• BIST 100

    9350,01%0,41
  • DOLAR

    39,35% 0,00
  • EURO

    45,61% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4288,99% 0,11
  • Ç. ALTIN

    6934,05% 0,00
Tulkarm'daki işgal saldırıları 20'nci gününde
DÜNYA
Tarih: 15.02.2025 14:44
Güncelleme: 15.02.2025 14:44
Kaynak: ILKHA
Tulkarm
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İşgal kuvvetleri 20'nci gün üst üste Tulkarm şehri ve mülteci kamplarına saldırmaya devam ediyor.

İşgalci siyonistler, Tulkarm şehri ve mülteci kampına yönelik saldırılarını üst üste 20'nci gün, Nur Şems Mülteci Kampı'na ise 7'nci gün boyunca sürdürmeye devam ediyor.

Artan askeri saldırılar sonucunda şu ana kadar 11 Filistinli şehit olurken, altyapı ve mülklerde büyük yıkım meydana geldi.

Yerel medyaya göre işgal ordusuna ait insansız hava araçları gece yarısından sonra Ebu Safiye fabrikaları yakınlarındaki doğu mahalle bölgesine ve Tulkarm ile Nur Şems mülteci kamplarının çevresine patlayıcı bombalar attı. Patlamalar büyük gürültüye neden olurken, şu ana kadar herhangi bir yaralanma bildirilmedi.

İşgal kuvvetleri, Tulkarm'ın batısındaki siyonist askeri kontrol noktasından ek asker takviyesi yaptı. Yanlarında polis köpekleri de bulunan işgal kuvvetleri, şehrin sokak ve mahallelerinde yayılarak özellikle Alimi Caddesi, güneybatı caddesi, Tulkarm Kampı'na yakın Nablus Caddesi, kuzeydeki Şuveyke ve Yunus meydanları civarında konuşlandı.

İşgal askerleri, Mahkeme Kompleksi Caddesi’nde bir araçta bulunan Daaş Ahmed Şehade ve Muhammed Amarna isimli iki genci esir aldı. Ayrıca, Şuveyke Meydanı yakınlarında kimliği henüz belirlenemeyen bir genci daha esir aldı.

Öte yandan, Filistin Sivil İşler Genel Kurulu ve Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, işgal kuvvetlerinin geçtiğimiz çarşamba günü Nur Şems Mülteci Kampı'nda üç genci vurarak katletti ve cenazelerini alıkoyduğu bildirildi.

Bu saldırılarla birlikte Tulkarm’daki şehit sayısı 11’e yükseldi. Şehitler arasında hamile bir kadın, 7 yaşında bir çocuk ve bir başka kadın da bulunuyor.

İşgal kuvvetleri evleri ve altyapıyı tahrip ediyor

İşgalci siyonistler, Tulkarm'ın doğu mahallelerinde birçok evi gasp ederek askeri karargâha dönüştürdü ve sakinlerini zorla evlerinden çıkardı. Aynı şekilde, Tulkarm ve Nur Şems mülteci kamplarının çevresinde de bazı binalara el koyarak keskin nişancılar yerleştirdi.

Tulkarm ve Nur Şems mülteci kamplarına yönelik abluka sürüyor. İşgal kuvvetleri sokaklarda ve mahallelerde konuşlanmış durumda, ev baskınları gerçekleştirerek duvarları ve çatıları tahrip ediyor. Siyonistler, hareket eden her şeye rastgele ateş açıyorlar.

İşgal buldozerleri, kampın sokakları ve Tulkarm ile Nur Şems'i birbirine bağlayan Nablus Caddesi başta olmak üzere altyapıya büyük zarar verdi. Elektrik, su ve iletişim hatlarına ciddi hasar vererek bu hizmetleri tamamen devre dışı bıraktı. Ayrıca, işgal kuvvetleri çok sayıda evi ve dükkânı kısmen veya tamamen yıkarak ağır hasar verdi.

İlk tahminlere göre Tulkarm kampında 22 ev tamamen, 300 ev kısmen yıkıldı, 11 ev ise ateşe verildi. Nur Şems kampında 13 ev tamamen, 60 ev kısmen yıkıldı, 2 ev ise yakıldı.

