• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

Tulkarm'daki işgal saldırıları 20'nci gününde

15 Şubat 2025, Cumartesi 14:44
15 Şubat 2025, Cumartesi 14:44
Tulkarm
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İşgal kuvvetleri 20'nci gün üst üste Tulkarm şehri ve mülteci kamplarına saldırmaya devam ediyor.

İşgalci siyonistler, Tulkarm şehri ve mülteci kampına yönelik saldırılarını üst üste 20'nci gün, Nur Şems Mülteci Kampı'na ise 7'nci gün boyunca sürdürmeye devam ediyor.

Artan askeri saldırılar sonucunda şu ana kadar 11 Filistinli şehit olurken, altyapı ve mülklerde büyük yıkım meydana geldi.

Yerel medyaya göre işgal ordusuna ait insansız hava araçları gece yarısından sonra Ebu Safiye fabrikaları yakınlarındaki doğu mahalle bölgesine ve Tulkarm ile Nur Şems mülteci kamplarının çevresine patlayıcı bombalar attı. Patlamalar büyük gürültüye neden olurken, şu ana kadar herhangi bir yaralanma bildirilmedi.

İşgal kuvvetleri, Tulkarm'ın batısındaki siyonist askeri kontrol noktasından ek asker takviyesi yaptı. Yanlarında polis köpekleri de bulunan işgal kuvvetleri, şehrin sokak ve mahallelerinde yayılarak özellikle Alimi Caddesi, güneybatı caddesi, Tulkarm Kampı'na yakın Nablus Caddesi, kuzeydeki Şuveyke ve Yunus meydanları civarında konuşlandı.

İşgal askerleri, Mahkeme Kompleksi Caddesi’nde bir araçta bulunan Daaş Ahmed Şehade ve Muhammed Amarna isimli iki genci esir aldı. Ayrıca, Şuveyke Meydanı yakınlarında kimliği henüz belirlenemeyen bir genci daha esir aldı.

Öte yandan, Filistin Sivil İşler Genel Kurulu ve Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, işgal kuvvetlerinin geçtiğimiz çarşamba günü Nur Şems Mülteci Kampı'nda üç genci vurarak katletti ve cenazelerini alıkoyduğu bildirildi.

Bu saldırılarla birlikte Tulkarm’daki şehit sayısı 11’e yükseldi. Şehitler arasında hamile bir kadın, 7 yaşında bir çocuk ve bir başka kadın da bulunuyor.

İşgal kuvvetleri evleri ve altyapıyı tahrip ediyor

İşgalci siyonistler, Tulkarm'ın doğu mahallelerinde birçok evi gasp ederek askeri karargâha dönüştürdü ve sakinlerini zorla evlerinden çıkardı. Aynı şekilde, Tulkarm ve Nur Şems mülteci kamplarının çevresinde de bazı binalara el koyarak keskin nişancılar yerleştirdi.

Tulkarm ve Nur Şems mülteci kamplarına yönelik abluka sürüyor. İşgal kuvvetleri sokaklarda ve mahallelerde konuşlanmış durumda, ev baskınları gerçekleştirerek duvarları ve çatıları tahrip ediyor. Siyonistler, hareket eden her şeye rastgele ateş açıyorlar.

İşgal buldozerleri, kampın sokakları ve Tulkarm ile Nur Şems'i birbirine bağlayan Nablus Caddesi başta olmak üzere altyapıya büyük zarar verdi. Elektrik, su ve iletişim hatlarına ciddi hasar vererek bu hizmetleri tamamen devre dışı bıraktı. Ayrıca, işgal kuvvetleri çok sayıda evi ve dükkânı kısmen veya tamamen yıkarak ağır hasar verdi.

İlk tahminlere göre Tulkarm kampında 22 ev tamamen, 300 ev kısmen yıkıldı, 11 ev ise ateşe verildi. Nur Şems kampında 13 ev tamamen, 60 ev kısmen yıkıldı, 2 ev ise yakıldı.

İşgal kuvvetleri, Nur Şems mülteci kampındaki Filistinlileri zorla evlerinden çıkararak kampı boşaltmaya çalışıyor. İşgalin ilk günlerinde yüzlerce aile tehdit ve zorla göç ettirildi. Bu aileler şehir, çevre kasaba ve köylere sığınmak zorunda kaldı. Tulkarm kampından da binlerce kişinin daha önce göç ettiği biliniyor.

