• BIST 100

    16651,21%-0,41
  • DOLAR

    43,53% 0,05
  • EURO

    51,41% 0,03
  • GRAM ALTIN

    6838,96% -1,01
  • Ç. ALTIN

    11724,57% -2,33

Tüketiciye 'gramaj' oyunu

11 Kasım 2020, Çarşamba 09:39
11 Kasım 2020, Çarşamba 09:39
Tüketiciye
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Tüketiciye 'gramaj' oyunu

Koronavirüs sürecinde yaşanan sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında bazı satıcılar, elindeki ürünleri fahiş fiyatlara satmaya başladı. Tüketicilerin şikayetleri üzerine olaya müdahale eden Ticaret Bakanlığı'nın yaptığı incelemeler sonucu bazı işletmelere ceza kesildi. Tüketiciler Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, fiyat artışı yapmayan firmaların bazı ürünlerinin gramajlarını düşürdüklerini belirterek, bunun da bir suç olduğunu ve şikayet edilmesi gerektiğini söyledi.

'TÜKETİCİ BİLDİRSİN'

Tüketicilerin bu tür şikayetleri nereye yapacaklarını bilmediklerini söyleyen Gündüz, “Pandemi sürecinde bazı ürünlerin fiyatlarının çok artması ve stok yapılması en çok gelen şikayetlerden biriydi. Tüketiciler özellikle bu konuyla ilgili şikayetlerinin nereye yapacaklarını tam olarak bilemiyor. Bazı ürünlerin fiyatları yüzde 60'a kadar artış gösterdi. Bakanlığımız şikayetler üzerine bununla ilgili önlem alarak önüne geçmiştir. Tüketici fahiş fiyat artışlarını Ticaret İl Müdürlüklerine ve zabıtaya bildirmeli' dedi.

'SON OYUN, GRAMAJ EKSİKLİĞİ'

Tüketicilerin fahiş şekilde fiyatı yükselen ürünleri fotoğraflayıp şikayette bulunması gerektiğini belirten Gündüz, “Son oynanan oyun ise gramaj eksikliği. Tüketici aldığı paketlerin eksildiğini görüyor. Ürünlerin fiyatları aynı, ancak gramajı düşük. Bu da bir suçtur ve şikayet edilmelidir. Satış yapan iş sahipleri ise stok yapmadıklarını, ürünlerin zaten stoklarında olduğunu söylüyor. Bakanlığın bu konudaki yönetmeliğe göre deponuzdaki ürünlerin 5 yıl içerisindeki hareketi neyse bugün de aynı hareketin olması lazım. Tüketiciler simsarların bu oyunlarına gelmesin. Fiyatı fahiş şekilde yükselen ürünün fotoğrafını çekip şikayette bulunsunlar' diye konuştu.

'MASKE VE SOSYAL MESAFE İLE İLGİLİ ŞİKAYETLER ALDIK'

İnsanların maske takmamasına kadar şikayetler aldıklarını söyleyen Gündüz, “Pandemi döneminde tüketicilerin bizlere ulaştırdığı birçok şikayet oldu. Bunların başında ise sağlıkla ilgili sorunlar ve sosyal çevreyle ilgili şikayetler oldu. İnsanların maske takmaması ve sosyal mesafeye uymamaları şikayetler arasında. Bu durum tüketici haklarına girer mi diyorlar, evet tüketici haklarına girer. Evrensel hukuktaki maddelerden birisi de tüketicinin sağlık ve güvenliği ile ilgili maddedir. Bize gelen bu tür şikayetleri Sağlık İl Müdürlüğü'ne, iş yerlerinde bu tür durumlarla karşılaşılan şikayetlerde de Ticaret İl Müdürlüğü'ne iletiyoruz. Tüketici 112'yi aradığı zaman da acil bir şekilde kolluk güçleri müdahale ediyor' dedi.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

İçişleri, 10 ilde beklenen sağanak, fırtına ve kar hakkında uyardı

Bağımlılık tedavisinde en kritik aşama eve dönüş süreci

Batman Çevre Yolu'nda radar denetimleri sürüyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er'den 6 Şubat depremlerinin üçüncü yılında anma mesajı

Bolu’da Ramazan öncesi gıda denetimleri yoğunlaştırıldı

Battalgazi Belediye Başkanı Taşkın'dan 6 Şubat depremlerinin üçüncü yılında anma mesajı

Palandöken: 6 Şubat’ta yitirdiğimiz canları unutmadık

Bursa’da hareket halindeki kamyonet alev aldı

Diyarbakır’da tefecilik operasyonu: 6 tutuklama

Bakan Tunç: Hükümlüler kamu yararına çalıştırılarak topluma kazandırılıyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er'den alternatif yol yatırımı

HÜDA PAR Kovancılar İlçe Başkanı Yılmaz: Kovancılar Ovası kaderine terk edildi

Bursa'da içki operasyonu

BAE ve Pakistan'daki hapishanelerden 261 Afgan serbest bırakıldı

Afet durumları için hayata geçirilen AFHES sistemi tanıtıldı

Konya Karatay’da tır kazası: 2 yaralı

Konya’da yağışlı havalarda su birikintilerine dikkat

Konya Şeker’de 2025–2026 kampanya dönemi tamamlandı

Konya Şeker’de 2025–2026 kampanya dönemi tamamlandı

Depremin yaraları bilimle sarılıyor: Bölge üniversitelerinden tarihi katkı

MSB: işgalci israilin Gazze saldırıları kalıcı barışı sabote ediyor

Bursa’da taksi tartışması hasara yol açtı

Konya’da bir hayırseverden eğitime anlamlı katkı

ADNKS 2025 sonuçları 9 Şubat’ta açıklanacak

Nijerya'da Müslüman köylere saldırı: 75 ölü

Bakan Tekin Şanlıurfa’da

Bakan Uraloğlu Malatya’ya üç yatırım müjdesini verdi

İstanbul'da emniyet verileri açıklandı: Denetimler arttı, suç oranları azaldı

Aylarca beklenen sorun çözüldü: Siirt’te hastane asansörleri yeniden hizmete girdi

Tarım işçilerini taşıyan minibüs kaza yaptı: 14 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İçişleri, 10 ilde beklenen sağanak, fırtına ve kar hakkında uyardı

Bağımlılık tedavisinde en kritik aşama eve dönüş süreci

Batman Çevre Yolu'nda radar denetimleri sürüyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er'den 6 Şubat depremlerinin üçüncü yılında anma mesajı

Bolu’da Ramazan öncesi gıda denetimleri yoğunlaştırıldı

Battalgazi Belediye Başkanı Taşkın'dan 6 Şubat depremlerinin üçüncü yılında anma mesajı

Palandöken: 6 Şubat’ta yitirdiğimiz canları unutmadık