• BIST 100

    11183,00%1,66
  • DOLAR

    41,26% -0,07
  • EURO

    48,99% 0,82
  • GRAM ALTIN

    4899,19% 0,30
  • Ç. ALTIN

    8025,91% 1,72

Türkiye ile Kırgızistan arasında 19 anlaşma imzalandı

05 Kasım 2024, Salı 13:01
05 Kasım 2024, Salı 13:01
Türkiye ile Kırgızistan arasında 19 anlaşma imzalandı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov huzurunda iki ülke arasında 19 anlaşma imzalandı.

Bişkek'teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından iki ülke arasında çeşitli anlaşmaların imza törenine geçildi.

Törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Caparov, "Türkiye Cumhuriyeti ile Kırgız Cumhuriyeti Arasındaki Stratejik Ortaklık İlişkilerinin Kapsamlı Stratejik Ortaklık Düzeyine Çıkarılmasına İlişkin Ortak Bildiri"yi imzaladı.

Güvenlik Alanında İşbirliği Anlaşması, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Kırgız Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ceendek Kulubayev tarafından imzalandı.

Hayvan Sağlığı, Hayvan ve Hayvansal Ürünlerin Ticaretine Dair İşbirliği Anlaşması, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Kırgız Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı, Su Kaynakları, Tarım ve İşleme Sanayi Bakanı Bakıt Torobayev tarafından imza altına alındı.

Göç Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı'na Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Kırgız Cumhuriyeti Çalışma, Sosyal Güvenlik ve Göç Bakanı Cıldız Polotova imza attı.

Dışişleri Bakanlığı Tarafından Temsil Edilen Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti ile Bakanlar Kurulu Tarafından Temsil Edilen Kırgız Cumhuriyeti Hükûmeti Arasında Borç Silme Anlaşması ile Ekonomik ve Finansal İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Kırgız Cumhuriyeti Maliye Bakanı Almaz Baketayev tarafından imzalandı.

Savunma Sanayii Alanında İşbirliğine İlişkin Anlaşma, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ile Kırgız Cumhuriyeti Savunma Bakanı Batıbek Bekbolotov tarafından imza altına alındı.

Enerji, Enerji Verimliliği ve Enerji Tasarrufu Alanlarında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı'nı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Kırgız Cumhuriyeti Enerji Bakanı Taalaybeg İbrayev imzaladı.

Görsel-İşitsel Hizmetler Ortak Yapım Anlaşması, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Kırgız Cumhuriyeti Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Bakanı Altınbeg Maksutov tarafından imzalandı.

Organ Nakli Alanında İşbirliğine İlişkin Protokol'ün yanı sıra Recep Tayyip Erdoğan Bişkek Kırgız-Türk Dostluk Devlet Hastanesi’nin Açılması, Ortak İşletilmesi ve Devri ile Kırgız Vatandaşlarının Türkiye'de Tıp ve Tıpta Uzmanlık Eğitimi Almasına Dair Anlaşma, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ile Kırgız Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Alımkadır Beyşenaliyev tarafından imza altına alındı.

Ürün Güvenliği ve Piyasa Denetimi Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptına, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Kırgız Cumhuriyeti Ekonomi ve Ticaret Bakanı Daniar Amangeldiyev imza attı.

Türkiye Cumhuriyeti Millî Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu ile Kırgız Cumhuriyeti Güvenlik Konseyi Sekreteri Marat İmankulov tarafından Mutabakat Muhtırası imzalandı.

İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay ile Kırgız Cumhuriyeti Bakanlar Kuruluna bağlı Devlet Kamu Hizmeti ve Yerel Öz-Yönetim İşleri Ajansı Müdürü Kudaybergen Bazarbayev, iki kurum arasında İşbirliği Mutabakat Zaptını imza altına aldı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı ile Kırgız Cumhuriyeti Dijital Kalkınma Bakanlığı Arasında İşbirliği Protokolü, Kırgız Cumhuriyeti Dijital Kalkınma Bakanı Nuria Kutnaeva ile Devlet Arşivleri Başkanı Muhammet Ahmet Tokdemir tarafından imzalandı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanlığı ile Kırgız Cumhuriyeti Ulusal Bsı Arasında Mutabakat Zaptına, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bsı Başkanı Fatih Karahan ile Kırgız Cumhuriyeti Ulusal Bsı Başkanı Melis Turgunbaev imza attı.

