TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik:

Tarih: 16.02.2023 09:55
TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik:
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik:

Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, deprem felaketinin yaşandığı bölgede yer alan 10 ildeki yetiştiricilere destekleme ödemelerinin Şubat ayı içerisinde yapılacağını belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Tarım ve Orman Bakanı Kirişci’ye teşekkür etti.
TÜDKİYEB Genel Başkanı Çelik, yaşanılan deprem felaketinden dolayı hızla yaraların sarılacağı günlerden geçildiğini belirterek “Felaketten dolayı bölgedeki insanlarla birlikte 85 milyon vatandaşımız tarifsiz acılar yaşamaktadır. Herkes gerek bireysel olarak gerekse AFAD başta olmak üzere STK’lar ve gönüllü yardım kuruluşları vasıtasıyla maddi ve manevi olarak büyük bir seferberlik halindedir. Devletimiz, tüm Bakanlıkları ile deprem bölgesinde yaraların biran önce sarılması için yoğun çaba göstermektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanlarımızın bölgedeki vatandaşlarımız için yapılacak maddi destek açıklamaları acılarımızı biraz olsun hafifletmektedir ”ifadesini kullandı.

Genel Başkan Çelik, deprem bölgesinde bulunan yetiştiricilere destekleme ödemelerinin Şubat ayı içerisinde yapılacağı bilgisini vererek ” Sektörümüz açısından bizim en önemli ve yetiştiricilerimize doğrudan giden destek anaç koyun keçi destekleme ödemeleridir. Bu destekler yıllar itibariyle önceden belirlenerek Bakanlığımızca ilan edilen ödeme takvimi istikametinde genellikle yılın Mayıs ayı sonunda veya Haziran ayının ilk haftasında yapılmaktaydı. Dolayısıyla Bakanlığımıza bir çağrıda bulunarak felaket bölgesinde yaşanılan durumun vahameti açısından bu ödemelerin 10 ilimiz için birkaç gün içerisinde acilen yapılmasını talep etmiştik. Ayrıca ülkemiz genelinde tüm yetiştiricilerimize kış mevsimi dolayısıyla bir defaya mahsus 50 lira hibe yem desteği verilmesi talebimizi de defalarca gündeme getirmiştik. Sayın Bakanımız, diğer desteklerle birlikte anaç koyun keçi destekleri ve sürü büyütme ve yenileme desteği ödemelerinin Şubat ayı içerisinde yapılacağını ve 10 ilimizdeki yetiştiricilerimizin 9 milyon küçükbaş hayvanı için hayvan başına 50 lira yem desteği verileceğini açıkladı. Bu taleplerimiz Devletimiz, Bakanlığımız nezdinde karşılıksız kalmadı. Bölgedeki yetiştiricilerimizin acısını, yaralarını biraz olsun hafifletecek bu kararlardan büyük memnuniyet duyuyor, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişci ve Bakanlığımız yetkililerine yetiştiricilerimiz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
Felaket bölgesinde bulunan yetiştiricilere yapılacak destekleme miktarlarının artırılması hususuna da dikkat çeken Çelik “ Gerek sektörümüzün gerekse bütünüyle tarımın artan bir şekilde desteklenmesi sürdürülebilir olmanın yegâne yoludur. Özellikle ve öncelikle de deprem bölgesinde zor durumda olan çiftçilerimiz ve yetiştiricilerimizin çok daha fazla desteğe ihtiyacı vardır. Dolayısıyla 10 ilimizin yer aldığı felaket bölgesindeki yetiştiricilerimize verilmekte olan desteklerin en az iki katına çıkarılarak ödenmesini Devletimizden, Bakanlığımızdan talep ediyoruz. Bu talebimizin de karşılıksız kalmayacağını umuyor ve bu yönde de Bakanlığımızın gerekli değerlendirmeleri yapacağına inanıyoruz “ dedi.

Mayıs ayında Gazze'de 12 gazeteci katledildi, 9'u yaralandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 250 bin konut ve işyeri tamamlandı

İran füzesi, Tel Aviv'de eski bir işgalci bakanın evine isabet etti

Konya'da hafızlık merasimi: Bin 255 öğrenci icazet aldı

Enkaz altındakilere ulaşım için "deprem kolyesi" geliştirildi

Merkez Bsı'nın haziran ayı faiz kararı bekleniyor

Şanlıurfa'da 5 yaşındaki çocuğun ayağı oturağa sıkıştı

Yaklaşık 20 milyon öğrenci karnesini alarak tatile çıkıyor

İran'ın hedef aldığı hastane bitişiğindeki tesis, siyonist karargah olarak kullanılıyordu

Antalya'da Narkokapan operasyonu: 104 tutuklama

Sanayide klima yoğunluğu başladı: Uzmanlardan hastalık ve masraf uyarısı

Brent petrol 77,44 dolara yükseldi

Malatya'da tarıma can suyu: Çayırköy’de sulama kanalı yapılıyor

İşgal ordusu Lübnan'da Hizbullah komutanını öldürdüğünü ileri sürdü

Siyonist rejim, Arak reaktörü ve Khondab tesisine saldırdı

Gazze'de bir işgal askeri keskin nişancı atışıyla öldürüldü

Japonya'nın kuzeyinde 6,1 büyüklüğünde deprem

İşgalciler, 7 gündür kapalı olan Mescid-i Aksa'ya Yahudileştirme çabaları kapsamında baskın düzenliyor

Dicle Fest Batman’da kapılarını açtı

İran'ın son füze operasyonunda onlarca siyonist öldü ve yaralandı

Altın fiyatları Fed kararı sonrası geriliyor

Döviz fiyatları ne kadar oldu?

Ülke genelinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde

İşgalciler, Batı Şeria'da ezan sesini susturmaya çalışıyor

İran, siyonist rejimi yine vurdu

Ev sahibi ile hırsız arasındaki fark: Filistinlilerin toprağa sıkı bağlılığı ve işgalcilerin kaçışı

TBMM komisyon başkanlıkları için yeni seçimler Resmî Gazete'de yayımlandı

Gazze'de yardım bekleyen sivillere saldırı: Dün 50, bugün 16 şehit

DMM: İran'ı vuran israil uçaklarının İncirlik Üssü'nden kalktığı iddiası asılsızdır

5 bin nüfuslu yerleşim yerlerine belediye kurulabilecek

Yükleniyor