• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Türkiye’de gündem olan köpek sorununa Gaziantep’te örnek çözüm

29 Mayıs 2024, Çarşamba 04:00
29 Mayıs 2024, Çarşamba 04:00
Türkiye’de gündem olan köpek sorununa Gaziantep’te örnek çözüm
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Türkiye’de gündem olan köpek sorununa Gaziantep’te örnek çözüm

Gaziantep’te sokak köpeklerinin doğal yaşama zarar vermelerini ve zarar görmelerini engellemek için hayata geçirilen Köpek Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi-Doğal Yaşam Alanı modern yapısı ve başarılı çalışmalarıyla hem örnek oluyor hem de dikkat çekiyor.
Türkiye’de son günlerde gündemi en çok meşgul eden konuların başında sokak köpekleri geliyor. Gündemi meşgul eden köpek sorunu ile alakalı uyutma, kısırlaştırma, sahiplendirme ve barınak önerileri ön plana çıkarken Gaziantep’te hayata geçirilen proje ise hem örnek oluyor hem de dikkat çekiyor.

Gaziantep’te köpek sorununa modern çözüm
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından sokak köpeklerinin doğal yaşama zarar vermelerini ve doğal yaşamdan zarar görmelerini engellemek için hayata geçirilen Köpek Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile Doğal Yaşam Alanı modern yapısı ve başarılı çalışmalarıyla ön plana çıkıyor. Köpek Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde hastalığı, rahatsızlığı ve sıkıntısı olan köpekler tedavi edilirken doğal yaşam alanında ise hiçbir kafes yada kısıtlamaya tabi olmadan özel hazırlanmış doğal barınakta yer alan köpekler vakit geçirerek sahiplenmeyi bekliyor.

'Proje ile canlıların temel yaşam hakkını korumuş oluyoruz'
Gaziantep Modeli olarak adlandırdıkları projenin çok başarılı olduğunu ifade eden ve bu sayede binlerce hayvanı sahiplendirdiklerini belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 'Hayata geçirdiğimiz bu proje ile canlıların temel yaşam hakkını korumuş oluyoruz. Burada sokak köpeklerinin istedikleri doğal ortamı sağlayınca mutlu oluyorlar. Hemşerilerimiz bu hayvanları istedikleri zaman gelip sahiplenebiliyor. Bakamadığı hayvanı getirip burada ekiplerimize teslim edebiliyor. Önemli olan sokağa bırakmamak. Hayata geçirdiğimiz bu model son günlerde konuşulan yasanın da ruhuna uygun bir model. Elbette eksiği ve geliştirilmesi gereken noktaları olabilir. Burada işle ilgili veteriner hocalarımızı görev alıyor ve yoğun bir şekilde çalışıyor' dedi.

'100 bin hayvanın kısırlaştırılması ve aşılanmasını sağladık'
Söz konusu proje ile 100 bin civarında köpeğin kısırlaştırıldığını ve aşılarının yapıldığını da ifade eden Şahin, 'Bugün Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi biz merhamet medeniyetinden geliyoruz. Bizim de buna uygun hareket etmemiz lazım. Böyle doğal hayatı sağlayarak, kafeslere sıkıştırılmadığı bir ortam oluşturduk. Burada hayvanları mutlu bir şekilde yaşıyor. Burada 10 yıldır yaklaşık 100 bin hayvanın kısırlaştırılması ve aşılanmasını sağladık. Burada kim hangi hayvanı sahiplenmek istiyorsa gelip sahiplenebiliyor' diye konuştu.

Şırnak’ta orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

Kastamonu’da havai fişek ve meşale kullanımı 15 Ekim'e kadar yasaklandı

Avustralya’da on binlerce kişi Gazze’ye destek için yürüdü

Almanya'da siyonist saldırılarına karşı kitlesel yürüyüş

Tekirdağ’da fabrika kazanında patlama: 2 işçi öldü

Denizli’de yıldırım çarpan kişi hayatını kaybetti

Hindistan’da araç su kanalına düştü: 11 ölü

Trump'ın Gazze'ye yardım yalanı ifşa oldu

Bakan Uraloğlu: İstanbul ve Antalya havalimanları rekor kırdı

Bakan Yerlikaya: 2,8 milyondan fazla araç denetlendi

Diyarbakır'da sıcaklıklar döner ustalarının işini zorlaştırıyor

Batman'da hobi bahçeleri mağdurları süreci basınla paylaştı

LGS yerleştirme sonuçları yarın erişime açılacak

Gazze’de açlık felaketi büyüyor: 6 kişi daha şehit oldu

Kanada'dan işgal rejimine silah ihracatı açıklaması

Malatya'da "Parkistan Park Buluşmaları" gerçekleştiriliyor

Şırnak’ta bazı bölgeler geçici "özel güvenlik bölgesi” olarak ilan edildi

Gazze'de yardım bekleyen sivillere yönelik bir katliam daha

Rusya'da 600 yıl aradan sonra ilk Krasheninnikov Yanardağı patlaması

Çevreyi kirletenlere 6 ayda 2,6 milyar lira ceza

Güneydoğu’dan temmuzda 1,1 milyar dolarlık ihracat: Yüzde 2,1 büyüme

36 ilde 102 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı

Gram altın 4 bin 400 TL’yi aştı

Gaziantep'te 158 aranan şahıs yakalandı

Meteoroloji'den sağanak ve fırtına uyarısı

Rusya'da 6,7 büyüklüğünde deprem

İşgalci siyonistler Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi

Ankara’da sağanak yaşamı felç etti

İtalya'dan Gazze'ye havadan yardım kararı

Siyonist esir ailelerinden Netanyahu'ya tepki

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şırnak’ta orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

Kastamonu’da havai fişek ve meşale kullanımı 15 Ekim'e kadar yasaklandı

Avustralya’da on binlerce kişi Gazze’ye destek için yürüdü

Almanya'da siyonist saldırılarına karşı kitlesel yürüyüş

Tekirdağ’da fabrika kazanında patlama: 2 işçi öldü

Denizli’de yıldırım çarpan kişi hayatını kaybetti

Hindistan’da araç su kanalına düştü: 11 ölü