• BIST 100

    11223,96%0,37
  • DOLAR

    41,30% 0,16
  • EURO

    48,94% -0,08
  • GRAM ALTIN

    4874,62% -0,36
  • Ç. ALTIN

    8025,91% 0,00

Tulkarm şehrine yönelik işgal saldırıları 11'inci gününde

06 Şubat 2025, Perşembe 12:39
06 Şubat 2025, Perşembe 12:39
Tulkarm şehrine yönelik işgal saldırıları 11
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Üst üste 11'inci gün, işgal kuvvetleri, Batı Şeria'nın Tulkarm şehri ve mülteci kampına saldırılarını sürdürüyor.

İşgal kuvvetleri, Tulkarm kenti ve mülteci kampına yönelik saldırılarını aralıksız 11. gününde de sürdürdü. Kent genelinde büyük bir yıkım yaşanırken, kitlesel göç ve benzeri görülmemiş askeri takviyeler devam ediyor.

İşgal kuvvetleri, sabahın erken saatlerinden itibaren Tulkarm mülteci kampı ve Akteba mahallesine yakın Sikka Caddesi'ndeki sivillerin evlerine rastgele ve yoğun bir şekilde ateş açtı. Şu ana kadar yaralanan olup olmadığına dair herhangi bir bilgi verilmedi.

Kamp çevresinde büyük askeri yığınak

Wafa'nın aktardığına göre, işgal kuvvetleri özellikle batıdaki "Tsanhoz" askeri kampından itibaren kampa giden yollar boyunca ek piyade birlikleri sevk ediyor.

İşgalciler, mülteci kampının kuzey ana girişinde ve karşısındaki tarım arazilerinde yoğun bir şekilde konuşlanmış durumda. Bölgede arama ve tarama operasyonları yaparak birçok konut binasına el koyan işgalciler, bu binaları askeri karakollara dönüştürdü.

Bu geniş çaplı konuşlanma, işgal askerlerinin kamp içindeki dar sokaklara yayılmasıyla eş zamanlı ilerliyor. İşgal kuvvetleri, kampın içindeki evleri keskin nişancılar için kullanıyor ve hareket eden her şeye ateş açıyor.

Mülteci kampında insani felaket

Mülteci kampı, ağır bir abluka altında büyük bir insani kriz yaşıyor. İşgalciler, evleri rastgele basarak içeridekilere şiddet uyguluyor, eşyalarını tahrip ediyor ve silah zoruyla dışarı çıkarıyor. Binlerce kişi kampı terk etmek zorunda kalırken, yalnızca birkaç yüz kişi kampın kenar mahallelerinden biri olan Kakun Mahallesi'nde kalmaya devam etti.

İsrail saldırıları, kampın tamamında altyapıyı hedef alarak büyük bir yıkıma neden oldu. Elektrik, su, iletişim ve internet hizmetleri kesildi. Onlarca ev, iş yeri ve kamu kurumu tamamen ya da kısmen tahrip edildi, bazıları ateşe verildi veya patlayıcılarla yıkıldı. Kamp sakinlerinin maruz kaldığı insani kriz derinleşiyor.

Kamp içinden gelen görüntüler: Deprem etkisinde bir yıkım

Vatandaşların kaydettiği görüntüler ve fotoğraflar, el-Ganim Mahallesi'nde büyük bir yıkımı gözler önüne seriyor. Bazı evler tamamen yanarken, bazıları kısmen yıkılmış durumda. Sokaklar enkazla dolu, altyapı harap olmuş ve mahalle sakinlerinden kimse kalmamış gibi görünüyor. Bölge, adeta bir deprem sonrası manzarasına benziyor.

Abluka altındaki siviller acil yardım çağrısı yapıyor

Kakun Mahallesi'nde evlerinde mahsur kalan siviller, acil insani yardım çağrısında bulundu. Su, yiyecek, yaşlılar ve kronik hastalar için ilaç, bebek maması gibi temel ihtiyaçların sağlanmasını istiyorlar. Su ve elektrik kesintileri nedeniyle bölgedeki hayat tamamen felç olmuş durumda.

Dün, işgal ordusu, Filistin Kızılayı ekiplerinin kampa insani yardım dağıtmasını engelledi. Yardım ekibine verilen sürenin dolduğu gerekçesiyle kampı terk etmeleri emredildi.

