• BIST 100

    14991,40%0,51
  • DOLAR

    43,14% 0,10
  • EURO

    50,34% 0,08
  • GRAM ALTIN

    6377,90% 0,18
  • Ç. ALTIN

    10268,60% 0,00

Tulkarm'daki işgal saldırıları 20'nci gününde

15 Şubat 2025, Cumartesi 14:44
15 Şubat 2025, Cumartesi 14:44
Tulkarm
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İşgal kuvvetleri 20'nci gün üst üste Tulkarm şehri ve mülteci kamplarına saldırmaya devam ediyor.

İşgalci siyonistler, Tulkarm şehri ve mülteci kampına yönelik saldırılarını üst üste 20'nci gün, Nur Şems Mülteci Kampı'na ise 7'nci gün boyunca sürdürmeye devam ediyor.

Artan askeri saldırılar sonucunda şu ana kadar 11 Filistinli şehit olurken, altyapı ve mülklerde büyük yıkım meydana geldi.

Yerel medyaya göre işgal ordusuna ait insansız hava araçları gece yarısından sonra Ebu Safiye fabrikaları yakınlarındaki doğu mahalle bölgesine ve Tulkarm ile Nur Şems mülteci kamplarının çevresine patlayıcı bombalar attı. Patlamalar büyük gürültüye neden olurken, şu ana kadar herhangi bir yaralanma bildirilmedi.

İşgal kuvvetleri, Tulkarm'ın batısındaki siyonist askeri kontrol noktasından ek asker takviyesi yaptı. Yanlarında polis köpekleri de bulunan işgal kuvvetleri, şehrin sokak ve mahallelerinde yayılarak özellikle Alimi Caddesi, güneybatı caddesi, Tulkarm Kampı'na yakın Nablus Caddesi, kuzeydeki Şuveyke ve Yunus meydanları civarında konuşlandı.

İşgal askerleri, Mahkeme Kompleksi Caddesi’nde bir araçta bulunan Daaş Ahmed Şehade ve Muhammed Amarna isimli iki genci esir aldı. Ayrıca, Şuveyke Meydanı yakınlarında kimliği henüz belirlenemeyen bir genci daha esir aldı.

Öte yandan, Filistin Sivil İşler Genel Kurulu ve Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, işgal kuvvetlerinin geçtiğimiz çarşamba günü Nur Şems Mülteci Kampı'nda üç genci vurarak katletti ve cenazelerini alıkoyduğu bildirildi.

Bu saldırılarla birlikte Tulkarm’daki şehit sayısı 11’e yükseldi. Şehitler arasında hamile bir kadın, 7 yaşında bir çocuk ve bir başka kadın da bulunuyor.

İşgal kuvvetleri evleri ve altyapıyı tahrip ediyor

İşgalci siyonistler, Tulkarm'ın doğu mahallelerinde birçok evi gasp ederek askeri karargâha dönüştürdü ve sakinlerini zorla evlerinden çıkardı. Aynı şekilde, Tulkarm ve Nur Şems mülteci kamplarının çevresinde de bazı binalara el koyarak keskin nişancılar yerleştirdi.

Tulkarm ve Nur Şems mülteci kamplarına yönelik abluka sürüyor. İşgal kuvvetleri sokaklarda ve mahallelerde konuşlanmış durumda, ev baskınları gerçekleştirerek duvarları ve çatıları tahrip ediyor. Siyonistler, hareket eden her şeye rastgele ateş açıyorlar.

İşgal buldozerleri, kampın sokakları ve Tulkarm ile Nur Şems'i birbirine bağlayan Nablus Caddesi başta olmak üzere altyapıya büyük zarar verdi. Elektrik, su ve iletişim hatlarına ciddi hasar vererek bu hizmetleri tamamen devre dışı bıraktı. Ayrıca, işgal kuvvetleri çok sayıda evi ve dükkânı kısmen veya tamamen yıkarak ağır hasar verdi.

İlk tahminlere göre Tulkarm kampında 22 ev tamamen, 300 ev kısmen yıkıldı, 11 ev ise ateşe verildi. Nur Şems kampında 13 ev tamamen, 60 ev kısmen yıkıldı, 2 ev ise yakıldı.

