• BIST 100

    17283,06%0,88
  • DOLAR

    43,70% -0,04
  • EURO

    51,85% -0,13
  • GRAM ALTIN

    7030,14% -0,63
  • Ç. ALTIN

    11658,37% -0,80

Tulkarm'daki işgal saldırıları 20'nci gününde

15 Şubat 2025, Cumartesi 14:44
15 Şubat 2025, Cumartesi 14:44
Tulkarm
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İşgal kuvvetleri 20'nci gün üst üste Tulkarm şehri ve mülteci kamplarına saldırmaya devam ediyor.

İşgalci siyonistler, Tulkarm şehri ve mülteci kampına yönelik saldırılarını üst üste 20'nci gün, Nur Şems Mülteci Kampı'na ise 7'nci gün boyunca sürdürmeye devam ediyor.

Artan askeri saldırılar sonucunda şu ana kadar 11 Filistinli şehit olurken, altyapı ve mülklerde büyük yıkım meydana geldi.

Yerel medyaya göre işgal ordusuna ait insansız hava araçları gece yarısından sonra Ebu Safiye fabrikaları yakınlarındaki doğu mahalle bölgesine ve Tulkarm ile Nur Şems mülteci kamplarının çevresine patlayıcı bombalar attı. Patlamalar büyük gürültüye neden olurken, şu ana kadar herhangi bir yaralanma bildirilmedi.

İşgal kuvvetleri, Tulkarm'ın batısındaki siyonist askeri kontrol noktasından ek asker takviyesi yaptı. Yanlarında polis köpekleri de bulunan işgal kuvvetleri, şehrin sokak ve mahallelerinde yayılarak özellikle Alimi Caddesi, güneybatı caddesi, Tulkarm Kampı'na yakın Nablus Caddesi, kuzeydeki Şuveyke ve Yunus meydanları civarında konuşlandı.

İşgal askerleri, Mahkeme Kompleksi Caddesi’nde bir araçta bulunan Daaş Ahmed Şehade ve Muhammed Amarna isimli iki genci esir aldı. Ayrıca, Şuveyke Meydanı yakınlarında kimliği henüz belirlenemeyen bir genci daha esir aldı.

Öte yandan, Filistin Sivil İşler Genel Kurulu ve Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, işgal kuvvetlerinin geçtiğimiz çarşamba günü Nur Şems Mülteci Kampı'nda üç genci vurarak katletti ve cenazelerini alıkoyduğu bildirildi.

Bu saldırılarla birlikte Tulkarm’daki şehit sayısı 11’e yükseldi. Şehitler arasında hamile bir kadın, 7 yaşında bir çocuk ve bir başka kadın da bulunuyor.

İşgal kuvvetleri evleri ve altyapıyı tahrip ediyor

İşgalci siyonistler, Tulkarm'ın doğu mahallelerinde birçok evi gasp ederek askeri karargâha dönüştürdü ve sakinlerini zorla evlerinden çıkardı. Aynı şekilde, Tulkarm ve Nur Şems mülteci kamplarının çevresinde de bazı binalara el koyarak keskin nişancılar yerleştirdi.

Tulkarm ve Nur Şems mülteci kamplarına yönelik abluka sürüyor. İşgal kuvvetleri sokaklarda ve mahallelerde konuşlanmış durumda, ev baskınları gerçekleştirerek duvarları ve çatıları tahrip ediyor. Siyonistler, hareket eden her şeye rastgele ateş açıyorlar.

İşgal buldozerleri, kampın sokakları ve Tulkarm ile Nur Şems'i birbirine bağlayan Nablus Caddesi başta olmak üzere altyapıya büyük zarar verdi. Elektrik, su ve iletişim hatlarına ciddi hasar vererek bu hizmetleri tamamen devre dışı bıraktı. Ayrıca, işgal kuvvetleri çok sayıda evi ve dükkânı kısmen veya tamamen yıkarak ağır hasar verdi.

İlk tahminlere göre Tulkarm kampında 22 ev tamamen, 300 ev kısmen yıkıldı, 11 ev ise ateşe verildi. Nur Şems kampında 13 ev tamamen, 60 ev kısmen yıkıldı, 2 ev ise yakıldı.

