• BIST 100

    10842,58%-1,25
  • DOLAR

    42,44% 0,18
  • EURO

    48,91% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5548,40% -0,09
  • Ç. ALTIN

    9213,41% -0,25

Trump'ın Gazze planında ilerleme kaydedildiği iddiası

29 Eylül 2025, Pazartesi 12:07
29 Eylül 2025, Pazartesi 12:07
Trump
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

ABD ve siyonist rejim kaynakları, Gazze'de ateşkes için hazırlanan Trump planında ilerleme kaydedildiğini öne sürerken, HAMAS kendisine yeni bir teklif ulaşmadığını açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump ile siyonist rejim sözde Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bugün Beyaz Saray'daki görüşmesi öncesinde, iki tarafın Gazze'de ateşkes için yürütülen plan üzerinde uzlaşmaya yaklaştığına dair açıklamalar art arda geldi.

İşgal basınından İsrael Hayom, Netanyahu'nun dün ABD'li temsilci Steve Witkoff ve Jared Kushner ile yaptığı 6 saatlik görüşmede Trump'ın Gazze planının ele alındığını yazdı. Axios'un aktardığına göre Beyaz Saray'dan bir yetkili, tarafların anlaşmaya hiç olmadığı kadar yaklaştığını söyledi. Haaretz ise aradaki farklılıkların giderek azaldığını aktardı.

Yedioth Ahronoth gazetesi, bir siyonist rejim yetkilisinin "Gazze konusunda kayda değer ilerleme var, taraflar çok yakın" ifadelerine yer verdi. Times of Israel ise Witkoff'un, Netanyahu'yu HAMAS'ın silahsızlandırılması ve Gazze sonrası süreçte Filistin Yönetimi'nin rolü gibi tartışmalı şartlara rağmen planı kabul etmeye ikna etmeye çalıştığını yazdı.

Trump, müzakerelerin "nihai aşamalara" geldiğini belirterek, planın Orta Doğu'da daha geniş bir barış kapısı aralayacağını öne sürdü. "Arap ülkeleriyle bu süreçte yürütülen çalışmalar harikaydı, HAMAS da bu yönde ilerliyor" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Gazze'de tutulan iki siyonist esirin aileleri Netanyahu'ya baskı yaparak saldırıların sonlandırılmasını istedi. Aileler, Trump'a da seslenerek "Bu anlaşmayı tamamlayabilecek tek güç sensin" çağrısında bulundu.

Beyaz Saray'dan bir yetkili, anlaşma için HAMAS'ın onayının şart olduğunu vurguladı. Ancak HAMAS, kendisine yeni bir teklif ulaşmadığını, arabulucular üzerinden gelecek her öneriyi "olumlu ve sorumlu bir şekilde, Filistin halkının ulusal haklarını koruyacak şekilde" değerlendirmeye hazır olduklarını açıkladı.

Washington Post'un haberine göre Trump'ın BM'de Arap ve İslam ülkeleri liderlerine sunduğu plana, saldırıların derhal durdurulması, cephe hatlarının dondurulması, 48 saat içinde tüm esirlerin serbest bırakılması, HAMAS'ın saldırı kapasitesinin imhası ve direnişçilere af ile başka ülkelere güvenli geçiş imkânı gibi maddeler dâhil edildi. (İLKHA)

Tinerle sobayı tutuşturmaya çalışırken alevlerin içerisinde kalan 2 kişi yaralandı

Fransa'yı karıştıran Rusya açıklaması

Zelenski, ABD'nin önerdiği planı Macron, Starmer ve Merz ile görüştü

Kollarınızda veya bacaklarınızda şişlik varsa nedeni lenfödem olabilir!

Afyonkarahisar'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

ABD, Brezilya ürünlerine getirilen ek vergileri geri çekti

İmam hatiplerin kurucusu Celaleddin Ökten kabri başında rahmetle anıldı

Tekirdağ’da ilaç sektörü temsilcileri bir araya geldi

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu 18. toplantısı yapıldı

Bingöl Üniversitesi öğrencileri, Filistin için oluşturdukları hatıra ormanındaki fidanların bakımını yaptı

Ateşkesin ardından Gazze Şeridi'nde en az 67 çocuk katledildi

Bingöl’de yapılan asayiş uygulamalarında 18 şüpheli yakalandı

Bingöl’de inşaatta düşen işçi hayatını kaybetti

Bingöl’de silahlı çatışma: 4 kişi yaralandı

Şanlıurfa'da geniş kapsamlı asayiş uygulamaları

Batman’da geniş çaplı asayiş uygulaması

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu Antalya’da incelemelerde bulundu

Ağrı'da bir aracın yakıt deposunda 16 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Japonya, Fukuşima nükleer santralini yeniden devreye almaya hazırlanıyor

Sarıyer esnafından "Kazancım Gazze'ye" projesi

Batman üniversitesi yolunda tehlike: Eğilen aydınlatma direği endişe veriyor

Mardin'de otomobilin çocuğa çarptığı anlar kameraya yansıdı

Siirt’te arı üreticilerine 268 milyon liralık destek

Bakan Tekin: Çocuklarımızın değerlerine bağlı olarak yetişmelerini istiyoruz

Yazıhan'da 107.5 milyonluk altyapı hamlesi tamamlandı

Güvenmediğiniz yerden hizmet almayın!

Erzurum’da 4 kilogram metamfetamin ele geçirildi

Elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti

HÜDA PAR Şanlıurfa Başkanı Polat’tan uyuşturucuyla mücadeleye karşı çağrı

Sonbaharın gelişiyle Konya’da doğal güzellikler ortaya çıktı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Tinerle sobayı tutuşturmaya çalışırken alevlerin içerisinde kalan 2 kişi yaralandı

Fransa'yı karıştıran Rusya açıklaması

Zelenski, ABD'nin önerdiği planı Macron, Starmer ve Merz ile görüştü

Kollarınızda veya bacaklarınızda şişlik varsa nedeni lenfödem olabilir!

Afyonkarahisar'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

ABD, Brezilya ürünlerine getirilen ek vergileri geri çekti

İmam hatiplerin kurucusu Celaleddin Ökten kabri başında rahmetle anıldı