• BIST 100

    14203,40%0,42
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,28% 0,21
  • GRAM ALTIN

    5954,70% -0,13
  • Ç. ALTIN

    9603,36% 0,00

Türkiye İtfaiyeciler Birliği Derneği'nin 14. Olağan Genel Kurul Toplantısı Malatya'da yapıldı

24 Nisan 2025, Perşembe 19:32
24 Nisan 2025, Perşembe 19:32
Türkiye İtfaiyeciler Birliği Derneği
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye İtfaiyeciler Birliği Derneği tarafından 250 itfaiyeci ve arama kurtarma ekibinin katılımı ile düzenlenen itfaiye istişare toplantısı ve itfaiye ekipmanlarının tanıtım programı, yoğun bir katılım ile gerçekleştiril

Türkiye İtfaiyeciler Birliği Derneği ve Türkiye'nin 81 ilinde görev yapan itfaiye teşkilatı mensupları, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Malatya'da buluştu.

Nikâh Sarayı Konferans Salonunda düzenlenen programda, itfaiyecilerin görevlerinden ve olası deprem, yangın, sel gibi doğal afetlerde yapılan özverili çalışmalara değinildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ömer Çoban'ın, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Katipoğlu'nun ve Türkiye İtfaiyeciler Birliği Derneği Başkanı Halil Yılmaz'ın da birer konuşma yaptığı toplantı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

"İtfaiye teşkilatımız hepimizin kahramanı oldu"

İtfaiye teşkilatının önemine değinen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, "Kadim şehrimiz Malatya'da bu toplantıyı gerçekleştirdiğimiz için dernek başkanımıza ve itfaiye teşkilatı mensuplarımıza ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. 30 yılı aşkın bir belediyeciyim. Cumhurbaşkanımız belediye başkanlığı yaptığı dönemlerde bizim de belediyecilik hayatımız başladı. Belediyenin hemen hemen her kademesinde bulunan bir kardeşinizim. İtfaiye teşkilatının ne kadar cesaretli, sabırlı ve kendine adanmışlığını iyi biliriz. Hakikaten itfaiyeciler hayatımızın her alanına hitap eden bir teşkilattır. Değerli kardeşlerim İstanbul'da 1999 depremini yaşadık. Bu depremi yaşadığımızda yine itfaiyecilerimiz yanı başımızdaydı.  Hakikaten itfaiye teşkilatı mensuplarımız hepimizin kahramanı oldu. Akdeniz'de günlerce süren bir yangın oldu. Yine kahramanımız itfaiyecilerdi. O günleri unutmamız mümkün değil." dedi. 

"Malatya'nın her tarafı şantiye alanına dönüşmüş durumdadır"

6 Şubat depremlerinin yaralarının silinmesi yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Er, "Malatya'mızda 6 Şubat depremini yaşadık. O zaman Mustafa Katipoğlu kardeşimiz İtfaiye Dairesi Başkanıydı. Mustafa Bey ekibi ile birlikte başarılarını gördük. İtfaiye teşkilatımıza gerçekten hayatın her alanında müteşekkiriz. İtfaiyecilik teşkilatı tulumbacılıktan gelen bir teşkilattır. Günümüzde itfaiyecilik daha teknolojik daha inovatif daha bilimsel bir şekilde yönetiliyor. Bugün Malatya’mızda 81 ilin itfaiye teşkilatı mensupları bulunuyor. Bu durum Malatya'mız için gerçekten çok kıymetlidir. Malatya'mız depremle birlikte çok büyük bir yara aldı.  Biz bir taraftan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, bakanlarımızın katkılarıyla, valimiz ve milletvekillerimiz ile birlikte depremin yaralarını sarıyoruz. Allah'a hamd olsun şehrimizdeki bütün ihaleleri gerçekleştirdik.  Hak sahipliğinden daha fazla konut üretimimiz var. Malatya'nın her tarafı şantiye alanına dönüşmüş durumdadır.  78 lokasyonda rezerv alanımız bulunuyor. Bunun dışında şehrin kırsalında 930 lokasyonda inşaat çalışmaları devam ediyor.  Amerika’da günlerce yangın oldu Amerika Devleti yangında evini kaybeden vatandaşlarına hane başı sadece 760 dolar yardımda bulundu. Ama biz burada Allah'a hamd olsun ki vatandaşlarımızın hem evlerini hem de iş yerlerini inşa ediyoruz. Bu da devletimizin ve milletimizin büyüklüğünü gösteriyor." İfadelerine yer verdi. 

