• BIST 100

    17375,05%2,41
  • DOLAR

    44,60% 0,11
  • EURO

    52,35% 0,46
  • GRAM ALTIN

    6811,84% -0,26
  • Ç. ALTIN

    10994,46% 0,29

Tüketiciye 'gramaj' oyunu

11 Kasım 2020, Çarşamba 09:39
11 Kasım 2020, Çarşamba 09:39
Tüketiciye
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Tüketiciye 'gramaj' oyunu

Koronavirüs sürecinde yaşanan sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında bazı satıcılar, elindeki ürünleri fahiş fiyatlara satmaya başladı. Tüketicilerin şikayetleri üzerine olaya müdahale eden Ticaret Bakanlığı'nın yaptığı incelemeler sonucu bazı işletmelere ceza kesildi. Tüketiciler Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, fiyat artışı yapmayan firmaların bazı ürünlerinin gramajlarını düşürdüklerini belirterek, bunun da bir suç olduğunu ve şikayet edilmesi gerektiğini söyledi.

'TÜKETİCİ BİLDİRSİN'

Tüketicilerin bu tür şikayetleri nereye yapacaklarını bilmediklerini söyleyen Gündüz, “Pandemi sürecinde bazı ürünlerin fiyatlarının çok artması ve stok yapılması en çok gelen şikayetlerden biriydi. Tüketiciler özellikle bu konuyla ilgili şikayetlerinin nereye yapacaklarını tam olarak bilemiyor. Bazı ürünlerin fiyatları yüzde 60'a kadar artış gösterdi. Bakanlığımız şikayetler üzerine bununla ilgili önlem alarak önüne geçmiştir. Tüketici fahiş fiyat artışlarını Ticaret İl Müdürlüklerine ve zabıtaya bildirmeli' dedi.

'SON OYUN, GRAMAJ EKSİKLİĞİ'

Tüketicilerin fahiş şekilde fiyatı yükselen ürünleri fotoğraflayıp şikayette bulunması gerektiğini belirten Gündüz, “Son oynanan oyun ise gramaj eksikliği. Tüketici aldığı paketlerin eksildiğini görüyor. Ürünlerin fiyatları aynı, ancak gramajı düşük. Bu da bir suçtur ve şikayet edilmelidir. Satış yapan iş sahipleri ise stok yapmadıklarını, ürünlerin zaten stoklarında olduğunu söylüyor. Bakanlığın bu konudaki yönetmeliğe göre deponuzdaki ürünlerin 5 yıl içerisindeki hareketi neyse bugün de aynı hareketin olması lazım. Tüketiciler simsarların bu oyunlarına gelmesin. Fiyatı fahiş şekilde yükselen ürünün fotoğrafını çekip şikayette bulunsunlar' diye konuştu.

'MASKE VE SOSYAL MESAFE İLE İLGİLİ ŞİKAYETLER ALDIK'

İnsanların maske takmamasına kadar şikayetler aldıklarını söyleyen Gündüz, “Pandemi döneminde tüketicilerin bizlere ulaştırdığı birçok şikayet oldu. Bunların başında ise sağlıkla ilgili sorunlar ve sosyal çevreyle ilgili şikayetler oldu. İnsanların maske takmaması ve sosyal mesafeye uymamaları şikayetler arasında. Bu durum tüketici haklarına girer mi diyorlar, evet tüketici haklarına girer. Evrensel hukuktaki maddelerden birisi de tüketicinin sağlık ve güvenliği ile ilgili maddedir. Bize gelen bu tür şikayetleri Sağlık İl Müdürlüğü'ne, iş yerlerinde bu tür durumlarla karşılaşılan şikayetlerde de Ticaret İl Müdürlüğü'ne iletiyoruz. Tüketici 112'yi aradığı zaman da acil bir şekilde kolluk güçleri müdahale ediyor' dedi.

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Malatya'da silahlı kavga: 1 ölü

Malatya'da inşaattan düşen işçi ağır yaralandı

Belçika, işgal rejimine gönderilen askeri teçhizata el koydu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Netanyahu'ya tepki

Çorum'da trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralı

Macron ile Pezeşkiyan kalıcı ateşkesi görüştü

Tarsus’ta Berdan Nehri’nde kaybolan genç için arama çalışmaları sürüyor

Dışişleri Bakanlığı: Netanyahu'nun hedefi, barış görüşmelerini baltalamak ve bölgedeki yayılmacı politikalarını sürdürmektir

ABD istihbaratından İran raporu: Yenilmekten çok uzak, hala ciddi bir füze gücüne sahip

netanyahudan savaş mesajı

At eti skandalındaki firma yolsuzluk soruşturmasında

Malatya'da bıçaklı kavga: 2 yaralı

Türkiye’nin enerji açmazına çözüm

Malatya'da açılacak olan Burger Kıng protesto edildi

SPK açığa satış yasağını uzattı

İran ve ABD müzakeresinde masada neler var?

Hayvan otlatırken kalp krizi geçiren çoban hayatını kaybetti

Yargıda hız ve etkinlik vurgusu

İran’dan ABD müttefiki Arap ülkelerine binlerce saldırı

Siirt’te su arızası kısmen giderildi: İki mahallede su kesintisi sürüyor

Iğdır'da silahlı kavga: 2 ölü, 6 yaralı

Çocuklar için güvenli dijital ortam

CENTCOM, “İki ABD savaş gemisi Hürmüz’de mayın temizleme görevinde” iddiasında bulundu

Tavuk etleri piyasaya sürülmeden yakalandı

Bursa’da Filistin için kitlesel yürüyüş: Dünya siyonizmden kurtulacak

Siirt’te mesleki eğitim: Öğrenciler mezun olmadan iş sahibi oluyor

Libya jet kazasında sabotaj bulgusu yok

Güney Kore liderinin paylaşımı işgal rejiminde krize neden oldu

Adana'dan işgal rejimine tepki: Filistinli esirlere yönelik idam kararı gayrimeşru bir karar

Balıkesir'de 3.6 büyüklüğünde deprem

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya'da silahlı kavga: 1 ölü

Malatya'da inşaattan düşen işçi ağır yaralandı

Belçika, işgal rejimine gönderilen askeri teçhizata el koydu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Netanyahu'ya tepki

Çorum'da trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralı

Macron ile Pezeşkiyan kalıcı ateşkesi görüştü

Tarsus’ta Berdan Nehri’nde kaybolan genç için arama çalışmaları sürüyor