• BIST 100

    9350,01%0,41
  • DOLAR

    39,35% 0,37
  • EURO

    45,61% 0,79
  • GRAM ALTIN

    4290,31% -0,87
  • Ç. ALTIN

    6934,05% -1,15
Tulkarm'a işgal saldırıları: Biri Kassam komutanı 3 şehit
DÜNYA
Tarih: 31.10.2024 13:11
Güncelleme: 31.10.2024 13:11
Kaynak: ILKHA
Tulkarm
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İşgal kuvvetlerinin, Batı Şeria'da Tulkarm şehrinin doğusundaki Nur Şems kampına yönelik saldırılarında en az 3 kişi şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı; altyapıya ve halkın mülküne büyük zarar verildi.

İşgal kuvvetleri, buldozerlerle ve diğer işgal araçlarıyla birlikte şafak vaktinde Nur Şems kampının ana girişi olan Nablus Caddesi'nde gelerek altyapıyı yıkarak tahrip etti. İşgal kuvvetleri ayrıca önceki baskınlar sırasında yıkılan evler ve dükkanlar da dahil olmak üzere kamu ve özel mülkleri tahrip etti.

İşgal araçları ayrıca kampa su ve elektrik sağlayan hatları da yıkarak kampta, Aktaba banliyösünde ve şehrin bazı kısımlarında su ve elektrik kesintilerine neden oldu.

İşgal güçleri, bugün şafak vakti, batı ekseni üzerinden çok sayıda işgal aracı ve 3 ağır tip buldozer eşliğinde Tulkarm kentine baskın düzenledı. İşgalciler Tulkarm mülteci kampının girişinden geçerek ana caddeleri dolaştı ve Nur Şems kampına yöneldi.

İşgalci, şiddetli çatışmaların ortaya çıkması, patlama sesleri ve alçak irtifada uçan yoğun keşif uçakları arasında kampı sıkı bir kuşatma altına aldı.

Bu saldırı sırasında Ahmed Essam Fahmavi (18) ve Abdel Aziz Mahmud Ebu Semen (22) adlı iki genç, işgal dronunun kamp meydanını bombalaması sonucu şehit oldu.

Daha sonra yaşanan bir gelişmede, Kızılay, ekiplerinin başından işgal şarapneliyle yaralanan genç bir adamla ilgilendiğini ve şahsın Tulkarm'daki hastaneye nakledildiğini duyurdu.

Bu arada Kudus Seriyyeleri Tulkarm Taburu da işgalci siyonistlerin saldılarına karşılık verdiklerini, şiddetli çatışmalara girdiklerini, işgal araçlarını patlayıcılarla hedef aldıklarını bildirdi.

Kassam komutanına suikast

Dün gece geç saatlerde işgal ordusunun özel kuvvetleri, Husam Bessam Yusuf Mallah (30) adlı genç adamı Tulkarm kampındaki dükkanındayken şehit etti.

Tulkarm Kamp Hizmetleri Halk Komitesi Başkanı Faysal Salama, Wafa'ya, işgal ordusunun özel bir biriminin, Mallah adlı genç adamı, bir süpermarketteyken sıfır mesafeden vücuduna ateş açarak infaz ettiğini aktardı.

Salama, siyonist özel kuvvetin halka açık bir taksi ve başka bir aracı kullanarak kampa sızdığını, siyonist kuvvetin Mallah adlı genç adama suikast düzenledikten hemen sonra geri çekildiğini ifade etti.

Yerel medya Mallah'ın, Kassam Tugayları'nın komutanlarından biri olduğunu aktardı. HAMAS da bir açıklama yaparak hareketin komutanlarından Mallah ve diğer 2 şehit için başsağlığı mesajında bulundu.

HAMAS'tan çağrı

HAMAS, mesajında işgalin Tulkarm ve Batı Şeria şehirlerine yönelik suikast ve saldırganlık politikasının, topraklarında kararlı ve haklarına sahip çıkan halkın iradesini eğmeye yönelik başarısız bir girişim olduğunu vurguladı.

Hareket, suikastların direnişin gücünü zayıflatmayacağını ve halkın gururlu Batı Şeria'nın tüm şehirlerinde, kamplarında ve köylerinde direnişi kucaklama ve destekleme iradesini kırmayacağını vurguladı.

HAMAS hareketi, Batı Şeria'daki halk kitlelerine, işgale direnmeye, topraklarındaki varlığının ve devam eden suçlarının bedelini ödetmeye devam etmek için her türlü yola başvurmaya çağırdı.

Üç gencin şehadetiyle, işgal altındaki Kudüs'ün de aralarında bulunduğu Batı Şeria'da 7 Ekim 2023'ten bu yana şehit sayısı 166'sı çocuk olmak üzere 766'ya yükseldi.  (İLKHA)

ANFİDAP: Mutlak kötülük israile karşı insanlık yekvücut olmalı

ABD'nin USS Nimitz uçak gemisi Orta Doğu'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE'li mevkidaşı ile görüştü

Hatay’da orman yangını

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabadayılık taslayan israil kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor

HÜDA PAR'dan Meclis Başkanı Kurtulmuş'a tebrik ziyareti

Siyonist işgalciler İran devlet televizyonunu vurdu

Pezeşkiyan: ABD, siyonist rejimi dizginlemezse daha acı karşılık vereceğiz

Bingöl’de orman yangını

Örtü yangınında 2 ev küle döndü

Bingöl’de göçmen kaçakçılığı operasyonu

Adana’da trafik denetimlerinde 10 bin 789 sürücüye ceza kesildi

İran: Bu gece israil'i daha sert vuracağız

Gazze'deki direniş, işgal kuvvetlerini etkisiz hale getirdi

Bolu'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Kabine toplandı

Mardin’de 11’inci kattan düşen üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

Araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Yoğun stres, "kırık kalp" sendromuna neden oluyor

Son 30 yılın en büyük altyapı hamlesi

Prof. Dr. Vasfi Aşur: Gazze için uluslararası yardım girişimleri ümmet bilincini yeniden canlandırmakta

Wutip Tayfunu'nun yol açtığı selde 6 ölü, 1 kayıp

İran Dışişleri Bakanı, Japon mevkidaşıyla görüştü

Trump’tan kapsamlı sınır dışı talimatı

Kongo'da sel ve toprak kaymaları: 29 ölü

Bingöl'de Gazze için anlamlı etkinlik

Ağrı'da fırıncılar zam talepleri kabul edilmeyince marketlere ekmek satışını durdurdu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ANFİDAP: Mutlak kötülük israile karşı insanlık yekvücut olmalı

ABD'nin USS Nimitz uçak gemisi Orta Doğu'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE'li mevkidaşı ile görüştü

Hatay’da orman yangını

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı