• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Türkiye'de 2024-2025 av sezonu 2 Mart 2025 tarihinde kapanıyor

GÜNDEM 27.02.2025 20:12:08 0
Türkiye

Türkiye'de 2024-2025 av sezonu, 2 Mart 2025 itibarıyla sona erecek. Tarım ve Orman Bakanlığı, av ve yaban hayvanlarının üreme dönemi nedeniyle avlanmanın yasaklandığını duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de kara avcılığını düzenleyen temel yasa olan 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında, 2024-2025 Av Dönemi Merkez Av Komisyonu Kararı 14 Temmuz 2024 tarihli ve 32602 sayılı Resmî Gazete’de yayımlandı.

Av sezonu 2 Mart 2025’te kapanıyor

Kanunun 3. maddesi uyarınca oluşturulan Merkez Av Komisyonu (MAK), her yıl av ve yaban hayatının korunması ve geliştirilmesi amacıyla kararlar almakta. 2024-2025 Av Dönemi Merkez Av Komisyonu Kararı doğrultusunda, av sezonu 2 Mart 2025 itibarıyla ülke genelinde sona erecek.

Bu tarihten itibaren, av ve yaban hayvanlarının üreme dönemi başladığından, avın açılacağı Ağustos ayına kadar avlanma faaliyetleri yasaklanacak.

Av ve yaban hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme süreçlerini içine alan bu dönemde, doğaya çıkan tüm vatandaşların daha hassas hareket etmeleri, yaban hayvanlarının yavru ve yumurtalarına zarar vermemeleri büyük önem taşıyor.

Kurallara uymayanlara cezai işlem uygulanacak

4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu ve Merkez Av Komisyonu kararları kapsamında yasaklanan avlanma fiillerini işleyen kişilere idari para cezası uygulanacak. Ayrıca, avlanan hayvanın türüne göre değişen tazminat bedelleri de tahsil edilecek.

Merkez Av Komisyonu, Mayıs 2025’te yeniden toplanarak 2025-2026 av sezonuna ilişkin kararlarını alacak. Yeni dönemde avlanma usul ve esasları ile avlanmasına izin verilen türlerin açılış tarihleri yeniden belirlenecek.

Konuya ilişkin yetkililer, avcıların ve doğaseverlerin kurallara uymaları gerektiğini vurgulayarak, doğanın dengesinin korunması açısından av yasaklarına riayet edilmesinin önemine dikkat çekti. (İLKHA)

Prof. Dr. Yılmaz: Malatya'da çok iyi karaciğer nakil cerrahları yetişiyor

Batman'da uyuşturucu operasyonu

Pakistan'da maymun çiçeği vakalarında artış

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı

İran’da kum fırtınası

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti

Hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 9 yaralı

Gaziantep'te suç örgütüne operasyon: 50 gözaltı

Dünya birincisi hafızlardan Diyarbakır Ulu Camii’nde Kur’an ziyafeti

Bingöl’de ters laleler görsel şölen sunuyor

Gaziantepliler: Muhtaç insanlara katkı sunan etkinlikleri sahiplenmek gerekiyor

Şanlıurfa'da yakıt tankeri alev aldı

Fırıncıların sıcak havalarla imtihanı başladı

Siyonist işgalciler 97 gündür Tulkerem’i kuşatmış durumda: Binlerce aile göç etti, yüzlerce ev yıkıldı

Batman'da 52 yıllık husumet barışla sona erdi

Gazze’de ekmek değil, toprak yiyoruz

Bingöl'e 19 doktor ataması yapıldı

Siirt Belediyesi, Mahalle Buluşmaları'nda vatandaşın taleplerine çözüm üretiyor

Gazze'de bir bebek daha açlıktan dolayı şehid oldu

Bingöl’de uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Gazze’de katliam sürüyor: 48 saatte 77 şehit

Bingöl’de süt toplama merkezi inşaatı sürüyor: Vali Usta incelemelerde bulundu

Ensarullah'tan siyonist rejime hipersonik füze darbesi: "Filistin-2" Yafa'yı vurdu

LPG’ye 1 lira 20 kuruşluk indirim gelmesi bekleniyor

Şanlıurfa’da elektrik kesintisi: Elektronik cihazlara dikkat

Siyonist işgalcilere 7 Ekim’den sonra en ağır darbe: 21 ölü

İkinci dönem hakim ve savcı yardımcılarının atamaları tamamlandı

Mardin’de 2 kişinin öldüğü silahlı kavganın firarisi yakalandı

İstanbul'da hissedilen 3,7 büyüklüğünde deprem

Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin 2025 Nisan ayı ihracat rakamları açıklandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