• BIST 100

    18536,78%1,00
  • DOLAR

    45,24% 0,07
  • EURO

    53,35% 0,41
  • GRAM ALTIN

    6894,15% 1,10
  • Ç. ALTIN

    11050,38% 1,13

Trafik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı

07 Mayıs 2026, Perşembe 16:09
07 Mayıs 2026, Perşembe 16:09
Trafik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Trafik kurallarına uyma bilincini artırmak ve güvenli bir ulaşım kültürü oluşturmak amacıyla her yıl mayıs ayının ilk haftasında kutlanan Trafik Haftası, bu sene de çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Diyarbakır’da Trafik Haftası kapsamında merkez Kayapınar ilçesi Fırat Bulvarı’nda kurulan stantları ziyaret eden Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, burada görevli ekiplerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Etkinlik alanında vatandaşlarla ve çocuklarla bir araya gelen Zorluoğlu, trafik güvenliğine dikkat çekmek amacıyla çocuklarla birlikte yaya geçidinden geçerek farkındalık oluşturdu. Program kapsamında trafik kurallarıyla ilgili bilgilendirme çalışmaları yapıldı.

Mayıs ayının ilk haftasının Türkiye genelinde "Trafik Haftası" olarak kutlandığını belirten Vali Zorluoğlu, vatandaşların trafik güvenliği konusunda bilinçlendirilmesini amaçladıklarını söyledi.

Zorluoğlu "Vatandaşlarımızın trafik güvenliği anlamında dikkatini çekmek, bu manada bir farkındalık oluşturmak ve trafik kazalarındaki kayıpları da minimize etmek konusunda halkımızı bilgilendirmek maksadıyla mayıs ayının ilk haftası 'Trafik Haftası' olarak tüm Türkiye'de kutlanıyor. Diyarbakır'ımızda da bu hafta boyunca çok çeşitli etkinliklerle vatandaşlarımızın trafik bilincini artırmayı hedefliyoruz. İşte bugün de burada çocuklarımızla birlikte bir program icra edildi. Maalesef halen ölümlü trafik kazaları konusunda sıkıntılarımız olmakla birlikte her yıl bu manada olumlu anlamda epey bir mesafe alıyoruz. Ama hala trafik kazalarında maalesef evlere ateş düşüren, insanlarımızın canını yakan ölümler ve yaralanmalar oluyor." diye belirtti.

"Yeni trafik uygulamaları olumlu sonuçları beraberinde getirdi"

Geçen yılın aynı dönemine göre kentte trafik kazalarının yüzde 12, ölümlü trafik kazalarının ise yüzde 50 oranında azaldığını açıklayan Zorluoğlu "Malumunuz, yılbaşı itibariyle Karayolları Trafik Kanunu'nda yeni düzenlemeler yapılmıştı ve trafik cezalarıyla ilgili de bazı düzenlemeler gerçekleştirilmişti. O uygulamaları alanda biz gerçekleştiriyoruz. Geçen yılın aynı dönemine göre kıyasladığımızda bu dönemde totalde Diyarbakır'da trafik kazalarının yüzde 12 azaldığını, ölümlü trafik kazalarının yüzde 50 oranında azaldığını ben memnuniyetle kamuoyuyla paylaşmak isterim. Yani Diyarbakır'da geçen yılın ilk 3-4 aylık dönemine göre ölümlü trafik kazalarında çok şükür yarı yarıya azalma meydana geldi. Ama diğer taraftan bizim esasında trafik denetlemelerinde de ceza yazdığımız araç sayısı oran olarak yüzde 28 azaldı. Dolayısıyla bu yeni trafik uygulamalarının bu manada ilk sonuçlarının olumlu olduğunu da memnuniyetle müşahede etmiş olduk." dedi.

"Trafik kazaları sadece trafik denetimleriyle ortadan kalkmıyor"

"Diyarbakır'da trafik denetimlerimiz etkili bir şekilde devam ediyor, devam edecek." diye belirten Zorluoğlu "Ama trafik meselesi ve bu kaza meseleleri sadece trafik denetimleriyle maalesef ortadan kalkmıyor. Bunun önemli bir tarafı da bilgilendirme, bilinçlendirme ve eğitim tarafı. Bu manada özellikle çocuklarımıza ulaşmak istiyoruz. Çocuklarımız üzerinden ailelerine, annelere, babalara, sürücülere ulaşmak istiyoruz. Ve bu şekliyle okullarımızda geçtiğimiz yıl içerisinde 30 günün üzerinde ilkokul ve ortaokul öğrencimize çeşitli trafik eğitimleri verdik, onlara ulaştık. Yine bizim trafik parkımızda da 7 bin civarında çocuğumuza trafik uygulaması noktasında eğitimler verdik. Hedefimiz ilk etapta onlar üzerinden annelerin, babaların bu konularda daha dikkatli olmaları, trafikte kurallara riayet etmeleri, uymaları ve çocuklarımızın bu konuda annelerine, babalarına biraz baskı yapmalarını sağlamak. İnşallah el birliğiyle bu konuyu da aşacağımıza ve bu ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının sayısının azaltılacağına yürekten inanıyoruz." şeklinde konuştu.