Tulkarm kentinde baskınlar ve ev tahribatı

İşgal askerleri, Tulkarm'ın doğu mahallelerinde yoğun şekilde konuşlanarak ev baskınları düzenliyor. Özellikle mülteci kampına yakın Ebu Safiye Kavşağı'ndaki evler hedef alınıyor. Evlerin içi tahrip edilirken, sakinlerin kimlikleri inceleniyor ve bazı evler askeri karargaha dönüştürülüyor.

Basına yönelik saldırılar

Dün gece, işgal askerleri, Şehit Sabit Sabit Devlet Hastanesi yakınlarında konuşlanarak, yerel bir televizyon kanalı olan "Selam"ın canlı yayın kameralarına ateş açtı. Bu saldırı nedeniyle televizyon yayını tamamen kesildi.

Ayrıca, işgal askerleri Şehit Sabit Sabit Devlet Hastanesi yakınındaki Adaviye Kız Lisesi'ni basarak, okulun pencerelerine keskin nişancılar yerleştirdi. Hastane halen kuşatma altında ve yanındaki Adaviye Ticaret Merkezi bir askeri karakola çevrildi. Hastanenin girişleri askeri birliklerle kapatılırken, sağlık ekiplerinin hareketleri kısıtlandı ve ambulansların erişimi engellendi. (İLKHA)

Siyonist rejim, 3 bin dönüm araziye sahip Filistin köyünü ikinci kez yerle bir etti

Batman’da Eğitime Sorunsuz Başlangıç: Kaynak Kitap İddiaları Gerçeği Yansıtmıyor

Bursa'da İki farklı kızılgeyik ailesi, foto kapanla görüntülendi

Belediye Başkanı Geçit: Asfaltlanmadık yol bırakmayacağız

Op. Dr. Alur: Ani hava değişimi ve mevsimsel geçişler kalp sağlığını olumsuz etkiliyor

Cizre’de "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi başladı

Gazze Sağlık Bakanlığı: Rantisi Çocuk Hastanesi'ne saldırı insanlık suçudur

Batman'da eğitimciler kan bağışında bulundu

Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü duyurdu

İran son model askeri robotunu tanıttı

Esir Kulübü: 40 Filistinli esir alındı

Gazze'de sabah saatlerinden bu yana 43 şehit, onlarca yaralı

Batmanlı karate sporcuları uluslararası ve ulusal müsabakalarda derece elde etti

Katar'dan Gazze'ye yönelik kara saldırısına tepki: Soykırımın devamı

LGS tercih komisyonlarında görev alan öğretmenlere başarı belgeleri verildi

Batman'da bilgi yarışması bölge finali gerçekleştirildi

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde at yarışları için geri sayım başladı

Gazze'de internet ve sabit hatlar kesildi: Yardım çağrıları yapılamıyor

Mısır’dan Sina’ya hava savunma sistemi

HÜDA PAR İlçe Başkanı Uşar’dan Yetkililere Çağrı: "Bu kavşağa acilen çözüm gerekli!"

Şanlıurfa’da elektrik akımına kapılan teknisyen hayatını kaybetti

Ağustosta trafiğe 215 bin aracın kaydı yapıldı

Siyonist rejimin hava savunması Güney Kıbrıs'tan Türkiye'ye ulaşıyor

The Economist: israil Genelkurmay Başkanı HAMAS'ın yok edilemeyeceğini düşünüyor

Bursa’da tarihi eser operasyonu

Mardin'de doktor, hasta yakını tarafından darp edildi

İnsani yardım kuruluşlarından dünya liderlerine Gazze'ye müdahale çağrısı

İspanya Kralı Felipe: Gazzelilerin çektiği acı tarif edilemez

Muğla’da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

Bakan Şimşek: Yıl sonunda enflasyon yüzde 30’un altına düşecek

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siyonist rejim, 3 bin dönüm araziye sahip Filistin köyünü ikinci kez yerle bir etti

Batman’da Eğitime Sorunsuz Başlangıç: Kaynak Kitap İddiaları Gerçeği Yansıtmıyor

Bursa'da İki farklı kızılgeyik ailesi, foto kapanla görüntülendi

Belediye Başkanı Geçit: Asfaltlanmadık yol bırakmayacağız

Op. Dr. Alur: Ani hava değişimi ve mevsimsel geçişler kalp sağlığını olumsuz etkiliyor

Cizre’de "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi başladı

Gazze Sağlık Bakanlığı: Rantisi Çocuk Hastanesi'ne saldırı insanlık suçudur