• BIST 100

    10157,97%0,77
  • DOLAR

    39,82% -0,03
  • EURO

    47,05% -0,01
  • GRAM ALTIN

    4269,96% -0,13
  • Ç. ALTIN

    6852,92% 0,00

Türk Kardiyoloji Kongresinde bir ilk gerçekleşti

17 Aralık 2023, Pazar 01:25
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Türk Kardiyoloji Kongresinde bir ilk gerçekleşti
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Türk Kardiyoloji Kongresinde bir ilk gerçekleşti

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi 5’inci sınıf öğrencisi Barış Can Altınel, Türk Kardiyoloji Kongresinde sunum yapan ilk öğrenci oldu.
Barış Can Altınel, “Koroner Arter Hastalığından Birincil Koruma İçerikli” konulu çalışmayı Antalya’da gerçekleştirilen 39. Türk Kardiyoloji Kongresinde sözlü sunum yaparak ilke imza attı.
Rektör Prof. Dr. Güner Dağlı, “SANKO Üniversitesi olarak tam on yıldır çıtamızı daha da yükseğe taşıyoruz” dedi.
Ağustos ayında Avrupa Kardiyoloji Kongresinde sunum yapan ilk öğrencinin, SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Dilanur Özveri olduğunu anımsatan Prof. Dr. Dağlı, Türk Kardiyoloji Kongresinde de yine aynı alanda ilk kez bir öğrencinin sözlü sunum yaptığını ve bu öğrencinin SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olmasının haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.
SANKO Üniversitesi Rektör Danışmanı ve ABD Pittsburgh Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlem Soran da SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ile yedi yıl önce başladıkları koroner arter hastalığından birincil koruma çalışmasını, uzunlamasına bir çalışma yöntemi ile devam ettirdiklerini vurguladı.
Yoğun çalışma sonuçlarının önce Avrupa Kardiyoloji Kongresinde sonra da Türk Kardiyoloji Kongresinde sözlü sunuma seçilmesiyle öğrenci eğitiminde Türkiye’de ilk kez uygulamaya başladıkları programın başarısını taçlandırdıklarını ifade eden Prof. Dr. Soran, “Türk Kardiyoloji Kongresinde araştırma sonuçları sunuma seçilen hekimler kardiyoloji alanında uzman hekimlerden oluşmaktadır. Sunum yapan öğretim üyeleri asistan ile profesör yelpazesinde akademik unvana sahiptir” ifadelerini kullandı.
Koroner arter hastalığının, kalbi besleyen damarların daralması ya da tıkanması olduğunu kaydeden Prof. Dr. Soran, hastalığa ilişkin şu bilgileri paylaştı:
“Koroner arter hastalığına bağlı ölüm oranı,1990’lı yılların sonunda başlayan ve hızla gelişme gösteren tedavi girişimlerine rağmen, ülkemizde kronik hastalıklardan ölüm oranında başı çekmeye devam etmektedir. Ülkemizde uygulanan tedavi ve girişimler Avrupa’daki ülkelerden kesinlikle geride değildir. Buna rağmen koroner arter hastalığından ölüm oranı ülkemizde ilk sıralarda yer almaktadır. Bunun nedenlerinin doğru analiz edilmesi ve hastalıktan korunmak için maliyeti düşük ve etkili olabilecek bilimsel metotların kullanılmaya başlanması gerekmektedir. SANKO Üniversitesinde, bu önemli noktaları göz önüne alarak geliştirdiğimiz yöntemle tıp fakültesi öğrencilerinin öğrencilik dönemini sadece öğrenerek değil aynı zamanda üreterek geçirmelerine olanak tanıyoruz. Çalışmaya ilişkin detaylar Türk Kardiyoloji Kongresi web sayfasında yer almaktadır.”
Prof. Dr. Soran, yaptıkları çalışmalara destekleri için Rektör Prof. Güner Dağlı başta olmak üzere üniversite yönetimine, akademik ve idari kadroya teşekkür etti.

"Güçlenmek: Bağımlılıktan Esenliğe" bülteni yayımlandı

Mardin Valisi Akkoyun: Narkotik suçlarla mücadelede 7 kişi tutuklandı

Şırnak’ta il güvenlik ve asayiş koordinasyon toplantısı yapıldı

HAMAS'tan Yahudi çetelere karşı direniş çağrısı

Birleşmiş Milletler: Gazze Şeridi’nde yaşam imkânları azalıyor, barınma alanları sınırlı

Osmanlı’dan günümüze uzanan çini sanatının kültürel mirasını yaşatıyor

Sözde mizah dergisi Leman hakkında mali kaynak soruşturması başlatıldı

Elâzığ’da trafik kazası: 2 ölü, 2 yaralı

Doğu Karadeniz için kuvvetli yağış uyarısı

Filistinli hasta esirler sistematik ihmal ve işkenceyle ölüme sürükleniyor

Çocuklarda bruksizm ciddi sorunlara neden olabilir!

"Size bildirmek isteriz ki elimizde mezar yeri kalmadı"

Uzmanında evde yangın güvenliği için hayati uyarılar!

Çocuklar çadırlarda sıcaktan bayılıyor: Gökyüzü yakıyor, yeryüzü susuyor

Son 6 ayda araç satışları yüzde 5,1 arttı

Malatya STK Platformu: Leman paçavrası kapatılsın

Batı Şeria'da yeni yıkım

 2025 TUS ve STS başvuruları başladı

Son iki yılda geri ödeme listesine 867 ilaç eklendi

125 cc motosiklet İçin B ehliyeti yeterli mi?

Müftü Durmuş'tan Hazret-i Muhammed'e hakaretlere tepki: "Yasal düzenleme şart"

FAO: Gazze'de tarım neredeyse yok oldu

Hindistan'da sel: 10 ölü 34 kayıp

Gazze'de yardım sırası ölüm getirdi: 850 şehit, 4 bin 200 yaralı

Güney Kore'de araç restorana daldı: 16 yaralı

Ticaret Bakanı Bolat: Yıllık ihracatta rekor seviye

Başkan Şahin’den kurum ziyaretleri

İran Cumhurbaşkanı, IAEA ile işbirliğinin askıya alınmasını onayladı

Şanlıurfa’da evde sağlık hizmetlerinde dijital dönem başladı

Gazze'de soykırım 635'inci gününde: Şehadet, açlık, susuzluk, zorunlu göç

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


"Güçlenmek: Bağımlılıktan Esenliğe" bülteni yayımlandı

Mardin Valisi Akkoyun: Narkotik suçlarla mücadelede 7 kişi tutuklandı

Şırnak’ta il güvenlik ve asayiş koordinasyon toplantısı yapıldı

HAMAS'tan Yahudi çetelere karşı direniş çağrısı

Birleşmiş Milletler: Gazze Şeridi’nde yaşam imkânları azalıyor, barınma alanları sınırlı

Osmanlı’dan günümüze uzanan çini sanatının kültürel mirasını yaşatıyor

Sözde mizah dergisi Leman hakkında mali kaynak soruşturması başlatıldı