-
BIST 100
16050,09%-1,29
-
DOLAR
44,33% 0,02
-
EURO
51,42% -0,01
-
GRAM ALTIN
6522,67% 2,30
-
Ç. ALTIN
10740,95% 0,00
Türkiye’de Ticari Elektrikli Araçlara Yönelik Teşvik İhtiyacı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Türkiye’de Ticari Elektrikli Araçlara Yönelik Teşvik İhtiyacı
Avustralya hükümeti, ülke ekonomisinin karbon emisyonunu azaltma hedefi doğrultusunda ticari elektrikli araçlar (EV) için kredi desteği sağlayacağını duyurdu. Türkiye’de de benzer bir uygulamanın hayata geçirilmesi gerektiği düşünülüyor.
Avustralya İklim Değişikliği ve Enerji Bakanı Chris Bowen, yaptığı açıklamada çiftçilere, nakliye şirketlerine ve diğer küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik ticari elektrikli araç kredilerinin desteklenmesi amacıyla hükümetin 50 milyon Avustralya doları (yaklaşık 31 milyon ABD doları) fon sağlayacağını belirtti.
Hükümetin Temiz Enerji Finansman Kurumu aracılığıyla yürüteceği bu planla, Avustralya’daki sürücülerin daha temiz, çevre dostu ve maliyet açısından avantajlı araçlara erişiminin artırılması hedefleniyor. Bu tür adımların karbon emisyonlarını azaltmanın yanı sıra, enerji verimliliğini artırarak işletmelere uzun vadede mali tasarruf sağladığı biliniyor.
Türkiye’de Uygulanabilir Mi?
Türkiye, yenilenebilir enerji projeleri ve otomotiv sektöründeki yerli üretim çalışmalarıyla son yıllarda önemli adımlar attı. Yerli otomobil markası TOGG’un piyasaya sürülmesiyle birlikte elektrikli araç kullanımında yeni bir dönemin başladığı belirtiliyor. Ancak ticari araç segmentinde, özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin elektrikli araçlara geçişini teşvik edecek destek mekanizmaları sınırlı.
Ticari elektrikli araçlara yönelik krediler, çiftçiler, nakliye şirketleri ve diğer işletmeler için bir teşvik unsuru olabilir. Türkiye’de bu tarz bir uygulamanın hayata geçirilmesi, hem karbon emisyonlarını azaltma hedeflerine ulaşmak hem de işletmelerin enerji maliyetlerini düşürmek açısından büyük fayda sağlayabilir.
Uzmanlar, Türkiye’de elektrikli araç altyapısının geliştirilmesi ve devletin teşvik politikalarını artırmasının, hem çevresel hem de ekonomik kalkınma açısından önemli bir rol oynayacağını ifade ediyor. Avustralya örneği, Türkiye’nin bu alanda atabileceği adımlar için bir model olarak değerlendiriliyor.
İran'dan çok cepheli misilleme: İşgal altındaki topraklar ve Körfez ülkelerindeki ABD üsleri vuruldu
Aydın açıklarında 34 düzensiz göçmen yakalandı
Fatih Dönmez: Dünya genelindeki ekonomik büyüme ve istikrarı tehdit ediliyor
Kocaeli’de 22 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
Almanya Cumhurbaşkanı, İran savaşı nedeniyle ABD'yi kınadı: "Uluslararası hukukun ihlali ve feci hata"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Özgür Özel'e tepki
Gazze'de işgalciler bir çocuğu şehit etti
Lübnan'dan siyonistlere roket atışı: Bir ölü çok sayıda yaralı
Balıkesir açıklarında sürüklenen lastik bottaki kişi kurtarıldı
Batman’da silahlı kavga: Yaralılar var
Kontrolden çıkan kamyonet şarampole yuvarlandı
İşgalcilerin Lübnan'a bugünkü saldırılarında 17 kişi şehit oldu
Öğretmenlerin alan değişikliğine bağlı yer değiştirme atamaları 28 Nisan'da yapılacak
Malatya'da 2 araç çarpıştı: 1 yaralı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Klasik ittifaklar çözülürken yeni ittifaklar kuruluyor
Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Ağrı'da gerçekleştirilen operasyonda 8 kilogram uyuşturucu ele geçirildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile telefonda görüştü
Polise silahla mukavemet eden hükümlü yakalandı
Hepatit sinsi ilerleyebiliyor!
Malatya'da otomobil yayaya çarptı: 2 yaralı
Konya'da maddi hasarlı trafik kazası
İran ile Çin dışişleri bakanları görüştü
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Özgür Özel'e tepki
Meteoroloji'den Ege Denizi için fırtına uyarısı
İranlı General Abdullahi: Sahadaki gerçekleri kavrayan Trump, bazı ülke liderlerine sığındı
Arakçi: Bölgesel istikrar halkların iradesine saygıyla mümkün
Diyarbakır barajlarında kontrollü su tahliyesi başlatıldı
Atasoy: Uyuşturucu politikaları insan hakları ve halk sağlığı temelinde şekillenmeli
Batman'da öğrenciler için "Bilim ve Teknoloji" semineri düzenlendi
Yükleniyor