İşgal kuvvetleri, Nur Şems mülteci kampındaki Filistinlileri zorla evlerinden çıkararak kampı boşaltmaya çalışıyor. İşgalin ilk günlerinde yüzlerce aile tehdit ve zorla göç ettirildi. Bu aileler şehir, çevre kasaba ve köylere sığınmak zorunda kaldı. Tulkarm kampından da binlerce kişinin daha önce göç ettiği biliniyor.

Kamp sakinlerinden acil yardım çağrısı

Tulkarm kampının kuşatma altındaki bölgelerinde mahsur kalan Filistinliler, elektrik, su ve iletişim kesintisi nedeniyle hayati tehlike altında olduklarını bildirerek acil yardım çağrısında bulundu. Özellikle gıda, içme suyu, süt ve ilaç sıkıntısının kritik seviyeye ulaştığı belirtiliyor.

Ayrıca, işgal kuvvetleri Tulkarm'ın güney girişindeki Cebara kontrol noktasını üst üste 8. gün kapalı tutarak kenti Kefiriyat bölgesindeki kasaba ve köylerden, ayrıca Batı Şeria’nın diğer şehirlerinden izole etmeye devam ediyor. (İLKHA)

Batman'da zincirleme kaza: Çok sayıda araçta maddi hasar

İzmir’de 65 kilogram esrar ele geçirildi, 1 kişi tutuklandı

Dışişleri Bakanı Fidan, İranlı mevkidaşı Erakçi ile görüştü

Gazze’de yağış ve fırtına insani felaketi derinleştiriyor

Mersin’de karla karışık yağmur günlük hayatı olumsuz etkiledi

Gümüşhane’de kar nedeniyle eğitime 1 gün ara

Batman-Bismil yolunda seyir halindeki otomobil alev aldı

Rusya, Ukrayna'daki enerji ve askeri tesisleri vurdu

Afyonkarahisar’da durdurulan araçta 335 adet sentetik ecza ele geçirildi

Eski Gürcistan Başbakanı Garibaşvili'ye hapis cezası

Japonya ile Güney Kore'den kritik görüşme

Malatya'da çok sayıda mahalle yolu ulaşıma açıldı

Malatya'da ruhsatsız silah operasyonu: 3 gözaltı

Konya Akşehir’de eğitime bir gün ara verildi

Mersin’de aile hekimlerine tütün bağımlılığı tedavisi eğitimi verildi

Rusya: İran'ın iç siyasi süreçlerine yönelik yıkıcı dış müdahaleyi şiddetle kınıyoruz

Erzincan’da olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi

Kar tatili olan iller: 14 Ocak'ta hangi illerde okullar tatil

İzmir'de 8 bin uyuşturucu hap ele geçirildi: 1 tutukala

Yapıcıoğlu: Kürt meselesini kardeşlik ve adalet temelinde çözme mecburiyetimiz var

ABD’de cezaevinde mahkumlar arasında kavga: 3 ölü, 12 yaralı

Şırnak'ta beklenen kar yağışı başladı, eğitime ara verildi

Adalet Bakanı Tunç Rojin Kabaiş’in ailesiyle görüştü

Washington, Müslüman Kardeşler'in üç kolunu "terör örgütü" olarak tanımladı

AB: Kendi halkına ait olan Grönland'ın yanındayız

Elazığ Umut Kervanı'ndan muhtaç ailelere "ev eşyası" desteği

HAMAS'tan siyonist bakan Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa baskınına tepki

Avrupa'da uçuşlara kar ve buz engeli

Meslek lisesi mezunu gençlerin istihdamına destek

Diyarbakır'da silahlı kavga: 1 ölü 1 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batman'da zincirleme kaza: Çok sayıda araçta maddi hasar

İzmir’de 65 kilogram esrar ele geçirildi, 1 kişi tutuklandı

Dışişleri Bakanı Fidan, İranlı mevkidaşı Erakçi ile görüştü

Gazze’de yağış ve fırtına insani felaketi derinleştiriyor

Mersin’de karla karışık yağmur günlük hayatı olumsuz etkiledi

Gümüşhane’de kar nedeniyle eğitime 1 gün ara

Batman-Bismil yolunda seyir halindeki otomobil alev aldı