• BIST 100

    16407,98%-1,86
  • DOLAR

    43,60% 0,18
  • EURO

    51,47% 0,19
  • GRAM ALTIN

    6787,20% 0,85
  • Ç. ALTIN

    11644,36% 0,00

Türk şirketler 3 boyutlu teknolojiler için güçlerini birleştirdi

27 Şubat 2021, Cumartesi 20:32
27 Şubat 2021, Cumartesi 20:32
Türk şirketler 3 boyutlu teknolojiler için güçlerini birleştirdi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Türk şirketler 3 boyutlu teknolojiler için güçlerini birleştirdi

Yeni teknolojilere yönelik faaliyetler gösteren Cerebrum Tech ve GFDS-Global Future Designs&Solutions Inc. ortaklığa gitti.

Ortaklık adına yapılan açıklamaya göre, yakın zamanda faaliyete başlayan, Ankara, İstanbul, San Francisco, Londra ve Seul ofisleri bulunan Cerebrum Tech, fütürist tasarım uygulamalarıyla öne çıkan GFDS ile ortaklık kurdu.

Cerebrum Tech Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Erkul, iki şirketin ortaklığını heyecanlı ve ilham veren bir birleşme olarak değerlendirerek 'Cerebrum Tech’i kurarken 'Bildiklerimizin değil, bilmediklerimizin peşindeyiz.' demiştik. Bilmediklerimizin peşinde olduğumuz bu yolculukta GFDS ekibinin de sektör tecrübesiyle katma değeri yüksek teknoloji ihracatında ülkemizi yükseklere konumlandırmayı hedefliyoruz.' ifadelerini kullandı.

GFDS Yönetim Kurulu Başkanı Mert Oğuzata da 'Amacımız teknoloji için teknoloji geliştirmek değil, insanlığa faydalı olacak teknolojileri geliştirmek. Eğer dünya gelecekte insanlık ile teknoloji arasındaki dengeyi düzgün şekilde kurabilirse aydınlık bir gelecek bizleri bekliyor. Bu birliktelikle dünya pazarına açılmış katma değeri yüksek teknoloji girişimlerinde de öncü olacağız. Cerebrum Tech’i iş ortaklığından ziyade aynı hedefe birlikte ilerleyen bir yol arkadaşı olarak görüyoruz. Şüphesiz bu birliktelik Türkiye’nin dijital dönüşümüne de yön verir nitelikte olacaktır.' değerlendirmesinde bulundu.

Artırılmış gerçeklik/sanal gerçeklik (AR/VR) gibi 3 boyutlu teknoloji pazarının büyüklüğünün 2024 yılında 72 milyar dolar seviyelerine ulaşması bekleniyor. Önceki yıllarda üretim ve perakende sektöründeki teknoloji yatırımları daha ön plandayken, önümüzdeki yıllarda eğlence ve savunma sektörlerinin 3 boyutlu teknoloji pazarında lokomotif rolü üstleneceği düşünülüyor. Bu iki büyük sektör dışında 3 boyutlu teknolojilerin kullanımı, üretim, iş sağlığı ve güvenliği, biyoteknoloji ve inşaat alanlarında da önemli bir paya sahip bulunuyor.

3 boyutlu teknolojilerin geliştirilmesinde Çin, ABD ve Japonya’nın önemli yatırımları bulunuyor. Türkiye’nin gün geçtikçe değer kazanan üretici rolüyle bu alanda potansiyelini artırması bekleniyor. Bu ortaklık sayesinde de Türkiye’nin bu potansiyele sahip uluslararası bir oyun kurucu olması hedefleniyor. Cerebrum Tech ve GFDS, pazarın önemli bir oyuncusu olmayı hedefledikleri AR/VR sektöründe büyük ölçekli Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları üzerine de çalışıyor.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Batman'da hakkında 15 yıl 1 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Umut Kervanı Adana Arama Kurtarma Başkanı Dizlek: “Afetlere karşı hep birlikte hazırlıklı olmalıyız"

Her mezar taşında bir hikâye: Hatay’da 6 Şubat acısı

Konya STK Platformu’ndan epstein dosyalarına ilişkin açıklama

Moskova'da bir korgenerale suikast girişimi düzenlendi

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Malatya’da deprem yıl dönümü nedeniyle ziyaretlerde bulundu

Seccadeleri yarım asırdır ilmek ilmek dokuyan Abdurrahman Usta: Yaklaşık 150 eleman yetiştirdim

Konya Meram’da Ramazan öncesi zabıta denetimleri artırıldı

ABD'ye hizmetin bedeli: Afgan işbirlikçilerin vizeleri iptal edildi

Pakistan ordusundan operasyon: 24 ölü

Ticaret Bakanlığı: Deprem bölgesinde ekonomik faaliyetlere yönelik tedbirler sürüyor

Batman'da kuyumcuya silahlı gasp: 2 kiloya yakın altın çalındı

Real Konak Hotel Batman’ı Turizm Fuarında Temsil Etti

Vali Gül, Eyüpsultan’da deprem tatbikatına katıldı

ABD-İran görüşmeleri Maskat'ta başladı

Müttefikliğe bedel 550 milyar dolarlık taviz sonrası Trump’tan siyasi destek

Afganistan'da tüp patladı: 3 ölü

ABD'den vatandaşlarına uyarı: İran'ı derhal terk edin

Trump politikaları, kesintiler, kapsam daralması, borç sarmalı: ABD’de sağlık sistemi çöküşte

Umut Kervanı Siverek’ten Suriye’ye yardım seferberliği

BM: isral bir ayda 900'den fazla Filistinliyi yerinden etti

ABD'den gemi saldırısı: 2 ölü

Isparta’da şehir içi radar denetimleri sürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü mesajı

Böbrek hastalıkları her 7 kişiden birini tehdit ediyor

12 ilde Forex dolandırıcılığı operasyonu: 48 şüpheli gözaltında

TBMM Başkanı Kurtulmuş 6 Şubat depremlerinin 3’üncü yılı mesajı yayımladı

Malatya’da uyuşturucu operasyonunda 9 şüpheli hakkında işlem

MİT, işgal rejimi istihbaratına çalışan iki ajanı yakaladı

Kayseri’de yol kontrolünde gümrük kaçağı sigara ele geçirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batman'da hakkında 15 yıl 1 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Umut Kervanı Adana Arama Kurtarma Başkanı Dizlek: “Afetlere karşı hep birlikte hazırlıklı olmalıyız"

Her mezar taşında bir hikâye: Hatay’da 6 Şubat acısı

Konya STK Platformu’ndan epstein dosyalarına ilişkin açıklama

Moskova'da bir korgenerale suikast girişimi düzenlendi

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Malatya’da deprem yıl dönümü nedeniyle ziyaretlerde bulundu

Seccadeleri yarım asırdır ilmek ilmek dokuyan Abdurrahman Usta: Yaklaşık 150 eleman yetiştirdim