• BIST 100

    10953,68%3,26
  • DOLAR

    41,94% -0,14
  • EURO

    48,82% -0,17
  • GRAM ALTIN

    5557,81% -0,27
  • Ç. ALTIN

    9439,52% -0,12

Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç: '‘Zeka Gücü’müz Türkiye’nin yarınlarını şekillendiriyor'

20 Ocak 2024, Cumartesi 15:40
20 Ocak 2024, Cumartesi 15:40
Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç:
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç: '‘Zeka Gücü’müz Türkiye’nin yarınlarını şekillendiriyor'

Turkcell’in Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle özel yetenekli çocukları geleceğin dünyasına hazırlamak için hayata geçirdiği ‘Zeka Gücü’ projesi kapsamında Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, Şanlıurfa BİLSEM’deki Turkcell Zeka Gücü Sınıfı’nı ziyaret etti. Projenin detaylarını paylaşan Dr. Ali Taha Koç, “Turkcell olarak Zeka Gücü’müz ile Türkiye Yüzyılı’nı Dijitalin Yüzyılı haline getirmeyi hedefliyoruz. ‘Sadece teknoloji tüketen’ bir toplum olmanın önüne geçerek teknoloji üreten nesillerin yetişmesine katkı sağlamak her zaman en büyük amacımız” dedi.
Turkcell’in Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle Türkiye’nin özel yetenekli öğrencilerinin teknolojiye olan meraklarını artırmak, gelişimlerine uygun ortam ve imkân sağlamak amacıyla başlattığı ‘Zeka Gücü’ projesi devam ediyor. Öğrencilerin karne heyecanını paylaşmak üzere Şanlıurfa Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) bulunan Turkcell Zeka Gücü Sınıfı’nı ziyaret eden Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya geldi. Öğrencilere karne hediyesi olarak robotik ve kodlama kiti hediye edildi.
“7 bölge, 48 şehir, 76 Zeka Gücü Sınıfı ile 250 binden fazla öğrenciye ulaştık”
Zeka Gücü projesiyle özel yetenekli öğrencileri, teknoloji ve bilimle bir araya getirdiklerine değinen Dr. Ali Taha Koç, “2016 yılında hayata geçirdiğimiz projemiz 48 şehrimizde başarıyla devam ediyor. Turkcell olarak, Türkiye Yüzyılı’nı Dijitalin Yüzyılı haline getirme amacıyla sürdürdüğümüz Zeka Gücü projemiz, özel yetenekli çocuklarımızın ve gençlerimizin teknoloji üreten bireyler olarak yetişmesi adına büyük bir öneme sahip. ‘Sadece teknoloji tüketen’ bir toplum olmanın önüne geçerek ‘teknoloji üreten’ nesillerin yetişmesine katkı sağlamak her zaman en büyük önceliğimiz. Bugün gerçekleştirdiğimiz ziyaret vesilesiyle çocuklarımızın karne heyecanını da paylaşma fırsatı yakaladık. Teknolojiye ve eğitime yaptığımız yatırımlar Türkiye Yüzyılı’nda da devam edecek” dedi.
Projenin çıktılarını paylaşan Dr. Ali Taha Koç, “Zeka Gücü sınıflarında, öğrencilerin yapay zeka, robotik kodlama ve uzay bilimleri gibi birçok alanda yeteneklerine göre eğitim almalarını sağlayarak, gelişimlerine katkıda bulunuyoruz. Bu sınıflarda kullanılan dizüstü bilgisayarlar, 3D yazıcılar, proje geliştirmelerini sağlayan robotik kodlama kitleri gibi donanımlarla çocuklarımız, problemlere teknoloji tabanlı çözüm üretebilecek beceriler kazanıyor. 9’u depremden etkilenen illerimizde olmak üzere 76 Zeka Gücü sınıfımızla 250 binden fazla öğrenciye ulaştık. Öğrencilerimiz, ulusal ve uluslararası yarışmalarda 400’den fazla ödül ve şampiyonluk kazanarak bizleri gururlandırdı. Turkcell olarak, genç neslin yeteneklerini keşfetmelerine ve bu yetenekleriyle dünya çapında başarılar elde etmelerine olan inancımızı sürdürerek, Zeka Gücü Projesi ile Türkiye’nin geleceğine katkıda bulunmaya devam edeceğiz” dedi.

HÜDA PAR Antalya İl Başkanlığından "Soykırımcı siyonistlerin yargılanması" için imza kampanyası

Hindistan'da katliam gibi kaza: 25 kişi yanarak öldü

Ukrayna'da tren istasyonuna bombalı saldırı: 4 ölü, 12 yaralı

Seyhan; Acıya Mesai Konulmaz

Adana'da feci kaza: Motosiklet sürücüsü yanarak hayatını kaybetti

"Evlilikler sade olmalı" diyen çift, gençlere örnek oldu

RTÜK Başkanlığı'na Mehmet Daniş seçildi

Gıda ihracatının yıldızları Mersin'de ödüllendirildi

Gazze’de şüpheli cisimlerden uzak durulması uyarısı

Ağrı'da ki okullarda Gazze'ye yararına kermes düzenlendi

Ambulans talebi reddedilince eşini battaniyeye sarıp hastaneye taşıdı

Bazı büyükelçilikler ile dış temsilciliklere yeni atamalar

İşgalciler siyonistler Batı Şeria’da Filistinlilerin araçlarını yakıyor

Ankara'da imam hatip öğrencileri Gazze için kermeste el ele verdi

Bakan Işıkhan: 81 bin 279 engelli kadına "Engelli İş Koçluğu" hizmeti verildi

Eski tip ehliyetler için son fırsat: 31 Ekim'e dikkat!

Sosyal konut projesinin detayları belli oldu

Yayınlanan video ve fotoğraflar Filistinli esirlere yapılan kötü muameleleri belgeledi

Tarsus Umut Kervanı’ndan mağdur aileye beyaz eşya desteği

Adana’da toplu taşımaya zam: Yeni tarifeler bugünden geçerli

Mersin Müftüsü Yığman, müftülük yerleşkesindeki cami inşaatındaki çalışmaları inceledi

Şırnak’ta silahlı kavga: 2 yaralı

Rus savaş uçakları Litvanya hava sahasını ihlal etti

BM: Gazze’de kadınlar enkazların arasında, açlık içinde ve sağlıksız şartlarda doğum yapıyor

Battalgazi Belediyesi'nden taziye evlerine büyük yatırım

Siirtli öğrencilerden Gazze’ye anlamlı destek: Kermes gelirleri Filistin’e gönderilecek

Gaziantep Forum II, İslam dünyasının geleceğine yön verecek fikirlerle son buldu

Siirt’te yağışlar nedeniyle kent genelinde geçici su kesintisi uyarısı

Malatya'da 2025 Yılı 4. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi

Bakan Tekin: İmam hatip okullarını bir marka haline getirmek zorundayız

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR Antalya İl Başkanlığından "Soykırımcı siyonistlerin yargılanması" için imza kampanyası

Hindistan'da katliam gibi kaza: 25 kişi yanarak öldü

Ukrayna'da tren istasyonuna bombalı saldırı: 4 ölü, 12 yaralı

Seyhan; Acıya Mesai Konulmaz

Adana'da feci kaza: Motosiklet sürücüsü yanarak hayatını kaybetti

"Evlilikler sade olmalı" diyen çift, gençlere örnek oldu

RTÜK Başkanlığı'na Mehmet Daniş seçildi