz devam ederken diğer yandan insanların burada çalışmasına vesile oldu ve istihdam oluştu, buda çok önemlidir. Seralara üretilen menekşe ve diğer çiçekler Şanlıurfa ve ilçelerimizi süsleyecek. Ana arter, refüjlerde, parklarda ve bahçelerimiz de güzel bir görüntü oluşturacaklar. Bu şehir açısından çok önemlidir. Bir yandan üretim, bir yandan istihdam, bir yandan da doğaya ve iklime hizmet eden bu projelerin devamı çok önemlidir. Bu işbirliğinin devam etmesi Büyükşehir Belediyemiz açısından da çok önemlidir. Bundan hepimiz mutlu olacağız. Şanlıurfa’mız mutlu olacak. Bu yatırımı yapan UNHCR, doğru yatırım yapmış olduğunu görecek. Şanlıurfa için değil, dünya insanlığı için olması gereken adımları birlikte atacağız’’ diye konuştu.

UNHCR Güneydoğu Bölge Temsilcisi Veton Orana ise projenin çok güzel olduğunu ve Şanlıurfa’da olmaktan memnun olduklarını ifade ederek çiçeklerin yetişmesinin ortaklığın bir meyvesi olduğunu söyledi.

Şanlıurfa’da yaşayan dezavantajlı yerli ve göçmen misafirlerin istihdam edildiği Toplum Temelli Sera Projesi çerçevesinde 9 sera alanında 40 bayan istihdam ediliyor. Fidanlıkta çiçek üretimi dışında 220 dekarlık alanda çalı grubu, ibreli çamlar ve yapraklı ağaç türlerinin de üretimi yapılıyor.

Petunya, vinca, hercai menekşe gibi farklı türlerde yetiştirilen çiçek ve güller çeşitli aşamalardan geçirilerek kurulan seralarda modern sulama teknikleriyle sulanarak dikime hazır hale getiriliyor.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

İran'ın operasyonlarında 4 ABD askeri öldü

Öğrenciler Ramazanın maneviyatını okullarda yaşıyor

Uçak seferlerindeki iptaller 6 Mart’a kadar sürecek

Mersin’de hapis cezası bulunan 193 hükümlü yakalandı

Covid-19 pandemisinden bu yana havacılık sektöründe görülen en ağır şok

Diyarbakır’da kaçak silah operasyonu

Malatya'da kırsal mahallelerde yol çalışmaları sürüyor

İstanbul'da lisede bıçaklı saldırı: 2 öğretmen ve 1 öğrenci yaralandı

Diyarbakır’da 127 aranan şahıs yakalandı

YKS başvuruları için son gün

Diyarbakır’da çok sayıda kaçak malzeme ele geçirildi

Diyarbakır’da uyuşturucu operasyonu: 14 şüpheli yakalandı

Yapıcıoğlu: Gençlik geleceğimizdir, onları korumak hepimizin sorumluluğudur

Av sezonu sona erdi

Ruhaniyetli şehrin manevî komutanı: Üftade Hazretleri

Diyarbakır'da kaybolan 84 yaşındaki zihinsel engelliyi arama çalışmaları sürüyor

Anthropic reddetti, OpenAI imzaladı: ChatGPT abonelikleri iptal ediliyor

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: Kenevir ele geçirildi

Çay ve bor kullanılarak yeni antimikrobiyal ürün geliştirildi

2030’da her iki yetişkinden biri fazla kilolu olabilir

Şanlıurfa’da su kesintisi yaşanacak

Şanlıurfa’da uyuşturucu ve silah operasyonu

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu: 2 şüpheli hakkında işlem

ABD’de engelli mülteci gümrük polisinin ihmali sonucunda soğukta ölü bulundu

Çocuklarda sağlıklı yeme alışkanlığı için 'ödül ve ceza' tuzağına dikkat!

Vaiz Nergis: Ramazanda cömertlik israfa dönüşmemeli

Bingöl’de bağımlılığa karşı yürüyüş düzenlendi

Siirt’te Beta İşitme Tarama Merkezi hizmete açıldı

Mardin'de iki grup arasında silahlı kavga: 2 yaralı

Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Aktan: Ramazan paylaşma ve cömertlik ayıdır

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran'ın operasyonlarında 4 ABD askeri öldü

Öğrenciler Ramazanın maneviyatını okullarda yaşıyor

Uçak seferlerindeki iptaller 6 Mart’a kadar sürecek

Mersin’de hapis cezası bulunan 193 hükümlü yakalandı

Covid-19 pandemisinden bu yana havacılık sektöründe görülen en ağır şok

Diyarbakır’da kaçak silah operasyonu

Malatya'da kırsal mahallelerde yol çalışmaları sürüyor