"Lütfen trafik kurallarına herkes riayet etsin"

Zorluoğlu, son olarak şunları kaydetti:

"Trafik denetimlerimizde hedefimiz vatandaşımıza asla ceza yazmak değil. Böyle bir yanlış anlaşılma oluyor bazen. Onu da düzeltmek lazım. Biz önceden denetimlerimizi, denetim noktalarımızı vatandaşlarımıza zaten duyuruyoruz. Önceden yollar üzerinde, karayolları üzerinde çeşitli işaretler koymak suretiyle o yolda denetim yapıldığı konusunda sürücülerimizi zaten uyarıyoruz. Bizim maksadımız ceza yazmak değil, bizim maksadımız trafik kurallarına sürücülerimizin uyması, artık evlere ateş düşmemesi, insanlarımızın canının yanmamasıdır. Bu manada tüm sürücülerimize buradan bir kere daha Diyarbakır'dan seslenmek istiyoruz çocuklarımızla, evlatlarımızla birlikte. Lütfen trafik kurallarına herkes riayet etsin." (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

İNÜFEST 2026 ödülleri sahiplerini buldu

Pakistan, ABD ve İran arasında hızlı bir anlaşmaya varılmasını umuyor

Yapıcıoğlu: Şiddet sorunu ile Kürt meselesi birbirinden bağımsızdır

DSÖ: Yolcu gemisinde 5 hantavirüs vakası doğrulandı

TİHEK’te yeni dönem: ilk kurul toplantısı gerçekleştirildi

Bakan Güler: Yıldırımhan uzun menzilli füzenin testlerine önümüzdeki dönemde başlayacağız

Tasarruflu tarımsal sulama sistemleri için hibe destek başvuruları başladı

Gaziantep'te kırmızı bültenle aranan 2 DAİŞ üyesi yakalandı

Mersin’de bir haftada 154 narkotik olayı: 16 tutuklama

Fırtınadan etkilenen Gaziantepli çiftçiler destek bekliyor

İstanbul İtfaiyesi yılın ilk 4 ayında 40 binin üzerinde olaya müdahale etti

Süper El Nino endişesi artıyor

Batı'nın yeni NATO arayışı

İzmit’te uyuşturucu suçundan aranan hükümlü yakalandı

Ürdün, Lübnan'a 18 kamyondan oluşan bir yardım konvoyu gönderdi

DMM: Suriye’nin gümrük düzenlemelerinin yalnızca Türkiye’ye yönelik olduğu iddiası dezenformasyon

Uraloğlu: “Esnek ve sürdürülebilir ulaşım en stratejik yatırım”

Sosyal medyada kimlik doğrulama geliyor

Bursa'da yapay zekâ destekli çoklu robot koordinasyon sistemi geliştiriliyor

5 binden daha fazlasını çekeceğiz: Trump’ın Almanya’dan asker çekmesinin yansımaları

Fareler, Gazze'deki çocukları çadırlarda ısırıyor ve UNRWA 'sağlık çöküşü' konusunda uyarıyor

Kocaeli’de ormanlara giriş yasağı

SGK prim borçlarında yeni düzenleme

Yeni nafaka düzenlemesi

15 yaş altına sosyal medya yasağı

Batman'da altyapı ve ulaşım çalışmaları incelendi

Malatya'ya yeni bir su kaynağı kazandırılacak

Yeşilyurt'a kazandırılacak 8'inci taziye evi için protokol imzalandı

Bakan Bayraktar: Güneşte yeni nesil teknolojiyle üretim kapasitesi 2,1 gigavata çıkacak

Batman'da okul güvenliği toplantısı yapıldı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İNÜFEST 2026 ödülleri sahiplerini buldu

Pakistan, ABD ve İran arasında hızlı bir anlaşmaya varılmasını umuyor

Yapıcıoğlu: Şiddet sorunu ile Kürt meselesi birbirinden bağımsızdır

DSÖ: Yolcu gemisinde 5 hantavirüs vakası doğrulandı

TİHEK’te yeni dönem: ilk kurul toplantısı gerçekleştirildi

Bakan Güler: Yıldırımhan uzun menzilli füzenin testlerine önümüzdeki dönemde başlayacağız

Tasarruflu tarımsal sulama sistemleri için hibe destek başvuruları başladı