• BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,18% -0,06
  • EURO

    50,56% 0,12
  • GRAM ALTIN

    7099,92% -0,49
  • Ç. ALTIN

    11571,81% 0,00

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yapay zeka destekli MR cihazı hizmete girdi

05 Aralık 2024, Perşembe 18:32
05 Aralık 2024, Perşembe 18:32
Turgut Özal Tıp Merkezi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Karaciğer Nakli Enstitüsünde hizmete giren yapay zeka destekli MR cihazının bölgede tek olduğuna vurgu yapan Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Veysel Burulday, bununla daha kaliteli, özellikli ve kısa süreli çekimlerin yapılacağını söyledi.

Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsü'nde hizmete giren ve bölgede tek olan yapay zeka destekli MR cihazı için açılış töreni düzenlendi.

Düzenlenen törende konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat, "Yeni MR cihazının yapay zeka destekli olması ve yüksek çekim kapasitesi sayesinde mevcut iş yükünü önemli ölçüde hafifletecek. MR cihazımızın özellikle yapay zeka destekli olması, çekim kapasitesinin çok yüksek olması ve bu anlamda mevcut iş yükümüzü, çekim sayımızı yüzde kırk oranında artıracak olması üniversitemize, hastanemize ve hastalarımıza hizmet anlamında çok önemli bir katkı sağlayacak," dedi.

Yeni cihazın üniversite hastanesinde hizmet kalitesini arttıracağını belirten Prof. Dr. Akpolat, emeği geçen herkese teşekkür etti.

"Yapay zeka destekli MR ile hasta daha az süre içeride kalacak"

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Veysel Burulday, yeni MR cihazının son teknoloji olduğunu vurgulayarak, "Şu an görmüş olduğunuz MR cihazı son teknoloji bir cihaz. Her türlü donanıma sahip. Özellikle yapay zekanın bu cihazın önemli özelliklerinden biri olması dikkat çekiyor. Peki yapay zeka bize ne katıyor derseniz, bir kere çekimi hızlandırıyor. Hasta daha az süre içeride kalacak, bu da hasta konforunu arttıracak" diye belirtti.

"Bölgemizde ilk yapay zeka destekli MR cihazı"

Prof. Dr. Burulday, yapay zeka destekli MR cihazının görüntü kalitesini çok yükselttiğini ve teknisyenlere rehberlik ettiğini belirterek, "Yapay zeka olan MR'lar şu anda revaçta. Bölgemizde de bu ilk yapay zeka destekli MR cihazı. Şimdiye kadar 3 MR cihazımız vardı bununla birlikte 4 MR cihazımız oldu. Bildiğim kadarıyla 4 MR cihazı bulunan sadece bir Hacettepe var. Ayrıca burası karaciğer nakli yapan bir hastane. Bu MR cihazı elastografi donanımına da sahip. Karaciğerin sertliğini ölçerek hastalarımıza daha iyi hizmet vereceğiz" dedi.

"Diğer MR cihazlarına giremeyen hastalar, bu cihazla daha rahat çekim yaptırabilecek"

MR cihazının fiziki durumuna da değinen Prof. Dr. Burulday, "MR cihazımızın açıklığı 70 santimetre. Hasta konforunu çok arttırmakta. Tüneli diğer MR cihazlarına göre daha kısa, bu da klostrofobi gibi sorunları azaltmakta. Diğer MR cihazlarına giremeyen hastalar, bu cihazla daha rahat çekim yaptırabilecekler. Yeni MR cihazı 7/24 çalışacak, bu durumun hastaneye dinamizm katacak." ifadelerine yer verdi.

"Bir hastanın MR'ını yaklaşık 30 dakikada çekmeyi düşünüyoruz"

Yeni MR cihazıyla birlikte hastanede dördüncü MR cihazının hizmete girdiğini belirten Prof. Dr. Burulday, "Karaciğer nakli hastanesiyiz. Bir karaciğer nakli hastasının MR çekimi ortalama 45 dakika 1 saat sürüyor. Bu cihazla birlikte bu sürenin daha azalmasını bekliyoruz. Bir hastanın MR'ını yaklaşık 30 dakikada çekmeyi düşünüyoruz. Bu hem konforu arttıracak hem de daha çok ve daha kaliteli görüntü elde etmemizi sağlayacak" dedi.

Burulday, yeni cihazın il ve bölgeden gelen hastalara daha iyi hizmet vereceğini belirterek, "Bunun onurunu yaşıyoruz" açıklamasını yaptı.

Yapılan konuşmaların ve kurdele kesiminin ardından Rektör Akpolat, yeni hizmete giren MR cihazı ile ilgili Radyoloji Ana Bilim Dalı yetkililerinden bilgiler aldı. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Malatya'da ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'e yoğun ilgi

Ankara'da minibüs ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 12 yaralı

Aile Hareketi Başkanı Ergincan: Aileyi yıkan kanunların kaldırılması için mücadelemiz devam edecek

Ticaret Bakanlığından tüketici haklarına yönelik açıklama

Siirt’te sağanak yağış sonrası yol çöktü

Kurtalan’da sel ve su baskınlarına 21 araç ve 59 personelle müdahale

Malatya'da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Mescid-i Aksa'nın statüsü sistematik olarak değiştiriliyor: Mescidin kapatılmasının siyasi ve toplumsal arka planı

ABD ve Çin ekonomi müzakereleri için masada

Dışişleri Bakanı Fidan Suudi Arabistanlı mevkidaşı Bin Ferhan ile görüştü

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ve Macron görüştü

Siyoinst işgalciler Lübnan'da bir savaş suçu daha işledi: Sivil yerleşim yerine fosfor bombası kullandı

HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanlığından ‘Kardeşlik İftarı’

Çığ nedeniyle ulaşım dururken mahsur kalan 40 yolcu kurtarıldı

Yoğun sis kazaya neden oldu: İş makinesi kontrolden çıktı

Diyarbakır’da sağanak yağış: Cadde ve sokaklar göle döndü

Şırnak’ta sel ve heyelan: Evler zarar gördü, çok sayıda hayvan telef oldu

Batman’da site içinde park halindeki araç alev aldı

Fransa’da yerel seçimlerin ilk turu yapıldı

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesinde yolsuzluk operasyonu: 7 kişi tutuklandı

Kuveyt'teki İtalya-ABD hava üssüne insansız hava aracıyla saldırı düzenlendi

Aksaray'da feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz'dan Kadir Gecesi mesajı

Kadir Gecesi’nde “Hediyem Kur’an Olsun” programı: Vatandaşlara Kur’an-ı Kerim hediye edilecek

Macaristan: Ukrayna AB'ye katılmayacak

Bayram yolculuğuna çıkacaklar öneri ve uyarılar

DSÖ: Hastane veya okul bombalamak savaş suçudur

İran Dışişleri Bakanı: Asla ateşkes ve müzakere talebinde bulunmadık

Hark Adası'nda petrol yüklemesi devam ediyor

İran ve Fransa Dışişleri Bakanları görüştü

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya'da ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'e yoğun ilgi

Ankara'da minibüs ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 12 yaralı

Aile Hareketi Başkanı Ergincan: Aileyi yıkan kanunların kaldırılması için mücadelemiz devam edecek

Ticaret Bakanlığından tüketici haklarına yönelik açıklama

Siirt’te sağanak yağış sonrası yol çöktü

Kurtalan’da sel ve su baskınlarına 21 araç ve 59 personelle müdahale

Malatya'da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı