16639,57%1,21
43,50% 0,06
51,32% 0,06
6852,20% 5,37
11711,15% 2,97
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tahir Andrabi, bir soruya verdiği yanıtta, "Pakistan, İran ve Amerika Birleşik Devletleri arasında yapılacak görüşmeler için daveti aldı" dedi.
Ülke medyasına göre diplomatik bir kaynak, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı İshak Dar'ın da toplantıya katılmasının beklendiğini kaydetti.
Toplantının muhtemelen Cuma günü Türkiye'de gerçekleşmesi bekleniyor.
ABD merkezli Axios haber sitesi, iki isimsiz kaynağa ve bir ABD yetkilisine dayanarak, İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi'nin nükleer konu hakkında olası bir anlaşmayı görüşmek üzere İstanbul'da ABD elçisi Steve Witkoff ile bir araya gelmesinin beklendiğini bildirdi.
Reuters'e konuşan bir bölge yetkilisi, görüşmelerin önceliğinin herhangi bir çatışmayı önlemek ve iki taraf arasındaki gerilimi azaltmak olduğunu belirterek, bazı bölgesel güçlerin de davet edildiğini sözlerine ekledi.
Adının açıklanmasını istemeyen yetkili, dışişleri bakanları düzeyindeki görüşmelere davet edilen ülkeler arasında Pakistan, Suudi Arabistan, Katar, Mısır, Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) bulunduğunu söyledi.
Söz konusu kişi, toplantıların formatının henüz netleşmediğini ancak "ana toplantının" Cuma günü yapılacağını ve gerginliğin daha da artmasını önlemek için taraflar arasında diyaloğa başlamanın önemli olduğunu kaydetti. (İLKHA)