İşgal kuvvetleri, Nur Şems mülteci kampındaki Filistinlileri zorla evlerinden çıkararak kampı boşaltmaya çalışıyor. İşgalin ilk günlerinde yüzlerce aile tehdit ve zorla göç ettirildi. Bu aileler şehir, çevre kasaba ve köylere sığınmak zorunda kaldı. Tulkarm kampından da binlerce kişinin daha önce göç ettiği biliniyor.

Kamp sakinlerinden acil yardım çağrısı

Tulkarm kampının kuşatma altındaki bölgelerinde mahsur kalan Filistinliler, elektrik, su ve iletişim kesintisi nedeniyle hayati tehlike altında olduklarını bildirerek acil yardım çağrısında bulundu. Özellikle gıda, içme suyu, süt ve ilaç sıkıntısının kritik seviyeye ulaştığı belirtiliyor.

Ayrıca, işgal kuvvetleri Tulkarm'ın güney girişindeki Cebara kontrol noktasını üst üste 8. gün kapalı tutarak kenti Kefiriyat bölgesindeki kasaba ve köylerden, ayrıca Batı Şeria’nın diğer şehirlerinden izole etmeye devam ediyor. (İLKHA)

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı, ailelerin acısını paylaştı

Hizmet üretim endeksi yıllık yüzde 4,5 arttı

Firari torbacılara şafak operasyonu: 12 hükümlü yakalandı

İnşaat üretimi yıllık yüzde 9,5 arttı

6 ilde FETÖ operasyonu: 40 şüpheli yakalandı

Kahvehanede horoz dövüşüne polis baskını

Yine yardım noktasında katliam: En az 50 şehit, yüzlerce yaralı

Siyonistler işgal topraklarından kaçıyor: Deniz yoluyla Rum Kesimi’ne akın

Siyonist işgalciler Nablus'ta cami bastı

İran Tel Aviv'i vurdu, siyonist rejim Tebriz'e saldırdı

Altın fiyatları dalgalı seyirde

Adana'da kontrolden çıkan araç bariyerlere çarptı

Dolar kuru bugün ne kadar?

Kuzey Ege'den Doğu Anadolu'ya kuvvetli rüzgâr uyarısı

Gözler faiz kararına çevrildi: Ekonomistler sabit kalmasını bekliyor

Macron: İran'da rejimi zorla değiştirmek stratejik bir hata

G7’den ‘kendini savunma’ çıkışı: Siyonistlerin işgal ve saldırıları meşrulaştırılıyor

Axios: Netanyahu, Trump'ı İran'a saldırıya teşvik ediyor

Gazze'de katliam bitmiyor: 55 şehit

İngiltere, Tel Aviv ve Kudüs'teki diplomatlarının ailelerini geri çekti

Trump'tan küstah tehdit: Tahran derhal tahliye edilmeli, anlaşmayı imzalamalıydılar

Siyonist rejimde 24 bina yerle bir oldu, binlerce kişi tahliye edildi

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılanlar Türkiye'ye dönmeye başladı

Şırnak'ta bazı bölgeler geçici özel güvenlik kararı

AB, Rusya'ya uyguladığı yaptırımların süresini uzattı

Hayfa'daki petrol rafinerisi kapatıldı

Suriye hava sahasını kapattı

Altun: israil’in, İran Radyo ve Televizyon Kurumuna saldırması katliamdır

İran'dan yeni misilleme! Tel Aviv ve Hayfa ateş altında

BM: Gazze'de gıda yardımı bekleyen sivillere saldırılar devam ediyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı, ailelerin acısını paylaştı

Hizmet üretim endeksi yıllık yüzde 4,5 arttı

Firari torbacılara şafak operasyonu: 12 hükümlü yakalandı

İnşaat üretimi yıllık yüzde 9,5 arttı

6 ilde FETÖ operasyonu: 40 şüpheli yakalandı

Kahvehanede horoz dövüşüne polis baskını

Yine yardım noktasında katliam: En az 50 şehit, yüzlerce yaralı