• BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

Türkiye halkı işgalcilerin saldırdığı Sumud Filosuna destek için meydanlarda

02 Ekim 2025, Perşembe 00:44
02 Ekim 2025, Perşembe 00:44
Türkiye halkı işgalcilerin saldırdığı Sumud Filosuna destek için meydanlarda
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İşgalci siyonist rejimin, Gazze'deki ablukayı delmek ve insani yardım ulaştırmak isteyen Küresel Sumud Filosu'na saldırı başlatması üzerine Türkiye'nin birçok şehrinde protesto gösterileri düzenlendi.

İşgalci Siyonist rejimin donanma gemileri, Gazze ablukasına delmek isteyen Küresel Sumud Filosu'na uluslararası karasularda müdahale etmeye başladı.

Küresel Sumud Filosu, uluslararası sularda siyonist işgal tarafından yasadışı bir şekilde ele geçirildi ve kaçırıldı!

Filodaki birçok gemiye, işgalci siyonistlerin müdahalesinin başladığı, diğer teknelerle ile iletişimin de kesildiği bildirildi.

İşgalin saldırılarının ardından Türkiye'nin birçok şehrinde Küresel Sumud Filosuyla dayanışma amacıyla protesto gösterileri düzenlendi.

BATMAN

Batman'da STK'ların öncülüğünde bir araya gelen binlerce vatandaş, Sumud Filosuna müdahale eden soykırımcı siyonist rejimi telin etti.

Atatürk Parkında toplanan öfkeli kalabalık, Gazze direnişine ve Sumud Filosuna destek verirken, siyonist rejim ve destekçilerini lanetledi.

Program Kur’an'ı Kerim tilaveti ile başladı.

Burada bir konuşma yapan İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, İslam ülkelerinin sessizliğini eleştirerek şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Gazze’deki çocuklar, Sumud Filosundaki insanları bekliyor. Artık sözün bittiği yerdeyiz. Bizler meydanları boş bırakmayacağız. Ama İslam ülkelerinin liderleri bu zulme karşı harekete geçmelidir. Ne zamana kadar bekleyeceğiz, ne zamana kadar kardeşlerimizin yardımına koşmayacağız?"

Şimşek, "Artık sözün bittiği yerdeyiz. Bizler yıllardır konuşuyoruz ancak bu zalimler katliamlarını sürdürdüler. Ama bizler asla bu meydanları boş bırakmayacağız. Ve oradaki kardeşlerimizi yanlız bırakmayacağız." dedi.

Ardından söz alan Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Şehmuz Önlü ise Sumud Filosunun yalnızca bir gemiden ibaret olmadığını belirterek şunları söyledi:

"Bugün burada sadece bir gemiyi değil; insanlığın onurunu, ümmetin direnişini ve kalplerimizdeki imanı uğurluyoruz. Gazze’nin karanlığını yırtacak olan bu gemiler, sadece ekmek ve su değil; umut, kardeşlik ve özgürlüğün müjdesini taşımaktadır. Zalimlerin zulmü ne kadar büyük olursa olsun Allah’ın adaleti ondan daha büyüktür. Karanlık gecelerin sabahı mutlaka vardır."

Önlü, Kur’an-ı Kerim’den Maide Suresi 32. ayeti hatırlatarak, Sumud Filosunun mazlumların sesi ve insanlığın onuru olduğunu vurguladı.

Yapılan konuşmaların ardından vatandaşlar, Sumud Filosundan gelecek haberleri beklemek için sabah namazına kadar nöbet tuttu.

BİNGÖL

Bingöl’de STK’lardan Sumud Filosu’na Destek

Bingöl’de bir araya gelen sivil toplum kuruluşları (STK), Sumud Filosu’na yönelik yapılan saldırıyı kınayarak, direnişin ve mazlumların yanında olduklarını vurguladı.

Telekom Kavşağı’nda toplanan STK temsilcileri ve vatandaşlar, taşıdıkları döviz ve prtlarla işgal rejiminin saldırılarını protesto etti. Burada yapılan açıklamada, işgalcilerin saldırgan tavırlarının insanlık suçu olduğu belirtilerek, Sumud Filosu’nun haklı mücadelesine destek verildi.

ŞANLIURFA

 

Şanlıurfa’da sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla Rabia Meydanı’nda bir araya gelen vatandaşlar, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan “Küresel Sumud Filosu”na yönelik işgal saldırısına tepki vermek için nöbet tuttu. Meydanda toplanan kalabalık, sloganlarla ve dualarla Gazze halkının yanında olduklarını haykırdı.

