-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,31% 0,25
-
EURO
50,89% 0,19
-
GRAM ALTIN
6494,42% -5,16
-
Ç. ALTIN
11186,94% -2,43
Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yapay zeka destekli MR cihazı hizmete girdi
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Karaciğer Nakli Enstitüsünde hizmete giren yapay zeka destekli MR cihazının bölgede tek olduğuna vurgu yapan Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Veysel Burulday, bununla daha kaliteli, özellikli ve kısa süreli çekimlerin yapılacağını söyledi.
Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsü'nde hizmete giren ve bölgede tek olan yapay zeka destekli MR cihazı için açılış töreni düzenlendi.
Düzenlenen törende konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat, "Yeni MR cihazının yapay zeka destekli olması ve yüksek çekim kapasitesi sayesinde mevcut iş yükünü önemli ölçüde hafifletecek. MR cihazımızın özellikle yapay zeka destekli olması, çekim kapasitesinin çok yüksek olması ve bu anlamda mevcut iş yükümüzü, çekim sayımızı yüzde kırk oranında artıracak olması üniversitemize, hastanemize ve hastalarımıza hizmet anlamında çok önemli bir katkı sağlayacak," dedi.
Yeni cihazın üniversite hastanesinde hizmet kalitesini arttıracağını belirten Prof. Dr. Akpolat, emeği geçen herkese teşekkür etti.
"Yapay zeka destekli MR ile hasta daha az süre içeride kalacak"
İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Veysel Burulday, yeni MR cihazının son teknoloji olduğunu vurgulayarak, "Şu an görmüş olduğunuz MR cihazı son teknoloji bir cihaz. Her türlü donanıma sahip. Özellikle yapay zekanın bu cihazın önemli özelliklerinden biri olması dikkat çekiyor. Peki yapay zeka bize ne katıyor derseniz, bir kere çekimi hızlandırıyor. Hasta daha az süre içeride kalacak, bu da hasta konforunu arttıracak" diye belirtti.
"Bölgemizde ilk yapay zeka destekli MR cihazı"
Prof. Dr. Burulday, yapay zeka destekli MR cihazının görüntü kalitesini çok yükselttiğini ve teknisyenlere rehberlik ettiğini belirterek, "Yapay zeka olan MR'lar şu anda revaçta. Bölgemizde de bu ilk yapay zeka destekli MR cihazı. Şimdiye kadar 3 MR cihazımız vardı bununla birlikte 4 MR cihazımız oldu. Bildiğim kadarıyla 4 MR cihazı bulunan sadece bir Hacettepe var. Ayrıca burası karaciğer nakli yapan bir hastane. Bu MR cihazı elastografi donanımına da sahip. Karaciğerin sertliğini ölçerek hastalarımıza daha iyi hizmet vereceğiz" dedi.
"Diğer MR cihazlarına giremeyen hastalar, bu cihazla daha rahat çekim yaptırabilecek"
MR cihazının fiziki durumuna da değinen Prof. Dr. Burulday, "MR cihazımızın açıklığı 70 santimetre. Hasta konforunu çok arttırmakta. Tüneli diğer MR cihazlarına göre daha kısa, bu da klostrofobi gibi sorunları azaltmakta. Diğer MR cihazlarına giremeyen hastalar, bu cihazla daha rahat çekim yaptırabilecekler. Yeni MR cihazı 7/24 çalışacak, bu durumun hastaneye dinamizm katacak." ifadelerine yer verdi.
"Bir hastanın MR'ını yaklaşık 30 dakikada çekmeyi düşünüyoruz"
Yeni MR cihazıyla birlikte hastanede dördüncü MR cihazının hizmete girdiğini belirten Prof. Dr. Burulday, "Karaciğer nakli hastanesiyiz. Bir karaciğer nakli hastasının MR çekimi ortalama 45 dakika 1 saat sürüyor. Bu cihazla birlikte bu sürenin daha azalmasını bekliyoruz. Bir hastanın MR'ını yaklaşık 30 dakikada çekmeyi düşünüyoruz. Bu hem konforu arttıracak hem de daha çok ve daha kaliteli görüntü elde etmemizi sağlayacak" dedi.
Burulday, yeni cihazın il ve bölgeden gelen hastalara daha iyi hizmet vereceğini belirterek, "Bunun onurunu yaşıyoruz" açıklamasını yaptı.
Yapılan konuşmaların ve kurdele kesiminin ardından Rektör Akpolat, yeni hizmete giren MR cihazı ile ilgili Radyoloji Ana Bilim Dalı yetkililerinden bilgiler aldı. (İLKHA)
Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı
Diyanet-Sen Batman: Ramazanın manevi iklimi bayramla taçlanıyor
Siirtlilerden bayram mesajı: Birlik ve barış istiyoruz
Nijerya’dan İngiltere’ye ziyaret: Terörle mücadele gerekçesiyle iş birliği çağrısı
HÜDA PAR İzmir İl Başkanı Yumlu'dan bayram mesajı
İran'a yönelik savaş, plastik sektörünü derinden etkiliyor
Söylemez: Bayram, umudu ve kardeşliği diri tutan en güzel iklimdir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Subianto ile görüştü
Gazze'ye saldırıda 4 kişi şehit oldu
Mardin’de onlarca yetim bayramlık elbiselerle sevindi
18 ilde dolandırıcılık ve bahis operasyonu: 118 şüpheli yakalandı
İstanbul’da zimem defteri geleneğiyle borçlar kapatıldı
Bilgisayardan felsefeye, Sepah'tan Meclis'e ve Güvenlik Kurulu'na: Ali Laricani
Şanlıurfa’da uzmanlardan bayramda sağlıklı beslenme uyarısı
Umut Kervanı'ndan bayram mesajı: Acı ve gözyaşı, yerini umut ve huzura bıraksın
Bursa protokolü bayramlaştı
İran, siyonistler için çalışan 97 casusu yakaladı
İstanbul’da kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısı
Şanlıurfa’da maskeli saldırı: Bir kişi hayatını kaybetti
Bariyerlere çarpan otomobil takla attı: 2 yaralı
Elazığ’da yolcu otobüsünde metamfetamin ele geçirildi
İçişleri Bakanlığı: Bayram tatilinde ülke genelinde kapsamlı trafik ve asayiş tedbirleri alındı
Bayram tatilinde İstanbul istikametinde kamyon, çekici ve tanker kısıtlaması uygulanacak
Yetimler Vakfı’ndan Ramazan Bayramı mesajı
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er'den Ramazan Bayramı mesajı
Türkiye- İran dışişleri bakanları görüştü
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Umut Kervanı Cizre'de Ramazan ayı boyunca yüzlerce aileye umut oldu
Şam'da alkol satışı kısıtlandı: Hedef, kamu ahlakının korunması
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Gülsever'den Ramazan Bayramı mesajı
Yükleniyor







