Türkiye Yüzyılı Cumhuriyet Parkı hazırlıklarını tamamladı

Tarih: 05.07.2023 10:05 Güncelleme: 05.07.2023 10:05
Türkiye Yüzyılı Cumhuriyet Parkı hazırlıklarını tamamladı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Türkiye Yüzyılı Cumhuriyet Parkı hazırlıklarını tamamladı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kente yeni kazandırılan eğitim, spor ve bilimin bir arada buluştuğu mekansal planlamaya sahip Türkiye Yüzyılı Cumhuriyet Parkı’nı incelemede bulundu.
Osmangazi Mahallesi’nde 52 bin metrekare alan üzerine kurulu parkın çevre düzenleme ve yapım çalışmaları tamamlandı.
'Daha açılmadan kullanılmaya başlandı'
Akıllı cihazlarla donatılan spor alanlarının, ders çalışma alanlarının ve bebek kütüphanesinin bulunduğu parkta Başkan Fatma Şahin teknik ekibiyle incelemesinin ardından açıklama da bulundu.
Parkta özellikle gençlerin talepte bulunduğu ücretsiz internet hattının yer aldığını belirten Şahin, “Yeşil şehrin altyapısının oluştuğu spor mekanlarının, spor şehri Gaziantep’in oluştuğu mekansal planlama var. Kullanılan macera parkının içerisinde de aletlerimizin hepsi çok yeni, çok özel çok iyi seçildi ve daha açılmadan kullanılmaya başlandı aslında bu ne kadar ihtiyaç olduğunu bize gösteriyor. Burada bir an önce bizim bebek çocuk kütüphanemizi tamamlayacağımız işleteceğimiz binamızda tamamlanmak üzere” şeklinde konuştu.
'Bu güzellik Gaziantep’e, Şehitkamil’e çok yakıştı'
Fatma Şahin açıklamasının devamında her yaş grubuna hitap eden, vatandaşların keyifli vakit geçirebileceği rahat ve konforlu alan üzerinde yaklaşık bin 50 adet ağaç, 22 bin 700 adet ağaççık, çalı, yer örtücü türlerin bulunduğu park hakkında, “Çok özel peyzaj var, çok özel kentsel tasarım var, çok özel dokular var. Bu gördüğünüz güzellik Gaziantep’e, Şehitkamil’e çok yakıştı” dedi.
Proje çerçevesinde toplamda 52 bin metrekare üzerine kurulacak alanın 20 bin metrekare olan yeşil alan üzerinde, özel tasarlanmış kentsel objelerle giriş meydanı, kaskatlı süs havuzu geniş oturum ve pergole alanları, bin 400 metre uzunluğunda bisiklet yolu, bin 800 metre uzunluğunda koşu yolu ve 440 araçlık otopark alanı bulunuyor. Çocuklar içinse bin 130 metrekare çocuk oyun alanı, 640 metrekare eğlence adası yer alırken, 470 metrekare içerisinde ileri yaş vatandaşlar için açık fıtness alanı, mescit, WC, 3 potalı basketbol sahası ve çok maksatlı saha, içerisinde kitap kafe-kafeterya yer alıyor.

İzmir açıklarında 35 düzensiz göçmen kurtarıldı

Uşak'ta trafik kazası: 6 yaralı

Pakistan'da 5,2 büyüklüğünde deprem

BM, Filistin karar tasarısını kabul etti

Siirt’te ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 1 kişi yaralandı

Kars’ta silah ticaretine yönelik operasyonda 10 kişi yakalandı

Fransa ile GKRY arasında stratejik ortaklık anlaşması imzalandı!

Konya genelinde ses üstü askeri uçuşlar yapılacak

BM: Kış şartlarına rağmen israil Gazze'ye yardımları engellemeyi sürdürüyor

Ardahan’da kar yağışı etkisini sürdürüyor

Ukrayna Rus denizaltısını ilk kez su altı dronlarıyla vurdu

Fransa'da hayvanların itlafı çiftçi protestolarına yol açtı

Otomobil ile kamyonet çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Nijerya'da yolcu otobüsüne silahlı baskın: 18 kişi kaçırıldı

ABD ile Ukrayna heyetleri Berlin'de görüştü

Karadeniz’de kontrolden çıkan insansız hava aracı düşürüldü

Gümrük beyannamesi düzeltme işlemlerinde yeni uygulama

Konya'da müstakil evin bahçesinde yangın çıktı

Konya’da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 119 sözleşmeli personel alacak

Konya’da sis ve pus uyarısı: Görüş mesafesi düşüyor

Romanya'da on binler yargıdaki yolsuzlukları protesto için meydanlara indi

Kilis merkezli operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: israil'in Gazze'de işlediği soykırım suçları insan haklarının ayaklar altına alınmasıdır

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, kumar bağımlılığıyla ilgili 6 bakanlığa soru önergesi verdi

IHO EBRAR'dan Etiyopya'da katarakt ameliyatı ve kanser hastası çocuklara nakdi destek

AB: Donbas düşerse kale düşmüş demektir ve o zaman kesinlikle tüm Ukrayna ele geçirilir

Kocaeli’de çevreyi kirleten firmaya 7,4 milyon lira ceza

Bakan Fidan, Katar Başbakanı Al Sani ile görüştü

Gazze'de bir evin enkazından 14 şehidin naaşı çıkarıldı

Başkan Er: Yerli malı kullanmanın ve tasarrufun ne kadar önemli olduğu gün geçtikçe daha iyi anlaşılıyor

Yükleniyor