Şanlıurfa’da sivil toplum kuruluşları öncülüğünde düzenlenen programda yüzlerce vatandaş, Gazze için yola çıkan “Küresel Sumud Filosu”na destek amacıyla Rabia Meydanı’nda buluştu. “Gazze için karınca misali” sloganıyla duyurulan nöbet eylemi, akşam saatlerinde Gazze çadırında başladı.

Katılımcılar ellerinde Türkiye ve Filistin bayrakları taşıdı, meydanda kurulan platformda Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Ardından STK temsilcileri kısa konuşmalar yaparak Gazze halkının yalnız olmadığını vurguladı. Konuşmalarda, siyonist işgalin işlediği insanlık suçlarına dikkat çekilirken, Sumud Filosunun yalnızca bir yardım girişimi değil aynı zamanda vicdanın sesi olduğu dile getirildi.

Programda yapılan açıklamalarda şu mesaj öne çıktı: “Bu topraklardan Gazze’ye selam olsun. Orada direnen kardeşlerimiz için elimizden geleni yapmaya hazırız. Filistin’in özgürlüğü ümmetin özgürlüğüdür. Sumud filosuna sahip çıkmak, insanlığın onuruna sahip çıkmaktır.”

Gece boyunca devam eden nöbet eyleminde sloganlar atıldı, dualar edildi. Katılımcılar, Gazze’deki zulmün son bulması için uluslararası kamuoyuna çağrıda bulundu. Etkinliğe çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, kanaat önderi ve vatandaş yoğun ilgi gösterdi.

Şanlıurfa’daki STK’lar, destek nöbetlerinin farklı zamanlarda süreceğini, Gazze için yapılan her çalışmaya omuz vereceklerini belirtti.  (İLKHA)

Güncelleniyor...

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Şanlıurfa’da bağımlılığa karşı yürüyüş ve basın açıklaması düzenlendi

Göktaş: Şehitler bu davanın haklılığının ve sürekliliğinin en güçlü şahitleridirler

Memiş: Şehadet, iman iddiasının ispatıdır

İlahiyatçı-Yazar Tutak: Şehadet bir bilinç ve direniş çağrısıdır

Konya’da kayıp Alzheimer hastası için arama çalışmaları sürüyor

Arjantin’de Milei karşıtı protestolarda sokaklar savaş alanına döndü

Japonya’da bıçaklı saldırı: 1 ölü, 2 yaralı

Mersin’de Ramazan ayının gelişi coşkuyla karşılandı

Şanlıurfa'da tarım işçilerini taşıyan minibüs kaza yaptı: 15 yaralı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar’dan Mersin'e ziyaret

Batman'da baraj kapakları açılıyor, yetkililerden uyarı geldi

Cansuyu Derneği'nden Ramazan öncesi 400 aileye yardım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü

Muğla’da kuvvetli fırtına hayatı olumsuz etkiledi

Güney Afrika'da şap salgını: Ulusal afet hali ilan edildi

Nijerya'da yolcu otobüsüyle kamyonun çarpıştı: 11 ölü, 27 yaralı

Grönland gerilimi Münih Güvenlik Konferansı'na taşındı

Mardin’de evde çıkan yangında 3 kişi dumandan etkilendi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır DEİK Dijital Teknolojiler İş Konseyi ile bir araya geldi

Umman'da başlayan nükleer müzakerelerin ikinci turu Cenevre'de

Meteorolojiden Ege Bölesi için toz taşınımı uyarısı

Orban ile Zelenskiy arasında AB üyeliği gerginliği

Kazakistan Anayasa değişikliği için referanduma hazırlanıyor

Bursa için toz taşınımı uyarısı

NATO: Savaştan sonra Rusya daha tehlikeli hale gelecek

Ankara için toz taşınımı uyarısı

Ürdün, Gazze'de mobil ev projesi başlattı

Antalya'da freni boşalan tır otomobile çarptı: 1 ölü, 3 yaralı

Çin'de havai fişek mağazasında patlama: 8 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Şanlıurfa’da bağımlılığa karşı yürüyüş ve basın açıklaması düzenlendi

Göktaş: Şehitler bu davanın haklılığının ve sürekliliğinin en güçlü şahitleridirler

Memiş: Şehadet, iman iddiasının ispatıdır

İlahiyatçı-Yazar Tutak: Şehadet bir bilinç ve direniş çağrısıdır

Konya’da kayıp Alzheimer hastası için arama çalışmaları sürüyor

Arjantin’de Milei karşıtı protestolarda sokaklar savaş alanına döndü