Son olarak merkez üssü İstanbul Silivri'de meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunan Başkan Er, "İstanbul'da dün deprem yaşandı. Depremi yaşayan bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ben tekrardan Türkiye İtfaiyeciler Birliği Derneğinin Genel Kurul Toplantısının hayırlara vesile olmasını temenni diyorum. dedi.

Konuşmaların akabinde Başkan Er, itfaiye ekipmanlarının bulunduğu stantları gezdi. (İLKHA)

Gazze'de şehit sayısı 70 bin 669'a yükseldi

Oyun temelli öğrenme, kalıcı ve anlamlı öğrenmeyi destekliyor

Bir araştırmaya göre kuş gribi için erken müdahale olmazsa salgın kaçınılmaz

HÜDA PAR GİK Üyesi Tanrıkulu: Partimiz adalet ve kardeşlik hukuku için kuruldu

Batman'da 66 arıcıya kovan desteği sağlandı

Yeşilyurt Belediyesinden İkizce TOKİ’ye kapsamlı temizlik çalışması

Batman'da köy yollarında yol çizgi ve işaretlemeleri yapıldı

Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Yılmaz: Asgari ücret tartışmaları fiyatları tetikliyor, tüketici zamdan önce kaybediyor

Batman'da koruyucu ailelere aralık ayı ödemeleri yapıldı

OGM’den kaçak kesimlere karşı 7/24 koruma

Batman'da belediyelere yönelik hibe ve fon kaynakları için bilgilendirme toplantısı yapıldı

Batman'da kasım ayında 7 bin 631 kişiye evde bakım yardımı ödemeleri yapıldı

Batman'da anaokulu velilerine mahremiyet bilinci eğitimi

NASA, Nancy Grace Roman Uzay Teleskobu’nun montajını tamamladı: Daha geniş alan gözetlenebilecek

Alzheimer’da TPS tedavisi umut vadediyor

OGM’den kaçak kesimlere karşı 7/24 koruma

Bakan Ersoy: Konya’nın turizmde uzun vadeli yol haritasını bu master plan belirleyecek

Bitlis’te göçmen kaçakçısı bir organizatör tutuklandı         

Şanlıurfa’da hayvan çiftliğinde yangın

Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa'da baskıyı artırıyor

Cevdet Yılmaz: Türkiye, düzen kurucu aktör konumundadır

Polis ve savcı kılığında 50 milyon liralık dolandırıcılık: 24 şüpheli tutuklandı

MSB: israil barış ve istikrarı tehdit etmeye devam ediyor

Afganistan'da sulamayı ve geçim kaynaklarını artırmak için yeni bir kanal hizmete açıldı

SGK, 1000 sözleşmeli personel alacak

HÜDA PAR Şanlıurfa’da “Son Kale: Aile” konferansı düzenleyecek

Yayaların davranışlarını tahmin eden yeni yapay zekâ sistemi geliştirildi

KPSS-2025/2 tercih süreci başladı

Konya-İstanbul YHT hattı 13 milyon yolcu taşıdı

Çin'den ABD'nin Tayvan'a yönelik silah satışına tepki

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze'de şehit sayısı 70 bin 669'a yükseldi

Oyun temelli öğrenme, kalıcı ve anlamlı öğrenmeyi destekliyor

Bir araştırmaya göre kuş gribi için erken müdahale olmazsa salgın kaçınılmaz

HÜDA PAR GİK Üyesi Tanrıkulu: Partimiz adalet ve kardeşlik hukuku için kuruldu

Batman'da 66 arıcıya kovan desteği sağlandı

Yeşilyurt Belediyesinden İkizce TOKİ’ye kapsamlı temizlik çalışması

Batman'da köy yollarında yol çizgi ve işaretlemeleri yapıldı