Kinoloji Faaliyetlerinde Personelin Eğitimi ve İleri Eğitimi Alanında İşbirliğine İlişkin Protokolü, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak ile Kırgız Cumhuriyeti Devlet Gümrük Hizmeti Başkanı Samat İsabekov imzaladı.

İkili iş birliğine ilişkin Mutabakat Zaptı, Kırgız Cumhuriyeti Mevduat Koruma Ajansı İcra Direktörü Kadırbek Bukuyev ile Türkiye Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı Fatin Rüştü Karakaş tarafından imza altına alındı.

Türkiye-Kırgızistan arasında Hidroelektrik Santrallerin İnşası ve İşletilmesi Projesinin Uygulanmasına ilişkin Çerçeve Anlaşması'na Kırgız Cumhuriyeti Enerji Bakanı Taalaybek İbrayev ile Orta Asya Yatırım Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücaid Ören imza attı. (İLKHA)

Gazze'deki çocuk hastanesine siyonist saldırı: Sağlık sistemi risk altında

İran’dan Cenevre’de uyarı: israilin Katar’a saldırısı küresel barışı tehdit ediyor

Gazze'de soykırımın 712'nci günü: Saldırılar şiddetlendi, bilanço ağırlaşıyor

Küresel piyasalarda Fed beklentisi

Küresel piyasalarda Fed beklentisi

Karadeniz ve Marmara'da sağanak bekleniyor

FETÖ’nün deniz kuvvetleri yapılanmasında 10 gözaltı kararı

49 ilde tefeci ve dolandırıcılara operasyon: 115 şüpheli yakalandı

Altın fiyatları düşüşte

Döviz kurlarında son durum

Şam: İşgal edilen topraklardan çekilmeden güvenlik anlaşması olmaz

Gazze alevler içinde: İşgalciler gece boyunca sivilleri hedef aldı

Siyonist rejimde ekonomik çöküş: Netanyahu izolasyonu kabul etti

HAMAS: İşgalciler yalanlarla Gazze'deki katliamlarını örtbas ediyor

UNICEF: Gazze'de çocuklar bir cehennemden diğerine sürükleniyor

Gazze'de bir günde 108 şehit: Hastaneler çocuk ve kadınların cansız bedenleriyle doldu

Guterres: BM Güvenlik Konseyi’nin yapısı reforma ihtiyaç duyuyor

Bayrampaşa Belediyesi’ne yolsuzluk soruşturması: 20 tutuklama

Mardin'de boş arazide bir kişinin cansız bedeni bulundu

İran ve Rusya, ortak tatbikat yaptı

AB, işgalci rejime ticaret kısıtlamaları getirmeyi planlıyor

İletişim Başkanı Duran: “israilin Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”

Sumud Filosu'ndaki Sinan Akılotu: Yarın İtalyan filosuyla buluşacağız

Samsun’da kereste fabrikasında yangın

Yemen'de işgalin katlettiği 32 gazeteci defnedildi

Esenyurt’ta servis minibüsü anne ve bebeğine çarptı: 1 ölü

Şanlıurfa’da asansör bakımı sırasında elektrik faciası: 1 ölü

Şırnak'tan Sumud Filosu'na destek:"İnsanlığın ve vicdanın sesi ve direnişi"

Ensarullah, işgal rejimini füze ve İHA'larla hedef aldı, milyonlarca işgalci sığınaklara kaçtı

Bingöl’de köy muhtarı araçta ölü bulundu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze'deki çocuk hastanesine siyonist saldırı: Sağlık sistemi risk altında

İran’dan Cenevre’de uyarı: israilin Katar’a saldırısı küresel barışı tehdit ediyor

Gazze'de soykırımın 712'nci günü: Saldırılar şiddetlendi, bilanço ağırlaşıyor

Küresel piyasalarda Fed beklentisi

Küresel piyasalarda Fed beklentisi

Karadeniz ve Marmara'da sağanak bekleniyor

FETÖ’nün deniz kuvvetleri yapılanmasında 10 gözaltı kararı