GÜNDEM 24.04.2025 19:32:43 0

Türkiye İtfaiyeciler Birliği Derneği'nin 14. Olağan Genel Kurul Toplantısı Malatya'da yapıldı

Türkiye İtfaiyeciler Birliği Derneği
Haberi Sesli Oku

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye İtfaiyeciler Birliği Derneği tarafından 250 itfaiyeci ve arama kurtarma ekibinin katılımı ile düzenlenen itfaiye istişare toplantısı ve itfaiye ekipmanlarının tanıtım programı, yoğun bir katılım ile gerçekleştiril

Türkiye İtfaiyeciler Birliği Derneği ve Türkiye'nin 81 ilinde görev yapan itfaiye teşkilatı mensupları, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Malatya'da buluştu.

Nikâh Sarayı Konferans Salonunda düzenlenen programda, itfaiyecilerin görevlerinden ve olası deprem, yangın, sel gibi doğal afetlerde yapılan özverili çalışmalara değinildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ömer Çoban'ın, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Katipoğlu'nun ve Türkiye İtfaiyeciler Birliği Derneği Başkanı Halil Yılmaz'ın da birer konuşma yaptığı toplantı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

"İtfaiye teşkilatımız hepimizin kahramanı oldu"

İtfaiye teşkilatının önemine değinen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, "Kadim şehrimiz Malatya'da bu toplantıyı gerçekleştirdiğimiz için dernek başkanımıza ve itfaiye teşkilatı mensuplarımıza ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. 30 yılı aşkın bir belediyeciyim. Cumhurbaşkanımız belediye başkanlığı yaptığı dönemlerde bizim de belediyecilik hayatımız başladı. Belediyenin hemen hemen her kademesinde bulunan bir kardeşinizim. İtfaiye teşkilatının ne kadar cesaretli, sabırlı ve kendine adanmışlığını iyi biliriz. Hakikaten itfaiyeciler hayatımızın her alanına hitap eden bir teşkilattır. Değerli kardeşlerim İstanbul'da 1999 depremini yaşadık. Bu depremi yaşadığımızda yine itfaiyecilerimiz yanı başımızdaydı.  Hakikaten itfaiye teşkilatı mensuplarımız hepimizin kahramanı oldu. Akdeniz'de günlerce süren bir yangın oldu. Yine kahramanımız itfaiyecilerdi. O günleri unutmamız mümkün değil." dedi. 

"Malatya'nın her tarafı şantiye alanına dönüşmüş durumdadır"

6 Şubat depremlerinin yaralarının silinmesi yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Er, "Malatya'mızda 6 Şubat depremini yaşadık. O zaman Mustafa Katipoğlu kardeşimiz İtfaiye Dairesi Başkanıydı. Mustafa Bey ekibi ile birlikte başarılarını gördük. İtfaiye teşkilatımıza gerçekten hayatın her alanında müteşekkiriz. İtfaiyecilik teşkilatı tulumbacılıktan gelen bir teşkilattır. Günümüzde itfaiyecilik daha teknolojik daha inovatif daha bilimsel bir şekilde yönetiliyor. Bugün Malatya’mızda 81 ilin itfaiye teşkilatı mensupları bulunuyor. Bu durum Malatya'mız için gerçekten çok kıymetlidir. Malatya'mız depremle birlikte çok büyük bir yara aldı.  Biz bir taraftan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, bakanlarımızın katkılarıyla, valimiz ve milletvekillerimiz ile birlikte depremin yaralarını sarıyoruz. Allah'a hamd olsun şehrimizdeki bütün ihaleleri gerçekleştirdik.  Hak sahipliğinden daha fazla konut üretimimiz var. Malatya'nın her tarafı şantiye alanına dönüşmüş durumdadır.  78 lokasyonda rezerv alanımız bulunuyor. Bunun dışında şehrin kırsalında 930 lokasyonda inşaat çalışmaları devam ediyor.  Amerika’da günlerce yangın oldu Amerika Devleti yangında evini kaybeden vatandaşlarına hane başı sadece 760 dolar yardımda bulundu. Ama biz burada Allah'a hamd olsun ki vatandaşlarımızın hem evlerini hem de iş yerlerini inşa ediyoruz. Bu da devletimizin ve milletimizin büyüklüğünü gösteriyor." İfadelerine yer verdi. 

Son olarak merkez üssü İstanbul Silivri'de meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunan Başkan Er, "İstanbul'da dün deprem yaşandı. Depremi yaşayan bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ben tekrardan Türkiye İtfaiyeciler Birliği Derneğinin Genel Kurul Toplantısının hayırlara vesile olmasını temenni diyorum. dedi.

Konuşmaların akabinde Başkan Er, itfaiye ekipmanlarının bulunduğu stantları gezdi. (İLKHA)

Kamyon ile hafif ticari araç çarpıştı, 2 yaralı.

Venezuela'dan Kolombiya'ya tepki

Tayland’da şarbon kaynaklı ilk ölüm

ABD’de trafik kazası: 7 ölü

Singapur erken genel seçim için yarın sandık başına gidecek

Nijerya'da kolera salgınında 34 can kaybı

Gündüz kuşağı yayınlarına son verilmesi çağrısı yapıldı

Bakan Memişoğlu: 2 bin 239 hekim ataması yapılacak

HÜDA PAR İl Başkanı Gülsever’den Sanayi Sitesinde işyeri yanan esnafa ziyaret

Şırnak'ta Kur'an-ı Kerim ziyafeti programı düzenlendi

Bolivya uçağı havada kayboldu

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir'den gündem değerlendirmesi

Adana'da 10 kilogram metamfetamin ele geçirildi: 6 tutuklama

Kırmızı bültenle aranan 4 suçlu bulundukları ülkelerden Türkiye'ye getirildi

BM: Gazze'de gıda stokları çoğunlukla tükendi, suya erişim imkansız hale geliyor

Şantiye alanında işçilerin kaldığı konteynerde yangın

Tünelde kaza yapan tır ikiye bölündü: 1 yaralı

HÜDA PAR Medya Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Van'da medya temsilcilerini ziyaret etti

Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu gemisine saldırıyı kınadı

Yapıcıoğlu, Mersin’de STK temsilcileri ve hal esnafıyla buluştu

Ensarullah, milyonluk mitingde Hayfa'yı balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu

Malatya'da otomobil bahçeye yuvarlandı: 2 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın KKTC’yi ziyaret edecek

Özyaramış: Gazze’deki soykırım uluslararası hukukun açık bir ihlalidir

Hür Gençlik Gazze için basın açıklaması yaptı

Tsunaminin önümüzdeki iki saat içinde Şili'nin Antarktika üslerine ulaşması bekleniyor

Malatya'da sağanak yağış nedeniyle caddeler su birikintileri ile doldu

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı için tercihler başladı

Batman’da süne ile mücadele devam ediyor

Arjantin açıklarında  7,4 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

Yükleniyor