• BIST 100

    14297,41%1,00
  • DOLAR

    42,69% 0,00
  • EURO

    50,18% 0,08
  • GRAM ALTIN

    5921,49% 0,34
  • Ç. ALTIN

    9539,73% 0,61

Tulkerem 104 gündür abluka altında: Siyonist rejimin saldırıları sürüyor

10 Mayıs 2025, Cumartesi 15:05
10 Mayıs 2025, Cumartesi 15:05
Tulkerem 104 gündür abluka altında: Siyonist rejimin saldırıları sürüyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Tulkerem ve Nur Şems mülteci kamplarını hedef alan siyonist rejim, evleri yıkıyor, sivilleri esir alıyor ve halkı zorla göçe zorluyor. Kamplar hâlâ kuşatma altında; hayat durma noktasına geldi.

Siyonist rejim, Tulkerem kenti ve ona bağlı Tulkerem ile Nur Şems mülteci kamplarına yönelik saldırılarını 104. günde de sürdürdü. Nur Şems kampına yönelik kuşatma ise 91. gününde devam ediyor. Saldırılar, sık sık gerçekleştirilen baskınlar, evlerin zorla boşaltılması, alıkoymalar ve altyapıya yönelik sistematik yıkımlarla birlikte her geçen gün daha da şiddetleniyor.

Patlamalar, baskınlar, kuşatma

Bölgedeki muhabirlerin aktardığına göre, gece saatlerinden sabaha kadar kamplarda şiddetli patlamalar meydana geldi. Aynı anda çok sayıda ses bombası kullanılırken, bölgede insansız hava araçları da uçuruldu. Kamplara yönelik ağır kuşatma, içeride neler yaşandığına dair sağlıklı bilgi alınmasını engelliyor.

Toplu yıkım planı: 106 ev hedefte

Geçtiğimiz hafta boyunca Nur Şems Kampı'nın el-Menşiyye, el-Meslah, el-Cami, el-Ayade ve eş-Şüheda mahallelerinde geniş çaplı yıkımlar gerçekleştirildi. Bu yıkımların, Tulkerem ve Nur Şems kamplarındaki toplam 106 binanın yıkılmasını hedefleyen bir planın parçası olduğu belirtildi. Halk, yeni bir yıkım dalgası olasılığı nedeniyle büyük bir korku içinde.

Şehrin dört bir yanında baskı ve alıkoymalar

Tulkerem şehir merkezinde de siyonist işgal gece boyunca özellikle doğu mahallelerinde (Selam Kavşağı, Mezbah Kavşağı, Ebu Safiye Kavşağı, Haddadin Caddesi ve Şehit Sabit Sabit Hastanesi çevresi) yoğun biçimde konuşlandı.

Doğu mahallesinde Ebu Safiye ve Ebu Akil ailelerine ait evler zorla boşaltıldı. Siyonist askerler, şehit Emir Ebu Hadiçe’ye ait anıtın kaldırılmaması durumunda duvarını yıkmakla tehdit etti. Emir Ebu Hadiçe, 23 Mart 2023’te işgal güçlerince şehit edilmişti.

Sokakta gözaltı, okul çevresinde baskı

Mezbah Kavşağı’ndaki bir kafede bulunan genç İbrahim Şeyh Ali, işgal güçlerince esir alındı. Doğudaki Zennabe mahallesinde yer alan Şer’iye Lisesi ve Halime Hırayşe Okulu çevresinde konuşlanan işgal güçleri, araçları tek tek durdurup kimlik kontrolü yaptı. Ayrıca güvenlik kameralarına ateş açıldı.

Şehir abluka altında, evler karargâha dönüştürüldü

Tulkerem’in caddelerinde gün boyu askeri araçlar devriye geziyor. Mahkeme caddesi, şehir pazarı ve Şuveyke Kavşağı gibi yoğun bölgelerde sivillerin hareketi kısıtlanıyor. Askeri araçlar kasıtlı olarak ters yönde giderek halkı provoke ediyor.

Nablus Caddesi ve kuzey mahalledeki birçok ev ise aylar önce işgal güçlerince ele geçirilmiş durumda. Bu evler, askeri karargâha dönüştürüldü. Evlerde yaşayan aileler zorla çıkarıldı ve evlere zırhlı araçlar konuşlandırıldı.

