• BIST 100

    16176,11%-0,11
  • DOLAR

    44,10% 0,07
  • EURO

    51,06% 0,11
  • GRAM ALTIN

    7332,46% -0,05
  • Ç. ALTIN

    11826,62% 0,00

Tüketiciye 'gramaj' oyunu

11 Kasım 2020, Çarşamba 09:39
11 Kasım 2020, Çarşamba 09:39
Tüketiciye
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Tüketiciye 'gramaj' oyunu

Koronavirüs sürecinde yaşanan sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında bazı satıcılar, elindeki ürünleri fahiş fiyatlara satmaya başladı. Tüketicilerin şikayetleri üzerine olaya müdahale eden Ticaret Bakanlığı'nın yaptığı incelemeler sonucu bazı işletmelere ceza kesildi. Tüketiciler Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, fiyat artışı yapmayan firmaların bazı ürünlerinin gramajlarını düşürdüklerini belirterek, bunun da bir suç olduğunu ve şikayet edilmesi gerektiğini söyledi.

'TÜKETİCİ BİLDİRSİN'

Tüketicilerin bu tür şikayetleri nereye yapacaklarını bilmediklerini söyleyen Gündüz, “Pandemi sürecinde bazı ürünlerin fiyatlarının çok artması ve stok yapılması en çok gelen şikayetlerden biriydi. Tüketiciler özellikle bu konuyla ilgili şikayetlerinin nereye yapacaklarını tam olarak bilemiyor. Bazı ürünlerin fiyatları yüzde 60'a kadar artış gösterdi. Bakanlığımız şikayetler üzerine bununla ilgili önlem alarak önüne geçmiştir. Tüketici fahiş fiyat artışlarını Ticaret İl Müdürlüklerine ve zabıtaya bildirmeli' dedi.

'SON OYUN, GRAMAJ EKSİKLİĞİ'

Tüketicilerin fahiş şekilde fiyatı yükselen ürünleri fotoğraflayıp şikayette bulunması gerektiğini belirten Gündüz, “Son oynanan oyun ise gramaj eksikliği. Tüketici aldığı paketlerin eksildiğini görüyor. Ürünlerin fiyatları aynı, ancak gramajı düşük. Bu da bir suçtur ve şikayet edilmelidir. Satış yapan iş sahipleri ise stok yapmadıklarını, ürünlerin zaten stoklarında olduğunu söylüyor. Bakanlığın bu konudaki yönetmeliğe göre deponuzdaki ürünlerin 5 yıl içerisindeki hareketi neyse bugün de aynı hareketin olması lazım. Tüketiciler simsarların bu oyunlarına gelmesin. Fiyatı fahiş şekilde yükselen ürünün fotoğrafını çekip şikayette bulunsunlar' diye konuştu.

'MASKE VE SOSYAL MESAFE İLE İLGİLİ ŞİKAYETLER ALDIK'

İnsanların maske takmamasına kadar şikayetler aldıklarını söyleyen Gündüz, “Pandemi döneminde tüketicilerin bizlere ulaştırdığı birçok şikayet oldu. Bunların başında ise sağlıkla ilgili sorunlar ve sosyal çevreyle ilgili şikayetler oldu. İnsanların maske takmaması ve sosyal mesafeye uymamaları şikayetler arasında. Bu durum tüketici haklarına girer mi diyorlar, evet tüketici haklarına girer. Evrensel hukuktaki maddelerden birisi de tüketicinin sağlık ve güvenliği ile ilgili maddedir. Bize gelen bu tür şikayetleri Sağlık İl Müdürlüğü'ne, iş yerlerinde bu tür durumlarla karşılaşılan şikayetlerde de Ticaret İl Müdürlüğü'ne iletiyoruz. Tüketici 112'yi aradığı zaman da acil bir şekilde kolluk güçleri müdahale ediyor' dedi.

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Tavuk yumurtası üretimi yüzde 15,1 arttı

Hürmüz Boğazı'nda Tayland bayraklı gemi hedef alındı: Vurulan gemi sayısı en az 16'ya ulaştı

Şanlıurfa’da husumetli aileler arasında silahlı kavga: 2 yaralı

Adana şalgamına AB’den coğrafi işaret tescili

Şanlıurfa’da üniversiteli gençler kardeşlik iftarında buluştu

Yalnız yaşayan yaşlı sayısı 1 milyon 836 bini aştı

Mardin Umut Kervanı'ndan ihtiyaç sahibi ailelere nakdi yardım

Ocakta 944 bin 926 ton inek sütü toplandı

Piyasalar Merkez Bsı'nın faiz kararına kilitlendi

Adana şalgamı AB tescili aldı

Gaziantep’te yüzlerce araç sürücüsüne ceza

Çin benzin ve dizel ihracatını askıya aldı

Mardin’de 16 yaşındaki kız evinde ölü bulundu

Bursa'da hafriyat kamyonu otomobile çarptı: Bir kişi yaralandı

Maden sahalarının ihale usulleri yeniden düzenlendi

Beyrut'ta kanlı gece: Siyonist rejim onlarca sivili şehit etti

Trump’tan sivil altyapıya yönelik yeni tehdit: Bir saatte imha edebiliriz

Limonda ithalat vergisi yeniden düzenlendi

Döviz kurlarında son durum

Akaryakıta çifte indirim: Benzin ve motorin fiyatları geriledi

Altın fiyatları satıcılı seyirde

8 ülkeden işgal rejimine Mescid-i Aksa tepkisi

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da çığ tehlikesi sürüyor

Okullarda ikinci ara tatil yarın başlıyor

Umman: israil ile ilişkilerimizi normalleştirmeyeceğiz ve "Barış Konseyi"ne katılmayacağız

Uluslararası Kudüs Kurumu'ndan Ürdün'e çağrı: Mescid-i Aksa'nın açıldığını ilan edin

İşgalciler Mescid-i Aksa'yı 13 gündür kapalı tutuyor

Irak açıklarında iki petrol tankeri vuruldu: Bir ölü, çok sayıda kayıp

Hizbullah tek seferde 100 roket fırlattı, siyonist rejim Lübnan'ı yoğun şekilde bombaladı

Aydın'da 18 düzensiz göçmen ile 4 göçmen kaçakçısı yakalandı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Tavuk yumurtası üretimi yüzde 15,1 arttı

Hürmüz Boğazı'nda Tayland bayraklı gemi hedef alındı: Vurulan gemi sayısı en az 16'ya ulaştı

Şanlıurfa’da husumetli aileler arasında silahlı kavga: 2 yaralı

Adana şalgamına AB’den coğrafi işaret tescili

Şanlıurfa’da üniversiteli gençler kardeşlik iftarında buluştu

Yalnız yaşayan yaşlı sayısı 1 milyon 836 bini aştı

Mardin Umut Kervanı'ndan ihtiyaç sahibi ailelere nakdi yardım