• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yapay zeka destekli MR cihazı hizmete girdi

05 Aralık 2024, Perşembe 18:32
05 Aralık 2024, Perşembe 18:32
Turgut Özal Tıp Merkezi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Karaciğer Nakli Enstitüsünde hizmete giren yapay zeka destekli MR cihazının bölgede tek olduğuna vurgu yapan Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Veysel Burulday, bununla daha kaliteli, özellikli ve kısa süreli çekimlerin yapılacağını söyledi.

Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsü'nde hizmete giren ve bölgede tek olan yapay zeka destekli MR cihazı için açılış töreni düzenlendi.

Düzenlenen törende konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat, "Yeni MR cihazının yapay zeka destekli olması ve yüksek çekim kapasitesi sayesinde mevcut iş yükünü önemli ölçüde hafifletecek. MR cihazımızın özellikle yapay zeka destekli olması, çekim kapasitesinin çok yüksek olması ve bu anlamda mevcut iş yükümüzü, çekim sayımızı yüzde kırk oranında artıracak olması üniversitemize, hastanemize ve hastalarımıza hizmet anlamında çok önemli bir katkı sağlayacak," dedi.

Yeni cihazın üniversite hastanesinde hizmet kalitesini arttıracağını belirten Prof. Dr. Akpolat, emeği geçen herkese teşekkür etti.

"Yapay zeka destekli MR ile hasta daha az süre içeride kalacak"

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Veysel Burulday, yeni MR cihazının son teknoloji olduğunu vurgulayarak, "Şu an görmüş olduğunuz MR cihazı son teknoloji bir cihaz. Her türlü donanıma sahip. Özellikle yapay zekanın bu cihazın önemli özelliklerinden biri olması dikkat çekiyor. Peki yapay zeka bize ne katıyor derseniz, bir kere çekimi hızlandırıyor. Hasta daha az süre içeride kalacak, bu da hasta konforunu arttıracak" diye belirtti.

"Bölgemizde ilk yapay zeka destekli MR cihazı"

Prof. Dr. Burulday, yapay zeka destekli MR cihazının görüntü kalitesini çok yükselttiğini ve teknisyenlere rehberlik ettiğini belirterek, "Yapay zeka olan MR'lar şu anda revaçta. Bölgemizde de bu ilk yapay zeka destekli MR cihazı. Şimdiye kadar 3 MR cihazımız vardı bununla birlikte 4 MR cihazımız oldu. Bildiğim kadarıyla 4 MR cihazı bulunan sadece bir Hacettepe var. Ayrıca burası karaciğer nakli yapan bir hastane. Bu MR cihazı elastografi donanımına da sahip. Karaciğerin sertliğini ölçerek hastalarımıza daha iyi hizmet vereceğiz" dedi.

"Diğer MR cihazlarına giremeyen hastalar, bu cihazla daha rahat çekim yaptırabilecek"

MR cihazının fiziki durumuna da değinen Prof. Dr. Burulday, "MR cihazımızın açıklığı 70 santimetre. Hasta konforunu çok arttırmakta. Tüneli diğer MR cihazlarına göre daha kısa, bu da klostrofobi gibi sorunları azaltmakta. Diğer MR cihazlarına giremeyen hastalar, bu cihazla daha rahat çekim yaptırabilecekler. Yeni MR cihazı 7/24 çalışacak, bu durumun hastaneye dinamizm katacak." ifadelerine yer verdi.

"Bir hastanın MR'ını yaklaşık 30 dakikada çekmeyi düşünüyoruz"

Yeni MR cihazıyla birlikte hastanede dördüncü MR cihazının hizmete girdiğini belirten Prof. Dr. Burulday, "Karaciğer nakli hastanesiyiz. Bir karaciğer nakli hastasının MR çekimi ortalama 45 dakika 1 saat sürüyor. Bu cihazla birlikte bu sürenin daha azalmasını bekliyoruz. Bir hastanın MR'ını yaklaşık 30 dakikada çekmeyi düşünüyoruz. Bu hem konforu arttıracak hem de daha çok ve daha kaliteli görüntü elde etmemizi sağlayacak" dedi.

Burulday, yeni cihazın il ve bölgeden gelen hastalara daha iyi hizmet vereceğini belirterek, "Bunun onurunu yaşıyoruz" açıklamasını yaptı.

Yapılan konuşmaların ve kurdele kesiminin ardından Rektör Akpolat, yeni hizmete giren MR cihazı ile ilgili Radyoloji Ana Bilim Dalı yetkililerinden bilgiler aldı. (İLKHA)

Uzmanlar uyarıyor: Çocukluk çağı hipertansiyonunda büyük artış

İşgal ordusunda çöküş büyüyor: 7 Ekim'den bu yana 22 bin asker yaralandı

Burdur’da bir araç karşı şeride geçti: 2 ölü 3 yaralı

Mardin’de mısır kurutma tesisinde yangın çıktı

Nijerya, Benin'e yönelik darbe girişimine karşı asker konuşlandırdı

Ekvador’da mahkumlar arasında çatışma: 9 ölü

Çamlıca Kolejinde "Aile ve Çocuk İletişimi" semineri

Malatya'da kapalı psikiyatri servisi hizmete açıldı

Bütçe görüşmeleri iki hafta aralıksız devam edecek

Adana'da bir evde el bombası ele geçirildi

Louvre’da su sızıntısı: Mısır eserleri bölümünde yüzlerce çalışma zarar gördü

Zelenskiy, ABD ile barış görüşmelerinin "kolay" olmadığını söyledi

Şanlıurfa’da nitelikli dolandırıcılık operasyonu: 3 kişi tutuklandı

18 ilde dolandırıcılık operasyonu: 84 kişi tutuklandı

Şanlıurfa’da 5 binden fazla sentetik hap ele geçirildi

Diyarbakır’da yoğun sis etkili oldu

Uluslararası Göç Örgütü: Hızlı Destek güçlerinin ihlalleri nedeniyle Kordofan'dan göç artıyor

Adana'da park halindeki araçlara çarpan otomobil ters döndü

Şanlıurfa’da elektrik kesintileri mağdur ediyor: Kısas Mahallesi'nde protesto

Osmaniye’de STK’lardan Gazze için dayanışma kermesi

Guterres: Esed rejiminin düşmesi Suriye'de onlarca yıllık baskıyı bitirdi

Brent petrol 63,72 dolardan işlem görüyor

72 ilde uyuşturucu operasyonu: 970 şüpheli gözaltında

Tapunuzu 31 Aralık'a kadar alın: Yeni yılda harçlar üç kat artacak

Güney Afrika, Gazzelilerin zorla göç ettirilmesini engellemek için vize muafiyetini askıya aldı

Adana'da 41 yıl hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı

Trump: Zelenskiy barış planını okumadığı için hayal kırıklığına uğradım

Altın fiyatlarında son durum

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Meteorolojiden 8 kente kuvvetli kar uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Uzmanlar uyarıyor: Çocukluk çağı hipertansiyonunda büyük artış

İşgal ordusunda çöküş büyüyor: 7 Ekim'den bu yana 22 bin asker yaralandı

Burdur’da bir araç karşı şeride geçti: 2 ölü 3 yaralı

Mardin’de mısır kurutma tesisinde yangın çıktı

Nijerya, Benin'e yönelik darbe girişimine karşı asker konuşlandırdı

Ekvador’da mahkumlar arasında çatışma: 9 ölü

Çamlıca Kolejinde "Aile ve Çocuk İletişimi" semineri