Kamp sakinlerinden acil yardım çağrısı

Tulkarm kampının kuşatma altındaki bölgelerinde mahsur kalan Filistinliler, elektrik, su ve iletişim kesintisi nedeniyle hayati tehlike altında olduklarını bildirerek acil yardım çağrısında bulundu. Özellikle gıda, içme suyu, süt ve ilaç sıkıntısının kritik seviyeye ulaştığı belirtiliyor.

Ayrıca, işgal kuvvetleri Tulkarm'ın güney girişindeki Cebara kontrol noktasını üst üste 8. gün kapalı tutarak kenti Kefiriyat bölgesindeki kasaba ve köylerden, ayrıca Batı Şeria’nın diğer şehirlerinden izole etmeye devam ediyor. (İLKHA)

Bingöl Karlıova’da kar yağışı

ERA4Health’ten obezitenin önlenmesi için yeni araştırma çağrısı: TÜBİTAK başvuruları destekleyecek

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası'ndan işitme engellilere destek mesajı

Kalkilya'nın doğusunda işgalci ateşiyle yaralanan genç şehit oldu

Depremzede sanayi esnafından tepki: 30 metrekare dükkânla mesleğimizi nasıl yapacağız?

Tayland, ölümlere neden olan çatışmaların ardından Kamboçya sınırına hava saldırıları düzenledi

Rus saldırılarında 8 Ukraynalı öldü: Moskova çeşitli cephelerde ilerleme iddiasında

Siirt’te zabıta 270 iş yerini denetledi: 150’si uyarıldı

Konya’da bir katip, zimmetine 6,5 milyon TL geçirdiği iddiasıyla tutuklandı

Siirt'te 5 kişi karbonmonoksit gazından etkilendi

Yoğun yağış Adana'da hayatı olumsuz etkiledi

Konya’da Marangozlar Köprüsü’nün üst kısmındaki 2 şerit trafiğe açıldı

8 Aralık... Karanlık bir çağın ardından yeni bir Suriye'nin doğuşu

Şanlıurfa’da “Sabah Namazı ile Diriliş Buluşmaları” tarihi camide devam ediyor

Konya’da Şeb-i Arûs dönemi başladı

Gazze'de "sarı hat": Evlerine dönmek isteyen Filistinliler için ölüm sınırı

Selçuk Üniversitesi personel alımı başvuruları başladı

İşgalciler Kudüs'teki UNRWA merkezini bastı: Bölge tamamen kuşatıldı

Adana’da Hz. Bilal Habeşi Camii dualarla açıldı

Yapay zekâ sohbet botları yanlış bilgilerle siyasi görüşleri etkileyebilir

İLKHA'nın gündeme getirdiği "Kavşak Projesi"ne resmî açıklama geldi

Şırnak’ta 39 milyon TL değerinde kaçak eşya ele geçirildi

Bursa’da görüş mesafesi düştü: Kentte gelen araçlar sis nedeniyle zor anlar yaşadı

İspanya’da dev dalgalar göletteki kişileri denize sürükledi: 3 ölü

İşgalciler ateşkesi tekrar ihlal etti: Gazze'nin doğusunda yeni saldırılar

Filistin halkının efsanevi kıyamı: Birinci İntifada

Şırnak Cizre’de Dicle Nehri kızıla boyandı: İlçeye su verilmeyecek

Malatya'da 38 kilometrelik isale hattı çalışması

Kudüs'ü Filistinlilerden arındırmak isteyen işgalciler yeni yıkımlara hazırlanıyor

Uzmanlar uyarıyor: Çocukluk çağı hipertansiyonunda büyük artış

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bingöl Karlıova’da kar yağışı

ERA4Health’ten obezitenin önlenmesi için yeni araştırma çağrısı: TÜBİTAK başvuruları destekleyecek

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası'ndan işitme engellilere destek mesajı

Kalkilya'nın doğusunda işgalci ateşiyle yaralanan genç şehit oldu

Depremzede sanayi esnafından tepki: 30 metrekare dükkânla mesleğimizi nasıl yapacağız?

Tayland, ölümlere neden olan çatışmaların ardından Kamboçya sınırına hava saldırıları düzenledi

Rus saldırılarında 8 Ukraynalı öldü: Moskova çeşitli cephelerde ilerleme iddiasında