• BIST 100

    10851,83%-0,82
  • DOLAR

    41,92% -0,04
  • EURO

    48,87% 0,15
  • GRAM ALTIN

    5431,82% -2,03
  • Ç. ALTIN

    9188,44% -2,65

Turistik Güneydoğu Ekspresi yollarda

02 Nisan 2024, Salı 17:00
02 Nisan 2024, Salı 17:00
Turistik Güneydoğu Ekspresi yollarda
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Turistik Güneydoğu Ekspresi yollarda

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) Taşımacılık Genel Müdürlüğü tarafından seyahat severlerin ve sanat tutkunlarının gözdesi Turistik Doğu Ekspresi’ne alternatif iki yeni turistik tren işletilmeye başlıyor. Ankara-Diyarbakır seferini yapacak olan turistik tren ilk ziyaretinde fenomenleri ağırladı.
Turistik trenlerin Nisan ayında seferlerine başlayacağı ve Haziran ayının ortalarına kadar sefer yapacağı belirtildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 2002 yılından bu yana sürdürülen öncelikli demiryolu politikaları sonucu yüksek hızlı demiryolu hatları inşa edilirken mevcut demiryolu ağı yenilendi, modernize edildi, araç filosu gençleştirildi, hizmet kalitesi artırıldı. Böylelikle tren seyahati vatandaşımızın günlük yaşamına girdi ve ulaşım alışkanlıklarını değiştirdi. Bu kapsamda yüksek hızlı trenlerin yanında konvansiyonel hatlarda işletilen trenlere olan taleplerin artmasıyla birlikte iki yeni turistik tren daha işletilmeye başlanacak.

Turistik treni
Ankara-Diyarbakır turistik treninin 1051 kilometre hat uzunluğunda Ankara-Diyarbakır parkurunda işletileceği belirtildi. Ankara-Diyarbakır-Ankara turistik treninin 180 kişi kapasiteli 9 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluştuğu belirtildi. Ankara’dan 19 Nisan Cuma günü saat 15.55’te hareket edecek trenin, Diyarbakır’dan ise 21 Nisan Pazar günü saat 12.00’da yola çıkacağı belirtildi. Ankara-Diyarbakır seferinde Malatya’da 3 saat, Diyarbakır-Ankara seferinde ise Yolçatı’da 4 saat, Kayseri’ de 3 turizm amaçlı duracak ve buralardaki tarihi ve kültürel değerleri görme imkanı sunacak.
Deneme amaçlı Ankara’dan Diyarbakır’a gelen turistik trenin bugünkü yolcuları ünlü fenomenler oldu. Fenomenler Ankara-Diyarbakır turistik treni ile tarihi ve kültürel değerleri görme imkanı buldu.

Ankara-Tatvan turistik treni
Bin 262 kilometrelik Ankara-Tatvan-Ankara parkurunda işletilecek turistik tren ise, Ankara’dan 17 Nisan Çarşamba günü saat 15.55’te seferlerine başlayacak. Ankara-Tatvan seferinde Elazığ’da 4 saatlik bir duruş gerçekleştirecek. 19 Nisan Cuma günü de Tatvan’dan 06.35’te hareket edecek tren Tatvan-Ankara seferinde Palu’da 3 saat, Elazığ’da 4 saat ve Kayseri’de 3 saatlik duruş yapacak. Ankara-Tatvan-Ankara turistik treni, 9 yataklı vagon ve 1 yemekli vagondan oluşuyor.
Trenlerin fiyatları ise Ankara-Diyarbakır parkurunda yataklı vagonda bir oda fiyatının 9 bin TL, Diyarbakır-Ankara parkurunda 8 bin TL, Ankara-Tatvan parkurunda 9 bin 900 TL, Tatvan-Ankara parkurunda ise 9 bin TL olarak belirlendi. Yataklı vagonda bir odada iki kişinin seyahat edebildiği ve buzdolabı ile bir lavabo bulunduğu belirtildi.

Bakan Şimşek başkanlığında Gıda ve Finansal İstikrar Komiteleri toplandı

Bakan Tunç: Söz konusu Gazze olunca kimsenin aklına çocuk ve kadın hakları gelmiyor

Meteorolojiden Batı Karadeniz için fırtına uyarısı

Bakan Tunç’tan İmamoğlu soruşturmasına ilişkin açıklama

Melissa Kasırgası Karayipler'i etkisi altına aldı

Arjantin'de parlamento seçimlerini Devlet Başkanı Milei’nin partisi kazandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Millî Hidrokarbon Ajansı Başkanı Descalzi’yi kabul etti

Adana’da yemek saati değişti: Gece yemek kültürü hızla yayılmakta

Adana'da iki araç çarpıştı: İkisi ağır 3 yaralı

Malatya'da ortaokul öğrencilerinden Gazze yararına kermes

Kamerun'da seçimler sonrası muhalefet zaferini ilan etti, sokaklar karıştı: 4 ölü

Öğrencilere afet ve yangın farkındalığı eğitimi verildi

Lavrov: Rusya–Kuzey Kore ilişkileri güçlü bir ivme kazandı

Kurtulmuş: Terörsüz Türkiye, Alparslan’ın ve Selahaddin'in çocuklarının yeni bir dönemin kapısını açmalarıdır

Gaziantep'te 13 kilo skunk ele geçirildi: 2 şüpheli tutuklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Milli Hidrokarbon Ajansı Başkanı Descalzi'yi kabul etti

İranlı hackerlar, siyonistlerin gelişmiş savunma projelerini hackledi

Karacadağ'dan sofralara uzanan lezzet: Qerejdax Pirinci

Gaziantep Forum II, STK özel oturumu ile tamamlandı

Washington’daki çıkmaz büyüyor: Trump, gıda yardımlarını askıya aldı

Kırma yeşil zeytine yoğun ilgi: Hem doğal hem ekonomik

Gaziantep'te polis ekiplerinden silah ve uyuşturucu operasyonu

Ebu Zeyd: Beyaz Saray'ın Gazze planı, şer'i siyasetin amaçları ile uluslararası hegemonyanın tuzakları arasında

Adana'da binlerce sürücüye ceza kesildi

Battalgazi'de kış öncesi asfalt çalışması

Yazar Aydın: Kitap, bilgiye giden köprüdür

Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikasının inşasına başlandı: Ekonomiye 3,5 milyar lira katkı sağlayacak

Gaziantep'te izinsiz avlanan şahsa idari işlem uygulandı

Malatya'da kulaçlar Gazze için atıldı

Vali Köşger: Hedefimiz; Adana’nın her sokağında olumlu tabloyu daha da güçlendirmektir

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Şimşek başkanlığında Gıda ve Finansal İstikrar Komiteleri toplandı

Bakan Tunç: Söz konusu Gazze olunca kimsenin aklına çocuk ve kadın hakları gelmiyor

Meteorolojiden Batı Karadeniz için fırtına uyarısı

Bakan Tunç’tan İmamoğlu soruşturmasına ilişkin açıklama

Melissa Kasırgası Karayipler'i etkisi altına aldı

Arjantin'de parlamento seçimlerini Devlet Başkanı Milei’nin partisi kazandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Millî Hidrokarbon Ajansı Başkanı Descalzi’yi kabul etti