• BIST 100

    16709,28%-0,07
  • DOLAR

    43,63% 0,10
  • EURO

    51,97% 0,00
  • GRAM ALTIN

    7037,44% -1,12
  • Ç. ALTIN

    11686,79% 0,16

Tüketiciye 'gramaj' oyunu

11 Kasım 2020, Çarşamba 09:39
11 Kasım 2020, Çarşamba 09:39
Tüketiciye
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Tüketiciye 'gramaj' oyunu

Koronavirüs sürecinde yaşanan sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında bazı satıcılar, elindeki ürünleri fahiş fiyatlara satmaya başladı. Tüketicilerin şikayetleri üzerine olaya müdahale eden Ticaret Bakanlığı'nın yaptığı incelemeler sonucu bazı işletmelere ceza kesildi. Tüketiciler Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, fiyat artışı yapmayan firmaların bazı ürünlerinin gramajlarını düşürdüklerini belirterek, bunun da bir suç olduğunu ve şikayet edilmesi gerektiğini söyledi.

'TÜKETİCİ BİLDİRSİN'

Tüketicilerin bu tür şikayetleri nereye yapacaklarını bilmediklerini söyleyen Gündüz, “Pandemi sürecinde bazı ürünlerin fiyatlarının çok artması ve stok yapılması en çok gelen şikayetlerden biriydi. Tüketiciler özellikle bu konuyla ilgili şikayetlerinin nereye yapacaklarını tam olarak bilemiyor. Bazı ürünlerin fiyatları yüzde 60'a kadar artış gösterdi. Bakanlığımız şikayetler üzerine bununla ilgili önlem alarak önüne geçmiştir. Tüketici fahiş fiyat artışlarını Ticaret İl Müdürlüklerine ve zabıtaya bildirmeli' dedi.

'SON OYUN, GRAMAJ EKSİKLİĞİ'

Tüketicilerin fahiş şekilde fiyatı yükselen ürünleri fotoğraflayıp şikayette bulunması gerektiğini belirten Gündüz, “Son oynanan oyun ise gramaj eksikliği. Tüketici aldığı paketlerin eksildiğini görüyor. Ürünlerin fiyatları aynı, ancak gramajı düşük. Bu da bir suçtur ve şikayet edilmelidir. Satış yapan iş sahipleri ise stok yapmadıklarını, ürünlerin zaten stoklarında olduğunu söylüyor. Bakanlığın bu konudaki yönetmeliğe göre deponuzdaki ürünlerin 5 yıl içerisindeki hareketi neyse bugün de aynı hareketin olması lazım. Tüketiciler simsarların bu oyunlarına gelmesin. Fiyatı fahiş şekilde yükselen ürünün fotoğrafını çekip şikayette bulunsunlar' diye konuştu.

'MASKE VE SOSYAL MESAFE İLE İLGİLİ ŞİKAYETLER ALDIK'

İnsanların maske takmamasına kadar şikayetler aldıklarını söyleyen Gündüz, “Pandemi döneminde tüketicilerin bizlere ulaştırdığı birçok şikayet oldu. Bunların başında ise sağlıkla ilgili sorunlar ve sosyal çevreyle ilgili şikayetler oldu. İnsanların maske takmaması ve sosyal mesafeye uymamaları şikayetler arasında. Bu durum tüketici haklarına girer mi diyorlar, evet tüketici haklarına girer. Evrensel hukuktaki maddelerden birisi de tüketicinin sağlık ve güvenliği ile ilgili maddedir. Bize gelen bu tür şikayetleri Sağlık İl Müdürlüğü'ne, iş yerlerinde bu tür durumlarla karşılaşılan şikayetlerde de Ticaret İl Müdürlüğü'ne iletiyoruz. Tüketici 112'yi aradığı zaman da acil bir şekilde kolluk güçleri müdahale ediyor' dedi.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Erzurum’da kar nedeniyle 3 ilçede okullar tatil edildi

Erzincan'da 4,1 büyüklüğünde deprem

Küba’da petrol krizi

Kabinede görev değişimi Resmi Gazete'de

Bakan Fidan Pakistan Dışişleri Bakanı Ishaq Dar ile görüştü

Uşak’ta uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

Şanlıurfa’da elektriğin yarısı kaçak kullanılıyor

Arnavutluk'ta hükümet karşıtı gösteri

Ankara’da İran İslam Devrimi’nin 47. yıl dönümü resepsiyonu düzenlendi

Ağrı ve Van'da eğitime kar tatili

Meksika'da kaçırılan madenciler ölü bulundu

Tarsus Umut Kervanı’ndan yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere yardım

Hatay’da motosiklet sürücüsüne akrobatik hareketten 77 bin lira ceza

Kolombiya'da şiddetli yağışlar sel ve heyelana yol açtı: 14 ölü

Libya’da ambulans helikopter askeri üsse düştü: Ölü sayısı 5'e yükseldi

AB'de iltica başvurularında yeni dönem 

Venezuela Meclis Başkanı Rodriguez: Ülkede yakın zamanda seçim planlanmıyor

DMM, "10 TL değerinde madeni para olduğu" iddialarını yalanladı

ABD ve Azerbaycan arasında Stratejik Ortaklık Anlaşması imzalandı

Otobanda yarışa ağır ceza: 14 sürücüye 407 bin TL’den fazla para cezası

Bakan Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü

Bakan Bayraktar Avrupa İmar ve Kalkınma Bsı heyetini kabul etti

Yunanistan Başbakanı Miçotakis yarın Ankara'ya geliyor

ABD ile Ermenistan arasında İHA ve nükleer iş birliği anlaşması

Şanlıurfa’da bağımlılık, aile ve çiftçilerin sorunları masaya yatırıldı

İşlevsel donma yaşıyor olabilirsiniz!

Malatya'da hırsızlık şüphelileri yakalandı

Ekmek almaya giderken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti

Portekiz'de gençlerin yüzde 85'i aktif şekilde yapay zeka kullanıyor

Kurtulmuş, Kırgız Meclis Başkanı Uulu ile ortak basın toplantısı düzenledi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Erzurum’da kar nedeniyle 3 ilçede okullar tatil edildi

Erzincan'da 4,1 büyüklüğünde deprem

Küba’da petrol krizi

Kabinede görev değişimi Resmi Gazete'de

Bakan Fidan Pakistan Dışişleri Bakanı Ishaq Dar ile görüştü

Uşak’ta uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

Şanlıurfa’da elektriğin yarısı kaçak kullanılıyor