Bilanço ağır: 13 şehit, 25 binden fazla yerinden edilen sivil

Siyonist rejimin Tulkerem’e yönelik saldırılarında şu ana kadar 13 kişi şehit oldu. Şehitler arasında bir çocuk, iki kadın ve sekiz aylık hamile bir kadın da bulunuyor. Onlarca kişi yaralandı ve esir alındı. Altyapı büyük zarar gördü. Yüzlerce ev, iş yeri ve araç ya tamamen yıkıldı ya da kısmen tahrip edildi, yakıldı, yağmalandı.

Zorla göç ve yok edilen hayatlar

Tulkerem ve Nur Şems’teki saldırılar sonucu şimdiye dek 4 bin 200 aile, yani 25 binden fazla kişi evlerinden zorla göç ettirildi. 400’den fazla ev tamamen, 2 bin 573 ev ise kısmen yıkıldı. Kampların girişleri ve sokakları toprak bariyerlerle kapatılarak tamamen izole edildi, hayat tamamen durdu. (İLKHA)

UNRWA: israilin Doğu Kudüs’teki müdahalesi BM dokunulmazlığının açık ihlali

Guterres'ten mülteci çağrısı: Yük ev sahibi ülkelere bırakılmamalı

İran, işgal rejiminin süregelen tehdidine karşı ciddi adımlar atılması çağrısında bulundu

ABD'den Venezuela'ya müdahale etmek için ek gerekçe: Trump, fentanili "kitle imha silahı" ilan etti!

Siyonist işgalciler Ramallah'ın batısında bir evi daha yıktı

İsyancı M23 hareketi Kongo'da ele geçirdiği şehirden çekildi

Şanlıurfa’da sağanak yağış sonrası kaza: 2 yaralı

Şanlıurfa’da yarın planlı elektrik kesintisi uygulanacak

Tarım ÜFE kasımda aylık bazda geriledi

Şanlıurfa’da dolandırıcılık operasyonu: 31 kişi tutuklandı

Siyonist yerleşimciler Hanuka bahanesiyle Mescid-i Aksa'ya baskını sürdürdü

ABD’de GLP-1 ilaçlarıyla ilgili görme kaybı iddiaları mahkemeye taşındı

Gaziantep'te kaçak akaryakıt operasyonu: 6 gözaltı

Uçak biletlerinde iki kademeli fiyat dönemi: Yolcuya erken rezervasyon çağrısı

HÜDA PAR’dan Palu Kaymakamı'na ziyaret

Brent petrol 60,06 dolardan işlem görüyor

Pakistan'da polis aracı trenle çarpıştı: 2 ölü 3 yaralı

HÜDA PAR İl Başkanı Durmaz: Alanya'da altyapı sorunları acil müdahale gerektiriyor

Siyonist işgalciler Batı Şeria'da 10 Filistinliyi esir aldı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Palu'da köy ziyaretlerinde bulundu

TÜİK, kasım ayı konut satış verilerini açıkladı

Van’da kar yağışı kenti beyaz örtüyle kapladı

Meksika’da küçük uçak düştü: En az 7 ölü

Şırnak'ta seyir halindeki tanker alev aldı

İşgalciler Kudüs'ün kuzeybatısında bir evi yıktı

Batman'da aranan şahıslara yönelik operasyonlarda 17 kişi yakalandı

ABD ordusu, Doğu Pasifik'te uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 3 tekneye saldırdı, 8 kişi öldü

HÜDA PAR heyeti Palu'da esnaf ve vatandaşlarla buluştu

Siyonist işgalciler Tubas kenti ve Tammun beldesine baskın düzenledi

Şırnak’ta 6 kilo 200 gram skunk ele geçirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


UNRWA: israilin Doğu Kudüs’teki müdahalesi BM dokunulmazlığının açık ihlali

Guterres'ten mülteci çağrısı: Yük ev sahibi ülkelere bırakılmamalı

İran, işgal rejiminin süregelen tehdidine karşı ciddi adımlar atılması çağrısında bulundu

ABD'den Venezuela'ya müdahale etmek için ek gerekçe: Trump, fentanili "kitle imha silahı" ilan etti!

Siyonist işgalciler Ramallah'ın batısında bir evi daha yıktı

İsyancı M23 hareketi Kongo'da ele geçirdiği şehirden çekildi

Şanlıurfa’da sağanak yağış sonrası kaza: 2 yaralı