İşgal kuvvetleri, Nur Şems mülteci kampındaki Filistinlileri zorla evlerinden çıkararak kampı boşaltmaya çalışıyor. İşgalin ilk günlerinde yüzlerce aile tehdit ve zorla göç ettirildi. Bu aileler şehir, çevre kasaba ve köylere sığınmak zorunda kaldı. Tulkarm kampından da binlerce kişinin daha önce göç ettiği biliniyor.

Kamp sakinlerinden acil yardım çağrısı

Tulkarm kampının kuşatma altındaki bölgelerinde mahsur kalan Filistinliler, elektrik, su ve iletişim kesintisi nedeniyle hayati tehlike altında olduklarını bildirerek acil yardım çağrısında bulundu. Özellikle gıda, içme suyu, süt ve ilaç sıkıntısının kritik seviyeye ulaştığı belirtiliyor.

Ayrıca, işgal kuvvetleri Tulkarm'ın güney girişindeki Cebara kontrol noktasını üst üste 8. gün kapalı tutarak kenti Kefiriyat bölgesindeki kasaba ve köylerden, ayrıca Batı Şeria’nın diğer şehirlerinden izole etmeye devam ediyor. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Rusya 12 yerleşim birimini ele geçirdiğini duyurdu

Umut Kervanından ramazan ayı öncesi "iyilik" çağrısı

Müftü Bekiroğlu: Ramazan Müslümanlar için her yönüyle rahmet ve bereket ayıdır

İmam hatipliler kendi roket kartını tasarlayıp üretti

İran Dışişleri Bakanı, Cenevre'de UAEA direktörüyle görüştü

Malatya'da camiler ramazan ayına hazırlanıyor

Zonguldak'ta maden ocağında göçük: 4 işçi mahsur kaldı

Batman'da trafo yangını

Diyarbakır'daki taksiciler büyükşehir belediyesi önünde eylemde

Ramazan Ayı: Paylaştıkça Çoğalan Rahmet, Birleştikçe Güçlenen Kardeşlik

Gaziantep'te kural ihlali yapan motosiklet sürücülerine 115 bin TL ceza

Rusya'da çatıdan düşen kar nedeniyle 9 kişi hayatını kaybetti

Esnaf Ramazan hazırlıklarını tamamladı: Sahur ve iftar sofralarının vazgeçilmezleri tezgahlarda

Diyarbakır'da silahlı kavga: 3 yaralı

Graphite… Yeni nesil casusluk yazılımının sessiz gölgesi

Şanlıurfa’da muhtara silahlı saldırı

Batman'da silahlı saldırı: 1 kişi yaralandı

HÜDA PAR Nizip İlçe Başkanı Çakar'dan, yetkililere yoldaki çukurların onarılması çağrısı

Şırnak'ta narkotik ve kaçakçılık operasyonları: 53 şüpheliden 4’ü tutuklandı

Bitlis'te karla bütünleşen tren yolculuğunda kartpostallık görüntüler

Şanlıurfa’da 17 Şubat’ta planlı elektrik kesintisi yapılacak

HÜDA PAR Maden İlçe Başkanı Bektaş'tan kamu yatırımı çağrısı

Yetimler Vakfı'ndan Ramazan ayı bağış çağrısı

Şap hastalığında iyileşme sürecini hızlandıran “bitkisel sprey”

Nefesten şeker ölçümü sağlayan sensör geliştirildi

İsviçre'de tren, çığ nedeniyle raydan çıktı

İMO Gaziantep Şube Başkanlığına Mehmet Bulut seçildi

Pakistan'da patlama: 2 ölü 17 yaralı

Gaziantep'te hatalı park yapan 734 araca ceza kesildi

Adıyaman Ticaret İl Müdürlüğü’nden Ramazan öncesi denetim

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Rusya 12 yerleşim birimini ele geçirdiğini duyurdu

Umut Kervanından ramazan ayı öncesi "iyilik" çağrısı

Müftü Bekiroğlu: Ramazan Müslümanlar için her yönüyle rahmet ve bereket ayıdır

İmam hatipliler kendi roket kartını tasarlayıp üretti

İran Dışişleri Bakanı, Cenevre'de UAEA direktörüyle görüştü

Malatya'da camiler ramazan ayına hazırlanıyor

Zonguldak'ta maden ocağında göçük: 4 işçi mahsur kaldı