• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

“Trump’ın Gazzelilerin topraklarını terk etme daveti, Gazze’nin insansızlaştırılması projesinin malumu ilamıdır”

11 Şubat 2025, Salı 04:52
11 Şubat 2025, Salı 04:52
“Trump’ın Gazzelilerin topraklarını terk etme daveti, Gazze’nin insansızlaştırılması projesinin malumu ilamıdır”
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şanlıurfa Barosu Filistin Araştırma Komisyonu yaptığı basın açıklamasında “ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazzelilerin topraklarını terk etmeye davet etmesi, insan hakları ihlallerinin devam edeceğinin yanı sıra Gazze’nin insansızlaştırılması projesinin mal

Şanlıurfa Barosu Filistin Araştırma Komisyonu, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Gazze'yi satın alma ve sahip olma" yönündeki açıklamaları ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

Basın açıklamasını komisyon başkanı Avukat İsa Hatipoğlu okudu.

“Savaş dönemlerinde barış hakkının savunulmasının kritik önemi haizdir”

Hatipoğlu, “Kuruluşundan itibaren ABD öncülüğünde başlayan süreçte israil devletinin, Filistinlilere yönelik uzun yıllardır sürdürdüğü işgalci, baskıcı ve hak tanımaz uygulamalarını artarak devam etmiştir. Özellikle insan haklarının en ağır şekilde ihlal edildiği, hakların tanınmadığı, eşitsizliklerin en fazla yaşandığı savaş dönemlerinde barış hakkının savunulmasının kritik önemi haizdir. Bunlara rağmen israil, BM Güvenlik Konseyi’nin derhal ateşkes çağrısına, Uluslararası Adalet Divanı’nın bölgeye insani yardımın ulaştırılmasını içeren tedbir kararlarına ve devletlerin ateşkes girişimlerine riayet etmeyerek Gazze’deki insan hakkı ihlallerine devam etmiştir. Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Roma Tüzüğü’nün 8. maddesine göre çatışmalarda aktif olarak yer almayan kişilere ve silahlarını bırakmış silahlı kuvvetler mensuplarına yönelik her türlü öldürme, zalimane muamele ve işkence savaş suçu olarak düzenlenmiştir. israil, tüm bu kararlara, düzenlemelere ve tepkilere rağmen Filistin’in geneline yaymaya devam ettiği ve Filistin halkını yok etmeyi amaçlayan saldırılarıyla tüm dünyanın gözleri önünde soykırım ve savaş suçu işlemektedir.” dedi.

“Trump’un açıklaması geçmiş tarihli ikili antlaşmaların tanınmaması niteliğindedir”

ABD Başkanı Trump’un açıklamasının Filistin Devleti’nin egemenlik hakkının ihlali olduğunu ifade eden Hatipoğlu, “Gazze’de 19 Ocak tarihi itibariyle yürürlüğe giren ateşkes antlaşması, yerinden edilmiş Filistinlilerin evlerine geri dönüşleri için umut ışığı doğurmuş ise de ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazzelilerin topraklarını terk etmeye davet etmesi, insan hakları ihlallerinin devam edeceğinin yanı sıra Gazze’nin insansızlaştırılması projesinin malumu ilamıdır. 7 Ekim 2023 tarihinde israilin yoğun saldırılarının başladığı andan itibaren; her türlü desteği gösteren ABD başkanının bu açıklaması, Filistin Devleti’nin egemenlik hakkının ihlali olup geçmiş tarihli ikili antlaşmaların da tanınmaması niteliğindedir.” diye konuştu.

“Gazze’nin insansızlaştırılması faaliyetinin karşısında daha etkili bir rol üstlenmeye davet ediyoruz”

Hatipoğlu, son olarak şunları söyledi:

“Şanlıurfa Barosu Filistin Araştırma Komisyonu olarak; israil tarafından Filistin’deki halka yönelik sistematik ve yaygın bir şekilde gerçekleştirilen soykırım, insanlığa karşı suç ve savaş suçu teşkil eden saldırıları bir kez daha telin ediyoruz. Ayrıca uluslararası toplumun tüm aktörlerini bölgede yaşanmaya devam eden katliam ve Gazze’nin insansızlaştırılması faaliyetinin karşısında daha etkili bir rol üstlenmeye davet ediyoruz.” (İLKHA)

HAMAS Gazze'deki siyonist esirin görüntüsünü paylaştı: israil hükümeti onları aç bırakmayı seçti

Rusya: ABD'nin denizaltıları uzun süredir kontrol altında

Uyuşturucu satmaktan araması bulunan şahıs yakalandı

"Asgari ücretlinin temel ihtiyaçlarını karşılaması artık mümkün değildir"

Eğitim Danışmanı Erol: YKS tercih süreci büyük bir ciddiyetle ele alınmalı

Mardin müze binasının kiliseye devredilmesine tepki!

Tekirdağ'da 1 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Siyonist çeteler Filistinlilere ait zeytin ağaçlarını söktü, tarım arazilerine zarar verdi

Pervari'de mera ıslah ve amenajman projesi hayata geçirildi

HAMAS'tan silahsızlanma iddialarına ilişkin açıklama: Söz konusu bile değil

BESO Başkanı Çiftçi'den esnafa dolandırıcılık uyarısı: Mail order yöntemiyle tuzağa düşmeyin

Yakıt yüklü tanker kontrolden çıktı, sürücünün refleksi facianın önüne geçti

Batmanlılardan "Çöp aktarma istasyonu" tepkisi: Bu proje buraya uygun değil

Siirt'te iki araç çarpıştı: Kazada ölen ya da yaralanan olmadı

İran, Nahid-2 uydusunu yerli fırlatıcıyla uzaya göndermeye hazırlanıyor

Siirt’te kayıp şahıs insansız hava aracı ile bulundu

Siirt’te maddi hasarlı trafik kazası: 1 yaralı

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Günaydın: Gençlik ve aileyi hedef alan içerikler, milli güvenlik sorunudur

Vietnam'da şiddetli yağışlar sele yol açtıı: 8 ölü

Filistin İslami Cihad Hareketi’nden ABD Temsilcisine Tepki

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı

Malatya'da trafik kazası sonrası kavga: 2 Yaralı

Rus ordusu Donbass’ta ilerleyişini sürdürüyor

Muğla açıklarında 22 düzensiz göçmen kurtarıldı

Mersin'de Milyonfest'e tepki: Gençlerimiz Gayri Ahlaki Hayata Özendiriliyor

AB hava yolculuklarında yeni dönem

Eski cumhurbaşkanına 12 yıl ev hapsi cezası

ABD'de silahlı saldırı: 4 ölü

Deprem sonrası bakır madeninde göçük: 6 işçi öldü

Angola'da akaryakıt zammı protestoları: 30 ölü, 277 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HAMAS Gazze'deki siyonist esirin görüntüsünü paylaştı: israil hükümeti onları aç bırakmayı seçti

Rusya: ABD'nin denizaltıları uzun süredir kontrol altında

Uyuşturucu satmaktan araması bulunan şahıs yakalandı

"Asgari ücretlinin temel ihtiyaçlarını karşılaması artık mümkün değildir"

Eğitim Danışmanı Erol: YKS tercih süreci büyük bir ciddiyetle ele alınmalı

Mardin müze binasının kiliseye devredilmesine tepki!

Tekirdağ'da 1 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirildi